Utorak, 30.10.2007.

17:21

Divac tvrdi da je vlasnik Voda vode

Vlade Divac je odbacio optužbe da je falsifikovanim dokumentima upisan kao jedini vlasnik kompanije "Voda voda".

Izvor: B92

Divac tvrdi da je vlasnik Voda vode IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Predrag

pre 16 godina

Sve sto je Divac hteo da kupi je bilo afera.
Jedva je bio sprecen sa KnjazMilosem i Vecernjim novostima da uradi ovako nesto, ali je sad dosao do svog cilja.
Ko moze da zamisli Divca kao direktora firme.
Niko naravno i njega su iskoristili mutni tipovi da bi dosli do ovakve kompanije.
Divac se ovim definitivno OBRUKAO.

Zivorad Glisic

pre 16 godina

Prvo,Vlade je za mene zakon.
Drugo,Novac je doneo nije pokrao bracu kao vecina .
Trece,nije mogao falsikovati pored institucija.
Cetvrto,svi su izgledi da je naucio plivati u tom smradu.
Peto,Vlade samo napred,da bogda kupio pola Srbije.
Dosta su te pravili majmunom.
Pozdrav za cist kapital!

Milan

pre 16 godina

Stavrno ne znam ko je u pravu ovde i ko je kome zavukao ,ali znam jedno .Pre cetiri godine bile su mi potrebne pare za leceneje deteta i preko prijatelja sam kontaktirao divca i trazio ne sve pare samo da pomogne malo .Odgovor koji sam dobi od njega je bio da on NEMA para i da na zalost ne moze da mi pomogne.Eto to je on i muka mi je od tog coveka stvarno.

Djole

pre 16 godina

Njemu bre treba da se pola Srbije pokloni,a ne da ga razni zelenasi prozivaju da je nesto pokusao na mucku.Ima love moze sest VODA VODE da kupi i da ne oseti....

VANESA

pre 16 godina

Žao mi je Djordjevića, mislim da mu mnogo nameštaju jer potiče iz radničko-siromašne porodice a posebno da sponzoriše koje kakve manifestacije i tipove, pa setite se kanskog festivala kada napravi party za belosvetsku bolumentu.Što se tiće Divca dovoljno mi je samo da analiziram facu njeove supruge, koja je eto uspešna biznismenka u Americi, pa valjda hoće sebe da prevazidje i u Srbiji.

Vesna

pre 16 godina

Ma daj... Vlade Divac treba samo da se okrene i pogleda par godina unatrag kakve poslovne price on ostavlja za sobom! Mislim... covece, nesto ti ne ide...batali!!!

Neces nikad biti biznismen, jer si kosarkas... Jednostavno neces naici ni na koga ko ce te posmatrati kao biznismena...vec kao vrecu punu para!!! Shvati i nastavi da lepo i mirno zivis svoj zivot.

Druga stvar, ako neko misli da bi Vojin dao brend Voda Voda za bilo koji novac...nije normalan. Jer, jednostavno Vojin nije normalan.

Pozdrav, Vesna

WLADO

pre 16 godina

otkud vladetu 1000e penzija, gde si to cuo???

NBA penzija je oko 15000$, ako si veteran lige, sto on jeste...

ili mozda ima i srpsku penziju?

Jelena L.E.

pre 16 godina

znate, Divac je bio najuspešniji sportista-košarkaš, u kome je uspeo bez ičije pomoći, sve postigo svojim talentom i radom, a sada neki tajkuni za koje Srbija i nezna ko su ustvari i sta su pokušavaju da nekog nazovu lopovo! Pitam se zbog čega, da to nije možda zbog sujete ili možda zbog toga što je Divac neko ko je voda vodu kupio svojim teško zarađenim novcem, a neko ko pljuje po njega taj isti novac steko tako što je pljačkao ovaj narod. Epa dosta je bilo krđa i skrivanja prljavog veša najbogatije " elite " biznismenske.

Vlade uz tebe smo

Dusan

pre 16 godina

Vojin je uspeo i izdigao se iznad prosecnih Srba i citajuci komentare imam utisak da je u Srbiji to najveci greh. "Mnogo nas je nervirao onako nalickan i neka ga je Divac pokrao". Vojin je otvorio veliki broj radnih mesta, napravio nekoliko uspesnih brendova ali avaj, Srbe nerviraju takvi. Milosevica su Srbi voleli a mrze Dinkica npr, koji je puno uradio jer ih nervira, a znam mnoge koji i dalje slave ubice Djindjica. Srbija nikad nece biti uspesna zemlja jer u njoj zivimo mi Srbi a mi mrzimo uspesne. Desice se i euforija zadovoljstva u Srbiji kada neko nanese zlo Miskovicu jer je on ekstra uspesan.

Zoki

pre 16 godina

Divac je dosta para zaradio ali nista od toga nasa drzava nije videla, cak stavise dobija i penziju od skoro 1000e. S druge strane preduzeca kao Si and si pune nas budzet.

Sloba

pre 16 godina

Ne shvacam zasto Divac zeli posto-poto da postane privrednik i to bas u Srbiji. Covek je verovatno posten ali svaki njegov biznis prati neka afera ili situacija u kome ga je neko preveslao. Divac, igrao si dobro kosarku (mozda ne za nas, ali sa amere jesi), zaradio si, verovatno neces u penziju jer si mlad i zelis da imas neku svakodnevdnu motivaciju. Ali mozda treba da odustanes od ideje da postanes "Gazda Vlade" u Srbiji. Ovde su drugi ljudi, sa drugacijom etikom i drugacijim (nedostatkom) stila i poslovnih obicaja. Vidi kako se Mijatovic lepo uvalio u Real-u i zivi i radi u kulturnom svetu. Mnogo je godina proslo od kada si otisao, promeniom si se i ti, a bogami promenila se i Srbija....

Pop

pre 16 godina

Pa narode, zar ne vidite koliko Divac preokrece temu, Voja ga optuži za jedno a on iznosi koliko on kome duguje. Postoje organi koji trebaju sa tim da se pozabave , nije to problem Vlade Divca. Prvo ti Vlado treba nedelju dana da smislis saopstenje a potom da vadis Vojinov Prljav veš Opet kažem nije to tvoj problem, ti se brani za ono za sta si optužren. Cim ti skreces temu tu nesto nije u redu. Ako Voja duguje ne treba TI nista da mu otimas. Vati se lopte pametnije je!!!!!

Struja

pre 16 godina

Zar nije malo cudno sto se Vlada upisao kao 100 odsto vlasnik i bas tada otisao iz zemlje. Sto bre javno ne izadje i objasni sve (ako uopste zna o cemu se radi). Malo mi je to cudno. Uradis nesto sto nema logike , ili je kako kazes ima i onda pobegnes1!!!! Izadji kao Voja u Dnevnik pa reci sta imas. Da li si ti pisao ovo saopstenje sto ga citam jutros?????

Beli

pre 16 godina

Divcu ovo nije trebalo.Bolje da se bavi biznisom negde u inostranstvu,a ne da ga ovde ponizavaju "dobitnici tranzicije"i kojekakve ...iz drzavnih organa i drzavnih novina

blazza

pre 16 godina

Posto je u Srbiji dosta nepopularno dirati u "velikane" poput Divca, o cijim kosarkaskim zaslugama ne treba trositi reci, svejedno bih malo elaborirao celu situaciju.

Po zavrsetku aktivnog bavljenja kosarkom, Divac pokusava da krene sa drugim poslovima, i tu neuspesno pokusava da kupi/preuzme knjaz milos i novosti, uz poprilicno negativan utisak koji je ostavio u te dve prilike, pozivajuci se vise na svoje ime nego na samu ponudu koja je uvek bila lako merljiva (ne kazem da podrzavam firme tipa fpp balkan limited, ali sta je tu je).
Od samog pocetka Divcevog "bavljanja" poslom, savetuje ga Nikezic i njegov Ces Mecon koji su vedrili i oblacili privatizacijom u Srbiji od 2001-2003, u vreme kada mu je sin bio pomocnik Direktora Agencije za privatizaciju (konflikt interesa, ma ne). Inace, Nikezic je od pre poznat istraznim organima Italije jos iz perioda "privatizacije" Telekoma Srbije od strane italijanskog TIM-s (preko firme STET). I tu je Nikezic naravno umesao prste, ali samo "ekspertski".
I normalno, kad imas loseg "asistenta" (lako je bilo igrati pored saleta djordjevica) u poslu, ti pravis licne greske ali bogami i tehnicke. Ovaj ceo aranzman je smesan, i ispada da je jadnog i naivnog divca (koji btw gde god da mrde prate ga bar tri savetnika "eksperta") pokusao da prevari jedan Vojin za koga se zna da je duzan na sve strane (jos od aranzmana sa EBRD-om od pre 4 godine) sa svojom parolom "ja volim kosarku i ulazem u marketing". Ne budimo smesni i naivni, to je film vidjen vise puta tokom privatizacije, a reziser je uvek isti, a to je nikezic. Da li treba pominjati da je i Ministar finansija Cvetkovic radio u Ces Meconu, cak i u vreme kad je bio Direktor u Agenciji za privatizaciju a Ces Mecon jedan od omiljenih konsultanata (konflikt interesa, ma ne). Tako da gde god da je Nikezic, tu su i mutne radnje to verujte.
A sto se tice Divca, koji kaze da mu je Nikezic "desna ruka", samo kratka poruka: Vlade legendo, operi ruke (pogotovu desnu).

