1. Privremeni faktori koji poskupe cene proizvoda, ali cene se nikad ne vrate na staro, hrana je u Srbiji preskupa, nema opravdanih razloga da hrana u Srbiji bude skuplja nego u Nemačkoj.Druga stvar naši mediji se ne bave dovoljno tom temom poskupljenja, struja, cigarete, infostan itd. to skoro da se ne objavljuje u medijima a stalno poskupljuje, a privredni rast je stalna tema u svim medijima, inflacijom niko se ne bavi od medija. Loše novinarstvo.
  (Tek onako, 24. jun 2021 08:37)

  # Link komentara

 2. inflacija na mesecnom nivou prosli mesec je bila 1.1% u srbiji, a to je 14% na godisnjem nivou.

  da li je pisac svestan toga?

  aj da vidimo sledeci mesec da li ce opet biti privremena. u americi nije bila privremena bez obzira sto pricaju tako u Fed-u.
  (o_o, 24. jun 2021 06:38)

  # Link komentara

 3. "Rast cena je privremenog karaktera, zbog veće potražnje posle slabljenja pandemije, kaže za RTS Savo Jakovljević iz Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku NBS."

  Rast cena je moj prijatelju posledica nenormalnog stampanja para bez adekvatnog povećanja na strani proizvodnje. Sto je jos gore, američki FED i ECB nastavljaju sa takvom politikom. I svi viču kako je to privremenog karaktera...
  (Stojan, 23. jun 2021 23:43)

  # Link komentara

 4. Navedeni podaci, koliko god da su "privremeni", su poražavajući:

  "U aprilu je inflacija bila 2,8 odsto, u maju 3,6 odsto...",

  što bi značilo (onako kako je to izjavio za RTS Savo Jakovljević, "stručnjak" NBS iz Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku) da je ukupna inflacija u aprilu i maju iznosila preko 6,5% (6,5008%)?!

  Kakvi "stručnjaci" takve i izjave! A tumačiti izjave "stručnjaka" kao što je S. Jakovljević, koji koji ne umeju da navedu bazu u odnosu na koju se računa inflacija, može da bude samo SLUČAJNO tačno!

  P.S.
  Smatram da nema potrebe da dalje razglabam koliko je izjava "stručnjaka" NBS neprecizna, uz napomenu da svako ko daje javne izjave mora da vodi računa o tome šta izjavljuje i na koje se podatke bazira njegova javna izjava.
  (Tihomir, 23. jun 2021 22:41)

  # Link komentara

 5. iskustvo mi govori, šta jednom poskupi ostaje tako dok se ne naviknemo..
  (mile jna, 23. jun 2021 22:05)

  # Link komentara

 6. @Aron
  Naša vlast ovo, naša vlast ono... Da si pročitao tekst a ne samo naslov video bi da se piše o inflaciji na svetskom nivou koja se samo prelila na Srbiju. Radim sa uvoznim proizvodima i sve što je poskupelo kod nas stiglo je po većoj ceni iz inostranstva.
  (Pera, 23. jun 2021 21:40)

  # Link komentara

 7. Cudi me da niko ne pominje najave rasta EURIBOR-a i BELIBOR-a.

  To znaci da ce svuda u svetu da dodje do drastičnog pada cene nekretnina.
  (tv na ugalj, 23. jun 2021 21:30)

  # Link komentara

 8. Nije privremena već realna i raste već izvesno vreme. Naša vlast se zadužila i takođe štampa novac da bi pokrila nenormalnu javnu potrošnju. Tu se mora pokriti ogromni javni sektor, penzije i velike subvencije za strane investitore. I to je prosto dovelo skoka cena.
  (Aron, 23. jun 2021 21:20)

  # Link komentara