Petak, 05.03.2021.

11:09

Momirović: "Propadanje železnice završeno"; "Odmor za dušu po ceni od 1.000 dinara"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je rad preduzeća Srbija voz.

Izvor: Tanjug

Momiroviæ: "Propadanje železnice završeno"; "Odmor za dušu po ceni od 1.000 dinara" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

zeleznicar

pre 3 godine

za prokija..
kondukteri upozoravaju,manje vise,samo sto.je.narod bezobrazan i ponasa.se.kao da maske.nisu potrebne..
a po nekad im i policija pomaze/odmaze..

Veroljub

pre 3 godine

Pogledajte red vožnje, pa će vam biti jasno da pola Srbije nije pokriveno. Npr. od Leskovca (Vranja) do Beograda, a to je kao jedan od najbitnijih koridora!!!

Randy Marsh

pre 3 godine

Nije seo u voz godinama, a nešto komentariše.
Do Kosjerića voz ide 2.40. Povratna karta je 800 din. Mogao je bar ove podatke da sazna...

budibogsnama

pre 3 godine

"Planiramo nabavku vozova, koji su sposobni da idu velikim brzinama iznad 150 kilometara (na sat), ali nismo zaboravili ni vozove za manje brzine, ...", dodaje ministar.
-----------------------------------------------------------------

Tako je, bravo. Ne treba zaboraviti ni vozove za manje brzine, da se slucajno ti vozovi ne uvrede, jel' te.

Proki

pre 3 godine

Zaboravili su da napišu da je najveća prednost putovanja vozom to što putnici u našim vagonima ne nose zaštitne maske, kondukteri nikog ne opominju. Divota. Ne verujete? Proverite na bilo kojoj domaćoj liniji.

zilijen

pre 3 godine

Od Beograda do Vranja ne moze da se stigne vozom.
Moze ali na sledeci nacin, iz BGD voz do Nisa u 7 sati ujutru, stize u Nis oko 13h, samo 6 sati klackanja, medjutim voz iz Nisa do vranja ide negde oko 11h, koji je vec otisao, ali zato ima jedan u 19h. Pa ako nemas u zivotu sta da radis, sedi u Nisu samo 6 sati i cekaj voz do Vranja.
Da li je moguce da tako neke stvari ne mogu da se usaglase. I drugo 6 sati 300km, pa to je brzina od oko 50kmh. Uzas.

alex

pre 3 godine

Prave pruge za 200 km na sat, ok, to je na papiru i mozda prvih nekoliko meseci nakon toga brzina pada duplo garant. Znamo nas mentalitet odrzavanja.
Treba napraviti pruge na kojima se vozovi krecu brzinom od 100 km/h ali uvek, dakle pocetna -krajnja stanica od 100km za sat, to je jeftinije nego tih famoznih 200 a pruga ukupno dugacka 60, treba sve pruge obnoviti i rekonstruistini i na svima da bude zagarantovana brzina 100, ne ispod . Zar je to nesto nerealno u danasnje vreme, nije, samo treba neko sposoban na zeleznici.
danas vozovi u proseku idu od 20 do 30 km na cas, ja bi sve te pruge zatvorio, to su nebezbedne pruge...

Heh

pre 3 godine

Ako gospodin ministar misli da će zaustaviti propadanje železnice afirmisanjem putničkog saobraćaja, grdno se vara. Bez teretnog saobraćaja, železnica nema nikakve šanse. Stvar je u tome što svi koji su se ikada očešali o problematiku železnice to odlično znaju. Zna i ministar, ali eto... O tome će kad se ugase kamere...

Petar

pre 3 godine

U evropi voz je skuplji od autobusa. Skuplji je i od aviona u nekim slucajevima. Avion kartu mozete da kupite i za 20tak evra,a voz cesto bude 50 i vise evra za jedan pravac.

Prednost voza je sto nema cekanja dva sata ranije na polazak, nema predaje prtljaga i cekanje u guzvi, nema cekanje na gejtu da ukrcavanje, nema svlacenje i provera prilikom ulaska (jos uvek).