Zvezdoljub

pre 16 godina

Našla krpa zakrpu. Nisam mogao da registrujem dogovorenih 30% pa sam registrovao svih 100% jer je to medjufaza ka dogovorenih 70:30 za Vojina. Bravo Vlade, prvo si muvao za Knjaza pa zamalo da Danilović ode u ćuzu. Pa si muvao oko Novosti pa te i tu provalili. Sad si našao brata po poslovnim manirima, i što neko reče, baš će biti zanimljivo ko će koga zavrnuti.
Moj ti je savet da se maneš biznisa jer ga shvataš pogrešno, kao igru u kojoj nekog treba prevariti i nadmudriti. Biznis je saradnja na obostrano zadovoljstvo. A ti, Vlade, sidi di si ni za di si nisi. Zeznuli se Ameri, preplatili te. Čuvaj to što imaš da te ne stigne ona čuvena kletva.

O

pre 16 godina

IGRAJ DIVAC!
Kao gradjaninu Srbije uopste mi ne smeta nista vezano za Divca. Kakvi ljudi vode privredu u Srbiji, Divac je za njih malo dete, te zato on ovako prolazi po medijima. I zato mu dajem najjacu mogucu podrsku!
IGRAJ DIVAC!

baneks

pre 16 godina

Koliko li ima sportista iz Srbije koji su svoj novac ostavili u inostranstvu? Kad bi svi oni deseti deo ulozili u Srbiju povratak iz krize bi bio mnogo brzi ali neko misli da svi oni su naivni i da ce im lako oduzeti novac koji nije ni malo lako zaradjen iako tako deluje. Da sam ja Divac ne bi me videla ova zemlja ali to samo pokazuje njegovu velicinu kad i pored svega on i dalje veruje da ima nade za nas. Svaka cast Vlade i molim te veruj da nismo mi svi losi ovde.

Milan C

pre 16 godina

Nema ovde nikakvih rupa u objasnjenjima Vlada Divca. Covek je lepo napisao (tacka 3 u delu gde je iznet njegov stav povodom saopštenja Agencije za privredne registre) da su se obe strane dogovorile oko obaveza i da su obe strane ispunile ugovorne obaveze odnos bi bio 30:70, a posto je Divac jedini izvrsio ono na sta se obavezao onda to prelazi u 100:0. Kad Vojin obavi svoje, odnos ce biti 30:70. To je kad bi mi uortacili, ja ulazem kola a ti poslovni prostor, i zaradu delimo na 30:70. I onda se vozimo mojim kolima a od prostora nista, vec i dalje iznajmljujemo neciji treci. I kako cemo onda da delimo pare na kraju? 30:70, ma da nije.

Dejaldinjo

pre 16 godina

Diki, predugo si bio u Americi. Tamo se znaju pravila, ovdje ne. Ovdje može neki Vojin da za 10 godina stvori ono što tamo stvaraju generacije (a pri tom nisu vanserijski talenti u sportu ili muzici). Zato, samo opušteno.

wlado

pre 16 godina

ja sam na strani divca, posto indirektno radim poslove za vodavoda, i gorki list, voleo bi da je on gazda, mozda onda da poslujemo zajedno, sa onim necu da imam nista,duzan je bogu i ocu, radnicima nista ne placa, porez pere "sponzorstvima", otvara nove firme svaki drugi mesec, mogu vam nabrojati oko 9 firmi koje su njegove, a da niste culi za njih....jedna ode u stecaj, hop otvori se drugi DOO i gotovo...

diki za prezidenta.

Dejan, Vršac

pre 16 godina

Gospodine Divac svaka čast na svemu što si uradio. Veliki novac je u igri treba ga negde plasirati. Opet voda gospodine Divac.

Ali, setimo se sezone Euro Lige 98/99 Divac je odigrao 2 utakmice za Zvezdu.

Veliki sam ljubitelj i navijač Partizana, idem na utakmice koliko god mogu redovno, nerviram se kada izgubimo, kada nas je UEFA izbacila nisam mogao sebi da da dođem nekoliko dana.
Nema tih para za koje bih ja ili bilo koji navijač koga poznajem obukao Zvezdin dres, makar i u vaterpolu.
Siguran sam da svaki pravi navijač Zvezde slično razmišlja.

Ovo znači samo jedno da je Divac jako proračunat čovek i da voli novac iako ga ima dovoljno, voleo bih da neko, ukoliko zna navede cifru koliku je veliki Partizanovac dobio da obuče crveno beli dres.

Sram te bilo.

Srdjan Zemun

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto opet vecina osudjuje Divca!!??? Pa covek je hteo da ulozi kintu i da kupi sto jeftinije nesto vredno! PA zar i na zapadu to sve ne pokusavaju??!! Iz tog principa i odobravam Vojinu sto je neke brendove (NEXT) stvorio pa prodao za finu kintu! Tako se to i radi! Jedino mi smeta sto svi znaju da mu sve firme duguju kintu za poreze i razne stvari i opet nikom nista! I ja znam ljude koji su radili za SiandSi za male pare i to jedva dobijali! Ali to je druga tema i nasa realnost!
Vracam se na Divca! On je i rekao ono sto i Djordjevic! Jedna od faza je bila da Divac upise 100% pa da Vojin dokapitalizuje i vrati svojih 70%! Na taj nacin se verovatno smanjuju neke njihove obaveze prema trecim licima (drzavi)ali i to je normalno. Sve mere koje nisu protivzakonite su OK za smanjivanje poreza! Pa ko od nas placa porez koji moze nekako legalno da smanji ili izbegne! Sta god mislili o Divcu apsolutno ga podrzavam jer ovi ortacki dogovori koje je Vojin do sada pravio i treba da mu se olupaju o glavu.
Pozdrav

Luka

pre 16 godina

Vlade CARE! Samo ostro sa takvim likovima, nemoj da mu dozvolis da se izvuce ako se ne izvini, tuzi ga! Teraj stvar do kraja. Kad se sve zavrsi ja cu prvi da pijem samo VODA VODU, bolje da dajem pare tebi nego lopovimakoji su oteli Knjaz!!

pinja

pre 16 godina

judi taj viji dordevic je bio jedan obican svercer a sada nema ni za kiflu pa hoce da izvacari KAO POSTENOG DIVAC ma daj isti su LOPOVI videce se u buducnosti dali sam u pravu

Dejana

pre 16 godina

Ej... ovo postaje zanimljivo!
Ajde vi sa B92...dajte nam i tog treceg poverioca.:)

Mora da covek ima sasvim novu originalnu pricu...u kojoj Ugovor uopste jos nije ni napisan...ili tako nesto.:)

lola

pre 16 godina

vlade, svaka ti cast...sticajem okolnosti, ja sam iz Mionce, mesta koje je svega par kilometara udaljeno od same fabrike, pa sam tako imala prilike da cujem razne price i malverzacije oko same izgradnje fabrike, da ne govorim o poslovanju...neisplacenim platama, doprinosima....nekolicina mojih komsija radi u fabrici...tako da do nekle kapiram citavu pricu.
svima je vise dosta vojina, njegovog ugladjenog manekenskog stila, brenda...ma daj....svaka mu cast, ali nicija ne gori do zore.
divac LEGENDOOOOO

teorija i praksa

pre 16 godina

Mislim....
Price sa obe strane su prepune rupa i rupica. Nijedna strana nije dala ni priblizno opis sheme odnosa kako su ih prilikom ugovaranja morali usaglasiti (i sigurno usaglasili) Meni je to oklevanje (i kasnjenje)obe strane u detaljnom objasnjenju zajednicki planirane sheme potpuno dovoljan dokaz da je prvobitna zajednicka shema izmedju strana podrazumevala da neko treci bude zestoko obmanut i prevaren. Najverovatnije je to drzava - verovatno je shema podrazumevala izbegavanje placanja poreza na zakonom nedozvoljen ili "ne do kraja dozvoljen" nacin tako da nijedan ni drugi o tome sada nesmeju da pricaju!!!! (mada mozda je ustvari po nameri obojice trebalo biti izradjeno neko trece lice koje bi sad ako bi se cela prica prezetovala iskreno to ukapiralo)

Millan

pre 16 godina

Djordjevic je kapital stekao u vreme kada se muvalo na sve strane. Cim su se neke stvari ovde normalizovale, ovaj je poceo da propada. Prvo je prodao NEXT sokove, ovo je jedan od sledecih koraka jednog coveka koji nije stekao novac sposobnoscu nego malverzacijama. A Divac je bio i ostao car!

