Petak, 04.12.2020.

16:59

Aerodrom u Zagrebu najgori u Evropi: "Od sto bodova - nula"

Omnio, nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatski međunarodni aerodrom Zagreb za najgori među 30 u Evropi.

Izvor: Index

Aerodrom u Zagrebu najgori u Evropi: "Od sto bodova - nula" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

viva españa

pre 3 godine

Barajas je najbolji na svetu, zato sto iz njega iskoracim u, za mene, najlepsu drzavu na svetu, i grad u koji bih da se iselim. Sve ostalo je uzgred (radnje, osoblje, jeftin prevoz do grada itd)

Mister ?

pre 3 godine

Zavisi kakvi kriterijumi se gledaju. Meni je u podgorici jedan od drazih, od stizanja na aer. do ulaza za avion ti treba 5 min
(Boka, 04. decembar 2020 17:53)

Da li se računa Tivat? Kao autobuska stanica. Mada Tivat-Bg obaviš za 45 min, a kolima te izadje 12h

ja

pre 3 godine

Ja ne znam jos ko kupuje po aerodromima..
Na koji god Sam bio smejao Sam se Cenama.. Tipa flasica vode od pola litra 3 eura.. Bajat sendvic 5 eura..

Pantagruel

pre 3 godine

Нови загребачки аеродром је веома добар. Подсећа ме на умањену верзију минхенског. И један и други сам користио више пута, а минхенски ми спада међу драже, јер је веома функционалан и прилагођен кориснику. Загребачки критикују да је превелики, односно преамбициозно грађен да би се демонстрирала моћ државе, а да у овом тренутку има промет мањи од изграђеног капацитета. По мени, то није грешка него гледање у будућност. Мислим да сам прошао кроз довољно европских аеродрома и три америчка (Сан Франциско, Далс у Вашингтону и Монтереј у Калифорнији), па на основу онога што сам видео могу објективно да га оценим. Од европских сам користио: Хитроу у Лондону, Шарл Де Гол у Паризу, Франкфурт, Тигелс у Берлину, Брисел, Шипол у Амстердаму, Беч, Осло, Санкт Петерсбург, софијски и стари и нови, Хенри Коанда у Букурешту (нов је и леп, да се човек постиди нашег и наспрам њега и наспрам новог софијског)Бориспољ у Кијеву, Кишињев у Молдавији, Јереван у Јерменији. Из бивше нам државе: Скопље, Подгорица, Сарајево, Сплит, Тиват и наравно Загреб,стари и нови.

Trla

pre 3 godine

@C i n i k. Pa ti nisi nikad sleteo u Rim. Taj aerosrom Fiumicino je nekoliko svetlosnih godina iznad Beogradskog. Em je mnogo veci, em je mnogo uredjeniji i za nas jeftiniji. A veza sa gradom brza i jeftina.

C i n i k

pre 3 godine

Rimski je misim kao Nikola Tesla Bgd, holandski je super a i Frakfurt je ok, a sto se tice ovog "ocenjivanja" pa nzn kolko je stvar u utiscima ili u dozivljaju ili je bas to bilo nko egzaktno ocenjivanje ali svejedno, nadam se da ce Bgd aerodrom posle dolaska FR Vansi/ja da blesne nkom novom energijom..

M13

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!
(Aleksandar, 04. decembar 2020 19:35)

LAS? LAS??? Ajde, 15tak minuta do grada je vrh. Ali kao aerodrom? Čak Denver daleko bolji.
Kad ste zadnji put leteli preko DUS?
ZRH = state-of-the-art. Da se ne govori engleski je prosto BS.
Ako već gledate globalno: SIN!

aalborg

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...
(NYC, 04. decembar 2020 17:36)

