Rad od kuće sve se više i nudi i traži: Da li je sve baš tako sjajno?

Rad od kuće postao je, za mnoge neočekivano i neplanirano, deo naše svakodnevice. I dok jedni jedva čekaju da pandemija prođe kako bi se vratili u svoje kancelarije, mnogi među poslodavcima i zaposlenima otkrivaju da im takav način funkcionisanja zapravo više odgovara. Da je tako potvrđuje i broj oglasa u kojima se zaposlenima nudi rad od kuće, kao i interesovanje za njih.

Izvor: B92/Ana Ristović
Pošaljite komentar
 1. radim 6 meseci u kripto firmi, 95% radim od kuce, sada pominju da nas vracaju u office, iskreno se nadam da ce da se produzi rad od kuce. na kraju krajeva pitacu ih da li mogu remote da radim permanent.
  (Gaj Julije Cezar, 26. maj 2021 11:48)

  # Link komentara

 2. U firmi gde radim (živim u Pragu) imamo benefit 12 dana rada od kuće. Do pre pojave korone to se koristilo petkom i pondeljkom. Sada svi zaposleni koji dolaze na posao moraju da se testiraju pre ulaska u zgradu i tako svake sedmice. Mi u firmi imamo zabranu dolaska na posao od decembra, ali je meni lično bolje kada sam na poslu. U zgradi imamo kafeteriju, sednes na terasu, kantina u prizemlju. Bolje je u kancu.
  (rebro, 24. april 2021 01:28)

  # Link komentara

 3. Posle dve godine rada od kuce dobijem ospice kad mi neko pomene povratak u kancelariju. Razlozi variraju od nervoznih kolega preko mikromenadzmenta do vecito zauzetog WC-a. Nope.
  (Zer01, 13. april 2021 14:02)

  Posto mikromenadzment ne moze da se manifestuje kad svi rade od kuce?
  (Pogan, 13. april 2021 17:44)

  # Link komentara

 4. IT od kuće 15 godina.
  Plusevi: ušteda u vremenu i troškovima prevoza, parkinga, odeće, obuće, hrane; mogućnost završetka drugih obaveza; vreme sa porodicom;
  praćenje sportskih takmičenja u bilo koje vreme.
  Minusi: u proseku 10 sati više rada nedeljno; nedostatak direktnog druženja sa kolegama; uvek isto okruženje; "tišina".
  (pera zdera, 13. april 2021 16:00)

  # Link komentara

 5. Silom prilika, s malim prekidima poslednjih godinu dana radim od kuće. Ima i prednosti i mana.
  Prednosti su recimo što ujutru ne moram da žurim i da trčim, što me ne zanima kakvi je vreme napolju, što ne moram da gledam nebitne ljude i ostvarujem nebitne i površne integracije. S druge strane, kancelarija mi je blizu i uvek sam pešacila do posla. I sad pešacim naravno ali fali mi ta jutarnja šetnja. Zatim, nedostaje mi terenski posao koji sam obavljala a sad je nemoguć. Takođe, dok sam kod kuće moji skolarci očekuju i doručak i tri užine i svež ručak svaki dan a ne na podgrevanje i pomoć oko škole... Takođe i ja uvek nešto vidim da mogu da uradim po kući što je inače čekalo vikend. Zaključak radim više ali opet ne bih se vraćala pogotovo u ovoj situaciji. Kad sve prođe možda
  (jasamaja, 13. april 2021 15:49)

  # Link komentara

 6. To moze samo da odgovara introvertnim IT-jevcima, normalan covek je socijalno i dustveno bice. Drugo, radni dan, radna nedelja traju duze. Stan, kuca je za odmor. Ako nemas radnu sobu, rad od kuce je pakao.
  (Sale, 13. april 2021 15:21)

  # Link komentara

 7. Naravno da je sjajno. Najbolja stvar koja se izrodila iz ove pandemije. Ako bude moglo do penzije ovako prvi se prijavljujem. Ne gubim 2 sata dnevno na putu do posla i nazad, nema jurnjave parkinga, stresa, gubljenja vremena u nepotrebnim interakcijama na poslu. Sa kim sa dobar mogu da se vidim i van posla. Efikasnije radim i firma moze samo da profitira od toga.
  (Saša, 13. april 2021 14:15)

  # Link komentara

 8. Posle dve godine rada od kuce dobijem ospice kad mi neko pomene povratak u kancelariju. Razlozi variraju od nervoznih kolega preko mikromenadzmenta do vecito zauzetog WC-a. Nope.
  (Zer01, 13. april 2021 14:02)

  # Link komentara

 9. Zadnjih 10ak godina radim od kuce, zadnjih 6 stalno. Koliko vise vremena a manje stresa, nemjerljivo. Poceo trcati u 45. godini, vjezbice istezanja u toku dana izmedju sastanaka.. Smrsao, regilisao mi se pritisak, secer, osjecam se kao nov.
  (j, 13. april 2021 13:52)

  # Link komentara