1. Pocetak kraja drzavnog zdravstva. Za nekoliko godina, ja cenin najvise 4-5, RFZO ce biti raspusten a gradjani upuceni na osiguravajuca drustva. Tako je, na one lopine koje vas deru za oaiguranje automobila! Tamo cete imati “pakete” na izbor, pocev od najjeftinijeg loji vam pokriva samo bolnicu i dom zdravlja do onih najskupljih koji ce vam dati pristup privatnim klinikama, zubnoj protetici itd. Ministri ce vam objasniti kako je to sve u skladu sa EU, kako je sve to kao na zapadu, a to sto ste do sada placali zdravstvenu knjizicu 20 evra mesecno, a od sada ce kostati 50-200 “kao na zapadu”, na tonce cutati. Bas kao sto cute kada ih pitate gde su onda plate kao na zapadu, na to nikada nemaju odgovor! Nakon RFZO privatizovace se i KCS. Ostace samo VMA, mada vec svi znaju da je VMA ulaznica Srbije u NATO, na tu bolnicu su generali iz Brisela odavno bacili oko. Ostaje samo da nepismenom narodu objasne zasto moramo da udjemo u NATO, ali nas narod ionako sve guta, pa ce i to.
  (Mrki, 26. januar 2020 11:46)

  # Link komentara

 2. Sećam se devedesetih kad je AU BG bila naš najveći kupac! Bilo je to oko mil.maraka uredno naplativog prometa,moćni gigant,a sad...?
  Šta mislite ko će uzeti najelitnije lokacije u Knez Mihajlovoj i okolo?
  Šta su sve po centru imali Pekabeta, C market,parfimerije Jasmin,AuBg.!!! Sve je to valjalo opljačkati već 20g.
  (Bahamut, 26. januar 2020 10:14)

  # Link komentara

 3. Treba se zapitati zašto je ceo državni apotekarski sektor kao deo primarne zaštite iz nadležnosti republike prešao u nadležnost grada?
  Kada je Apoteka Beograd izdvajala dovoljno sredstava gradu onda se nije postavljalo pitanje da li treba da ostane na lokalu ili ne.Sa obzirom na strateški značaj Apoteke Beograd u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za građane ne samo Beograda, već i svih građana Republike Srbije treba vratiti Apoteku Beograd u nadležnost Republike kako bi građani imali kvalitetnu dostupnu zdravstvenu zaštitu.Građani-razmišljajte malo više o ovoj temi.Pitanje je zašto je JEDINO apotekarski sektor kao deo primarne zdravstve zaštite ostao u nadležnosti lokala, a sve ostale zdravstvene ustanove i iz primarne zdravstvene zaštite su prešle u nadležnost Republike
   (Hofa, 25. januar 2020 10:10)

  # Link komentara

 4. #Pri tome on smatra da su državne apoteke imale, kako kaže, ogromnu prednost u odnosu na privatne, kao i najbolje lokacije, ali da su oni koji su ih vodili pokazali nemoć da u poštenoj i fer utakmici sa privatnicima naprave rezultat.#
  Ovakve pausalne, proizvoljne i samo delimicno tacne izjave ne mogu da objasne trenutno stanje u svim drz.apotekama>
  1. Tacno je da drz. apoteke duze posluju od privatnih,ali nije pomenuto da drz.apoteke imaju obavezu da otvaraju svoje objekte i u ruralnim, seoskim sredinama, gde je komerc. profit daleko ispod samoodrzivosti poslovanja objekta, ali ipak drz.apoteke imaju u svom sastavu i takve jedinice-pacijentu uvek treba obezbediti lek, koji mu je potreban. Tu za drz. apoteke nema kompromisa, dok priv.apoteke i ne razmisljaju o takvim aspektima,
  2. Ovde nema ni govora o postenoj i fer utamici, jer, kao sto je poznato, za pomagala, koja se izdaju o trosku RZZO-a, drz.apoteke su u obavezi da raspisuju tendere,a sto postujuci celokupnu zakonsku proceduru i vreme potrebno za raspisivanje istih, dovodi do kasnjenja u nabavci robe, posledicno i do odliva pacijenata, sto rezultuje padom prometa i nezadovoljstvom krajnjih korisnika.Priv.apoteke nemaju ovu obavezu...,
  3. U drz.apotekama, u svakoj apoteci, u smeni radi barem po 1 magistar farmacije,a u privatnim,nisam siguran.
  Razlozi za ovakvo stanje u drz.apotekarstvu Srbije su mnogo dublji i zahtevaju podrobniju strucnu analizu,kako bi se nasao odrzivi model poslovanja za sve drzavne apoteke
  (Farmaceut u drzavnoj apoteci, 25. januar 2020 07:55)