IZGLADNELI RADNIK

pre 16 godina

Sto mesate babe i zabe.divac jeste posteno zaradio novac u SAD ali sada se ovde ponasa kao i svi surovi biznismeni.Hoce da otme tudje.Ne branim Djordjevica,zasto bih to radio,vise mi je krivo sto je Divac kod mene pao.Nije to vise onaj Vlade.Zasto sa posteno zaradjenim novcem koristi mafijaske metode o "preuzimanju" firme.Vlade napravi nesto svoje od tolike love koju imas.
Sramota.

Paspalj

pre 16 godina

Alo Vlade majstore, smanji malo dozivljaj, sto vise pricas to gore za tebe.

Za ostale koji nisu pazljivo procitali sta je Vlade rekao neka to urade ponovo i obrate paznju na sledece:

Nije moguce da Divac ima sve OK papire (ugovor, pravni osnov) + kontrolise firmu preko zastupnika (direktora), a da mu navodno ovaj drugi sprecava da upise svoj deo. Jednostavno nema cime tako nesto da mu spreci. Prica je dodatno besmislena iz aspekta raspleta: nije mi dao da se upisem 30%, pa sam se iznervirao pa upisao 100%.
Alo bre !!!!!!!!

Ne mirisem onog nalickanog sponzora, ali prica jednostavno ne pije vodu bar ne ovako kako je Vlada ispricao.

???????

pre 16 godina

Ijao evo rekao DIVAC ja sam u pravu isad svi njemu veruju, koliko verujem jednom toliko i drugom, ali kao sto je neko pre mene napisao, nsam uspeo da se upisem legalno kao vlasnik 30% preduzeca pa sam se iznervirao i OTEO 100% koji mi ni po jednom osnovu ne pripadaju.Ako je vec Vojin hteo i pokusao njega da izradi zasto on nije izasao u javnost nego je protivzakonito preoteo cak i ono sto nije dogovoreno???

zoran.n- subotica

pre 16 godina

Zaista je pravna država- pitajte ko može da ne isplaćuje doprinose za dve-tri godine?
Ako te uhvati RUP da kasniš 1 mesec- sleduje ti kazna.
Ili ti ostaje da se slikaš sa V.K. ili B.T. na otvaranju neke "narodnog brenda".
Ko ne razume Vojina, ne razume ni Srbiju.

ljiljana

pre 16 godina

Za mene je Divac jedini, slovom i brojem, za koga se zna kako je zaradio svaki dinar.Pa pristajem i na svaki monopol ako je u pitanju Vlade Divac, a ostali neka se pokriju usima i cute.

Irena

pre 16 godina

U bre Vlado, pa zar nisi odmah mogao da se javis iz Madrida, sto ti je ovoliko trebalo, sta li si i sa kim smisljao sedam dana. Ne bi rekla da su cista posla cim ti treba sedam dana da se javis!!!!!!!!!!!!

Tosha

pre 16 godina

Ljudi vec odavno znaju ko je Vojin Djordjevic i sta i kako radi. Vlade Divac sigurno nije ...koji ce svoje pare da ulaze bez da se obezbedi advokatima i bez da obezbedi svoju investiciju. Ako je kojim slucajem Vlade "odradio" Djordjevica, skidam mu kapu i cestitam mu na tome, a Djordjevic sada neka se uhvati za usi pa nek igra. Da je srece da su nam svi biznismeni kao Divac a ne kao Djordjevic. Jos jednom BRAVO ZA DIVCA

CarlosNS

pre 16 godina

Divac, kakav je takav je, ipak je svoj novac zaradio posteno, malo ubacujuci loptu u kos - malo padajuci ;-). Za razliku od ostalih "biznismena" koji samo iznose novac iz drzave, on je jedan od retkih koji je doneo americke pare u Srbiju, a to treba ceniti.

Zoran Tepić

pre 16 godina

E sad da vidimo delovanje "pravne države"! Sve mi se čini da je Vojin Đorđević jedan od zagonetnih ličnosti sa liste "nepoznatih" donatora političkih stranaka čija imena stranke neće da obelodane baš iz ovih razloga: da mogu da im uzvrate uslugu za donacije, tj. da im pomažu u prikrivanju kriminalnih radnji. Ali ipak se Đorđević previše "opustio", pa milijardu dinara (12-13 Miliona evra duga samo državi), mnogo je brate!

srdjan

pre 16 godina

ode smrdi na sve strane... ali mi ovog djordjevica nije ni malo zao, da je lopov do zna i vrabac na grani. ali ni divac nije tako bas posten i naivan, dobro mu j zabiberio

abc

pre 16 godina

ona manifestacija "Možeš i ti" bila deo marktetinške kampanje pred preuzimanje VodaVoda. Čisto da se pokaže da je on jedan dobar čovek.
hmm...

Ivan, New York

pre 16 godina

Ko kupuje, za koga, preuzimanje, oduzimanje, kupovina nacionalizovanog.Ako je ovde kome nesto jasno.......
Sedim ja ovde i cutim...:)

VodaDoda

pre 16 godina

Nije mi bas najjasnije kako je Divac preuzeo 100% kompanije. Iz ovog saopstenja se samo vidi da je Djordjevic verovatno bio nesavestan vlasnik. Da bi Divac svoja potrazivanja pretvorio u kapitala, treba ipak odluka suda.

CarlosNS

pre 16 godina

Divac, kakav je takav je, ipak je svoj novac zaradio posteno, malo ubacujuci loptu u kos - malo padajuci ;-). Za razliku od ostalih "biznismena" koji samo iznose novac iz drzave, on je jedan od retkih koji je doneo americke pare u Srbiju, a to treba ceniti.

Tosha

pre 16 godina

Ljudi vec odavno znaju ko je Vojin Djordjevic i sta i kako radi. Vlade Divac sigurno nije ...koji ce svoje pare da ulaze bez da se obezbedi advokatima i bez da obezbedi svoju investiciju. Ako je kojim slucajem Vlade "odradio" Djordjevica, skidam mu kapu i cestitam mu na tome, a Djordjevic sada neka se uhvati za usi pa nek igra. Da je srece da su nam svi biznismeni kao Divac a ne kao Djordjevic. Jos jednom BRAVO ZA DIVCA

ljiljana

pre 16 godina

Za mene je Divac jedini, slovom i brojem, za koga se zna kako je zaradio svaki dinar.Pa pristajem i na svaki monopol ako je u pitanju Vlade Divac, a ostali neka se pokriju usima i cute.

Paspalj

pre 16 godina

Alo Vlade majstore, smanji malo dozivljaj, sto vise pricas to gore za tebe.

Za ostale koji nisu pazljivo procitali sta je Vlade rekao neka to urade ponovo i obrate paznju na sledece:

Nije moguce da Divac ima sve OK papire (ugovor, pravni osnov) + kontrolise firmu preko zastupnika (direktora), a da mu navodno ovaj drugi sprecava da upise svoj deo. Jednostavno nema cime tako nesto da mu spreci. Prica je dodatno besmislena iz aspekta raspleta: nije mi dao da se upisem 30%, pa sam se iznervirao pa upisao 100%.
Alo bre !!!!!!!!

Ne mirisem onog nalickanog sponzora, ali prica jednostavno ne pije vodu bar ne ovako kako je Vlada ispricao.

abc

pre 16 godina

ona manifestacija "Možeš i ti" bila deo marktetinške kampanje pred preuzimanje VodaVoda. Čisto da se pokaže da je on jedan dobar čovek.
hmm...

blazza

pre 16 godina

Posto je u Srbiji dosta nepopularno dirati u "velikane" poput Divca, o cijim kosarkaskim zaslugama ne treba trositi reci, svejedno bih malo elaborirao celu situaciju.