Zašto nabrajaš ove ogromne i najprometnije aerodrome samo, kao nužno najbolje? Po meni, nijedan od pomenutih (a osim moskve, putovao preko svakog) ne može da se meri sa funkcionalnim aerodromom male-srednje veličine i prometa. Meni kao putniku najbitnije je koliko vremena mi treba od ulaska u zgradu, do stizanja na dati gate, koliko mi vremena treba posle sletanja da napustim zgradu, ili koliko vremena mi treba da kod presedanja stignem na sledeći gejt. Restorani, i radnje, to je manje-više na svakom aerodromu po istom kalupu. Isti, ili slični lanci, i free shopovi, koji su po pravilu skuplji od običnih radnji po gradu.

danko68

pre 3 godine

Bio sam na 50-ak areodroma diljem sveta, i najbolji mi je od vecih ( preko 30 mil. putnika) novi Istanbulski, pa zatim minhenski. Od srednjih (10-30 mil.) hamburski, Barcelona...
Od manjih Hanover, a i beogradski ide u dobrom pravcu. Najveci minus je ne povezanost zeleznicom ( Metro npr.) sa centrom grada

bojkotagejn

pre 3 godine

I meni je holandski Shipol najdrazi. Svidja mi se sto imaju na aerodramu poljoprivredne apoteke gde mozes kupiti seme za cvece.
Plasim se pariskog aerodroma, da me neko ne isproziva sto ne pricam francuski i sve nemacke aerodrome + austrijske i svajcarske, gde se nekako osecas kao da su nemci neka super nacija a i oni vole da se tripuju.

Miloš

pre 3 godine

Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.
(J., 04. decembar 2020 20:05)

Na Fiumicinu sam svake dve nedelje (doduse od marta nijednom zbog covida). Jeste renoviran jedan deo (koji je btw. uspeo da im se zapali pre toga), ali imam kolekciju fotografija sa pasoske kontrole i hiljade evra (bukvalno) nadoknade štete zbog propustanja letova upravo zbog te gužve.

Svuda je milion ljudi i haos. Ono sto je relativno ok je novi contract lounge na spratu. Inače shopping ko hoce ima, ali moj problem je bas sa tim istim free shop kroz koji morate da prodjete bukvalno svaki put. Kada putujete često to je problem.

I konačno, dobro je za zdravlje, ali svaka konekcija podrazumeva 4 vožnje autobusom, stajanje, čekanje i vrlo dugačke šetnje po terminalu.

r53

pre 3 godine

@Ako im je Siphol dobar ne znam kakvi su ovi ostali. Kad prođete kontrolu čekate u beskonačnom redu, osoblje nesposobno i neljubazno.
(Ian, 4. decembar 2020 19:23)
Proveo sam dosta lejovera na Schipholu, cesto budu i po 9-10 sati i to mi je jedan od omiljenih aerodroma.

Mile

pre 3 godine

Amsterdam Schiphol je težak trash. Madrid zasluženo prvi. Kopenhagen je meni super. Rim - onako, kao Beograd. Gde je Stokholm, taj je lep. Beč je užasan.

Acinjo

pre 3 godine

@Aleksandar. Aleksandre, šta vam se dopalo na aerodromu u Las Vegasu da tvrdite da je bez premca? Išao sam 10ak puta za Las Vegas i sem onih aparata za igru na sreću, nisam primetio ništa specijalno ili tako izuzetno što bi ga istaklo od drugih aerodroma u SAD i Evropi.

J.

pre 3 godine

"Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija"
(anti-reklamozder, 04. decembar 2020 17:37)
Erevan i Armenija je na hrvatskom.
Aleksandre, ti niti znaš geografiju (većina aerodroma koje pominješ nije u Evropi), nit' znaš srpski (švajcarski, nemački i engleski - piše se malim slovom.
Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.

