Biz - B92.net
 1. Napišite koji restoran je u pitanju.
  (Marko, 28. januar 2022 13:11)

  # Link komentara

 2. Ako neko moze da mi objasni pomamu za takeout hranom ili hranom sa dostavom, ja bih bio zahvalan.

  (pivskikvasac, 28. januar 2022 11:56)


  Više slobodnog vremena za tebe? Znaš, da ne utrošiš pola svog života u kuhinji ko naše babe i ko da je 19. vek, kad umesto toga možeš da posvetiš to vreme nekom svom hobiju ili razonodi, što i jeste život.

  Uz to, naša "brza hrana" nema veze sa američkom brzom hranom, koja je neprepoznatljiva kad se uporedi sa kućnom hranom. Ono što se kod nas sprema kao brza hrana potpuno je ista i na isti način spremljena kao što ćeš ti da je spremiš u svojoj kuhinji, i da je pritom nazoveš zdravom. Potpuno ista! Ili možda ti kući roštiljaš na neki drugi način u odnosu na kiosk? Neki zdraviji način, koji ne podrazumeva skaru/šporet, ulje i isto mleveno meso?

  A kad u računicu ubaciš svoj trud, vreme i struju koju utrošiš dok je spremaš kući, lako ćeš da uvidiš da take-out hrana nije nikakav luksuz, nego upravo suprotno, ispada još i ekonomičniji način ishrane.
  (zar je to nejasno?, 28. januar 2022 12:55)

  # Link komentara

 3. Elementarna logika je ovde nebitna.
  To je trzisna utakmica i ko prvi ne naplati dostavu imace prednost ako mu se racunica isplati.
  A ko bi drugi platio razvoj svih tih aplikacija i dostavnih sluzbi ako ne potrosac.
  (realno, 28. januar 2022 12:12)

  # Link komentara

 4. Bas ima jedan giros kod mene u kraju, 100 dinara je skuplji preko aplikacije.
  (Kukatilo, 28. januar 2022 12:11)

  # Link komentara

 5. Generalno ja se mnogo nerviram oko ovoga jer sve na kraju padne na ledja krajnjeg korisnika. Ali dok god ne bude konkurencija ovo se nece promeniti.
  (Nikiton, 28. januar 2022 11:05) # Link komentara

  Nece se promeniti ni tada. U Americi imas konkurenciju, pa su opet cene skuplje na aplikacijama za dostavu.

  Sto neko kaze ovde: hoces da ti se donese na noge - plati.
  (Djomla, 28. januar 2022 11:57)

  # Link komentara

 6. Odakle svi sad narucuju hranu kad se ranije kuvala? Imam 30 godina i nisam mator, kuvam od 18. godine i nemam potrebe da narucujem osim kad mi se bas nesto jede sto mi je cimanje da spremam (recimo burger ili pica - jednostavno nemam uslove da ukapiram kako da jako dobro napravim tu hranu). Medjutim, 95% vremena jednostavno kuvam, jedem zdravije, smanjujem troskove lecenja kasnije u zivotu.

  Radim jako dobar posao, imam solidna primanja, zena isto, ali nema potrebe da narucujemo jer je jednostavno i preskupo i nezdravo. Ako neko moze da mi objasni pomamu za takeout hranom ili hranom sa dostavom, ja bih bio zahvalan.

  Kapiram da je svetski trend, ali isto tako vidim po ulici da ima mnogo omladine koja pazi kako izgleda. Onda, kako to da mladi sve vise paze sta jedu a onda i sve vise narucuju hranu, koja jeste ukusna, ali nezdrava?
  (pivskikvasac, 28. januar 2022 11:56)

  # Link komentara

 7. Po nekoj elementarnoj logici trebalo bi, kao i kod online kupovine, da bude jeftinije, jer restoran nema troškova prostora/zauzeća restorana, pribora, stola, konobara/usluge i svega ostalog što ide u paketu.
  Pa makar da cena dostave pokrije razliku u ceni i bude ista cena
  (Sima, 28. januar 2022 11:50)

  # Link komentara

 8. Neces da se cimas ili ne znas sam... plati; hoces na noge da ti se donese gotovo, takodje platis. Skupo ti je? Prosetas i doneses sam kuci pa je jeftinije. Ljudi zive od toga, a niko ne bije po usima da jedes pizze, hamburgere, rostilj iz restorana i jos uz dostavu.
  (vrlo prosto, 28. januar 2022 11:15)

  # Link komentara

 9. To se desi jednom i s tim restoranom si zavrsio. Pa neka je po zakonu.
  (Prosto, 28. januar 2022 11:12)

  # Link komentara

 10. Generalno ja se mnogo nerviram oko ovoga jer sve na kraju padne na ledja krajnjeg korisnika. Ali dok god ne bude konkurencija ovo se nece promeniti.
  (Nikiton, 28. januar 2022 11:05)

  # Link komentara