Po zavrsetku aktivnog bavljenja kosarkom, Divac pokusava da krene sa drugim poslovima, i tu neuspesno pokusava da kupi/preuzme knjaz milos i novosti, uz poprilicno negativan utisak koji je ostavio u te dve prilike, pozivajuci se vise na svoje ime nego na samu ponudu koja je uvek bila lako merljiva (ne kazem da podrzavam firme tipa fpp balkan limited, ali sta je tu je).
Od samog pocetka Divcevog "bavljanja" poslom, savetuje ga Nikezic i njegov Ces Mecon koji su vedrili i oblacili privatizacijom u Srbiji od 2001-2003, u vreme kada mu je sin bio pomocnik Direktora Agencije za privatizaciju (konflikt interesa, ma ne). Inace, Nikezic je od pre poznat istraznim organima Italije jos iz perioda "privatizacije" Telekoma Srbije od strane italijanskog TIM-s (preko firme STET). I tu je Nikezic naravno umesao prste, ali samo "ekspertski".
I normalno, kad imas loseg "asistenta" (lako je bilo igrati pored saleta djordjevica) u poslu, ti pravis licne greske ali bogami i tehnicke. Ovaj ceo aranzman je smesan, i ispada da je jadnog i naivnog divca (koji btw gde god da mrde prate ga bar tri savetnika "eksperta") pokusao da prevari jedan Vojin za koga se zna da je duzan na sve strane (jos od aranzmana sa EBRD-om od pre 4 godine) sa svojom parolom "ja volim kosarku i ulazem u marketing". Ne budimo smesni i naivni, to je film vidjen vise puta tokom privatizacije, a reziser je uvek isti, a to je nikezic. Da li treba pominjati da je i Ministar finansija Cvetkovic radio u Ces Meconu, cak i u vreme kad je bio Direktor u Agenciji za privatizaciju a Ces Mecon jedan od omiljenih konsultanata (konflikt interesa, ma ne). Tako da gde god da je Nikezic, tu su i mutne radnje to verujte.
A sto se tice Divca, koji kaze da mu je Nikezic "desna ruka", samo kratka poruka: Vlade legendo, operi ruke (pogotovu desnu).

Irena

pre 16 godina

U bre Vlado, pa zar nisi odmah mogao da se javis iz Madrida, sto ti je ovoliko trebalo, sta li si i sa kim smisljao sedam dana. Ne bi rekla da su cista posla cim ti treba sedam dana da se javis!!!!!!!!!!!!

VodaDoda

pre 16 godina

Nije mi bas najjasnije kako je Divac preuzeo 100% kompanije. Iz ovog saopstenja se samo vidi da je Djordjevic verovatno bio nesavestan vlasnik. Da bi Divac svoja potrazivanja pretvorio u kapitala, treba ipak odluka suda.

Zoran Tepić

pre 16 godina

E sad da vidimo delovanje "pravne države"! Sve mi se čini da je Vojin Đorđević jedan od zagonetnih ličnosti sa liste "nepoznatih" donatora političkih stranaka čija imena stranke neće da obelodane baš iz ovih razloga: da mogu da im uzvrate uslugu za donacije, tj. da im pomažu u prikrivanju kriminalnih radnji. Ali ipak se Đorđević previše "opustio", pa milijardu dinara (12-13 Miliona evra duga samo državi), mnogo je brate!

IZGLADNELI RADNIK

pre 16 godina

Sto mesate babe i zabe.divac jeste posteno zaradio novac u SAD ali sada se ovde ponasa kao i svi surovi biznismeni.Hoce da otme tudje.Ne branim Djordjevica,zasto bih to radio,vise mi je krivo sto je Divac kod mene pao.Nije to vise onaj Vlade.Zasto sa posteno zaradjenim novcem koristi mafijaske metode o "preuzimanju" firme.Vlade napravi nesto svoje od tolike love koju imas.
Sramota.

lola

pre 16 godina

vlade, svaka ti cast...sticajem okolnosti, ja sam iz Mionce, mesta koje je svega par kilometara udaljeno od same fabrike, pa sam tako imala prilike da cujem razne price i malverzacije oko same izgradnje fabrike, da ne govorim o poslovanju...neisplacenim platama, doprinosima....nekolicina mojih komsija radi u fabrici...tako da do nekle kapiram citavu pricu.
svima je vise dosta vojina, njegovog ugladjenog manekenskog stila, brenda...ma daj....svaka mu cast, ali nicija ne gori do zore.
divac LEGENDOOOOO

Millan

pre 16 godina

Djordjevic je kapital stekao u vreme kada se muvalo na sve strane. Cim su se neke stvari ovde normalizovale, ovaj je poceo da propada. Prvo je prodao NEXT sokove, ovo je jedan od sledecih koraka jednog coveka koji nije stekao novac sposobnoscu nego malverzacijama. A Divac je bio i ostao car!

Ivan, New York

pre 16 godina

Ko kupuje, za koga, preuzimanje, oduzimanje, kupovina nacionalizovanog.Ako je ovde kome nesto jasno.......
Sedim ja ovde i cutim...:)

srdjan

pre 16 godina

ode smrdi na sve strane... ali mi ovog djordjevica nije ni malo zao, da je lopov do zna i vrabac na grani. ali ni divac nije tako bas posten i naivan, dobro mu j zabiberio

Milan C

pre 16 godina

Nema ovde nikakvih rupa u objasnjenjima Vlada Divca. Covek je lepo napisao (tacka 3 u delu gde je iznet njegov stav povodom saopštenja Agencije za privredne registre) da su se obe strane dogovorile oko obaveza i da su obe strane ispunile ugovorne obaveze odnos bi bio 30:70, a posto je Divac jedini izvrsio ono na sta se obavezao onda to prelazi u 100:0. Kad Vojin obavi svoje, odnos ce biti 30:70. To je kad bi mi uortacili, ja ulazem kola a ti poslovni prostor, i zaradu delimo na 30:70. I onda se vozimo mojim kolima a od prostora nista, vec i dalje iznajmljujemo neciji treci. I kako cemo onda da delimo pare na kraju? 30:70, ma da nije.

zoran.n- subotica

pre 16 godina

Zaista je pravna država- pitajte ko može da ne isplaćuje doprinose za dve-tri godine?
Ako te uhvati RUP da kasniš 1 mesec- sleduje ti kazna.
Ili ti ostaje da se slikaš sa V.K. ili B.T. na otvaranju neke "narodnog brenda".
Ko ne razume Vojina, ne razume ni Srbiju.

Srdjan Zemun

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto opet vecina osudjuje Divca!!??? Pa covek je hteo da ulozi kintu i da kupi sto jeftinije nesto vredno! PA zar i na zapadu to sve ne pokusavaju??!! Iz tog principa i odobravam Vojinu sto je neke brendove (NEXT) stvorio pa prodao za finu kintu! Tako se to i radi! Jedino mi smeta sto svi znaju da mu sve firme duguju kintu za poreze i razne stvari i opet nikom nista! I ja znam ljude koji su radili za SiandSi za male pare i to jedva dobijali! Ali to je druga tema i nasa realnost!
Vracam se na Divca! On je i rekao ono sto i Djordjevic! Jedna od faza je bila da Divac upise 100% pa da Vojin dokapitalizuje i vrati svojih 70%! Na taj nacin se verovatno smanjuju neke njihove obaveze prema trecim licima (drzavi)ali i to je normalno. Sve mere koje nisu protivzakonite su OK za smanjivanje poreza! Pa ko od nas placa porez koji moze nekako legalno da smanji ili izbegne! Sta god mislili o Divcu apsolutno ga podrzavam jer ovi ortacki dogovori koje je Vojin do sada pravio i treba da mu se olupaju o glavu.
Pozdrav

wlado

pre 16 godina

ja sam na strani divca, posto indirektno radim poslove za vodavoda, i gorki list, voleo bi da je on gazda, mozda onda da poslujemo zajedno, sa onim necu da imam nista,duzan je bogu i ocu, radnicima nista ne placa, porez pere "sponzorstvima", otvara nove firme svaki drugi mesec, mogu vam nabrojati oko 9 firmi koje su njegove, a da niste culi za njih....jedna ode u stecaj, hop otvori se drugi DOO i gotovo...

diki za prezidenta.

Zvezdoljub

pre 16 godina

Našla krpa zakrpu. Nisam mogao da registrujem dogovorenih 30% pa sam registrovao svih 100% jer je to medjufaza ka dogovorenih 70:30 za Vojina. Bravo Vlade, prvo si muvao za Knjaza pa zamalo da Danilović ode u ćuzu. Pa si muvao oko Novosti pa te i tu provalili. Sad si našao brata po poslovnim manirima, i što neko reče, baš će biti zanimljivo ko će koga zavrnuti.
Moj ti je savet da se maneš biznisa jer ga shvataš pogrešno, kao igru u kojoj nekog treba prevariti i nadmudriti. Biznis je saradnja na obostrano zadovoljstvo. A ti, Vlade, sidi di si ni za di si nisi. Zeznuli se Ameri, preplatili te. Čuvaj to što imaš da te ne stigne ona čuvena kletva.

