Napred" preuzima "Energoprojekt"

Beograd -- Građevinska firma "Napred", čiji je vlasnik Dobroslav Bojović, počela je da preuzima "Energoprojekt holding", tvrde sagovornici za Blic "Novac".

Izvor: Blic Novac
Pošaljite komentar
 1. Radim u EPu i nije mi jasno sta ima nas da kupuje neko uopste jer na grbaci dobija 2500 zaposlenih koji ionako nista nerade jer nema posla.EP je jedna velika i teska gerijatrija trutova i ljudi koji svoju konstantu mere u cekanju plate !
  (AJA, 20. jul 2009 13:58)
 2. opet neke mahinacije na pomolu...
  (zika petrovski, 20. jul 2009 08:59)
 3. ,Napred,u ovom slucaju je,Nazad,.Ova vlast NECE DUGO
  (stiv, 20. jul 2009 07:43)
 4. Bice isto kao sa svim gradjevinskim firmama u Srbiji,a najsveziji promer kriminalne privatizacije i jos kriminalnije poslovne politike je bivsi gigant "KOMGRAP". Tesko da je to sve moguce bez pomoci vlasti. Sramota!
  (dipl.ing., 18. jul 2009 17:18)
 5. Cisto sumljam da ce sada doci do preuzimanjapo ovim cenama,jer pouceni iskustvom iz ranijih privatizacija u zemlji Srbiji znamo tek kada se firma unisti ili dovede do stecaja tada nastupaju nasi tajkuni spasitelji koji za male pare kupuju firme,ali moguc je i ovaj scenario da se od inace dobre firme Energoprojekta stvori gubitas koji ce stvoriti nepoverenje akcionara a potom i preuzimanje gore navedene firme.
  (milan, 18. jul 2009 13:38)
 6. Energoprojekt trenutno zapošljava oko tri hiljade radnika i ima deset zavisnih preduzeća u Srbiji i oko trideset u inostranstvu. Od ukupno 8,8 miliona akcija holdinga 33 odsto je u vlasništvu države, oko 37 odsto imaju građani, a oko 30 procenata pravna lica. Paket akcija u državnom vlasništvu trenutno vredi oko 129 miliona evra.

  Mali akcionari traže prijem u Vladi Srbije

  Mali akcionari holdinga Energoprojekt zatražili su hitan prijem kod ministra ekonomije Mlađana Dinkića i ministra za infrastrukturu Velimira Ilića zbog pokušaja obezvređivanja akcija i preuzimanja te kompanije.

  "Članovi Komisije za hartije od vrednosti su neprestano pod pritiskom tajkuna kriminalne prošlosti koji špekulativnim radnjama nastoje da veštački obore vrednost akcija Energoprojekta i ulažući novac sumnjivog porekla preuzmu upravljanje nad kompanijom", navodi se u pismu koje su akcionari uputili ministrima.

  Mali akcionari su naglasili da je Energoprojekt jedina velika srpska kompanija koja se uspešno transformisala iz društvene firme u akcionarsko društvo i sačuvala međunarodni ugled i profitabilnost.
  (stara vest, 18. jul 2009 12:52)
 7. Postoji u Nemackoj potencijalni kupac za cca. 130 mil.€.Ima ih i na Bliskom Istoku, a navodno i u SAD-u.
  Neka se raspise medjunarodni tender, kladim se da ce se dobiti vise od smesnih 60 mil. €.
  Poznata igra, jer samo kad se ta cena podeli sa m2 nekretnina one ispadaju 500€/m2.Jako poznata praksa veze politike i domacih "domacina".
  Realna cena dionica je prije krize bila 2200 dinara, a sad je oko 1500 din po procenama nekih agencija za potencijalne strane ozbiljne investitore!
  Jasno ako se ne radi o jos jednoj igri namestanja DS i drugih politicara kao Bojovicu a zapravo Miliji Babovicu.Bojovic je bez casha!
  (Insider, 18. jul 2009 12:43)