1. Nista novo...kod nas se o ovome prica dugo vec.
  Slo i Hr vec imaju ovakav sistem.
  MNE uvodi od 01.01.2021.
  (Mito bekrija, 25. oktobar 2020 09:15)

  # Link komentara

 2. Osnovno pitanje je zašto se insistira da se odmah proslede računi elektronskim putem poreskoj upravi.
  Sa jedne strane to zahteva besprekornu stalnu vezu na internet što je još uvek nerealno. Takođe, zahteva da kasiri besprekorno sprovedu proceduru u svakoj situaciji (izdavanje računa, povraćaj, uplata avansa, ...). A kasiri su najmanje stručni i najmanje plaćeni radnici koji će biti izloženi velikom stresu.
  Zašto se slanje podataka ne radi jednom dnevno, od strane stručnog lica iz maloprodajnog objekta ? Kupac bi već sutradan mogao da proveri da li je njegov račun fiskalizovan, ne vidim zašto bi to moralo odmah. I sve bi bilo mnogo jeftinije za realizaciju.
  (ZoranT, 25. oktobar 2020 09:01)

  # Link komentara

 3. PU treba prvo da zatrazi promenu Ustava iz razloga sto internet usluga nije garantovana Ustavom da svaki gradjanin i/ili pravni subjekt ima garantovani pristup internetu.

  Da bi racionalizovali troskove oni se pozivaju na e-razmenu podataka koja je i danas dostupnu ali doticna PU je ne koristi u svom obimu i maksimumu vec po slobodnom nahodjenju.

  Dakle, zakljucak je da je mnogo vec problem u PU zato sto ne preduzima nista da svoj posao racionalizuje, bude transparentan, razmuljiv i pristupacan svima.

  Oni ce pre zatvoriti male pekare i trafike za 5 din. neplacenog PDV nego javna preduzeca koja izbegavaju placanje PDV ciji iznosi su u pojedinim slucajevima i po nekoliko stotina hiljada dinara PDV-a.
  (sumadinac, 25. oktobar 2020 08:48)

  # Link komentara

 4. A, jel to važi o za Kineze koji u svojim četvrtima imaju neke druge zakone?
   (Yilmaz, 24. oktobar 2020 21:42)

  # Link komentara

 5. Ukinita povracaj pdv za robu koja ide na kosovo jer samo fiktivno izadje i sve se ovde proda za kes, zatvorite pancevacki buvljak, uvedite fiskalne kase na sve pijacne tezge koje se bave prodajom robe, smenita sve carinike a posebno carinike prema madjarima i dovedite nekorumpirane ljude koji nece da dozvole ovoliki sverc iz madjarske i eu. Uvedite svim brzim postama da moraju da prijave u poresku svaku posiljku preko 300e ko je poslao. Uvedite obavezno ocitavanje licne karte na internet portalima koji se bave prodajom robe i uvedite im obavezu svako ko ima vise od 10 oglasa da ga prijave u poresku. Ovo su saveti bivseg neizdavaca fiskalnih racuna odakle sam sve i kako nabavljao robu
  (Milan, 24. oktobar 2020 20:41)

  # Link komentara

 6. bolje da kontrolišete kako se troše pare i da 'apsite korumpirane političare i službenike i oduzimate njihovu imovinu
  (e moj... ti, 24. oktobar 2020 13:52)

  # Link komentara

 7. Ovo je jahanje onih koji plaćaju i koji su uglavnom čisti.

  Oni koji ne plaćaju, neće plaćati i dalje.

  Nego će se jahati oni kojima je sat u fiskalnom pomeren za 17 minuta ili oni koji imaju 24 dinara više u kasi.
  (Knedla, 24. oktobar 2020 13:51)

  # Link komentara

 8. Sta je tu napredno, onaj ko kuca racun poreska i sada dobije te podatke,onaj ko ne kuca racun poreska nece dobiti nista.Kako ce poreska da otkrije ko ne kuca racun?
  (Djole, 24. oktobar 2020 13:51)

  # Link komentara

 9. Da mi je da shvatim mozak osobe koja je ovo smislila, a i one koja je sročila ovakvo objašnjenje iz koga je stvarno teško uvideti smislen razlog.

  Njihovo viđenje borbe protiv sive ekonomije je - dodatno drndanje ljudi koji nisu u sivoj ekonomiji, koji imaju registrovane kase, plaćaju porez, servisiranja te kase, koji svaki put plaćaju fiskalizaciju i defiskalizaciju poreskoj upravi kada menjaju kasu ili im se memeorija napuni, itd.

  I sada ćemo svi mi morati da nosimo kase da ih inspektori 'overe' i plaćamo za to, a neki će verovatno morati i da kupuju nove kase (ako ne i svi zbog eSIM kartice ili nemogućnosti rada preko ethernet kabla u realnom vremenu). S obzirom da su cene od 200-500 EUR (sa 'uslugom' poreskog inspektora) za najzastupljenije uređaje - koliko je to desetina miliona evra koje će nam sada izbiti ni zbog čega smislenog!?
  (Deki, 24. oktobar 2020 13:48)

  # Link komentara

 10. А како се регулишу и евидентирају провизије по тендерима које се спроводе и где је најчешће два до три учесника на тим тендерима па после остане само један јер су ова два одустала или су дали превелику цену и остао је један понуђач са најнижом ценом. После договора и исплате провизије понуђач у анексу уговора подигне цену са урачунатом провизијом и све у реду, сви вуци сити и овце на броју.
   (остали само дугмићи, 24. oktobar 2020 13:36)

  # Link komentara

 11. Iskreno, ja sam i zamisljao da to tako i sada funkcionise. Cemu 21. Vek ako identifikacija transakcije ostaje samo na papirnoj traci?
   (Inadzija, 24. oktobar 2020 13:19)

  # Link komentara