???????

pre 16 godina

Ijao evo rekao DIVAC ja sam u pravu isad svi njemu veruju, koliko verujem jednom toliko i drugom, ali kao sto je neko pre mene napisao, nsam uspeo da se upisem legalno kao vlasnik 30% preduzeca pa sam se iznervirao i OTEO 100% koji mi ni po jednom osnovu ne pripadaju.Ako je vec Vojin hteo i pokusao njega da izradi zasto on nije izasao u javnost nego je protivzakonito preoteo cak i ono sto nije dogovoreno???

Dejaldinjo

pre 16 godina

Diki, predugo si bio u Americi. Tamo se znaju pravila, ovdje ne. Ovdje može neki Vojin da za 10 godina stvori ono što tamo stvaraju generacije (a pri tom nisu vanserijski talenti u sportu ili muzici). Zato, samo opušteno.

O

pre 16 godina

IGRAJ DIVAC!
Kao gradjaninu Srbije uopste mi ne smeta nista vezano za Divca. Kakvi ljudi vode privredu u Srbiji, Divac je za njih malo dete, te zato on ovako prolazi po medijima. I zato mu dajem najjacu mogucu podrsku!
IGRAJ DIVAC!

teorija i praksa

pre 16 godina

Mislim....
Price sa obe strane su prepune rupa i rupica. Nijedna strana nije dala ni priblizno opis sheme odnosa kako su ih prilikom ugovaranja morali usaglasiti (i sigurno usaglasili) Meni je to oklevanje (i kasnjenje)obe strane u detaljnom objasnjenju zajednicki planirane sheme potpuno dovoljan dokaz da je prvobitna zajednicka shema izmedju strana podrazumevala da neko treci bude zestoko obmanut i prevaren. Najverovatnije je to drzava - verovatno je shema podrazumevala izbegavanje placanja poreza na zakonom nedozvoljen ili "ne do kraja dozvoljen" nacin tako da nijedan ni drugi o tome sada nesmeju da pricaju!!!! (mada mozda je ustvari po nameri obojice trebalo biti izradjeno neko trece lice koje bi sad ako bi se cela prica prezetovala iskreno to ukapiralo)

Pop

pre 16 godina

Pa narode, zar ne vidite koliko Divac preokrece temu, Voja ga optuži za jedno a on iznosi koliko on kome duguje. Postoje organi koji trebaju sa tim da se pozabave , nije to problem Vlade Divca. Prvo ti Vlado treba nedelju dana da smislis saopstenje a potom da vadis Vojinov Prljav veš Opet kažem nije to tvoj problem, ti se brani za ono za sta si optužren. Cim ti skreces temu tu nesto nije u redu. Ako Voja duguje ne treba TI nista da mu otimas. Vati se lopte pametnije je!!!!!

baneks

pre 16 godina

Koliko li ima sportista iz Srbije koji su svoj novac ostavili u inostranstvu? Kad bi svi oni deseti deo ulozili u Srbiju povratak iz krize bi bio mnogo brzi ali neko misli da svi oni su naivni i da ce im lako oduzeti novac koji nije ni malo lako zaradjen iako tako deluje. Da sam ja Divac ne bi me videla ova zemlja ali to samo pokazuje njegovu velicinu kad i pored svega on i dalje veruje da ima nade za nas. Svaka cast Vlade i molim te veruj da nismo mi svi losi ovde.

Dusan

pre 16 godina

Vojin je uspeo i izdigao se iznad prosecnih Srba i citajuci komentare imam utisak da je u Srbiji to najveci greh. "Mnogo nas je nervirao onako nalickan i neka ga je Divac pokrao". Vojin je otvorio veliki broj radnih mesta, napravio nekoliko uspesnih brendova ali avaj, Srbe nerviraju takvi. Milosevica su Srbi voleli a mrze Dinkica npr, koji je puno uradio jer ih nervira, a znam mnoge koji i dalje slave ubice Djindjica. Srbija nikad nece biti uspesna zemlja jer u njoj zivimo mi Srbi a mi mrzimo uspesne. Desice se i euforija zadovoljstva u Srbiji kada neko nanese zlo Miskovicu jer je on ekstra uspesan.

Dejan, Vršac

pre 16 godina

Gospodine Divac svaka čast na svemu što si uradio. Veliki novac je u igri treba ga negde plasirati. Opet voda gospodine Divac.

Ali, setimo se sezone Euro Lige 98/99 Divac je odigrao 2 utakmice za Zvezdu.

Veliki sam ljubitelj i navijač Partizana, idem na utakmice koliko god mogu redovno, nerviram se kada izgubimo, kada nas je UEFA izbacila nisam mogao sebi da da dođem nekoliko dana.
Nema tih para za koje bih ja ili bilo koji navijač koga poznajem obukao Zvezdin dres, makar i u vaterpolu.
Siguran sam da svaki pravi navijač Zvezde slično razmišlja.

Ovo znači samo jedno da je Divac jako proračunat čovek i da voli novac iako ga ima dovoljno, voleo bih da neko, ukoliko zna navede cifru koliku je veliki Partizanovac dobio da obuče crveno beli dres.

Sram te bilo.

Struja

pre 16 godina

Zar nije malo cudno sto se Vlada upisao kao 100 odsto vlasnik i bas tada otisao iz zemlje. Sto bre javno ne izadje i objasni sve (ako uopste zna o cemu se radi). Malo mi je to cudno. Uradis nesto sto nema logike , ili je kako kazes ima i onda pobegnes1!!!! Izadji kao Voja u Dnevnik pa reci sta imas. Da li si ti pisao ovo saopstenje sto ga citam jutros?????

VANESA

pre 16 godina

Žao mi je Djordjevića, mislim da mu mnogo nameštaju jer potiče iz radničko-siromašne porodice a posebno da sponzoriše koje kakve manifestacije i tipove, pa setite se kanskog festivala kada napravi party za belosvetsku bolumentu.Što se tiće Divca dovoljno mi je samo da analiziram facu njeove supruge, koja je eto uspešna biznismenka u Americi, pa valjda hoće sebe da prevazidje i u Srbiji.

Dejana

pre 16 godina

Ej... ovo postaje zanimljivo!
Ajde vi sa B92...dajte nam i tog treceg poverioca.:)

Mora da covek ima sasvim novu originalnu pricu...u kojoj Ugovor uopste jos nije ni napisan...ili tako nesto.:)

Luka

pre 16 godina

Vlade CARE! Samo ostro sa takvim likovima, nemoj da mu dozvolis da se izvuce ako se ne izvini, tuzi ga! Teraj stvar do kraja. Kad se sve zavrsi ja cu prvi da pijem samo VODA VODU, bolje da dajem pare tebi nego lopovimakoji su oteli Knjaz!!

Sloba

pre 16 godina

Ne shvacam zasto Divac zeli posto-poto da postane privrednik i to bas u Srbiji. Covek je verovatno posten ali svaki njegov biznis prati neka afera ili situacija u kome ga je neko preveslao. Divac, igrao si dobro kosarku (mozda ne za nas, ali sa amere jesi), zaradio si, verovatno neces u penziju jer si mlad i zelis da imas neku svakodnevdnu motivaciju. Ali mozda treba da odustanes od ideje da postanes "Gazda Vlade" u Srbiji. Ovde su drugi ljudi, sa drugacijom etikom i drugacijim (nedostatkom) stila i poslovnih obicaja. Vidi kako se Mijatovic lepo uvalio u Real-u i zivi i radi u kulturnom svetu. Mnogo je godina proslo od kada si otisao, promeniom si se i ti, a bogami promenila se i Srbija....

Zoki

pre 16 godina

Divac je dosta para zaradio ali nista od toga nasa drzava nije videla, cak stavise dobija i penziju od skoro 1000e. S druge strane preduzeca kao Si and si pune nas budzet.

Beli

pre 16 godina

Divcu ovo nije trebalo.Bolje da se bavi biznisom negde u inostranstvu,a ne da ga ovde ponizavaju "dobitnici tranzicije"i kojekakve ...iz drzavnih organa i drzavnih novina

Jelena L.E.

pre 16 godina

znate, Divac je bio najuspešniji sportista-košarkaš, u kome je uspeo bez ičije pomoći, sve postigo svojim talentom i radom, a sada neki tajkuni za koje Srbija i nezna ko su ustvari i sta su pokušavaju da nekog nazovu lopovo! Pitam se zbog čega, da to nije možda zbog sujete ili možda zbog toga što je Divac neko ko je voda vodu kupio svojim teško zarađenim novcem, a neko ko pljuje po njega taj isti novac steko tako što je pljačkao ovaj narod. Epa dosta je bilo krđa i skrivanja prljavog veša najbogatije " elite " biznismenske.