Aleksandar

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

To je zato sto ocigledno niste bili na Niskom aerodromu da vidite sta je nista
(Milan, 04. decembar 2020 18:27)

To je zato što lepo piše da su ocenjivali aerodrome u glavnim gradovima, ali je izgleda teško pročitati ceo tekst.

pali taj dreš i goni

pre 3 godine

A Moskva kao dobar ??? nema turobnijeg mjesta od ruskih aerodroma na kugli zemaljskoj. šta je tamo ljepo i zanimljivo osim depresije da mi je znati.

jest

pre 3 godine

Aerodrom u Zagrebu jeste nov i prostran. Osoblje veoma ljubazno. Pored toga što nema sadržaja nedopustivo malo mjesta za sjedenje. Duze čekanje zna biti veoma neugodno.

Nikola

pre 3 godine

Kao neko ko putuje zbog posla konstantno i kao neko ko je obišao sve evropske aerodrome uzduž i popreko, moram reći da je ovo potpuno nezasluženo za novi zagrebački aerodrom. Sadržaja ima, lounge je odličan, radnje su takođe odlične i ima svašta da se kupi. Po meni, najgori aerodromi su definitivno Sarajevo i Podgorica. Ako avion kasni, a vi ste prošli kontrole, možete samo da se uhvatite za uši i igrate.

anti-reklamozder

pre 3 godine

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Armenije Erevanu.

Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija

Dobro

pre 3 godine

Živim u inostranstvu. Zbog prirode posla jako puno obilazim evropske aerodrome, pa čak sada u doba pandemije. Ne znam kako su i šta ocenjivali, ali ni Rim ni Madrid ne mogu da budu ni po jednom kriterijumu ispred Amsterdama. Daleko najbolji, najuredjeniji i za putnike najprijatniji u Evropi. Najgori su Varšava i Lisabon, a na novom Zagrebačkom nisam bio. U svetu je Singapur (Changi) daleko bez konkurencije, posebno sa novootvorenim šoping centrom Jewel. San snova!

Miloš

pre 3 godine

Zagrebački aerodrom nije najbolji na svetu, ali je nov, čist, prostran i prilično udoban. Nema mnogo sadržaja, ali ono što ima je pristupačno i pristojno. A svaka lista na kojoj je Fiumicino pri vrhu po bilo čemu - osim po haosu i gužvama - gubi na legitimitetu iste sekunde...

Robert

pre 3 godine

Osobno od ovih 30 bio na 20,,,nema šanse da je zagrebački najlošiji,,, novi aerodrom,, s vrhunskim pristupnim cestama,,ima sve što jedan novi aerodrom treba imati,,e sad gledam kriterije po kojima su ocjenjivali i nije mi jasno,, ok,, nema igraonica za djecu,, ostalo sve prečisto, , preuredno,,ali eto i ovo je vijest

NYC

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...

Miloš

pre 3 godine

Zagrebački aerodrom nije najbolji na svetu, ali je nov, čist, prostran i prilično udoban. Nema mnogo sadržaja, ali ono što ima je pristupačno i pristojno. A svaka lista na kojoj je Fiumicino pri vrhu po bilo čemu - osim po haosu i gužvama - gubi na legitimitetu iste sekunde...

anti-reklamozder

pre 3 godine

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Armenije Erevanu.

Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija

Nikola

pre 3 godine

Kao neko ko putuje zbog posla konstantno i kao neko ko je obišao sve evropske aerodrome uzduž i popreko, moram reći da je ovo potpuno nezasluženo za novi zagrebački aerodrom. Sadržaja ima, lounge je odličan, radnje su takođe odlične i ima svašta da se kupi. Po meni, najgori aerodromi su definitivno Sarajevo i Podgorica. Ako avion kasni, a vi ste prošli kontrole, možete samo da se uhvatite za uši i igrate.

Dobro

pre 3 godine

Živim u inostranstvu. Zbog prirode posla jako puno obilazim evropske aerodrome, pa čak sada u doba pandemije. Ne znam kako su i šta ocenjivali, ali ni Rim ni Madrid ne mogu da budu ni po jednom kriterijumu ispred Amsterdama. Daleko najbolji, najuredjeniji i za putnike najprijatniji u Evropi. Najgori su Varšava i Lisabon, a na novom Zagrebačkom nisam bio. U svetu je Singapur (Changi) daleko bez konkurencije, posebno sa novootvorenim šoping centrom Jewel. San snova!

