1. Tajna rasta GDP, a lošeg standarda je u njegovoj strukturi tj.što dolazi od multinacionalnih kompanija koje rade u Srbiji, ali dobit iznose napolje.
  Primer: tetka mi je ostavila veliki stan, dok ja imam slabo plaćen posao koji mi donosi 400k rsd godišnje.Pošto imam viška soba, primam u jednu od njih mladog programera koji zaradjuje 1.6 miliona rsd, naš gdp per capita je sad 1miliona rsd.Pošto imam još jednu sobu iznajmljujem je drugom još boljem programeru koji zaradjuje 2.5 miliona,.Ura, ja sam gospodar svemira, gdp per capita mog stana je 1.5 miliona rsd (iako ja od toga realno nemam ništa osim rente).
  Dobit od rasta Gdp će gradjani osetiti kad novac ostane u zemlji, tj kad preduzetnici počnu da proizvode proizvode i usluge koji su medju najboljim na svetu i za kojima je jagma na tržištu i samim tim ih prodaje skupo.Da bi imao najbolje proizvode na svetu moraće da zaposli pametne, školovane ljude koji beće raditi za siću, oni će od svojih plata plaćati frizera, limara, molera i tako raste gdp.
  (5.jahač apokalipse, 21. jun 2021 22:13)

  # Link komentara

 2. Taj rast od 10-15% bi u zemlji maloj kao sto je Srbija, povisio i inflaciju znacajno. Bogacanje dug proces, i stice se generacijama, 6-7% duzi niz godina bi bilo sjajno.
  (RAJA, 21. jun 2021 20:29)

  # Link komentara

 3. Srbiji ne znace nista jednocifrene stope rasta! Nama su potrebne stope rasta od 10-15%, da bi se to osetilo! Zato što smo mnogo propali u zadnjih trideset godina.Ne mozemo da uhvatimo priključak za ostalima sa 5%!
  (Janko Raska, 21. jun 2021 20:06)

  # Link komentara

 4. Kako, kako???? plata mi svaki mesec manja (u državnoj firmi) a sve živo poskupljuje?
  (Nenadnenad, 21. jun 2021 18:52)

  # Link komentara

 5. Dubinske, ili dubiozne analize... Samo me zanima čega, kakvog rasta... Šta to Srbija uopšte proizvodi. Osim oružja, i to dok ne eksplodiraju ove preostale fabrike ???
  Može li neko da navede, bar dve, a da nisu kineske i italijanske...
  (Čiča Miloje, 21. jun 2021 18:18)

  # Link komentara