Plastične kartice će nestati, keš neće

Frankfurt -- Još dugo neće zazvoniti "posmrtna zvona" za gotovinski novac, ali će umesto toga rast digitalnih plaćanja dovesti do "izumiranja" plastičnih kartica.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. (celt, 24. januar 2020 12:58)

  Upravo suprotno - živo sećanje na hiperinflaciju ih podseća da je bolje imati pare (gotovinu) kod sebe, nego u banci. Zato i dalje masovno koriste keš, za razliku od npr. Francuza, koji će i kutiju šibica da plate karticom. Koliko god gotovina da izgubi vrednost ako sistem krahira, kartice su još gora varijanta jer odjednom gubiš sve. Uostalom, kako smo mi funkcionisali ‘90-ih nego sa gotovinom?
  (Lorimer, 24. januar 2020 16:34)

  # Link komentara

 2. Kakve kartice, kakva digitalizacija, buducnost je u solarnom placanju - pare na sunce.
   (my way, 24. januar 2020 13:08)

  # Link komentara

 3. Nemci zaboravili da su i oni imali hiperinflaciju. Kad stvari podju naopako, racuni postaju brojke, a kes postaje papir sa kojim ne mozes ni da se obrises gde treba.
  Jedino sto ti ostaje tad su ljudske veze i znanje ako imas.
  (celt, 24. januar 2020 12:58)

  # Link komentara

 4. Gotovina je zakon.
  Evo sad upravo je ekonomska kriza u Libanu i građani te zemlje mogu sa svojih računa da podignu maksimalno par stotina dolara nedeljno/mesečno.
  I pitanje je šta će uopšte biti sa tim bankama i hoće li građani ostati bez svog novca.
  A da su lepo držali novac u šteku u stanu ili u privatnim sefovima u bankama, gde plaćaju samo čuvanje, ne bi morali uopšte da se brinu.
   (Mr.Realno, 24. januar 2020 12:50)

  # Link komentara