Biz - B92.net
 1. Svaka cast za Moja prva plata, ali drzava mora da "otvori" novi program, tipa
  Moja druga sansa, namenjena ljudima koji bi da se prekvalifikuju Ili profesionalizuju svoje hobije, a u razdoblju su od 30-50 godina. Sto se kaze ni tamo, ni vamo.
  Imam kolegu koji iz hobija nama kolegama odrzava elektroniku na automobilima, vrstan majstor, pedantan, smiren.... Ali nema petlju da se osamostali, otvori garazu/firmu gde bi radio privatno,i da otkaz u firmi gde sad radi. Kroz neki novi program mozda bi se odlucio, prebacio u privatnike, a verujem da bi za mesec dana bio pun da nezna gde bi prvo...
  Mislim da svi imamo ponekog u okruzenju, koji ima neki hobi, a koji bi lako mogao da se pretvori u unosan posao.
  (Deyan X, 26. jun 2022 09:24)

  # Link komentara

 2. Svaka čast It sektoru i svim momcima i devojkama koji su u tom poslu. Država da se povuče i da ćuti, jer bukvalno ničim nije doprinela tom izvozu... I da nastavi da se ne meša.
  (Da, 25. jun 2022 20:53)

  # Link komentara

 3. Olaksajte stranim firmama da zaposljavaju nase IT strucnjake u zemlji direktno, a ne preko posrednika. Prvi razlog - da outsourcing firme ne ubiraju kajmak od svakog IT radnika koji radi za strance preko njih. Drugi razlog - manje ce ih odlaziti u inostranstvo ako ovde budu primali punu platu legalno.
  (Pajazzo, 25. jun 2022 20:11)

  # Link komentara

 4. Cestitam It sektoru. S druge strane, gade mi se politicari koji ovo predstavljaju kao sopstveni uspeh. Setili su se It sektora kad je postalo jasno da ce moci da ga koriste u svrhu samopromocije, a realno It sektor zbog velike potraznje ne zahteva dodatnu podrsku. Samo promenite zastarele zakone o radu i placanjima.
  (Ja, 25. jun 2022 14:49)

  # Link komentara

 5. Čestitam Vladi i kompjuterašima!
  (Milojko, 25. jun 2022 12:15)

  # Link komentara

 6. IT raste nezaustavljivo jer drzava ne moze da ubacuje klipove u tockove tako lako, poput poljoprivrede i cuvenog srpskog seljaka kog "vozaju" decenijama uspesno..
  (Marko, 25. jun 2022 12:11)

  # Link komentara