Vlade uz tebe smo

Djole

pre 16 godina

Njemu bre treba da se pola Srbije pokloni,a ne da ga razni zelenasi prozivaju da je nesto pokusao na mucku.Ima love moze sest VODA VODE da kupi i da ne oseti....

pinja

pre 16 godina

judi taj viji dordevic je bio jedan obican svercer a sada nema ni za kiflu pa hoce da izvacari KAO POSTENOG DIVAC ma daj isti su LOPOVI videce se u buducnosti dali sam u pravu

Vesna

pre 16 godina

Ma daj... Vlade Divac treba samo da se okrene i pogleda par godina unatrag kakve poslovne price on ostavlja za sobom! Mislim... covece, nesto ti ne ide...batali!!!

Neces nikad biti biznismen, jer si kosarkas... Jednostavno neces naici ni na koga ko ce te posmatrati kao biznismena...vec kao vrecu punu para!!! Shvati i nastavi da lepo i mirno zivis svoj zivot.

Druga stvar, ako neko misli da bi Vojin dao brend Voda Voda za bilo koji novac...nije normalan. Jer, jednostavno Vojin nije normalan.

Pozdrav, Vesna

WLADO

pre 16 godina

otkud vladetu 1000e penzija, gde si to cuo???

NBA penzija je oko 15000$, ako si veteran lige, sto on jeste...

ili mozda ima i srpsku penziju?

Milan

pre 16 godina

Stavrno ne znam ko je u pravu ovde i ko je kome zavukao ,ali znam jedno .Pre cetiri godine bile su mi potrebne pare za leceneje deteta i preko prijatelja sam kontaktirao divca i trazio ne sve pare samo da pomogne malo .Odgovor koji sam dobi od njega je bio da on NEMA para i da na zalost ne moze da mi pomogne.Eto to je on i muka mi je od tog coveka stvarno.

Predrag

pre 16 godina

Sve sto je Divac hteo da kupi je bilo afera.
Jedva je bio sprecen sa KnjazMilosem i Vecernjim novostima da uradi ovako nesto, ali je sad dosao do svog cilja.
Ko moze da zamisli Divca kao direktora firme.
Niko naravno i njega su iskoristili mutni tipovi da bi dosli do ovakve kompanije.
Divac se ovim definitivno OBRUKAO.

Zivorad Glisic

pre 16 godina

Prvo,Vlade je za mene zakon.
Drugo,Novac je doneo nije pokrao bracu kao vecina .
Trece,nije mogao falsikovati pored institucija.
Cetvrto,svi su izgledi da je naucio plivati u tom smradu.
Peto,Vlade samo napred,da bogda kupio pola Srbije.
Dosta su te pravili majmunom.
Pozdrav za cist kapital!

abc

pre 16 godina

ona manifestacija "Možeš i ti" bila deo marktetinške kampanje pred preuzimanje VodaVoda. Čisto da se pokaže da je on jedan dobar čovek.
hmm...

Paspalj

pre 16 godina

Alo Vlade majstore, smanji malo dozivljaj, sto vise pricas to gore za tebe.

Za ostale koji nisu pazljivo procitali sta je Vlade rekao neka to urade ponovo i obrate paznju na sledece:

Nije moguce da Divac ima sve OK papire (ugovor, pravni osnov) + kontrolise firmu preko zastupnika (direktora), a da mu navodno ovaj drugi sprecava da upise svoj deo. Jednostavno nema cime tako nesto da mu spreci. Prica je dodatno besmislena iz aspekta raspleta: nije mi dao da se upisem 30%, pa sam se iznervirao pa upisao 100%.
Alo bre !!!!!!!!

Ne mirisem onog nalickanog sponzora, ali prica jednostavno ne pije vodu bar ne ovako kako je Vlada ispricao.

Irena

pre 16 godina

U bre Vlado, pa zar nisi odmah mogao da se javis iz Madrida, sto ti je ovoliko trebalo, sta li si i sa kim smisljao sedam dana. Ne bi rekla da su cista posla cim ti treba sedam dana da se javis!!!!!!!!!!!!

Dejan, Vršac

pre 16 godina

Gospodine Divac svaka čast na svemu što si uradio. Veliki novac je u igri treba ga negde plasirati. Opet voda gospodine Divac.

Ali, setimo se sezone Euro Lige 98/99 Divac je odigrao 2 utakmice za Zvezdu.

Veliki sam ljubitelj i navijač Partizana, idem na utakmice koliko god mogu redovno, nerviram se kada izgubimo, kada nas je UEFA izbacila nisam mogao sebi da da dođem nekoliko dana.
Nema tih para za koje bih ja ili bilo koji navijač koga poznajem obukao Zvezdin dres, makar i u vaterpolu.
Siguran sam da svaki pravi navijač Zvezde slično razmišlja.

Ovo znači samo jedno da je Divac jako proračunat čovek i da voli novac iako ga ima dovoljno, voleo bih da neko, ukoliko zna navede cifru koliku je veliki Partizanovac dobio da obuče crveno beli dres.

Sram te bilo.

ljiljana

pre 16 godina

Za mene je Divac jedini, slovom i brojem, za koga se zna kako je zaradio svaki dinar.Pa pristajem i na svaki monopol ako je u pitanju Vlade Divac, a ostali neka se pokriju usima i cute.

Zvezdoljub

pre 16 godina

Našla krpa zakrpu. Nisam mogao da registrujem dogovorenih 30% pa sam registrovao svih 100% jer je to medjufaza ka dogovorenih 70:30 za Vojina. Bravo Vlade, prvo si muvao za Knjaza pa zamalo da Danilović ode u ćuzu. Pa si muvao oko Novosti pa te i tu provalili. Sad si našao brata po poslovnim manirima, i što neko reče, baš će biti zanimljivo ko će koga zavrnuti.
Moj ti je savet da se maneš biznisa jer ga shvataš pogrešno, kao igru u kojoj nekog treba prevariti i nadmudriti. Biznis je saradnja na obostrano zadovoljstvo. A ti, Vlade, sidi di si ni za di si nisi. Zeznuli se Ameri, preplatili te. Čuvaj to što imaš da te ne stigne ona čuvena kletva.

IZGLADNELI RADNIK

pre 16 godina

Sto mesate babe i zabe.divac jeste posteno zaradio novac u SAD ali sada se ovde ponasa kao i svi surovi biznismeni.Hoce da otme tudje.Ne branim Djordjevica,zasto bih to radio,vise mi je krivo sto je Divac kod mene pao.Nije to vise onaj Vlade.Zasto sa posteno zaradjenim novcem koristi mafijaske metode o "preuzimanju" firme.Vlade napravi nesto svoje od tolike love koju imas.
Sramota.

Pop

pre 16 godina

Pa narode, zar ne vidite koliko Divac preokrece temu, Voja ga optuži za jedno a on iznosi koliko on kome duguje. Postoje organi koji trebaju sa tim da se pozabave , nije to problem Vlade Divca. Prvo ti Vlado treba nedelju dana da smislis saopstenje a potom da vadis Vojinov Prljav veš Opet kažem nije to tvoj problem, ti se brani za ono za sta si optužren. Cim ti skreces temu tu nesto nije u redu. Ako Voja duguje ne treba TI nista da mu otimas. Vati se lopte pametnije je!!!!!

Struja

pre 16 godina

Zar nije malo cudno sto se Vlada upisao kao 100 odsto vlasnik i bas tada otisao iz zemlje. Sto bre javno ne izadje i objasni sve (ako uopste zna o cemu se radi). Malo mi je to cudno. Uradis nesto sto nema logike , ili je kako kazes ima i onda pobegnes1!!!! Izadji kao Voja u Dnevnik pa reci sta imas. Da li si ti pisao ovo saopstenje sto ga citam jutros?????

Dusan

pre 16 godina

Vojin je uspeo i izdigao se iznad prosecnih Srba i citajuci komentare imam utisak da je u Srbiji to najveci greh. "Mnogo nas je nervirao onako nalickan i neka ga je Divac pokrao". Vojin je otvorio veliki broj radnih mesta, napravio nekoliko uspesnih brendova ali avaj, Srbe nerviraju takvi. Milosevica su Srbi voleli a mrze Dinkica npr, koji je puno uradio jer ih nervira, a znam mnoge koji i dalje slave ubice Djindjica. Srbija nikad nece biti uspesna zemlja jer u njoj zivimo mi Srbi a mi mrzimo uspesne. Desice se i euforija zadovoljstva u Srbiji kada neko nanese zlo Miskovicu jer je on ekstra uspesan.