Komfornije je sedenje, ima vise mesta, mozes da se prosetas, sednes u restoran kao covek. I jos jedna prednost, stizes u centar grada. Ne treba ti taksi ili voz da dodjes do centra. Idealno za Evropu gde su brzi vozovi i destinacije gde se stize za 3-4 sata. Jer isto toliko vremena vam oduzme putovanje avionom uz sve prethodno cekanje i guzvanje.

Bojan

pre 3 godine

Ja sam izgleda u manjini. Em često putujem vozom (do, i od Požege) a rekao bih da nijedan od ovih negativnih komentatora ne koristi voz, em i te kako pamtim voz na toj relaciji pre ovih crvenih, em sam zadovoljan sadašnjim vozom i putovanjem. Ja sam vrlo zadovoljan putnik baš na toj relaciji i to od kada su uveli te novije (crvene) vozove, a ima sigurno nekoliko godina. Tačno je da nije najbrži vid putovanja, ali, tačno je i da je odmor za dušu, neuporedivo najopušteniji i najprijatniji u odnosu na druge za ove kratke realcije. Kad god mogu da uskladim obaveze sa voznim redom, ja koristim voz. Vrlo retko da je većina mesta popunjena. Red vožnje poštuju, desilo se par puta da bude kašnjenje zbog ukrštanja, maksimum 10-15 minuta. Znam da neko dobije ospice zbog toga, iako i kad se voziš autom gotovo uvek bude problema i kašnjenja, ali meni je i tih 10-15 minuta ok, za toleranciju.
Meni odgovara da se isključim na 3 sata, stavim slušalice u uši, čitam knjigu, ili čak odspavam ponekad. Imam i gde da uključim telefon da se puni. Psihički se odmorim, dok kad idem autom konstantno moram da budem na oprezu zbog drugih vozača i trista drugih stvari. Jedino odavno nisam koristio autobuski prevoz pa ne mogu da ga poredim.
Sve u svemu železnica je pre bila ponavljač, a sad čista četvorka. Ne tražim mnogo više.

skola

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.
(maki, 05. mart 2021 13:21)

Ne lupaj! Voz iz Ljubljane krece u 8h ujutru i par minuta pre 10 ste u Mariboru! Putovao sam tim vozom 3 godine svakog dana i ne znam da li je zakasnio 10 puta! Stvarno me naljute id**ti sa ovakvim komentarom!

maki

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.

Pančevac

pre 3 godine

Kako da se vrati svest o putovanju vozom kada su brzine na prugama manje nego u 19. veku, a linije koje su postojale su ukinute? Vratite redovnu liniju Pančevo-Beograd. Napravljen je drugi kolosek na mostu, i dalje voz ide četiri puta dnevno, a iz Borče na 15 minuta. Šta nam drugo ostaje nego autobus ili automobil, zagađenje i gužva na mostu?! O pruzi Beograd-Bar i putovanju od preko 15 sati bolje i da ne govorim, da mi ne skoči pritisak.

Zarazeni Gastarbajter

pre 3 godine

3 sata za 150km...
Proslog leta sam isao iz Mannheima za Hamburg, oko 600km razdaljina, 4,5h voznje.
Ok, daleko smo od toga...ali biciklom bi pre stigli.

anon

pre 3 godine

Ja ne znam dokle će železnica de se promoviše kao najjeftiniji vid prevoza. ona to i nije niti može a niti treba da bude. Železnica ima prednost ako je brza, tačna, komfornija i ako često polasci nude fleksibilnost za putovanje. Kad se sve to postigne, cena kakva god da bude biće konkurentna jer nudi sve ovo.
O železnici pričaju političari koji u voz nisu seli ni u Srbiji, a ni van Srbije gde je železnica glavni vid masovnog prevoza.

Vojislav

pre 3 godine

Pobogu, u čemu je prednost korišćenja voza kada za ovu kilometražu treba čak 3 sata?! Ko hoće da se vozi i uživa u predelima, slažem se lepe zemlje, u redu. Ali ko hoće nešto da završi u voz bolje da ne seda.