  # Link komentara

 5. Rekao bi da je ovo sve planski odrađeno, već godinu-dve kad god sam ušao u njihovu apoteku nešto nisu imali, i uvek sam bio primoran da odem kod onih pored njih... Ne znam kako da očekuješ pzitivno poslovanje ako nikad nemaš potrebne lekove.
  Nameštanje za nekoga verovatno, kao i obično u ovoj državi.
  Tužno, lični interesi ispred interesa većine.
  Pozz
   (gunđalo, 25. januar 2020 06:28)

  # Link komentara

 6. Radio sam u privarnoj apoteci.

  Stalna premeštanja, 2 godine ugovori na 3 meseca, plata 40.000 nakon 5 godina studija.
  Radio sam, smena do 22č, pa pakovanje lekova koje se ne plaća, kući iza ponoći, a sutra se radi od 7.
   (Mladen, 25. januar 2020 00:14)

  # Link komentara

 7. Prodajte celu državu,mozda bas neko kupi.
   (Zoran LFC, 24. januar 2020 21:24)

  # Link komentara

 8. Ovaj Rajevac kao da u mesari radi. Drzavne apoteke je unistila CENTRALNA JAVNA NABAVKA!!!!, koju privatnici nisu u obavezi da ispostuju. Dragi gradjani ocekuje vas veliko poskupljenje leka i ne leka kada ne bude vise drzavnih apoteka!
  (Apotekar, 24. januar 2020 21:21)

  # Link komentara

 9. Koji bre privatnici? u mom gradicu od 20.000 hiljada stanovnika, kod doma zdravlja, u krugu od 50m ima 5 apoteka a malo nize prema centru Jo's 10-et apoteka, a tek sta ima kladionica, da te bog sacuva.
   (Milorad, 24. januar 2020 21:04)

  # Link komentara

 10. Ubio ih je onaj što će uzeti procenat od privatnih apoteka...
   (Nikola, 24. januar 2020 19:31)

  # Link komentara

 11. Visak zaposlenih ima sigurno u drzavnim apotekama, kao i u svakoj vecoj drzavnoj firmi. U privatnim padaju na nos od posla.
  (duki, 24. januar 2020 19:19)

  # Link komentara

 12. Prodajte S V E !
   (Nikola U,, 24. januar 2020 19:17)

  # Link komentara

 13. Ubilo ih je i konstantno isisavanje keša od strane vladajuće garniture.
  (Košava, 24. januar 2020 18:38)

  # Link komentara

 14. Sve što su pipnuli su uspeli da unište. Nešto što funkcioniše godinama od jednom ne valja? Država ih namerno uništila da bi privatnici zaradili više u dilu sa...
   (pustiću glas iz grlaaaaa, 24. januar 2020 18:34)

  # Link komentara

 15. Ako se, po rečima gradskih vlasti, grad bavi komunalnim uređenjem onda rešite pitanje zaposednutih gradskih obala. Osim toga, zatvorite i Veterinu Beograd i ostavite samo onaj deo koji se odnosi na zoohigijenu.
  (Aleksa, 24. januar 2020 18:25)

  # Link komentara

 16. Lokacije drzavnih apoteka nisu samo po centru grada nego i u rubnim opstinama. Kada apoteke propadaju nejasno mi je zasto tolika panika zbog SAMO jednog dana ne izdavanja lekova na recept koji se dogodio zbog napada hakera.
  (Gradjani, 24. januar 2020 18:18)

  # Link komentara

 17. Ja mislim da ih je ubilo to što su morali da raspisuju tendere, za razliku od privatnih apoteka. To nije bilo slučajno.
   (uvekljubazan, 24. januar 2020 17:14)

  # Link komentara