1. Vec mi se ovo oko frilensera popelo na glavu. Vlada se ponasa ko da zivimo u Nemackoj.
  Prilagodili su stari zakon koji niko 20 godina nije primenjivao frilenserima samo da bi ih mogli kaznjavati i ucenjivati. Sve je otislo u malo drugacijem pravcu nego sto su zeleli jer ispred sebe imaju politicki neopredeljene, mlade, pametne i sposobne ljude, vicne drustvenim mrezama, racunarima, internet marketingu i sl. Inace svaka cast ovim mladim ljudima koji godinama donose stotine miliona eura u drzavu godisnje a do pre par meseci 90% gradjana Srbije nije znalo ni da postoje.
  Stopirajte lepo sve, napisite im kvalitetan zakon da mogu raditi i biti od koristi Srbiji i zavrsite vec s ovime. Ima dosta bitnijih problema u Srbiji od ovog.
  (Prosvetar, 26. januar 2021 13:40)

  # Link komentara

 2. Platite porez
  (sef raje, 26. januar 2021 12:45)

  # Link komentara

 3. Nadam se da će postići dogovor. Država nema ništa od toga da se svi ti ljudi prijave za socijalu jer ne mogu da se izdržavaju.
  (Subvencije za frilensere, 26. januar 2021 12:31)

  # Link komentara

 4. Svima uzeti pare za porez i tačka.
  (ankh, 26. januar 2021 12:16)

  # Link komentara

 5. Ono kad lopovi pregovaraju sa lopovom. A sve to u nastavcima kao spanska serija.
  (Milutin, 26. januar 2021 12:01)

  # Link komentara

 6. Trebalo bi pomoći freelancerima da plate to što duguju, makar na rate ili bez kamate i jasno urediti plaćanje obaveza za buduće poslovanje.
  (Dežurni kritičar, 26. januar 2021 11:39)

  # Link komentara

 7. Drzava sa jedne strane daje stranim investitorima ogromne novce da dodju u Srbiju. Sa druge strane imate ove mlade i pametne ljude koji bogatim strancima prodaju svoju pamet i donose stotine miliona eura godisnje u Srbiju. Ovo prvo se predstavlja kao uspeh a frilenseri se u medijima predstavljaju kao losi ljudi, drzava im trazi da plate 5 godina unazad po starom i losem prilagodjenom zakonu porez (a ne daje pravo na trudnicko, placeno bolovanje,...), penziono (na koje nisu imali pravo), zdravstveno (na koje nisu imali pravo) i kamate (kao kriminalcima).

  Da li bi neko u Srbiji placao porez od 50% drzavi godinama a da za to ama bas nista ne dobija. Da podsetim one koji ce potegnuti kontraargument infrastrukture, putevi i bolnice se prave tek zadnjih nekoliko godina.

  Napravite normalan zakon, dajte ljudima neka prava, novac koji oni unose drzavi je dodata vrednost i veoma je koristan Srbiji. Oni su na neki nacin najbolji izvoznici, jer izvoze cistu pamet.
  (Petar, 26. januar 2021 11:25)

  # Link komentara