Лујан

pre 3 godine

Повратна из НС до БГ аутобусом је 800 динара. Воз мора бити јефтинији ако мисле да се масовно користи. Ја да одем са женом до БГ треба да дам за превоз 4000 динара? Прескупо је то уживање.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi buzeranti

pre 3 godine

Zeleznica je unistena. Iznutra, neznanjem stranackih kadrova koji se nemilice guraju a otpustaju ljudi koji znaju sta je zeleznica. Od jedne ogromne i mozne firme napravili su 4 nakaradna preduzeca. Zasto? Pa valjda je jeftinije kad imate 4 direktora a ne jednog. I sve X4: sekretarice, savetnici, zamenici, pomnocnici... A to o cenama je tek smesno. Kondukterima samo povecavaju proviziju za karte koje nisu prodali.

kro-manjon

pre 3 godine

Care najskuplje mi je vreme. Kolima tu deonicu autoputem pređeš za sat vremena, malo jače ajde, ostaje mi dva sata viška za uživanje. Nek me izađe i 1000din skuplje.

aca

pre 3 godine

unistili ste zeleznicu ali rastili je kao nijednu firmu pre nje.
potpuno katastrofalno vodjenje u tudjem interesu kao i sada ( nesto stranom nesto privatnom / mutnom). rasterali ste ljude koji znali i radili kako treba a doveli proveren partijski kadar uglavnom, pa zeleznica je najveci teren za uhleb razih likova.
ide voz, lepo izgleda ali ispod povrsine....

iznogud011

pre 3 godine

Koji biser...
Beograd - Kosjeric najkraci put je 128km ( stara ibarska...Valjevo )
143km auto-putem Knez Milos.. ( stvarno naporan put )
I vozom za 3 sata!!!!
Da li je ovo normalno......ne znam, ali je mozda komotnije od autobusa, ali za voz tri sata ta kilometraza je katastrofa

Пилипенда

pre 3 godine

Одмор за душу али не и за новчаник. Јако је интересантно колико се власт труди да нас на све начине убеди како је цена карте од хиљаду динара заправо јефтина

Marina

pre 3 godine

Lijepo i ugodno i nadam se da sjedišta nisu tekstila jer većina lijepo odgojeni građana ima da liječe svoje frustracije na imovini željeznice, a o wc i održavanju da se ne govori. Treba uvesti kazne da bi se zaštitila imovina od nasilnika.

Benny Hill

pre 3 godine

Beograd Novi Sad...je bas blizu.....treba povezivati Subotica do Presevo(Nis,Vranje) pa do Makedonije....tada mozemo pricati ouspehu Zeleznice!

Ale

pre 3 godine

Полако. Решите најобичније ствари. Пођите од прелаза преко пруге, станице на шта личе. Довршите главну железничку

iznogud011

pre 3 godine

Koji biser...
Beograd - Kosjeric najkraci put je 128km ( stara ibarska...Valjevo )
143km auto-putem Knez Milos.. ( stvarno naporan put )
I vozom za 3 sata!!!!
Da li je ovo normalno......ne znam, ali je mozda komotnije od autobusa, ali za voz tri sata ta kilometraza je katastrofa

Пилипенда

pre 3 godine

Одмор за душу али не и за новчаник. Јако је интересантно колико се власт труди да нас на све начине убеди како је цена карте од хиљаду динара заправо јефтина

Ale

pre 3 godine

Полако. Решите најобичније ствари. Пођите од прелаза преко пруге, станице на шта личе. Довршите главну железничку

Benny Hill

pre 3 godine

Beograd Novi Sad...je bas blizu.....treba povezivati Subotica do Presevo(Nis,Vranje) pa do Makedonije....tada mozemo pricati ouspehu Zeleznice!

aca

pre 3 godine

unistili ste zeleznicu ali rastili je kao nijednu firmu pre nje.
potpuno katastrofalno vodjenje u tudjem interesu kao i sada ( nesto stranom nesto privatnom / mutnom). rasterali ste ljude koji znali i radili kako treba a doveli proveren partijski kadar uglavnom, pa zeleznica je najveci teren za uhleb razih likova.
ide voz, lepo izgleda ali ispod povrsine....

skola

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.
(maki, 05. mart 2021 13:21)

Ne lupaj! Voz iz Ljubljane krece u 8h ujutru i par minuta pre 10 ste u Mariboru! Putovao sam tim vozom 3 godine svakog dana i ne znam da li je zakasnio 10 puta! Stvarno me naljute id**ti sa ovakvim komentarom!

