Biz - B92.net
 1. Samo da znate koliko se zdravstvenih radnika preselilo iz Nemacke u Ameriku sve bi vam bilo jasno.
  (Jew USA, 19. avgust 2022 13:22)

  Zdravstvo je neka posebna priča u SAD, tamo dobar hirurg ima platu preko milion evra godišnje, ali zato će tebe operacija da košta preko pola miliona ako nisi plaćao paket osiguranja koji to pokriva ili ti nađu da si nešto slagao kad si popunjavao formular (npr. izostavio si da si preležao ovčje boginje, a oni to otkriju, automatski neće da ti plate operaciju iako si plaćao osiguranje).

  Tamo u SAD zdravstvo je isključivo biznis, osim prve pomoći gde moraju da te zakrpe čak i ako nemaš nikakvo osiguranje, ali te nakon toga izbace na ulicu.

  Zato u SAD i mogu da plate dobre lekare 10 i više puta bolje nego u Nemačkoj, pa mnogi zbog toga i odlaze u SAD.
  Međutim, i plata od 2 miliona dolara je ništa ako porastu apetiti, pa taj hirurg hoće neku vilu na Floridi i sl., jer tu bez nekoliko desetina miliona dolara nema ništa.

  Dakle, jesu plate tih vrhunskih stručnjaka visoke, posebno u zdravstvu, ali je i život na visokoj nozi nenormalno skup. A kriminal samo takav, pa te danas ima, a sutra nema.

  Inače, ne mora da se poteže čak u SAD, evo u Švajcarskoj dobro pozicionirani hirurzi, direktori klinika i sl. imaju ogromne plate, kuće u luksuznim četvrtima koje su skuplje od milion franaka i sl.
  (Veliki brat, 19. avgust 2022 18:00)

  # Link komentara

 2. Da je samo gas jeftiniji u USA nego u Evropi to ne bi tako strasno bilo. Strasno je sto je u Evropi sve skuplje nego ovde. I kad ovde na portalu pocnu da mi hvala Nemacku i druge evropske zemlje pripadne mi muka. Samo da znate koliko se zdravstvenih radnika preselilo iz Nemacke u Ameriku sve bi vam bilo jasno. Da ne pricam o drugim evropskim zemljama. Evropa tj mozda bolje reci evropska unija je odavno propala sad ce mozda biti unistena.
  (Jew USA, 19. avgust 2022 13:22)

  # Link komentara

 3. Koliko nas ima osećaj da je sve ovo dobro vođena igra (žali bože žrtve) Najviše od strane USA i da mi nije jasno zašto EU pristaje na sve to? Zaista ne umem da nađem valjano objašnjenje a da ne dođe do ludih teorija u mojoj glavi poput dil USA - Rusija - Kina gde EU postaje siromašna kao Afrika. Kao što rekoh lude teorije usled suludih poteza EU. Da li neko ima razumno objašnjenje?
  (Čitam mislim a bolje da ne mislim, 19. avgust 2022 12:58)

  # Link komentara

 4. amerikanci pomazu evropi da sve skuplje placa gas, kasni u razvoju, placa amerikancima gas , kaskau svemu, trpi rat na svojoj teritoriji....
  (bravo glupa i korumpirana evropo, 19. avgust 2022 12:10)

  # Link komentara

 5. Cena gasa u Evropi, 70 dolara/evra za 293 kwh.

  Dakle kilovat 0.25 Evra.

  Plaćam struju u Švedskoj po klizećoj ceni od sata do sata i zna u toku dana da ide do 1 Evra za kilovat.

  Nema mesta za paniku, gas je i dalje u pola jeftiniji od prosečne cene kilovata.
  (466453, 19. avgust 2022 12:03)

  # Link komentara

 6. Нормално, ЕУ се бори да диверсификује снабдевање гасом и нафтом из русије које је најјефтиније и успева. Ту цену ће надокнадити потрошачи који ћуте и трпе а неки и подржавају. Тако то иде...
  (predrag, 19. avgust 2022 11:46)

  # Link komentara

 7. Pa zar to i nije jedan od dva razloga zbog kojih je poceo rat?
  (Antiwar, 19. avgust 2022 11:20)

  # Link komentara

 8. Tako to izgleda kad ti amer savetuje da uvedes sankcije Rusiji
  (ekonomista, 19. avgust 2022 11:12)

  # Link komentara