Biz - B92.net
 1. Ubrzo kreće otopljavanje odnosa sa Venecuelom.
  (posve_nepodoban, 4. oktobar 2022 08:43)

  # Link komentara

 2. Nafte ce biti u upotrebi dok se ne iscrpi a to je jos nekih 50 godina max. Zato ili ce broj stanovnika da se smanji na zemlji ili ce se koristiti zajedno sa alternstivnim izvorima energije. Energija vetra je nesigurna jer zavisi od jacine duvanja vetra. Solarna je slaba. Energija od reka je iskoriscena do kraja. Nuklearke su gasili ali izgleda su se preracunali. Automobil nece vise moci svako da poseduje i bice "na zetone" dakle bice ti rent a car na ulici i kad platis voznju otkljucaces i vozices ga jer doslo je vreme da svako prakticno ima licni auto sto je neodrzivo. I do pre 20 godina nije bilo tako. Zato poskupljuju jer nece vise moci svako da ga poseduje a voznja ce kostati svetog petra kajgana. Resursi istoka ubice standard zapada i obrnuto. To je rezultat 3. svetskog rata. Tehnologija je dosla sa zapada na istok medjutim doci ce i tu do embarga. Podela sveta po rasama i nacijama. Nece biti UN vise. Bice mnogo manjih i vecih ratova. Medjutim vidis ti izbeglice iz Afrike ne beze u Kinu i Rusiju nego oce bas u Evropu i to bas Nemacka Holandija Belgija Britanija Skandinavija nece u Bosnu Srbiju i Hrvarsku. Dakle ima Evropa nesto sto istok nema a razmislite sta? Pa slobode su daleko vece i socijalna politika nigde jaca. U Danskoj kad dobijes otkaz imas jos 6 meseci istu platu koju si imao dok ne nadjes drugi posao tako da nema stresa. Nadjes drugi posao i opet zivis ko car. To ni jedna istocna zemlja ne nudi. Ljudske slobode su na nuli. Socijala je ista ko u Africi. E to je taj BRIKS kome se ovde dive mnogi. Imace resurse al nece imati gde da ih prodaju. Ako Kina izgubi trzista sta ce joj tolika privreda i to SAD njima i rade vracaju ih na fabricka podesavanja. Nece da dozvole da Kinezi budu bogatiji. Zato automobili ovoliko poskupljuju jer nema vise globalno trziste to ce se izbrisati. Sustinski nema ovde pobednika i gubitnika u ovom svetskom sukobu. Vreme ce pokazati gde ce ljudi da zive vise. Nece Ameri bezati u Aziju sigurno a ni Evripljani. Tako da jasno gde ce zivot biti lepsi ali skuplji. Nas jadnike neskolovane ce dovesti u red mi cemo im zamenjivati robote samo visoko obrazovani al ne sa laznim diplomama ce ziveti dobro ostali nece. Ka tome ide zapad.
  (Arte, 4. oktobar 2022 08:20)

  # Link komentara

 3. Zašto je medijska paljba usmerena na OPEK+? EU ima prijatelje koji im priskaču u pomoć a to su SAD i Norveška. Mali je problem što im SAD prodaje tečni gas po višestrukih ceni u odnosu na onu koja je kod njih a i toliko puta skuplji od one po kojoj im je Rusija prodavala. Takođe i Norveška je izjavila da će gas da im prodaje po važećim tržišnim cenama. Ako su već toliki prijatelji što ne prodaju po nižim cenama kad to traže od drugih
  (Pravi prijatelji, 3. oktobar 2022 23:13)

  # Link komentara

 4. @Богдан

  Kako je nafta obnovljiv resurs?! Fosilno gorivo...
  (fosil, 3. oktobar 2022 22:50)

  # Link komentara

 5. Нафту као кључни енергетски ресурс ни данас, ни сутра ништа не може да замени. Нафта је обновљив енергетски извор и резултат је геолошких процеса у земљи.

  Јавно се одбацује да би се убила цена, али без ње се не може.
  (Богдан, 3. oktobar 2022 18:19)

  # Link komentara

 6. Teško da će benzinci nestati za 10 godina.. Kalifornija je socijalni eksperiment sa najbogatijim i najsiromašnijim.. Ne gledaj u nju
  (xamarin, 3. oktobar 2022 17:48)

  # Link komentara

 7. Ovi što ne shvataju da zamena baterija na električnom automobilu košta 30.000e. A, stare baterije bacaćemo po rekama... Sve u svemu, divota jedna.
  (KolPorter, 3. oktobar 2022 17:35)

  # Link komentara

 8. Ono sto ovi nr shvataju da je krenulo veliko preusmeravanje zapada na alternativnu energiju. Ovo je pocetak. U Kaliforniji već za samo nekoliko godina će moći da dr kupi samo električni automobil.
  Naftna industrija završava svoju dominaciju na zapadu za 10tak godina. A zna se da onda sledi ceo svet kako tako. Za 30 godina ćemo se čuditi koliko smo zavisni od nafte bili.
  (ma idi bre, 3. oktobar 2022 16:27)

  # Link komentara