Marina

pre 3 godine

Lijepo i ugodno i nadam se da sjedišta nisu tekstila jer većina lijepo odgojeni građana ima da liječe svoje frustracije na imovini željeznice, a o wc i održavanju da se ne govori. Treba uvesti kazne da bi se zaštitila imovina od nasilnika.

Лујан

pre 3 godine

Повратна из НС до БГ аутобусом је 800 динара. Воз мора бити јефтинији ако мисле да се масовно користи. Ја да одем са женом до БГ треба да дам за превоз 4000 динара? Прескупо је то уживање.

Petar

pre 3 godine

U evropi voz je skuplji od autobusa. Skuplji je i od aviona u nekim slucajevima. Avion kartu mozete da kupite i za 20tak evra,a voz cesto bude 50 i vise evra za jedan pravac.

Prednost voza je sto nema cekanja dva sata ranije na polazak, nema predaje prtljaga i cekanje u guzvi, nema cekanje na gejtu da ukrcavanje, nema svlacenje i provera prilikom ulaska (jos uvek).

Komfornije je sedenje, ima vise mesta, mozes da se prosetas, sednes u restoran kao covek. I jos jedna prednost, stizes u centar grada. Ne treba ti taksi ili voz da dodjes do centra. Idealno za Evropu gde su brzi vozovi i destinacije gde se stize za 3-4 sata. Jer isto toliko vremena vam oduzme putovanje avionom uz sve prethodno cekanje i guzvanje.

anon

pre 3 godine

Ja ne znam dokle će železnica de se promoviše kao najjeftiniji vid prevoza. ona to i nije niti može a niti treba da bude. Železnica ima prednost ako je brza, tačna, komfornija i ako često polasci nude fleksibilnost za putovanje. Kad se sve to postigne, cena kakva god da bude biće konkurentna jer nudi sve ovo.
O železnici pričaju političari koji u voz nisu seli ni u Srbiji, a ni van Srbije gde je železnica glavni vid masovnog prevoza.

Zarazeni Gastarbajter

pre 3 godine

3 sata za 150km...
Proslog leta sam isao iz Mannheima za Hamburg, oko 600km razdaljina, 4,5h voznje.
Ok, daleko smo od toga...ali biciklom bi pre stigli.

kro-manjon

pre 3 godine

Care najskuplje mi je vreme. Kolima tu deonicu autoputem pređeš za sat vremena, malo jače ajde, ostaje mi dva sata viška za uživanje. Nek me izađe i 1000din skuplje.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi buzeranti

pre 3 godine

Zeleznica je unistena. Iznutra, neznanjem stranackih kadrova koji se nemilice guraju a otpustaju ljudi koji znaju sta je zeleznica. Od jedne ogromne i mozne firme napravili su 4 nakaradna preduzeca. Zasto? Pa valjda je jeftinije kad imate 4 direktora a ne jednog. I sve X4: sekretarice, savetnici, zamenici, pomnocnici... A to o cenama je tek smesno. Kondukterima samo povecavaju proviziju za karte koje nisu prodali.

Pančevac

pre 3 godine

Kako da se vrati svest o putovanju vozom kada su brzine na prugama manje nego u 19. veku, a linije koje su postojale su ukinute? Vratite redovnu liniju Pančevo-Beograd. Napravljen je drugi kolosek na mostu, i dalje voz ide četiri puta dnevno, a iz Borče na 15 minuta. Šta nam drugo ostaje nego autobus ili automobil, zagađenje i gužva na mostu?! O pruzi Beograd-Bar i putovanju od preko 15 sati bolje i da ne govorim, da mi ne skoči pritisak.

