1. Ja i dalje samo keš koristim. Kad legne plata odem u banku i podignem sve. I tako najbolje znam koliko mogu da potrošim i koliko imam. Šta pretekne to ide u štek i to je to. Nema negativnih kamata, nema ničega. Iz banke skoro svaki dan zovu ''da me obaveste da imam mogućnost kartica, kredita, ovo, ono''. Kad idem napolje na skijanje npr, niko i nigde se ne buni protiv keša. Ko hoće neka koristi karticu, meni još uvek ne treba.
  (Milan Kosanovic, 17. septembar 2020 08:56)

  # Link komentara

 2. Kartice nude odredjenu slobodu ali fizicki, papirni novac ne treba i ne sme nigde da se ukine. Kada bi hipoteticki presli skroz na digitalno placanje to bi bilo svojevrsno ropstvo, ali ropstvo na koje smo sami pristali. U svedskoj vec godinama postoji negativna kamata dakle ljudima skidaju novac sa racuna iako iste te banke koriste njihov novac i zaradjuju na njemu. Bezobrazluk ali to neka rese svedjani, njihov problem.
  (Deki, 16. septembar 2020 13:20)

  # Link komentara

 3. svedska je prva uvela papirni novac kakav se danas koristi u celom svetu, tako da je ovo samo nastavak inovacija na monetarnom trzistu ... kao svaka inovacija zavisi od coveka kako ce da bude upotrebljena, tj. zloupotrebljena
  (marica, kriv, razumevanje..., 16. septembar 2020 12:54)

  # Link komentara

 4. Švedska je evropska Kina. Test globalističkog društva i potpuna robotizacija ljudi. Jedini nisu uvodili mere, prvi će primati vakcine, već su počeli da ih čipuju. Ukidaju im novac. Sledeća stvar je da nema novca bez čipa i da će u čipu biti platna kartica...
   (Cxevu, 16. septembar 2020 11:23)

  # Link komentara

 5. Bez komentara.
   (Malko glupav, volim šušku, 16. septembar 2020 11:21)

  # Link komentara

 6. Keš je sloboda za narod, digitalne stvari država može da ukine ili ograniči pristup iz opravdanog ili neopravdanog razloga tako da je ovo sve samo ne sloboda.
  Šteta je što ljudi, ne razmišljajući, lako odbace slobodu zarad komfora.
   (Miloš, 16. septembar 2020 11:10)

  # Link komentara