Biz - B92.net

Trgovinski sporazum sa EU od 2009.

Beograd -- Vlada Srbije odlučila je danas da Srbija od 1. januara 2009. godine počne jednostrano da primenjuje prelazni trgovinski sporazum sa Evropskom unijom.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Jos vam samo fali Ratko!
  (zli, 15. oktobar 2008 11:28)

  # Link komentara

 2. "Ti meni, ja tebi" je uspesno a "ja tebi, ti meni" jeste gubitnicko pregovaranje i TACKA!
  (Pregovarach, 15. oktobar 2008 14:22)

  # Link komentara

 3. Pa hvala evropo! mi zelimo da otvorimo nova trzista ka evropi ali ne kao potrosacku srbiju, nego nasi proizvodi da se prodaju lakse u evropi. g-dine ministre zahvaljujemo vas da ste nas olaksali kupovinu automobila za polovinu carine manje ali gde uzeti te pare da kupujemo te automobile! proizvodi sa evrope kod nas takodje kupuju oni koji im je standard evropski, njima nije smetalo do sad, ali oni(mi) ispod tog evropskog standarda sta? to je gotovo 90% nacije, razumem vas da 10% ste uradili nesto.
  molimo vas nadjite nam posao uslovi za obavljanje posla pristupacne kredite i klimu poslovanja to je potrebno da uradite.
  (evropa_()_, 15. oktobar 2008 17:22)

  # Link komentara

 4. A ja naivan mislio da sama rec sporazum podrazumeva obaveze dve strane. Jednostrana primena 'sporazuma' samo znaci da ga druga strana ne postuje... Neverovatno sta su u stanju da nam prodaju..
  (Novosadjanin, 16. oktobar 2008 16:26)

  # Link komentara

 5. ljudi, zašto je neophodno sve posmatrati sa pogrešne strane. da budem jasan, nisam pristalica vladajućih stranaka i neću progutati svaku glupost koju pokušaju da mi prodaju.
  Sporazume jeste obavezujući za obe strane, ali je ovo prvi put da radimo unapred i da ne čekamo da se apsurdni i neradni parlament konačno odluči da radi.
  S druge strane, srbija je potrošačka zemalja i ako carine budu 22% domaća proizvodnja (prehrana, poljoprivreda) ima tu prednost. Za ostale proizvode, bih molio vladu da otvori specijale radnje u svakom većem gradu, kako bi oni koji ma se ne sviđa ovaj sporazum, mogli da kupuju automobile, odeću, cipele, električne urešaje po STAROJ ceni sa višom carinom. Pre nego što lajete izračunajte koje biste pre kupili i mislite. I jel stvarno milsite da nas neko pita. Para vrti...a pare nisu u srbiji, ne sedimo na naftnim poljima.
  (andrrr, 17. oktobar 2008 09:58)

  # Link komentara