Heh

pre 3 godine

Ako gospodin ministar misli da će zaustaviti propadanje železnice afirmisanjem putničkog saobraćaja, grdno se vara. Bez teretnog saobraćaja, železnica nema nikakve šanse. Stvar je u tome što svi koji su se ikada očešali o problematiku železnice to odlično znaju. Zna i ministar, ali eto... O tome će kad se ugase kamere...

Bojan

pre 3 godine

Ja sam izgleda u manjini. Em često putujem vozom (do, i od Požege) a rekao bih da nijedan od ovih negativnih komentatora ne koristi voz, em i te kako pamtim voz na toj relaciji pre ovih crvenih, em sam zadovoljan sadašnjim vozom i putovanjem. Ja sam vrlo zadovoljan putnik baš na toj relaciji i to od kada su uveli te novije (crvene) vozove, a ima sigurno nekoliko godina. Tačno je da nije najbrži vid putovanja, ali, tačno je i da je odmor za dušu, neuporedivo najopušteniji i najprijatniji u odnosu na druge za ove kratke realcije. Kad god mogu da uskladim obaveze sa voznim redom, ja koristim voz. Vrlo retko da je većina mesta popunjena. Red vožnje poštuju, desilo se par puta da bude kašnjenje zbog ukrštanja, maksimum 10-15 minuta. Znam da neko dobije ospice zbog toga, iako i kad se voziš autom gotovo uvek bude problema i kašnjenja, ali meni je i tih 10-15 minuta ok, za toleranciju.
Meni odgovara da se isključim na 3 sata, stavim slušalice u uši, čitam knjigu, ili čak odspavam ponekad. Imam i gde da uključim telefon da se puni. Psihički se odmorim, dok kad idem autom konstantno moram da budem na oprezu zbog drugih vozača i trista drugih stvari. Jedino odavno nisam koristio autobuski prevoz pa ne mogu da ga poredim.
Sve u svemu železnica je pre bila ponavljač, a sad čista četvorka. Ne tražim mnogo više.

Vojislav

pre 3 godine

Pobogu, u čemu je prednost korišćenja voza kada za ovu kilometražu treba čak 3 sata?! Ko hoće da se vozi i uživa u predelima, slažem se lepe zemlje, u redu. Ali ko hoće nešto da završi u voz bolje da ne seda.

zilijen

pre 3 godine

Od Beograda do Vranja ne moze da se stigne vozom.
Moze ali na sledeci nacin, iz BGD voz do Nisa u 7 sati ujutru, stize u Nis oko 13h, samo 6 sati klackanja, medjutim voz iz Nisa do vranja ide negde oko 11h, koji je vec otisao, ali zato ima jedan u 19h. Pa ako nemas u zivotu sta da radis, sedi u Nisu samo 6 sati i cekaj voz do Vranja.
Da li je moguce da tako neke stvari ne mogu da se usaglase. I drugo 6 sati 300km, pa to je brzina od oko 50kmh. Uzas.

alex

pre 3 godine

Prave pruge za 200 km na sat, ok, to je na papiru i mozda prvih nekoliko meseci nakon toga brzina pada duplo garant. Znamo nas mentalitet odrzavanja.
Treba napraviti pruge na kojima se vozovi krecu brzinom od 100 km/h ali uvek, dakle pocetna -krajnja stanica od 100km za sat, to je jeftinije nego tih famoznih 200 a pruga ukupno dugacka 60, treba sve pruge obnoviti i rekonstruistini i na svima da bude zagarantovana brzina 100, ne ispod . Zar je to nesto nerealno u danasnje vreme, nije, samo treba neko sposoban na zeleznici.
danas vozovi u proseku idu od 20 do 30 km na cas, ja bi sve te pruge zatvorio, to su nebezbedne pruge...

budibogsnama

pre 3 godine

"Planiramo nabavku vozova, koji su sposobni da idu velikim brzinama iznad 150 kilometara (na sat), ali nismo zaboravili ni vozove za manje brzine, ...", dodaje ministar.
-----------------------------------------------------------------

Tako je, bravo. Ne treba zaboraviti ni vozove za manje brzine, da se slucajno ti vozovi ne uvrede, jel' te.

