Dodatne olakšice ugostiteljima zbog korone

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd pomoći ugostiteljima da prevaziđu probleme u kojima su se našli zbog epidemije.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Grad bi trebalo pod hitno da oslobi sektor ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma od placanja poreza na imovinu. To je trebalo da bude vec uradjeno za majsku ratu.
  Takodje, posto je toliko pricano o kreditima Fonda za razvoj, da krenu ti krediti i da se odobravaju i isplacuju najugrozenijem sektoru. Zahtevi predati u aprilu jos nisu ni obradjeni (sem izuzetaka). Sta vredi pomoc ako dolazi pola godine kasnije? A drzavna javna preduzeca poput EPS-a, Srbijagas-a i dr. ocekuju odmah naplatu svih potrazivanja (sto naravno nije sporno, sam dajte to sto ste obecali da se nekako premosti period neaktivnosti).
  (Ugostitelji, 12. jul 2020 11:41)

  # Link komentara

 2. Znaci ima smisla "zakititi" i uci u lokal u vlasnistvu Grada, jer em se dobije renta ispod cene em ti Grad oprosti pola i daje ti prostora da "dises" dok se ostali ne uguse. Pomoc ugostiteljima na Vracaru? Hocu da umrem od smeha. Raspitajte se malo ko su stvarni vlasnici i sve ce vam se reci. Kamo srece da se vrati vreme i da Vracar bude kakav je bio. Da se zakatance ovi nakazni lokali i vrate Vltava ili Orac, Cuburska lipa i sve ono sto je Vracar bio, mesto gde su sedele ponosne zanatlije, profesori, akademici, a ne rijaliti zvezde i malogradjanstina kojoj trebaju "moderni" lokali kojima se "mora" pomoci.
  (Purke, 12. jul 2020 11:24)

  # Link komentara

 3. Мислим да је то ок потез, нисам сигуран колико ће физичка лица која изнајмљују простор власницима кафића учинити или чине исто? Још само када би се заиста спроводила контрола промета, дуплих књига, рада на црно. Мислим да постоје “повлашћени” и они који раде на “бело” који се могу на прсте једне руке пребројати..
  (Mapko, 12. jul 2020 10:20)

  # Link komentara