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

To je zato sto ocigledno niste bili na Niskom aerodromu da vidite sta je nista
(Milan, 04. decembar 2020 18:27)

To je zato što lepo piše da su ocenjivali aerodrome u glavnim gradovima, ali je izgleda teško pročitati ceo tekst.

Robert

pre 3 godine

Osobno od ovih 30 bio na 20,,,nema šanse da je zagrebački najlošiji,,, novi aerodrom,, s vrhunskim pristupnim cestama,,ima sve što jedan novi aerodrom treba imati,,e sad gledam kriterije po kojima su ocjenjivali i nije mi jasno,, ok,, nema igraonica za djecu,, ostalo sve prečisto, , preuredno,,ali eto i ovo je vijest

jest

pre 3 godine

Aerodrom u Zagrebu jeste nov i prostran. Osoblje veoma ljubazno. Pored toga što nema sadržaja nedopustivo malo mjesta za sjedenje. Duze čekanje zna biti veoma neugodno.

NYC

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...

pali taj dreš i goni

pre 3 godine

A Moskva kao dobar ??? nema turobnijeg mjesta od ruskih aerodroma na kugli zemaljskoj. šta je tamo ljepo i zanimljivo osim depresije da mi je znati.

aalborg

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...
(NYC, 04. decembar 2020 17:36)

Zašto nabrajaš ove ogromne i najprometnije aerodrome samo, kao nužno najbolje? Po meni, nijedan od pomenutih (a osim moskve, putovao preko svakog) ne može da se meri sa funkcionalnim aerodromom male-srednje veličine i prometa. Meni kao putniku najbitnije je koliko vremena mi treba od ulaska u zgradu, do stizanja na dati gate, koliko mi vremena treba posle sletanja da napustim zgradu, ili koliko vremena mi treba da kod presedanja stignem na sledeći gejt. Restorani, i radnje, to je manje-više na svakom aerodromu po istom kalupu. Isti, ili slični lanci, i free shopovi, koji su po pravilu skuplji od običnih radnji po gradu.

danko68

pre 3 godine

Bio sam na 50-ak areodroma diljem sveta, i najbolji mi je od vecih ( preko 30 mil. putnika) novi Istanbulski, pa zatim minhenski. Od srednjih (10-30 mil.) hamburski, Barcelona...
Od manjih Hanover, a i beogradski ide u dobrom pravcu. Najveci minus je ne povezanost zeleznicom ( Metro npr.) sa centrom grada

Acinjo

pre 3 godine

@Aleksandar. Aleksandre, šta vam se dopalo na aerodromu u Las Vegasu da tvrdite da je bez premca? Išao sam 10ak puta za Las Vegas i sem onih aparata za igru na sreću, nisam primetio ništa specijalno ili tako izuzetno što bi ga istaklo od drugih aerodroma u SAD i Evropi.

bojkotagejn

pre 3 godine

I meni je holandski Shipol najdrazi. Svidja mi se sto imaju na aerodramu poljoprivredne apoteke gde mozes kupiti seme za cvece.
Plasim se pariskog aerodroma, da me neko ne isproziva sto ne pricam francuski i sve nemacke aerodrome + austrijske i svajcarske, gde se nekako osecas kao da su nemci neka super nacija a i oni vole da se tripuju.

Aleksandar

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!

ja

pre 3 godine

Ja ne znam jos ko kupuje po aerodromima..
Na koji god Sam bio smejao Sam se Cenama.. Tipa flasica vode od pola litra 3 eura.. Bajat sendvic 5 eura..

Miloš

pre 3 godine

Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.
(J., 04. decembar 2020 20:05)

Na Fiumicinu sam svake dve nedelje (doduse od marta nijednom zbog covida). Jeste renoviran jedan deo (koji je btw. uspeo da im se zapali pre toga), ali imam kolekciju fotografija sa pasoske kontrole i hiljade evra (bukvalno) nadoknade štete zbog propustanja letova upravo zbog te gužve.