VodaDoda

pre 16 godina

Nije mi bas najjasnije kako je Divac preuzeo 100% kompanije. Iz ovog saopstenja se samo vidi da je Djordjevic verovatno bio nesavestan vlasnik. Da bi Divac svoja potrazivanja pretvorio u kapitala, treba ipak odluka suda.

???????

pre 16 godina

Ijao evo rekao DIVAC ja sam u pravu isad svi njemu veruju, koliko verujem jednom toliko i drugom, ali kao sto je neko pre mene napisao, nsam uspeo da se upisem legalno kao vlasnik 30% preduzeca pa sam se iznervirao i OTEO 100% koji mi ni po jednom osnovu ne pripadaju.Ako je vec Vojin hteo i pokusao njega da izradi zasto on nije izasao u javnost nego je protivzakonito preoteo cak i ono sto nije dogovoreno???

pinja

pre 16 godina

judi taj viji dordevic je bio jedan obican svercer a sada nema ni za kiflu pa hoce da izvacari KAO POSTENOG DIVAC ma daj isti su LOPOVI videce se u buducnosti dali sam u pravu

Djole

pre 16 godina

Njemu bre treba da se pola Srbije pokloni,a ne da ga razni zelenasi prozivaju da je nesto pokusao na mucku.Ima love moze sest VODA VODE da kupi i da ne oseti....

lola

pre 16 godina

vlade, svaka ti cast...sticajem okolnosti, ja sam iz Mionce, mesta koje je svega par kilometara udaljeno od same fabrike, pa sam tako imala prilike da cujem razne price i malverzacije oko same izgradnje fabrike, da ne govorim o poslovanju...neisplacenim platama, doprinosima....nekolicina mojih komsija radi u fabrici...tako da do nekle kapiram citavu pricu.
svima je vise dosta vojina, njegovog ugladjenog manekenskog stila, brenda...ma daj....svaka mu cast, ali nicija ne gori do zore.
divac LEGENDOOOOO

Millan

pre 16 godina

Djordjevic je kapital stekao u vreme kada se muvalo na sve strane. Cim su se neke stvari ovde normalizovale, ovaj je poceo da propada. Prvo je prodao NEXT sokove, ovo je jedan od sledecih koraka jednog coveka koji nije stekao novac sposobnoscu nego malverzacijama. A Divac je bio i ostao car!

Luka

pre 16 godina

Vlade CARE! Samo ostro sa takvim likovima, nemoj da mu dozvolis da se izvuce ako se ne izvini, tuzi ga! Teraj stvar do kraja. Kad se sve zavrsi ja cu prvi da pijem samo VODA VODU, bolje da dajem pare tebi nego lopovimakoji su oteli Knjaz!!

wlado

pre 16 godina

ja sam na strani divca, posto indirektno radim poslove za vodavoda, i gorki list, voleo bi da je on gazda, mozda onda da poslujemo zajedno, sa onim necu da imam nista,duzan je bogu i ocu, radnicima nista ne placa, porez pere "sponzorstvima", otvara nove firme svaki drugi mesec, mogu vam nabrojati oko 9 firmi koje su njegove, a da niste culi za njih....jedna ode u stecaj, hop otvori se drugi DOO i gotovo...

diki za prezidenta.

blazza

pre 16 godina

Posto je u Srbiji dosta nepopularno dirati u "velikane" poput Divca, o cijim kosarkaskim zaslugama ne treba trositi reci, svejedno bih malo elaborirao celu situaciju.

Po zavrsetku aktivnog bavljenja kosarkom, Divac pokusava da krene sa drugim poslovima, i tu neuspesno pokusava da kupi/preuzme knjaz milos i novosti, uz poprilicno negativan utisak koji je ostavio u te dve prilike, pozivajuci se vise na svoje ime nego na samu ponudu koja je uvek bila lako merljiva (ne kazem da podrzavam firme tipa fpp balkan limited, ali sta je tu je).
Od samog pocetka Divcevog "bavljanja" poslom, savetuje ga Nikezic i njegov Ces Mecon koji su vedrili i oblacili privatizacijom u Srbiji od 2001-2003, u vreme kada mu je sin bio pomocnik Direktora Agencije za privatizaciju (konflikt interesa, ma ne). Inace, Nikezic je od pre poznat istraznim organima Italije jos iz perioda "privatizacije" Telekoma Srbije od strane italijanskog TIM-s (preko firme STET). I tu je Nikezic naravno umesao prste, ali samo "ekspertski".
I normalno, kad imas loseg "asistenta" (lako je bilo igrati pored saleta djordjevica) u poslu, ti pravis licne greske ali bogami i tehnicke. Ovaj ceo aranzman je smesan, i ispada da je jadnog i naivnog divca (koji btw gde god da mrde prate ga bar tri savetnika "eksperta") pokusao da prevari jedan Vojin za koga se zna da je duzan na sve strane (jos od aranzmana sa EBRD-om od pre 4 godine) sa svojom parolom "ja volim kosarku i ulazem u marketing". Ne budimo smesni i naivni, to je film vidjen vise puta tokom privatizacije, a reziser je uvek isti, a to je nikezic. Da li treba pominjati da je i Ministar finansija Cvetkovic radio u Ces Meconu, cak i u vreme kad je bio Direktor u Agenciji za privatizaciju a Ces Mecon jedan od omiljenih konsultanata (konflikt interesa, ma ne). Tako da gde god da je Nikezic, tu su i mutne radnje to verujte.
A sto se tice Divca, koji kaze da mu je Nikezic "desna ruka", samo kratka poruka: Vlade legendo, operi ruke (pogotovu desnu).

Zoki

pre 16 godina

Divac je dosta para zaradio ali nista od toga nasa drzava nije videla, cak stavise dobija i penziju od skoro 1000e. S druge strane preduzeca kao Si and si pune nas budzet.

Ivan, New York

pre 16 godina

Ko kupuje, za koga, preuzimanje, oduzimanje, kupovina nacionalizovanog.Ako je ovde kome nesto jasno.......
Sedim ja ovde i cutim...:)

CarlosNS

pre 16 godina

Divac, kakav je takav je, ipak je svoj novac zaradio posteno, malo ubacujuci loptu u kos - malo padajuci ;-). Za razliku od ostalih "biznismena" koji samo iznose novac iz drzave, on je jedan od retkih koji je doneo americke pare u Srbiju, a to treba ceniti.

Dejana

pre 16 godina

Ej... ovo postaje zanimljivo!
Ajde vi sa B92...dajte nam i tog treceg poverioca.:)

Mora da covek ima sasvim novu originalnu pricu...u kojoj Ugovor uopste jos nije ni napisan...ili tako nesto.:)

baneks

pre 16 godina

Koliko li ima sportista iz Srbije koji su svoj novac ostavili u inostranstvu? Kad bi svi oni deseti deo ulozili u Srbiju povratak iz krize bi bio mnogo brzi ali neko misli da svi oni su naivni i da ce im lako oduzeti novac koji nije ni malo lako zaradjen iako tako deluje. Da sam ja Divac ne bi me videla ova zemlja ali to samo pokazuje njegovu velicinu kad i pored svega on i dalje veruje da ima nade za nas. Svaka cast Vlade i molim te veruj da nismo mi svi losi ovde.

Dejaldinjo

pre 16 godina

Diki, predugo si bio u Americi. Tamo se znaju pravila, ovdje ne. Ovdje može neki Vojin da za 10 godina stvori ono što tamo stvaraju generacije (a pri tom nisu vanserijski talenti u sportu ili muzici). Zato, samo opušteno.

O

pre 16 godina

IGRAJ DIVAC!
Kao gradjaninu Srbije uopste mi ne smeta nista vezano za Divca. Kakvi ljudi vode privredu u Srbiji, Divac je za njih malo dete, te zato on ovako prolazi po medijima. I zato mu dajem najjacu mogucu podrsku!
IGRAJ DIVAC!

Sloba

pre 16 godina

Ne shvacam zasto Divac zeli posto-poto da postane privrednik i to bas u Srbiji. Covek je verovatno posten ali svaki njegov biznis prati neka afera ili situacija u kome ga je neko preveslao. Divac, igrao si dobro kosarku (mozda ne za nas, ali sa amere jesi), zaradio si, verovatno neces u penziju jer si mlad i zelis da imas neku svakodnevdnu motivaciju. Ali mozda treba da odustanes od ideje da postanes "Gazda Vlade" u Srbiji. Ovde su drugi ljudi, sa drugacijom etikom i drugacijim (nedostatkom) stila i poslovnih obicaja. Vidi kako se Mijatovic lepo uvalio u Real-u i zivi i radi u kulturnom svetu. Mnogo je godina proslo od kada si otisao, promeniom si se i ti, a bogami promenila se i Srbija....

