Pančevačka pivara prestaje da radi

Pančevo -- Nova kompanija Ujedinjene srpske pivare, nastala spajanjem Hajnekena i Efesa u Srbiji, saopštila je da će zatvoriti pivaru u Pančevu.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. weifet pivo ne da nije najgore na trzistu nego na kvalitetu mogu da pozavide svi ostali. pri tome mislim na pivo u buricima koji su se do skora punili u pancevu a ne staklo koje se puni u zajecaru vec duze vreme i vec toliko nije nizasta. zajecarce jednostavno boli uvo za sve sto nije zajecarsko i pils plus. a za zatvaranje pivare je je uz turke kriv nesposoban menadzment heinekena, tu mislim pre svega na bracu bugare koji su pali s drveta, preko heineken importa nesposobnog da podrzi sadasnji nivo poslovanja do kokakole koja nije u stanju da prodaje pivo zahvaljujuci nesaradnji distributera i kupaca koju su sami izazvali. weifert ce se praviti u ns al to nije to. weifert zauvek
  (miller, 24. oktobar 2008 15:39)

  # Link komentara

 2. Koliko god ovo bila "bolna" vest da se zatvara najstarija Pivara na Balkanu,ovo je realnost Srbije koja nas sve ceka.Nerentabilno ili neekonomicno preduzece dobija (shta?) KATANAC!!!!(na kapiju).A radnici sa crkavicom u ruci na ulicu!!!!
  Neznam sta ce biti sa samom fabrikom i pogonima,ali ako neznaju sta ce, neka je daju meni,ja znam sta cu!!!!
  (Dosije X, 18. oktobar 2008 20:48)

  # Link komentara

 3. Bravo za crnog obada
  (komsa, 18. oktobar 2008 12:08)

  # Link komentara

 4. Kao bivši radnik pivare Pančevo,mogu samo sa žaljenjem da konstatujem ovu činjenicu.
  200 ljudi ce ostati bez posla,a Pančevo bez svoga ponosa.
  Prodajom Pančevačke pivare turskom Efesu napravljena je strateška greška,pošto je ta kompanija poznata po svojim špekulacijama.
  Pre Srbije povukli su se sa tržišta Ukrajine i Rumunije.Razlog?
  Dolazak ozbiljnijih tržišnih igrača.
  Efes uspešno posluje samo u zemljama gde nema ozbiljne konkurencije,odnosno gde postoji visoki rizik ulaganja(Moldavija,Belorusija,Gruzija...)
  Menadžment je neprofesionalan,a u kompaniji je prisutan i nepotizam.
  Ovo je još samo jedna potvrda da država nikada nije imala ozbiljnu strategiju privatizacije,već da samo taktičko punjenje budžeta radi tekuće potrošnje.
  Heineken je kupio tržište i na dug rok će povratiti svoje ulaganje,pošto su na tržištu prisutna još samo dva ozbiljna tržišna igarča(In Bev i Carlsberg)
  (ex Weifert, 17. oktobar 2008 23:05)

  # Link komentara

 5. Globalizacija kao i u svemu ostalom.Za 5 godina u Srbiji ce biti 2 pivare.A u Srbiji ne moras da imas znanje da bi bio menadzer.
  (James, 17. oktobar 2008 22:14)

  # Link komentara

 6. Cisto da se zna...zajecarska pivara koristi vodu sa arteskog bunara...zto znaci da je to voda prvog stepena kvalitetea...nisu ni oni glupi...raspitajte se malo pre no sto nesto izjavite....
  (sasa, 17. oktobar 2008 17:35)

  # Link komentara

 7. Strana kompanija+naš menadžment= katastrofalno poslovanje.Takav je slučaj u pivari u Novom Sadu.Ja sam jedan od 28 otpuštenih radnika kome su promoterke Hajnekena na u hotelu Park u Novom Sadu podelile rešenja o otkazima.Kad kažem menadžment, tu mislim na direktora pivare Veska Perovića koji se prema pisanju Blic-a svrstava u grupu top menadžera u srbiji.Dolaskom tog stručnjaka koji je oteran iz Nikšićke pivare proizvodnja piva je svedena na minimum a međuljudski odnosi su do te mere pogoršani da je na gore pomenutom skupu u hotelu Park bio okružen sa četvoricom telohranitelja.Prosečna plata radnika u primarnoj proizvodnji je 26 000 RSD a naš top menadžer dobija crkavicu od 560 000 RSD.U Srbiji ništa novo!
  (crniobad, 17. oktobar 2008 16:27)

  # Link komentara

 8. Kao iskusni pivopija potpuno se slazem s komentarom br.1 :)
  S obzirom kakvo pivo su pravili, uopste me ne cudi da su tako prosli.
  (Nenad KG, 17. oktobar 2008 15:28)

  # Link komentara

 9. znam da su i turci razmisljali da zatvore fabriku, pa su se na vreme udali! Ali meni nije jasno kako je Heineken ovako promasio investiciju. Neke kompanije preuzimaju konkurente pa ih zatvore da bi zauzeli njihovo mesto na trzistu, ali Weiffert je i onako imao ispod 5% trzista, a za Heineken je to kikiriki...
  (Milos, 17. oktobar 2008 15:27)

  # Link komentara

 10. Nema nista bolje od tamnog tocenog Weiferta u kafani u Pancevu za 50kinti! To mi je mnogo nedostajalo dok nisam bio ovde, i sad ce da ih zatvore?! Bas steta, to tamno pivo je mnogo dobro!! Mogu da se kladim da ce moji drugari da bojkotuju
  (Drti, 17. oktobar 2008 14:47)

  # Link komentara

 11. izgubice veliki deo juznobanatskog trzista,zbog takvog odnosa prema tradiciji.
  (da se zna, 17. oktobar 2008 14:30)

  # Link komentara

 12. Trziste kaznjava, Vajfert je uz Jagodinsko pivo ubedljivo najgore domace pivo poslednjih godina.
  (aleksa, 17. oktobar 2008 12:27) weifert se ne toci u pancevu u staklenoj ambalazi vec 2 godine,nego u zajecaru da se zna odakle potice los ukus pancevackog piva. Pancevacka pivara je bila najstarija na balkanu since 1722,i kao takva sinonim za pancevo i industrijski razvoj celog regiona vojvodine
  (pakosni, 17. oktobar 2008 14:27)

  # Link komentara

 13. Nije bilo najgore!!! Ja bas volim vajfert, ... razocarao sam se kad sam procitao naslov, ko zna da li ce imati isti toksicni pancevacki ukus kad ga budu punili u zajecaru..
  (Marko, 17. oktobar 2008 13:31)

  # Link komentara

 14. Nikada necu razumeti odluku da se zatvori fabrika. Zar nije bolje modernizovati proizvodnju ili prodati fabriku? Cak i prodaja bi bila isplativija za sadasnjeg vlasnika a i zaposleni bi i dalje imali posao.
  (Vladimirrrrrr, 17. oktobar 2008 13:07)

  # Link komentara

 15. Sva sreća pa Djordje Vajfert ne mora ovo da gleda. Turci su uništili pivaru iako su je kupili na samom početku tranzicije kada konkurencija nije bila tako jaka. Tužno i žalosno.
  (Nenad, 17. oktobar 2008 13:03)

  # Link komentara

 16. Trziste kaznjava, Vajfert je uz Jagodinsko pivo ubedljivo najgore domace pivo poslednjih godina.
  (aleksa, 17. oktobar 2008 12:27)

  # Link komentara