Svuda je milion ljudi i haos. Ono sto je relativno ok je novi contract lounge na spratu. Inače shopping ko hoce ima, ali moj problem je bas sa tim istim free shop kroz koji morate da prodjete bukvalno svaki put. Kada putujete često to je problem.

I konačno, dobro je za zdravlje, ali svaka konekcija podrazumeva 4 vožnje autobusom, stajanje, čekanje i vrlo dugačke šetnje po terminalu.

Pantagruel

pre 3 godine

Нови загребачки аеродром је веома добар. Подсећа ме на умањену верзију минхенског. И један и други сам користио више пута, а минхенски ми спада међу драже, јер је веома функционалан и прилагођен кориснику. Загребачки критикују да је превелики, односно преамбициозно грађен да би се демонстрирала моћ државе, а да у овом тренутку има промет мањи од изграђеног капацитета. По мени, то није грешка него гледање у будућност. Мислим да сам прошао кроз довољно европских аеродрома и три америчка (Сан Франциско, Далс у Вашингтону и Монтереј у Калифорнији), па на основу онога што сам видео могу објективно да га оценим. Од европских сам користио: Хитроу у Лондону, Шарл Де Гол у Паризу, Франкфурт, Тигелс у Берлину, Брисел, Шипол у Амстердаму, Беч, Осло, Санкт Петерсбург, софијски и стари и нови, Хенри Коанда у Букурешту (нов је и леп, да се човек постиди нашег и наспрам њега и наспрам новог софијског)Бориспољ у Кијеву, Кишињев у Молдавији, Јереван у Јерменији. Из бивше нам државе: Скопље, Подгорица, Сарајево, Сплит, Тиват и наравно Загреб,стари и нови.

r53

pre 3 godine

@Ako im je Siphol dobar ne znam kakvi su ovi ostali. Kad prođete kontrolu čekate u beskonačnom redu, osoblje nesposobno i neljubazno.
(Ian, 4. decembar 2020 19:23)
Proveo sam dosta lejovera na Schipholu, cesto budu i po 9-10 sati i to mi je jedan od omiljenih aerodroma.

Trla

pre 3 godine

@C i n i k. Pa ti nisi nikad sleteo u Rim. Taj aerosrom Fiumicino je nekoliko svetlosnih godina iznad Beogradskog. Em je mnogo veci, em je mnogo uredjeniji i za nas jeftiniji. A veza sa gradom brza i jeftina.

Mile

pre 3 godine

Amsterdam Schiphol je težak trash. Madrid zasluženo prvi. Kopenhagen je meni super. Rim - onako, kao Beograd. Gde je Stokholm, taj je lep. Beč je užasan.

J.

pre 3 godine

"Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija"
(anti-reklamozder, 04. decembar 2020 17:37)
Erevan i Armenija je na hrvatskom.
Aleksandre, ti niti znaš geografiju (većina aerodroma koje pominješ nije u Evropi), nit' znaš srpski (švajcarski, nemački i engleski - piše se malim slovom.
Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.

Mister ?

pre 3 godine

Zavisi kakvi kriterijumi se gledaju. Meni je u podgorici jedan od drazih, od stizanja na aer. do ulaza za avion ti treba 5 min
(Boka, 04. decembar 2020 17:53)

Da li se računa Tivat? Kao autobuska stanica. Mada Tivat-Bg obaviš za 45 min, a kolima te izadje 12h

M13

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!
(Aleksandar, 04. decembar 2020 19:35)

LAS? LAS??? Ajde, 15tak minuta do grada je vrh. Ali kao aerodrom? Čak Denver daleko bolji.
Kad ste zadnji put leteli preko DUS?
ZRH = state-of-the-art. Da se ne govori engleski je prosto BS.
Ako već gledate globalno: SIN!

