1. Kina je puno puta kroz istoriju imala najjaču poziciju i tehnologije koji drugi nisu imali. Manja je razlika (mnogo) danas izmedju Kine i drugih, nego npr u srednjem veku. I pored svega, Kina NIKADA nije bila vodeća sila sveta. Jedva da je bila vodeća u svom delu Azije. Nikada, nikada i još jednom nikada Kina nije odlučivala ni vodila kuda ide svet i civilizacija. Nikada kineski narod nije bio slobodan, napredan ni vodio bilo kakav globalni pokret ili napredak u ljudskoj civilizaciji. Robovlasnička društva jesu moćna (kao npr Egipat) ali nikada slobodarska ili vizionarska. Nije bilo nikad - neće ni sad. Tigar od papira
   (01001, 22. novembar 2020 15:05)

  # Link komentara

 2. Da je Kina najveca siila mogi samo ljudi neznalice da tvrde,po kvalltetu zivota, mislim da je oko 80 mesta na svetu,Bdp po glavi stanovnika daleko manji od Usa,represivni jednopartijski sistem,milion zabrana od drustvenih mreza,do antikomunistickih pokreta,sloboda govora nula!!
  (Palman Braht, 21. novembar 2020 13:07)

  # Link komentara

 3. ..a kod njih nema korone?
  pojela maca onog pacova sto je imao koronu ?
   (belgrado, 21. novembar 2020 12:43)

  # Link komentara

 4. Kineska privreda postaje najača na svetu. Kinezi investiraju u mnoge afričke i južno američke države, iako rade i u Evropi. U mnogim EU fabrikama imaju učešće, a grade i saobraćajne veze kroz Evropu.
  Treba računati i na indijsku privredu koja počinje da se budi, ali Indija i Kina jos uvek ratuju zbog Himalaja. Predviđam da će jednom postojati Azijska ekonomska imperija, poput NATO ekonomske imperije.
  Kina već sada forsira ekonomsku azijsku uniju.
  p.s.Pitam se koliko duguje Srbija Kini.
   (Drax, 21. novembar 2020 11:16)

  # Link komentara

 5. Kina je najjača svetska sila. Koliko treba ljudima da to shvate?
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dalija, 21. novembar 2020 10:12)

  koja crna kina..šta ti je
  (dare slovenac, 21. novembar 2020 11:14)

  # Link komentara

 6. Znači zamrzla je dug i Crnoj Gori, a i Srbiji... Ajde više jedna dobra vest.
   (Pixy, 21. novembar 2020 11:08)

  # Link komentara

 7. Pa kad je kineski premijer bio u Beogradu rekao je da stotine miliona Kineza nisu ni na koji način osetili ekonomske blagodati kineskog buma. Ekonomisti su pak bili precizniji, svega 300 do 400 miliona Kineza imaju zapadni standard, pretežno u velikim gradovima i priobalju, ali i onde radnička klasa ima mizernu platu i žive stešnjeni u malim stanovima, nemaju pravo na sindikalno oraganizovanje, a nisu retka ni njihova samoubistva zbog preteškog rada koje nije ograničeno na 8 časova.

  Poenta je država može biti moćna na međunarodnoj sceni, ali ako je unutrašnjost države trula - dugoročno je osuđena na propast, kako je to dokazao SSSR.
  (www, 21. novembar 2020 10:56)

  # Link komentara

 8. Kina je najjača svetska sila. Koliko treba ljudima da to shvate?
   (Dalija, 21. novembar 2020 10:12)

  # Link komentara

 9. Druga je to kultura. Kod njih je normalno da pljuju na ulici ali onako sočno izvuku iz peta pre nego što pljunu. A tek što mljackaju kosti od pacova ili kako srču supu od šišmiša. Držimo se mi EU. Kakvi su da su naši su. Pa i Evropi je svako sa nekim ratovao par puta pa niko od njih nije ušao u savez sa Kinom.
  (Hajlander, 21. novembar 2020 10:11)

  # Link komentara