Biz - B92.net
 1. @(prokinez, 25. septembar 2021 13:35)
  Na koje to sve strane Kina razbija SAD?

  - BDP po glavi stanovnika je 6x veci u SAD.
  - 2000e je u SAD bilo manje od milion Kineskih imigranata. Danas ih je oko dva ipo miliona.
  - Kina je u proseku starija drzava od SAD i imace, u narednih 15 godina, ogromnih izdataka za penzije i zdravstvo koje nije imala u proslosti.
  - Preduzetnistvo je relativno slobodno u SAD sto podrzava inovaciju. Preduzetnistvo u Kini zahteva odobrenje Komunisticke partije.
  - Si je i te kako unapredio snagu Kine. Ali, problem sa autokratijom je sto najcesce kada car umre, ostaje vakum i zemlja ulazi u haos.
  - Kineski rast ekonomije procentualno pada konstantno jos od 2007e. BDP po glavi stanovnika malo veci od naseg. Ako im tako dobro ide, kako to da se srpski rast BDP-a povecava, a njihov usporava.
  - Ukupno u Kini zivi manje od milion stranih drzavljana. U SAD je samo rodjenih Kineza preko dva ipo miliona. Broj Kineza u SAD ubrzano raste i danas je 2.5x veci nego 2000e, koliko im dobro ide...

  Ajte ljudi, Amerika stucnula, a svi skociste da se nasladjujete kao da je srcka. Unutrasnja neslaganja u SAD su deo folklora (Civil Rights 1960ih, seksualna revolucija, LGBT protesti 1990ih, borbe za prava zena). Nije ovo sto se sada desava nista atipicno, samo dobija vise medijske paznje van SAD jer se informacije brze i lakse prenose.

  Pozdrav iz SAD.
  (denverac, 25. septembar 2021 22:05)

  # Link komentara

 2. Kina razbija ameriku na sve strane! Nadam se da sledi kontrtuzba i milionska odsteta koju ce platiti americki porezi obveznici za lazi njihove vlade!!!
  (prokinez, 25. septembar 2021 13:35)

  # Link komentara