Biz - B92.net

Tojota obustavlja proizvodnju

Tojota će u januaru obustaviti veći deo proizvodnje nego što je nedavno najavljeno.

Izvor: Jutarnji list
Pošaljite komentar
 1. Kovid evo vec u trecoj godini, za to vreme moglo se napraviti gomila fabrika ionako je to industrija gde je vecina procesa automatizovana. Ili je nesto drugo u pitanju?
  (xyz, 25. januar 2022 14:40)

  Na svetu postoji nekoliko firmi koje se bave proizvodnjom čipova. Gradnja jedne fabrike se meri u milijardama. Nakon određenog perioda modernizacija postrojenja više nije moguća i mora nova fabrika da se pravi.
  (Gandra, 25. januar 2022 23:59)

  # Link komentara

 2. xyz, to je mnogo komplikovanije nego sto mislis. Za tri godine ne mozes uraditi nista. Jos je to malo prozvodjaca, ubrajam i ono malo van Tajvana/Kine pritisnuto cenovnim ocekivanjima, da su zaista na nuli. Zemljotres na Tajvanu je onomad napravio problem u trajanju od godinu ipo dana. Nema to ko ni da radi.
  Konkrento je problem i lanac snabdevanja kao i migracija na finiju litografiju koja je vec bila u planu. Menjanje planova kosta milijarde dolara.
  (Papillon, 25. januar 2022 21:41)

  # Link komentara

 3. Meni ovde jedna stvar vec pocinje da "smrdi", malo malo pa se neka industrija zali na nedostatak cipova, prosto neverovatno da firme koji proizvode iste ne povecavaju kapacitete posto ocigledno ima traznje. Kovid evo vec u trecoj godini, za to vreme moglo se napraviti gomila fabrika ionako je to industrija gde je vecina procesa automatizovana. Ili je nesto drugo u pitanju?
  (xyz, 25. januar 2022 14:40)

  # Link komentara

 4. I treba da prekinu proizvodnju, ne samo oni nego svi proizvođači automobila. Previše je kola u opticaju, što u saobraćaju, što na deponijama. I još da dodam da su sva kola proizvedena posle 2000. običan krš!
  (Matori, 25. januar 2022 14:28)

  # Link komentara

 5. Eto novih poskupljenja u najavi...
  (Killa, 25. januar 2022 13:40)

  # Link komentara