Vesna

pre 16 godina

Ma daj... Vlade Divac treba samo da se okrene i pogleda par godina unatrag kakve poslovne price on ostavlja za sobom! Mislim... covece, nesto ti ne ide...batali!!!

Neces nikad biti biznismen, jer si kosarkas... Jednostavno neces naici ni na koga ko ce te posmatrati kao biznismena...vec kao vrecu punu para!!! Shvati i nastavi da lepo i mirno zivis svoj zivot.

Druga stvar, ako neko misli da bi Vojin dao brend Voda Voda za bilo koji novac...nije normalan. Jer, jednostavno Vojin nije normalan.

Pozdrav, Vesna

Jelena L.E.

pre 16 godina

znate, Divac je bio najuspešniji sportista-košarkaš, u kome je uspeo bez ičije pomoći, sve postigo svojim talentom i radom, a sada neki tajkuni za koje Srbija i nezna ko su ustvari i sta su pokušavaju da nekog nazovu lopovo! Pitam se zbog čega, da to nije možda zbog sujete ili možda zbog toga što je Divac neko ko je voda vodu kupio svojim teško zarađenim novcem, a neko ko pljuje po njega taj isti novac steko tako što je pljačkao ovaj narod. Epa dosta je bilo krđa i skrivanja prljavog veša najbogatije " elite " biznismenske.

Vlade uz tebe smo

Zivorad Glisic

pre 16 godina

Prvo,Vlade je za mene zakon.
Drugo,Novac je doneo nije pokrao bracu kao vecina .
Trece,nije mogao falsikovati pored institucija.
Cetvrto,svi su izgledi da je naucio plivati u tom smradu.
Peto,Vlade samo napred,da bogda kupio pola Srbije.
Dosta su te pravili majmunom.
Pozdrav za cist kapital!

srdjan

pre 16 godina

ode smrdi na sve strane... ali mi ovog djordjevica nije ni malo zao, da je lopov do zna i vrabac na grani. ali ni divac nije tako bas posten i naivan, dobro mu j zabiberio

Zoran Tepić

pre 16 godina

E sad da vidimo delovanje "pravne države"! Sve mi se čini da je Vojin Đorđević jedan od zagonetnih ličnosti sa liste "nepoznatih" donatora političkih stranaka čija imena stranke neće da obelodane baš iz ovih razloga: da mogu da im uzvrate uslugu za donacije, tj. da im pomažu u prikrivanju kriminalnih radnji. Ali ipak se Đorđević previše "opustio", pa milijardu dinara (12-13 Miliona evra duga samo državi), mnogo je brate!

zoran.n- subotica

pre 16 godina

Zaista je pravna država- pitajte ko može da ne isplaćuje doprinose za dve-tri godine?
Ako te uhvati RUP da kasniš 1 mesec- sleduje ti kazna.
Ili ti ostaje da se slikaš sa V.K. ili B.T. na otvaranju neke "narodnog brenda".
Ko ne razume Vojina, ne razume ni Srbiju.

Tosha

pre 16 godina

Ljudi vec odavno znaju ko je Vojin Djordjevic i sta i kako radi. Vlade Divac sigurno nije ...koji ce svoje pare da ulaze bez da se obezbedi advokatima i bez da obezbedi svoju investiciju. Ako je kojim slucajem Vlade "odradio" Djordjevica, skidam mu kapu i cestitam mu na tome, a Djordjevic sada neka se uhvati za usi pa nek igra. Da je srece da su nam svi biznismeni kao Divac a ne kao Djordjevic. Jos jednom BRAVO ZA DIVCA

teorija i praksa

pre 16 godina

Mislim....
Price sa obe strane su prepune rupa i rupica. Nijedna strana nije dala ni priblizno opis sheme odnosa kako su ih prilikom ugovaranja morali usaglasiti (i sigurno usaglasili) Meni je to oklevanje (i kasnjenje)obe strane u detaljnom objasnjenju zajednicki planirane sheme potpuno dovoljan dokaz da je prvobitna zajednicka shema izmedju strana podrazumevala da neko treci bude zestoko obmanut i prevaren. Najverovatnije je to drzava - verovatno je shema podrazumevala izbegavanje placanja poreza na zakonom nedozvoljen ili "ne do kraja dozvoljen" nacin tako da nijedan ni drugi o tome sada nesmeju da pricaju!!!! (mada mozda je ustvari po nameri obojice trebalo biti izradjeno neko trece lice koje bi sad ako bi se cela prica prezetovala iskreno to ukapiralo)

Milan C

pre 16 godina

Nema ovde nikakvih rupa u objasnjenjima Vlada Divca. Covek je lepo napisao (tacka 3 u delu gde je iznet njegov stav povodom saopštenja Agencije za privredne registre) da su se obe strane dogovorile oko obaveza i da su obe strane ispunile ugovorne obaveze odnos bi bio 30:70, a posto je Divac jedini izvrsio ono na sta se obavezao onda to prelazi u 100:0. Kad Vojin obavi svoje, odnos ce biti 30:70. To je kad bi mi uortacili, ja ulazem kola a ti poslovni prostor, i zaradu delimo na 30:70. I onda se vozimo mojim kolima a od prostora nista, vec i dalje iznajmljujemo neciji treci. I kako cemo onda da delimo pare na kraju? 30:70, ma da nije.

Srdjan Zemun

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto opet vecina osudjuje Divca!!??? Pa covek je hteo da ulozi kintu i da kupi sto jeftinije nesto vredno! PA zar i na zapadu to sve ne pokusavaju??!! Iz tog principa i odobravam Vojinu sto je neke brendove (NEXT) stvorio pa prodao za finu kintu! Tako se to i radi! Jedino mi smeta sto svi znaju da mu sve firme duguju kintu za poreze i razne stvari i opet nikom nista! I ja znam ljude koji su radili za SiandSi za male pare i to jedva dobijali! Ali to je druga tema i nasa realnost!
Vracam se na Divca! On je i rekao ono sto i Djordjevic! Jedna od faza je bila da Divac upise 100% pa da Vojin dokapitalizuje i vrati svojih 70%! Na taj nacin se verovatno smanjuju neke njihove obaveze prema trecim licima (drzavi)ali i to je normalno. Sve mere koje nisu protivzakonite su OK za smanjivanje poreza! Pa ko od nas placa porez koji moze nekako legalno da smanji ili izbegne! Sta god mislili o Divcu apsolutno ga podrzavam jer ovi ortacki dogovori koje je Vojin do sada pravio i treba da mu se olupaju o glavu.
Pozdrav

Beli

pre 16 godina

Divcu ovo nije trebalo.Bolje da se bavi biznisom negde u inostranstvu,a ne da ga ovde ponizavaju "dobitnici tranzicije"i kojekakve ...iz drzavnih organa i drzavnih novina

WLADO

pre 16 godina

otkud vladetu 1000e penzija, gde si to cuo???

NBA penzija je oko 15000$, ako si veteran lige, sto on jeste...

ili mozda ima i srpsku penziju?

VANESA

pre 16 godina

Žao mi je Djordjevića, mislim da mu mnogo nameštaju jer potiče iz radničko-siromašne porodice a posebno da sponzoriše koje kakve manifestacije i tipove, pa setite se kanskog festivala kada napravi party za belosvetsku bolumentu.Što se tiće Divca dovoljno mi je samo da analiziram facu njeove supruge, koja je eto uspešna biznismenka u Americi, pa valjda hoće sebe da prevazidje i u Srbiji.

Milan

pre 16 godina

Stavrno ne znam ko je u pravu ovde i ko je kome zavukao ,ali znam jedno .Pre cetiri godine bile su mi potrebne pare za leceneje deteta i preko prijatelja sam kontaktirao divca i trazio ne sve pare samo da pomogne malo .Odgovor koji sam dobi od njega je bio da on NEMA para i da na zalost ne moze da mi pomogne.Eto to je on i muka mi je od tog coveka stvarno.

Predrag

pre 16 godina

Sve sto je Divac hteo da kupi je bilo afera.
Jedva je bio sprecen sa KnjazMilosem i Vecernjim novostima da uradi ovako nesto, ali je sad dosao do svog cilja.
Ko moze da zamisli Divca kao direktora firme.
Niko naravno i njega su iskoristili mutni tipovi da bi dosli do ovakve kompanije.
Divac se ovim definitivno OBRUKAO.