1. Sa jedne strane slusam komentare "SAD je najjaca ekonomija", a sa druge povici iz SAD "kupujte nase sirovine (naftu, gas...) i poljoprivredne proizvode". Povici iz SAD govore dokle su stigli, na nivo zemlje treceg sveta. Kvalitet SAD robe je odavno diskutabilan, sada se pokazuje i da im komercijalni avioni (Boing) ne valjaju nista, a o kvalitetu vojne tehnike se ni ne moze diskutovati.... U stvari moze: SAD ucenjuje svoje partnere (vazale) da ne smeju kupiti konkurentsko oruzje.

  I da, radije bih ziveo u SAD nego u Kini ili Rusiji, za sada.
  (Ivan, 28. januar 2020 10:36)

  # Link komentara

 2. traze da EU dozvoli uvoz GMO i tu je problem
  (waster, 27. januar 2020 22:17)

  # Link komentara

 3. EU mora...??? Mora!? Kakav recnik! Pa onda citav princip medjunarodne razmene uopste nema smisla. Zasto bi EU razmenjivala bilo kakvu robu sa USA ako je na kraju razmena nula??? Da izadje u susret amerima??? To apsolutno nema smisla. EU ocito ima proizvode koji su trazeni na USA trzistu i tako ostvaruje suficit. Neka ameri izmisle neki proizvod koji ce biti ovde trazen, a ne da prete EU i da nam prodaju njihovo djubre od hrane. Ne hvala! Ako imas proizvod koji je trazen - ostvarujes zaradu, a ako imas gomilu proizvoda koji su trazeni u odnosu na konkurenciju - onda ostvarujes suficit u celokupnoj razmeni. I to je fer princip. Ako arapima jednog dana nestane nafte oni ce imati deficit. Da li ce ameri onda kupovati od njih pesak da izjednace medjunarodnu razmenu??? Naravno da nece.

  Kad ce se vise svet ujediniti da lupi sankcije jenkijima i prestane sa doslovno svim odnosima sa njima! Pa njih 325 miliona preti celom svetu sankcijama, tarifama, ratovima i cim god stignu. Osvestite se EU i ostali svetski politicari!!!
  (mikirai, 27. januar 2020 19:38)

  # Link komentara

 4. Ако у нечему могу да подржим ЕЗ у доносима са САД-ом то је да не дозволе приступ којекаквог ђубрета од хране из Америке.
  (Доца, 27. januar 2020 18:12)

  # Link komentara