Biz - B92.net

Kako je "mudrac iz Omahe" spasio Ameriku?

Vašington -- Voren Bafet je 11. oktobra 2008. godine obavio jedan večernji razgovor koji je možda i spasio SAD od još gore krize te godine.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Problem je sto vi u Srbiji mislite da se amerika 2007 godine spasila od depresije, a stvarnost je totalno drugacija....proslo je 13 godina a amerika je jos uvek u depresiji, nemojte da se lazemo.
  (Neko tamo, 11. oktobar 2020 23:31)

  # Link komentara

 2. prosto genijalno, milajrder je odlucio da drzavnim novcem spasi milijardere koji su zbog svoje pohlepe bili na ivici propasti - pri cemu ta propast u njihov slucaju eventualno znaci da nece biti vise mklijarderi nego milioneri ... zato je Tramp i dobio izbore i zboog ovakvih prica ce dobiti ponovo
  (marica, kriv, razumevanje..., 11. oktobar 2020 21:03)

  # Link komentara

 3. Ljudi, država ne spašava banke. Spašava štednju ljudi u bankama. Jer, ako se desi da banka propadne, propada štednja. Na to se sve svodi. Što ne znači da država to treba da radi.
   (Pierre, 11. oktobar 2020 21:00)

  # Link komentara

 4. "...Polson je već narednog ponedeljka okupio šefove svih najvećih banaka u državi. Ubedio ih je da prihvate milijarde dolara vladinog novca, zapretivši im da u budućnosti neće dobijati pomoć ako odbiju..."

  Što mene neko ne uceni ovako...
  (Genijalno nema šta!, 11. oktobar 2020 15:43)

  # Link komentara

 5. "Mudrac iz Omahe" i čitava ta ekipa koja je spasavala banke,se bukvalno popiš..la na sve priče da se u kapitalizmu država ne meša u privredu i da tržište samo rešava ko je uspešan a ko ne.Šta sprečava banke da opet naprave neku glupost kad znaju da država stoji iza njih i pokriva njihova sr..nja?
   (Debeli Sava, 11. oktobar 2020 15:42)

  # Link komentara

 6. Kada svet izbaci dolar iz medjusobne trgovine i nastavi da se zaduzuje u drugim valutama, americka ekonomija ce propasti, a sa njom i njihova moc. Kineska ekonomija je ovih dana u plusu, zapadne ekonomije u minusu...kraj je sve blizi.
   (Kobaja Grande, 11. oktobar 2020 15:36)

  # Link komentara

 7. Dok u SAD ne razjure velike 'finansijere' i Federalnu rezervu nastavice se ova farsa od eknomskog i bezbedonosnog sistema u kojem zivimo.
  Finansijski sistem je tesko pogodjen frakingom (eksploatacijom nafte iz skriljaca) i ceo monetarni sistem vezan za petro-dolar se urusio!
  To je uzrokovalo destabilizaciju Bliskog istoka i ekonomske krize, a histerije vezane za migracije, ekologiju i virus su samo poskusaj da se vestacki spasi potpuno virtuelni ekonomski sistem koji omogucava bankama da vode drzave i UN.
  Prelaskom dolara na zlato ili na neki drugi vrednosni sistem, te napistanjem petro-dolara, celokupna 'elita' ce biti zbrisana.
  (Ivan Stefanovic, 11. oktobar 2020 15:31)

  # Link komentara

 8. Kako da ne!! priča za naivne..
  gospoda peru narko pare i stampaju dolar do besvesti..

  pa koja je logika u eri IT industrije, gde se uveliko prelazi na e- bankarstvo..a istovremeno se povecava stampanje novca.

  jedno sa drugim ne ide!
   (Boris, 11. oktobar 2020 15:23)

  # Link komentara