C i n i k

pre 3 godine

Rimski je misim kao Nikola Tesla Bgd, holandski je super a i Frakfurt je ok, a sto se tice ovog "ocenjivanja" pa nzn kolko je stvar u utiscima ili u dozivljaju ili je bas to bilo nko egzaktno ocenjivanje ali svejedno, nadam se da ce Bgd aerodrom posle dolaska FR Vansi/ja da blesne nkom novom energijom..

viva españa

pre 3 godine

Barajas je najbolji na svetu, zato sto iz njega iskoracim u, za mene, najlepsu drzavu na svetu, i grad u koji bih da se iselim. Sve ostalo je uzgred (radnje, osoblje, jeftin prevoz do grada itd)

pali taj dreš i goni

pre 3 godine

A Moskva kao dobar ??? nema turobnijeg mjesta od ruskih aerodroma na kugli zemaljskoj. šta je tamo ljepo i zanimljivo osim depresije da mi je znati.

Robert

pre 3 godine

Osobno od ovih 30 bio na 20,,,nema šanse da je zagrebački najlošiji,,, novi aerodrom,, s vrhunskim pristupnim cestama,,ima sve što jedan novi aerodrom treba imati,,e sad gledam kriterije po kojima su ocjenjivali i nije mi jasno,, ok,, nema igraonica za djecu,, ostalo sve prečisto, , preuredno,,ali eto i ovo je vijest

Miloš

pre 3 godine

Zagrebački aerodrom nije najbolji na svetu, ali je nov, čist, prostran i prilično udoban. Nema mnogo sadržaja, ali ono što ima je pristupačno i pristojno. A svaka lista na kojoj je Fiumicino pri vrhu po bilo čemu - osim po haosu i gužvama - gubi na legitimitetu iste sekunde...

M13

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!
(Aleksandar, 04. decembar 2020 19:35)

LAS? LAS??? Ajde, 15tak minuta do grada je vrh. Ali kao aerodrom? Čak Denver daleko bolji.
Kad ste zadnji put leteli preko DUS?
ZRH = state-of-the-art. Da se ne govori engleski je prosto BS.
Ako već gledate globalno: SIN!

Nikola

pre 3 godine

Kao neko ko putuje zbog posla konstantno i kao neko ko je obišao sve evropske aerodrome uzduž i popreko, moram reći da je ovo potpuno nezasluženo za novi zagrebački aerodrom. Sadržaja ima, lounge je odličan, radnje su takođe odlične i ima svašta da se kupi. Po meni, najgori aerodromi su definitivno Sarajevo i Podgorica. Ako avion kasni, a vi ste prošli kontrole, možete samo da se uhvatite za uši i igrate.

NYC

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...

C i n i k

pre 3 godine

Rimski je misim kao Nikola Tesla Bgd, holandski je super a i Frakfurt je ok, a sto se tice ovog "ocenjivanja" pa nzn kolko je stvar u utiscima ili u dozivljaju ili je bas to bilo nko egzaktno ocenjivanje ali svejedno, nadam se da ce Bgd aerodrom posle dolaska FR Vansi/ja da blesne nkom novom energijom..

J.

pre 3 godine

"Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija"
(anti-reklamozder, 04. decembar 2020 17:37)
Erevan i Armenija je na hrvatskom.
Aleksandre, ti niti znaš geografiju (većina aerodroma koje pominješ nije u Evropi), nit' znaš srpski (švajcarski, nemački i engleski - piše se malim slovom.
Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.

anti-reklamozder

pre 3 godine

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Armenije Erevanu.

