1. Pa Rusi su najveći prodavci i kupci zlata. Prodaju rezerve zlata koje su deponovane u SAD jer im ameri neće da vrate zlato. Za pare koje dobiju od prodaje zlata koje je u SAD kupuju zlato u ostatku sveta i deponuju ga u rusiji.
   (T67, 16. jul 2020 12:09)

  # Link komentara

 2. Ispade da je papir vredniji i od zlata. Lepo su to kauboji smislili. E moji Rusi, dajete strancima plemenite metale za obican papir. Nije zlato nafta. Tako bogata zemlja, a opet tako siromasna.
  (hm, 16. jul 2020 11:39)

  # Link komentara

 3. Pravo pitanje je koliko je zlata proizvedeno u Rusiji za to vreme. Ako je to zaliha koja je stvarana mesecima, onda to i nije neki uspeh. Druga stvar je u tome što se vrednost zlata bližim svom istorijskom maksimumu, a vrednost gasa svom minimumu. Tu je takođe i pitanje troškova proizvodnje.

  Gas se stalno troši i potreba za njime je konstantna, dok je potražnja za zlatom manje stabilna (zato su i oscilacije u ceni toliko velike). Skoro svo zlato koje je ikada iskopano se još uvek koristi, a skoro sav gas koji je ispumpan je odavno potrošen.

  Koliko je takvo stanje održivo zavisi i od rezervi zlata i rezervi gasa koje se još uvek nalaze u zemlji.

  Sve u svemu, verujem da bi Rusi više voleli da imaju stabilne prihode od gasa, tako da rekordan izvoz zlata teško da smatraju nečim poželjnim.
  (Pera Kojot Stariji, 16. jul 2020 11:05)

  # Link komentara

 4. Obrni okreni sve je u Rusiji. Zato je i tolika halabuka ka Rusima od strane zapada. Briga njih za ljudske slobode i nazovi tiraniju od strane vlasti. Njih samo zanimaju resursi kojima raspolaze Rusija.
   (Jovan, 16. jul 2020 10:24)

  # Link komentara