Randy Marsh

pre 3 godine

Nije seo u voz godinama, a nešto komentariše.
Do Kosjerića voz ide 2.40. Povratna karta je 800 din. Mogao je bar ove podatke da sazna...

Veroljub

pre 3 godine

Pogledajte red vožnje, pa će vam biti jasno da pola Srbije nije pokriveno. Npr. od Leskovca (Vranja) do Beograda, a to je kao jedan od najbitnijih koridora!!!

Proki

pre 3 godine

Zaboravili su da napišu da je najveća prednost putovanja vozom to što putnici u našim vagonima ne nose zaštitne maske, kondukteri nikog ne opominju. Divota. Ne verujete? Proverite na bilo kojoj domaćoj liniji.

maki

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.

zeleznicar

pre 3 godine

za prokija..
kondukteri upozoravaju,manje vise,samo sto.je.narod bezobrazan i ponasa.se.kao da maske.nisu potrebne..
a po nekad im i policija pomaze/odmaze..

maki

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.

Пилипенда

pre 3 godine

Одмор за душу али не и за новчаник. Јако је интересантно колико се власт труди да нас на све начине убеди како је цена карте од хиљаду динара заправо јефтина

Marina

pre 3 godine

Lijepo i ugodno i nadam se da sjedišta nisu tekstila jer većina lijepo odgojeni građana ima da liječe svoje frustracije na imovini željeznice, a o wc i održavanju da se ne govori. Treba uvesti kazne da bi se zaštitila imovina od nasilnika.

Bojan

pre 3 godine

Ja sam izgleda u manjini. Em često putujem vozom (do, i od Požege) a rekao bih da nijedan od ovih negativnih komentatora ne koristi voz, em i te kako pamtim voz na toj relaciji pre ovih crvenih, em sam zadovoljan sadašnjim vozom i putovanjem. Ja sam vrlo zadovoljan putnik baš na toj relaciji i to od kada su uveli te novije (crvene) vozove, a ima sigurno nekoliko godina. Tačno je da nije najbrži vid putovanja, ali, tačno je i da je odmor za dušu, neuporedivo najopušteniji i najprijatniji u odnosu na druge za ove kratke realcije. Kad god mogu da uskladim obaveze sa voznim redom, ja koristim voz. Vrlo retko da je većina mesta popunjena. Red vožnje poštuju, desilo se par puta da bude kašnjenje zbog ukrštanja, maksimum 10-15 minuta. Znam da neko dobije ospice zbog toga, iako i kad se voziš autom gotovo uvek bude problema i kašnjenja, ali meni je i tih 10-15 minuta ok, za toleranciju.
Meni odgovara da se isključim na 3 sata, stavim slušalice u uši, čitam knjigu, ili čak odspavam ponekad. Imam i gde da uključim telefon da se puni. Psihički se odmorim, dok kad idem autom konstantno moram da budem na oprezu zbog drugih vozača i trista drugih stvari. Jedino odavno nisam koristio autobuski prevoz pa ne mogu da ga poredim.
Sve u svemu železnica je pre bila ponavljač, a sad čista četvorka. Ne tražim mnogo više.

Zarazeni Gastarbajter

pre 3 godine

3 sata za 150km...
Proslog leta sam isao iz Mannheima za Hamburg, oko 600km razdaljina, 4,5h voznje.
Ok, daleko smo od toga...ali biciklom bi pre stigli.

skola

pre 3 godine

Za sve ove što pametuju. Vozom od Ljubljane do Kopra 2.5 sata 100 km isto tako do iz Ljubljane do Maribora 120 km 3 sata. EU država dva puta veći BDP. Tako da oladite.
(maki, 05. mart 2021 13:21)

Ne lupaj! Voz iz Ljubljane krece u 8h ujutru i par minuta pre 10 ste u Mariboru! Putovao sam tim vozom 3 godine svakog dana i ne znam da li je zakasnio 10 puta! Stvarno me naljute id**ti sa ovakvim komentarom!

