Biz - B92.net
 1. Englezima i Amerikancima se za ovo do sad treba skinuti kapa, realno. Vrhunski odradjeno.
  (Loli, 5. jul 2022 20:31)

  # Link komentara

 2. @kotroman
  Nista brate, vi se lepo spakujte pa pravac nazad, mi ovde cvetamo, mnogo nam bolje ide nego u nemackoj, ne stiscemo se uopste - naprotiv! Nema ni liste cekanja za automobile - odavno smo shvatili da treba reciklirati pa sve uvozimo polovno, nista ne proizvodimo. Mozemo i da se menjamo ako oces, nije u redu da sam nosis taj teret nemackog propadanja.
  (Elon Tusk, 5. jul 2022 19:36)

  # Link komentara

 3. Meni ovo deluje kao namerno usporavanje sopstvene ekonomije. Ovo je generalno trend u skoro svim državama zapadnog bloka. Naravno, javno se okrivljuje Putin, Žika, Mika i Kina, ali u realnosti sve odluke donešene u predhodne 2 godine su bile protiv interesa sopstvenog naroda i ekonomije.
  Sa druge strane, ako se pogledaju uredbe i zakoni o zelenoj agendi i rapidnom smanjenju gasova staklene bašte, doneseni tokom vanrednog stanja u predhodne 2 godine, onda trenutno delovanje vlada zapadnog bloka počinje da ima smisla. Bitno je bilo izbeći velike proteste, izmeštanjem krivca van granica sopstvene države.
  (Nazor, 5. jul 2022 19:33)

  # Link komentara

 4. Šta tek čeka nas Balkance koji živimo od milostinje...
  (Nikola, 5. jul 2022 19:31)

  # Link komentara

 5. Samo igrajte na kartu amerike pa ce privreda i dalje da pada. Koliko god vi dali sankcije i to delovalo na ruse. Oni su navikli da zive u losijem standardu a vi gospodo razmislite. Rusija vam je bila najisplativiji partner i trziste ali sad nesto zapelo pa prst na celo i srecno vam bilo.
  (Rasa, 5. jul 2022 19:26)

  # Link komentara

 6. Iako ovo sve sto piše ima logike jer se jako puno proizvodnje oslanja na energiju, sirovine i poluoeozivode iz rusije i ukrajine, sa druge strane i dalje manjak radne snage u nemačkoj.
  (Brutus, 5. jul 2022 18:38)

  # Link komentara

 7. Svi mi koji smo u Nemackoj imamo blagu jezu sa svim ovim sto se desava.
  Narod se oseca strasno ugrozenim.
  Svi su se nesto stisnuli.
  Fabrike trose sirovine ili delove koje su ranije imale na zalihama ili su nabavljane po starim cenama. Nove nabavke su kriticne i po pitanju energenata i po pitanju uskladjenosti proizvodnji sa drugim dobavljacima.

  Iako je skorasnja praksa da platite auto i dobijete ga za godinu dana, vec se suska da ce te ga platiti a dobiti za dve do tri godine.

  Svako ko se bavi trgovinom i proizvodnjom ulaze u sirovine a ne u nekretnine.
  Cene stanova, kuca,.... padaju jer od njih moze da se zivi od kirije dok narod ima posla tj radi u fabrikama, a ako ne radi u fabrikama onda nece ni imati za kirije.
  (kotroman, 5. jul 2022 17:51)

  # Link komentara