Biz - B92.net
 1. Mnogi ne razumiju sto su dronovi. Gledaju filmove kako u Siriji i ostalim zamljama bez avijacije djeluju. Za dronove moras imati cisto nebo! Npr. drzava ako nema avijaciju ili ako ima lose avione, ne moze dignuti dronove. Protivnicki avioni ce ocisti i avione i dronove. A osim toga mnoge drzave imaju ometace signala i dronovi , pa i neki avioni su blokirani. Danas avijacija funkcionira kompjuterski povezano sa satelitom, zemljom i drugim vojnim mehanizmima.
  (Realan, 06. februar 2021 13:57)

  Bitno, ti se razumes. Avion ce da pocisti dronove ? Cime ? Raketama ? Topom ?
  Prijatelju, ti ne razumes... nije isplativo gadjati dron bilo cime, mozda puscanom municijom... raketa kosta 100.000e , dron kosta mnogo manje....
  Imas mogucnost da podignes sto drona u isto vreme, a onda ce avioni da ih obaraju ????
  (mr.wolf, 6. februar 2021 15:04)

  # Link komentara

 2. Mnogi ne razumiju sto su dronovi. Gledaju filmove kako u Siriji i ostalim zamljama bez avijacije djeluju. Za dronove moras imati cisto nebo! Npr. drzava ako nema avijaciju ili ako ima lose avione, ne moze dignuti dronove. Protivnicki avioni ce ocisti i avione i dronove. A osim toga mnoge drzave imaju ometace signala i dronovi , pa i neki avioni su blokirani. Danas avijacija funkcionira kompjuterski povezano sa satelitom, zemljom i drugim vojnim mehanizmima.
  (Realan, 6. februar 2021 13:57)

  # Link komentara

 3. Ovo Rusi imaju vec 5 godina s tim da je pomenuti novi USA sistem dodatno usavrsen. I Rujke konstantno rade na unapredjenju svog. Dronovi za ozbiljne zemlje uopste nisu bauk. Interesantan je i rad na razvoju dronova ubica dronova u cemu ove dve zemlje, Kina i Izrael prednjace. Bice zanimljivo narednih godina pratiti nadmetanje u ovoj oblasti.
  (krsto, 6. februar 2021 13:31)

  # Link komentara

 4. Emp
  (chef, 6. februar 2021 11:57)

  # Link komentara