Vojislav

pre 3 godine

Pobogu, u čemu je prednost korišćenja voza kada za ovu kilometražu treba čak 3 sata?! Ko hoće da se vozi i uživa u predelima, slažem se lepe zemlje, u redu. Ali ko hoće nešto da završi u voz bolje da ne seda.

alex

pre 3 godine

Prave pruge za 200 km na sat, ok, to je na papiru i mozda prvih nekoliko meseci nakon toga brzina pada duplo garant. Znamo nas mentalitet odrzavanja.
Treba napraviti pruge na kojima se vozovi krecu brzinom od 100 km/h ali uvek, dakle pocetna -krajnja stanica od 100km za sat, to je jeftinije nego tih famoznih 200 a pruga ukupno dugacka 60, treba sve pruge obnoviti i rekonstruistini i na svima da bude zagarantovana brzina 100, ne ispod . Zar je to nesto nerealno u danasnje vreme, nije, samo treba neko sposoban na zeleznici.
danas vozovi u proseku idu od 20 do 30 km na cas, ja bi sve te pruge zatvorio, to su nebezbedne pruge...

Petar

pre 3 godine

U evropi voz je skuplji od autobusa. Skuplji je i od aviona u nekim slucajevima. Avion kartu mozete da kupite i za 20tak evra,a voz cesto bude 50 i vise evra za jedan pravac.

Prednost voza je sto nema cekanja dva sata ranije na polazak, nema predaje prtljaga i cekanje u guzvi, nema cekanje na gejtu da ukrcavanje, nema svlacenje i provera prilikom ulaska (jos uvek).

Komfornije je sedenje, ima vise mesta, mozes da se prosetas, sednes u restoran kao covek. I jos jedna prednost, stizes u centar grada. Ne treba ti taksi ili voz da dodjes do centra. Idealno za Evropu gde su brzi vozovi i destinacije gde se stize za 3-4 sata. Jer isto toliko vremena vam oduzme putovanje avionom uz sve prethodno cekanje i guzvanje.

Лујан

pre 3 godine

Повратна из НС до БГ аутобусом је 800 динара. Воз мора бити јефтинији ако мисле да се масовно користи. Ја да одем са женом до БГ треба да дам за превоз 4000 динара? Прескупо је то уживање.

iznogud011

pre 3 godine

Koji biser...
Beograd - Kosjeric najkraci put je 128km ( stara ibarska...Valjevo )
143km auto-putem Knez Milos.. ( stvarno naporan put )
I vozom za 3 sata!!!!
Da li je ovo normalno......ne znam, ali je mozda komotnije od autobusa, ali za voz tri sata ta kilometraza je katastrofa

Benny Hill

pre 3 godine

Beograd Novi Sad...je bas blizu.....treba povezivati Subotica do Presevo(Nis,Vranje) pa do Makedonije....tada mozemo pricati ouspehu Zeleznice!

Proki

pre 3 godine

Zaboravili su da napišu da je najveća prednost putovanja vozom to što putnici u našim vagonima ne nose zaštitne maske, kondukteri nikog ne opominju. Divota. Ne verujete? Proverite na bilo kojoj domaćoj liniji.

aca

pre 3 godine

unistili ste zeleznicu ali rastili je kao nijednu firmu pre nje.
potpuno katastrofalno vodjenje u tudjem interesu kao i sada ( nesto stranom nesto privatnom / mutnom). rasterali ste ljude koji znali i radili kako treba a doveli proveren partijski kadar uglavnom, pa zeleznica je najveci teren za uhleb razih likova.
ide voz, lepo izgleda ali ispod povrsine....

kro-manjon

pre 3 godine

Care najskuplje mi je vreme. Kolima tu deonicu autoputem pređeš za sat vremena, malo jače ajde, ostaje mi dva sata viška za uživanje. Nek me izađe i 1000din skuplje.

