Berza: Beleks15 porastao 4,27 odsto

Beograd -- Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 porastao je za 4,27 odsto, dok je opšti Belekslajn porastao 2,53 odsto.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Da li to trziste zna nesto sto mi ne znamo?
  (3. februar, 31. januar 2008 16:05)

  # Link komentara

 2. jos jedna reakcija trzista na aktuelnu politicku situaciju - polako postaje jasno da ipak necemo u izolaciju u ponedeljak 4.2.!
  (Bizman, 31. januar 2008 17:25)

  # Link komentara

 3. "što govori o smanjenju političke neizvesnosti, odnosno očekivanju stabilnosti u narednim danima i nedeljama"- reče analitičar i ostade živ. A mogao je neko i da proanalizira uzrok ovolikog rasta berze, a razlog je trgovina 80 akcija komercijalne banke. Ako pogledate strukturu belex15, videćete da komercijalna banka učestvuje sa 15,46% u ukupnoj korpi, a da je poskupela za 15,61. Zaključak: više od pola jučerašnjeg rasta berze je postignuto sa obimom trgovanja od 80 akcija( u prevodu oko 800000 dinara). Prema tome, ovo još ništa ne znači.
  JOŠ NIJE GOTOVO, SVI NA IZBORE !!!
  (Boki, 1. februar 2008 08:36)

  # Link komentara

 4. Naprotiv! Prateci berzu poslednjih godina tvrdim da se cena naduvava jer ce doci do znatnog slabljenja vrednosti akcija posle proglasenja nezavisnosti juzne pokrajine. Slicno kao situacija pred novu godinu kada su fondovi i banke naduvale cenu kako ne bi u sledecu godinu usli sa minusom. Rizik je veliki i moze se desiti da biraci izglasaju Tomislava Nikolica. Ekonomske posledice berzanti znaju. Pobedom Tadica nas isto ocekuje priznanje Kosova od strane EU, gde nam nece pomoci ni Rusija, ni Kina i druge zemlje koje nas podrzavaju. Neminovan je i neki incident koji ce se desiti u Mitrovici. Zatim slede pokrajinski izbori i najzad nakon toga mozemo ocekivati porast trgovanja ( tu bih napomenuo i ukljucivanje velikog broja gradjana dobijanjem besplatnih akcija sledece godine kada mozemo ocekivati stabilni rast i do 3 puta nekih akcija).
  (Alehin, 1. februar 2008 08:54)

  # Link komentara

 5. Evo i danas nevidjen skok. Sve se zeleni ali promet je mali sto govori da je neka namestaljka u pitanju. Sigurna sam u namerni skok i naduvavanje zbog pada koje ce uslediti sa igrama oko kosova. A da ne pricam o listiranim kompanijama koje skacu + - 10 %. To samo kod nas ima. Cene ce se jako brzo vratiti na period od prosle nedelje. I bez promena dok se ne resi status Kosova.
  (Ivana, 1. februar 2008 11:58)

  # Link komentara