Erevan u Armeniji :) jer sto da ne ...pozdrav iz Belgrejda ,Serbija

Aleksandar

pre 3 godine

Aerodrom Las Vegas i Hong Kong su bez premca! JFK užas, radnici se dernjaju jedni na druge i na putnike! Dizeldorf je još uvek u 1933 godini! Podgorica? zar to neko uopšte računa u Aerodrom! Cirih neguje Švajcarski dijalekt Nemačkog jezika kao da je to glavni jezik na kugli zemaljskoj... posao se dobija i bez znanja Engleskog! Proverena i informacija!

jest

pre 3 godine

Aerodrom u Zagrebu jeste nov i prostran. Osoblje veoma ljubazno. Pored toga što nema sadržaja nedopustivo malo mjesta za sjedenje. Duze čekanje zna biti veoma neugodno.

bojkotagejn

pre 3 godine

I meni je holandski Shipol najdrazi. Svidja mi se sto imaju na aerodramu poljoprivredne apoteke gde mozes kupiti seme za cvece.
Plasim se pariskog aerodroma, da me neko ne isproziva sto ne pricam francuski i sve nemacke aerodrome + austrijske i svajcarske, gde se nekako osecas kao da su nemci neka super nacija a i oni vole da se tripuju.

Pantagruel

pre 3 godine

Нови загребачки аеродром је веома добар. Подсећа ме на умањену верзију минхенског. И један и други сам користио више пута, а минхенски ми спада међу драже, јер је веома функционалан и прилагођен кориснику. Загребачки критикују да је превелики, односно преамбициозно грађен да би се демонстрирала моћ државе, а да у овом тренутку има промет мањи од изграђеног капацитета. По мени, то није грешка него гледање у будућност. Мислим да сам прошао кроз довољно европских аеродрома и три америчка (Сан Франциско, Далс у Вашингтону и Монтереј у Калифорнији), па на основу онога што сам видео могу објективно да га оценим. Од европских сам користио: Хитроу у Лондону, Шарл Де Гол у Паризу, Франкфурт, Тигелс у Берлину, Брисел, Шипол у Амстердаму, Беч, Осло, Санкт Петерсбург, софијски и стари и нови, Хенри Коанда у Букурешту (нов је и леп, да се човек постиди нашег и наспрам њега и наспрам новог софијског)Бориспољ у Кијеву, Кишињев у Молдавији, Јереван у Јерменији. Из бивше нам државе: Скопље, Подгорица, Сарајево, Сплит, Тиват и наравно Загреб,стари и нови.

Mile

pre 3 godine

Amsterdam Schiphol je težak trash. Madrid zasluženo prvi. Kopenhagen je meni super. Rim - onako, kao Beograd. Gde je Stokholm, taj je lep. Beč je užasan.

Dobro

pre 3 godine

Živim u inostranstvu. Zbog prirode posla jako puno obilazim evropske aerodrome, pa čak sada u doba pandemije. Ne znam kako su i šta ocenjivali, ali ni Rim ni Madrid ne mogu da budu ni po jednom kriterijumu ispred Amsterdama. Daleko najbolji, najuredjeniji i za putnike najprijatniji u Evropi. Najgori su Varšava i Lisabon, a na novom Zagrebačkom nisam bio. U svetu je Singapur (Changi) daleko bez konkurencije, posebno sa novootvorenim šoping centrom Jewel. San snova!

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

To je zato sto ocigledno niste bili na Niskom aerodromu da vidite sta je nista
(Milan, 04. decembar 2020 18:27)

To je zato što lepo piše da su ocenjivali aerodrome u glavnim gradovima, ali je izgleda teško pročitati ceo tekst.

r53

pre 3 godine

@Ako im je Siphol dobar ne znam kakvi su ovi ostali. Kad prođete kontrolu čekate u beskonačnom redu, osoblje nesposobno i neljubazno.
(Ian, 4. decembar 2020 19:23)
Proveo sam dosta lejovera na Schipholu, cesto budu i po 9-10 sati i to mi je jedan od omiljenih aerodroma.

