1. Litijum je nafta budućnosti. Srbija je imala sreće da je litijum baš jod nje. Zamislite da su u emiratima svojevremeno sprečili bušotine jer prljaju pustinju, a kamile i nomadi moraju da se povuku iz te zone itd. Ništa ne bi bilo od Dubaia i dalje bi bile samo kamile i šatori.
  (Mirdža, 1. avgust 2021 15:34)

  # Link komentara

 2. Rio tinto je dobar investitor i dobra investicija u Srbij.
  (Boki, 28. jul 2021 22:21)

  # Link komentara

 3. Ekolosku katastrofu sami mi pravimo prljajuci nase reke, ulice...nije nama kriv ni Rio Tinto , ni vlast. Pustite ljude da rade, istrazivanja ce pokazati da li je stetno ili ne. Ne pljujte unapred nesto sto jos ne znate.
  (Minja, 28. jul 2021 22:20)

  # Link komentara

 4. Dok se narod pitao bilo je i srece u drzavi, nadam se da ce tako biti u buduce.
  (Joka, 28. jul 2021 21:25)

  # Link komentara

 5. Ovde je najveći problem mala rudna renta.Najbolje da smo im poklonili.
  (Darko, 28. jul 2021 21:03)

  # Link komentara

 6. Građani u Rađevini i Jadru će svakako proceniti šta je najbolje za razvoj njihovog kraja.
  (kontesanera, 28. jul 2021 20:00)

  # Link komentara

 7. 2023. počinje eksploatacija litijuma u Nemačkoj, i Češkoj, a proširuje se i u Portugalu. Nisam video ni pročitao da su neke lokalne NVO u Nemačkoj, Češkoj ili Portugalu to pokušale da spreče. Imate i PRAVE slike iz tih rudnika i ozelenjenih jalovišta na sajtovima tih lokalnih samoupravama i drugde. U svim tim zemljama smatraju to svojim strateškim elementom i već računaju ekonomsku dobit jer će potrebe za litijumom (za baterijama za el. vozila) rasti, i biti i 50 % veće od ponude. Benefit ne donosi samo eksploatacija, već i tehnološki razvoj zasnovan na novim tehnologijama i veća upotreba el. vozila. Ako znate Nemački, ili Engleski, ima dosta toga (Evropska proizvodnja litijuma) o tome na Internetu. Sada je trenutak da se uhvati korak sa tom tehnologijom.
  (Pera Kojot, 28. jul 2021 19:28)

  # Link komentara

 8. Narod je vec rekao svoje!
  (Ne!, 28. jul 2021 19:10)

  # Link komentara

 9. Neka se slegne maloi prašine oko projekta Rio Tinto.Znaće meštani da procene šta im donosi , a šta odnosi projekat. Izvagaće narod dobro !
  (Una, 28. jul 2021 18:41)

  # Link komentara

 10. Istraživačko novinarstvo bi moglo pronaći mnogo interesantnih stvari oko litijuma.
  Eto na primer mogli bi da istraže zašto je EU sprečila kinesku investiciju u fabriku litijumskih baterija za automobile koja je trebala biti otvorena u Srbiji.
  Fabrika na 600 hiljada metara kvadratnih gde biste imali gotov proizvod i u tom slučaju bi se i moglo zažmuriti na jedan tako prljav proces kao što je prerada litijuma i njegovo rudarenje.
  Kaže EU kineskom investitoru da ako otvori fabriku u Srbiji dobiće posebne carine a ako prebace investiciju u EU mogu da biraju državu.
  Protiv sam otvaranja rudnika i prerade litijuma ako se ne isposluje odmah otvaranje i fabrike za finalni proizvod.
  (Gulisav, 28. jul 2021 18:38)

  # Link komentara

 11. Idemo na referendum po pitanju Rio Tinta i treba da se pita narod. Rio Tinto je najveća firma na svetu. Srbija je na pravom putu razvoja.
  (Ivana, 28. jul 2021 18:33)

  # Link komentara

 12. Najgore je sto su najvece bukadzije koji se ama ic razumeju u tehnologiju, nego samo negde tamo su procitali na internetu i time izdvojili jedan ili dva primera u nekim siromasnim zemljama za razliku od slicnih u Nemackoj, Francuskoj, Americi, Kanadi,....koji svi koriste tehnologije koristeci istu sumpornu kiselinu H2SO4 u preradi i zdvajanju razlicitih materijala od Magnezijuma,...., do Litijuma , od proizvodnje poljoprivredne hemije /djubriva u Norveskoj u Yara-i do Bayera, do BASF-a u Nemackoj,... do engleskih preradjivaca magnezijuma, ruskih preradjivaca titanijuma,....

  Ali to su Srbi , plase se pomracenja sunca, ne prolaze ispod merdevina, nose crvene koncice na rukama,....
  (Klik-Klak, 28. jul 2021 18:26)

  # Link komentara

 13. Jedno je sigurno,a to je da ce Vucic doneti najbolju odluku za svoju zemlju. Kako god da odluci bverujemo u njega.
  (Ivana, 28. jul 2021 18:03)

  # Link komentara

 14. Sta god da odlicite,nezadovoljnih ce uvek biti. Gledajte to na nacin koji ce doprineti Srbiji.
  (Natasa, 28. jul 2021 18:02)

  # Link komentara

 15. Gospodine predsednice narodu necete nikad ugoditi,gledajte interese na globalnom nivou.
  (Jelena, 28. jul 2021 18:00)

  # Link komentara

 16. Jel zato menjate zakon o referenfumu, da odluke sa referenduma vaze godinu dana? Onda ce biti,eto Vucic nije dao, ali zakon i ustav su takvi, pa mora da popusti? Javna rasprava je do prekosutra, nijedan medij ne prica o tome, provlace se izmene zakona o referendumu ispod zita. Jel zato menjate clan da vise ne treba 50+% izasloh da bi referendum uapeo, nego prosta vecina izaslih? Ili kozda menjate da bi krivicno gonili svakog ko se ne slaze sa pozeljnim rezultatom referenduma?

  Idu izbori predsednice, ne brinem do tada, necete vi nista raditi sto bi vam narusavalo rejting. Nakon toga nek nam je bog u pomoci.
  (milinko, 28. jul 2021 17:58)

  # Link komentara

 17. Aha, pocinje. To su Demokrate, nisam ja. Dobar stos.
  (stojka v, 28. jul 2021 17:51)

  # Link komentara