Ale

pre 3 godine

Полако. Решите најобичније ствари. Пођите од прелаза преко пруге, станице на шта личе. Довршите главну железничку

Heh

pre 3 godine

Ako gospodin ministar misli da će zaustaviti propadanje železnice afirmisanjem putničkog saobraćaja, grdno se vara. Bez teretnog saobraćaja, železnica nema nikakve šanse. Stvar je u tome što svi koji su se ikada očešali o problematiku železnice to odlično znaju. Zna i ministar, ali eto... O tome će kad se ugase kamere...

zeleznicar

pre 3 godine

za prokija..
kondukteri upozoravaju,manje vise,samo sto.je.narod bezobrazan i ponasa.se.kao da maske.nisu potrebne..
a po nekad im i policija pomaze/odmaze..

Pančevac

pre 3 godine

Kako da se vrati svest o putovanju vozom kada su brzine na prugama manje nego u 19. veku, a linije koje su postojale su ukinute? Vratite redovnu liniju Pančevo-Beograd. Napravljen je drugi kolosek na mostu, i dalje voz ide četiri puta dnevno, a iz Borče na 15 minuta. Šta nam drugo ostaje nego autobus ili automobil, zagađenje i gužva na mostu?! O pruzi Beograd-Bar i putovanju od preko 15 sati bolje i da ne govorim, da mi ne skoči pritisak.

evropo ne okreci nam ledja, nismo mi buzeranti

pre 3 godine

Zeleznica je unistena. Iznutra, neznanjem stranackih kadrova koji se nemilice guraju a otpustaju ljudi koji znaju sta je zeleznica. Od jedne ogromne i mozne firme napravili su 4 nakaradna preduzeca. Zasto? Pa valjda je jeftinije kad imate 4 direktora a ne jednog. I sve X4: sekretarice, savetnici, zamenici, pomnocnici... A to o cenama je tek smesno. Kondukterima samo povecavaju proviziju za karte koje nisu prodali.

anon

pre 3 godine

Ja ne znam dokle će železnica de se promoviše kao najjeftiniji vid prevoza. ona to i nije niti može a niti treba da bude. Železnica ima prednost ako je brza, tačna, komfornija i ako često polasci nude fleksibilnost za putovanje. Kad se sve to postigne, cena kakva god da bude biće konkurentna jer nudi sve ovo.
O železnici pričaju političari koji u voz nisu seli ni u Srbiji, a ni van Srbije gde je železnica glavni vid masovnog prevoza.

budibogsnama

pre 3 godine

"Planiramo nabavku vozova, koji su sposobni da idu velikim brzinama iznad 150 kilometara (na sat), ali nismo zaboravili ni vozove za manje brzine, ...", dodaje ministar.
-----------------------------------------------------------------

Tako je, bravo. Ne treba zaboraviti ni vozove za manje brzine, da se slucajno ti vozovi ne uvrede, jel' te.

Veroljub

pre 3 godine

Pogledajte red vožnje, pa će vam biti jasno da pola Srbije nije pokriveno. Npr. od Leskovca (Vranja) do Beograda, a to je kao jedan od najbitnijih koridora!!!

zilijen

pre 3 godine

Od Beograda do Vranja ne moze da se stigne vozom.
Moze ali na sledeci nacin, iz BGD voz do Nisa u 7 sati ujutru, stize u Nis oko 13h, samo 6 sati klackanja, medjutim voz iz Nisa do vranja ide negde oko 11h, koji je vec otisao, ali zato ima jedan u 19h. Pa ako nemas u zivotu sta da radis, sedi u Nisu samo 6 sati i cekaj voz do Vranja.
Da li je moguce da tako neke stvari ne mogu da se usaglase. I drugo 6 sati 300km, pa to je brzina od oko 50kmh. Uzas.

Randy Marsh

pre 3 godine

Nije seo u voz godinama, a nešto komentariše.
Do Kosjerića voz ide 2.40. Povratna karta je 800 din. Mogao je bar ove podatke da sazna...