danko68

pre 3 godine

Bio sam na 50-ak areodroma diljem sveta, i najbolji mi je od vecih ( preko 30 mil. putnika) novi Istanbulski, pa zatim minhenski. Od srednjih (10-30 mil.) hamburski, Barcelona...
Od manjih Hanover, a i beogradski ide u dobrom pravcu. Najveci minus je ne povezanost zeleznicom ( Metro npr.) sa centrom grada

viva españa

pre 3 godine

Barajas je najbolji na svetu, zato sto iz njega iskoracim u, za mene, najlepsu drzavu na svetu, i grad u koji bih da se iselim. Sve ostalo je uzgred (radnje, osoblje, jeftin prevoz do grada itd)

aalborg

pre 3 godine

Do duše nisam bio u Zagrebu ali da Rimski aerodrom u top 3 pa vi niste normalni. Za AMS mogu da kažem da je najbolji u EU i LHR i eventualno Frankfurt. Ali čudno mi je da nema na listi Aerodrom u Instabulu i aerodrom u Beču. A moskovski aerodrom bilo da je DME ili SVO nisu bas nešto na nivou...
(NYC, 04. decembar 2020 17:36)

Zašto nabrajaš ove ogromne i najprometnije aerodrome samo, kao nužno najbolje? Po meni, nijedan od pomenutih (a osim moskve, putovao preko svakog) ne može da se meri sa funkcionalnim aerodromom male-srednje veličine i prometa. Meni kao putniku najbitnije je koliko vremena mi treba od ulaska u zgradu, do stizanja na dati gate, koliko mi vremena treba posle sletanja da napustim zgradu, ili koliko vremena mi treba da kod presedanja stignem na sledeći gejt. Restorani, i radnje, to je manje-više na svakom aerodromu po istom kalupu. Isti, ili slični lanci, i free shopovi, koji su po pravilu skuplji od običnih radnji po gradu.

Acinjo

pre 3 godine

@Aleksandar. Aleksandre, šta vam se dopalo na aerodromu u Las Vegasu da tvrdite da je bez premca? Išao sam 10ak puta za Las Vegas i sem onih aparata za igru na sreću, nisam primetio ništa specijalno ili tako izuzetno što bi ga istaklo od drugih aerodroma u SAD i Evropi.

Trla

pre 3 godine

@C i n i k. Pa ti nisi nikad sleteo u Rim. Taj aerosrom Fiumicino je nekoliko svetlosnih godina iznad Beogradskog. Em je mnogo veci, em je mnogo uredjeniji i za nas jeftiniji. A veza sa gradom brza i jeftina.

ja

pre 3 godine

Ja ne znam jos ko kupuje po aerodromima..
Na koji god Sam bio smejao Sam se Cenama.. Tipa flasica vode od pola litra 3 eura.. Bajat sendvic 5 eura..

Mister ?

pre 3 godine

Zavisi kakvi kriterijumi se gledaju. Meni je u podgorici jedan od drazih, od stizanja na aer. do ulaza za avion ti treba 5 min
(Boka, 04. decembar 2020 17:53)

Da li se računa Tivat? Kao autobuska stanica. Mada Tivat-Bg obaviš za 45 min, a kolima te izadje 12h

Miloš

pre 3 godine

Ne znam kada su ovi koji kude Fiumicino bili poslednji put, ali aerodrom je potpuno renoviran, ne znam ni da li je završen, odličan šoping, restorani i toaleti.
(J., 04. decembar 2020 20:05)

Na Fiumicinu sam svake dve nedelje (doduse od marta nijednom zbog covida). Jeste renoviran jedan deo (koji je btw. uspeo da im se zapali pre toga), ali imam kolekciju fotografija sa pasoske kontrole i hiljade evra (bukvalno) nadoknade štete zbog propustanja letova upravo zbog te gužve.

Svuda je milion ljudi i haos. Ono sto je relativno ok je novi contract lounge na spratu. Inače shopping ko hoce ima, ali moj problem je bas sa tim istim free shop kroz koji morate da prodjete bukvalno svaki put. Kada putujete često to je problem.

I konačno, dobro je za zdravlje, ali svaka konekcija podrazumeva 4 vožnje autobusom, stajanje, čekanje i vrlo dugačke šetnje po terminalu.