1. Јел то беше тржишна привреда што су САД убеђивали свет после оада комунизма.
   (nikola, 15. januar 2020 07:36)

  # Link komentara

 2. Moja plata u americi zadnjih godinu dana otisla gore $10,000 ili 8% ,thank you Pres. Trump, a za vreme Obame 0%.
  (lucky boy, 15. januar 2020 05:26)

  # Link komentara

 3. Nema biliona u srpskom jeziku, samo milijarde. Ako već prevodite tekstove sa engleskog govornog područja, molim vas koristite usluge lektora ;)

  zahvaljujem i srećno
   (Pravopisko, 15. januar 2020 02:49)

  # Link komentara

 4. Citav ekonomski system zapada zasniva se na potrosnji, sve se financira da bi se potrosnja postpjesila. Financijski deficit raste zato sto se profit od potrosnje trosi na rast stokova sto opet donosi bogatasima I onim koji imaju stokove prividno bogastvo. Stace da se desi kao I mnogo puta u istoriji doci ce do toga da neki fundamentalni sector - pre je to bio housing a sutra bilo sta drugo ce da obori stokove. Bogati ce na vreme da budu upozoreni I oni ce da prodaju svoje stokove a sirotinja I penzioneri ce da izgube trilione dolara. Opet ce da se otpisuju dugovi, uzece se krediti za nove poslove I sve izpocetka jer Americki dolar je preko kog se sve tranzakcije odvijaju I niko nema koristi da Americka privreda propadne, tako ce sva sirotinja sveta opet da radi-crkava dok bogatasi se bogate.
  (JA, 14. januar 2020 23:57)

  # Link komentara

 5. Mislim da je USA presla preko ruba ambisa. Morace opet printati pare, tzv. Quantitative easing. Medjutim to ih samo gura dublje u krizu jer sto je veci dug teze ce moci otplacivati ne glavnicu nego i same kamate. Jedan zacarani krug.

  Jedini izlaz iz ovoga je povecan nivo inflacije (hiperinflacija?) cime bi ponistili dugove. Medjutim, odredjeni nivo inflacije je i sada prisutan ali ga ne prati povecanje privredne aktivnosti (potrosnja ne raste vec blago opada) sto zemlju uvodi u stagflaciju...

  Uglavnom, ne izgleda dobro. Problem je, ako oni puknu, cijeli svijet ce biti u problemu prevelikih proizvodnih kapaciteta. Znaci da ce firme u cijelom svijetu morati otpustati. Drugim rijecima, ogromna kriza se sprema...

  P. S.
  Ovde cak ni ne spominjem americku sklonost da probleme rijesava ratovima...
  (Ekonom u pokusaju, 14. januar 2020 21:51)

  # Link komentara

 6. Spoljni dug SAD-a raste, jer druge države kupuju njihove obveznice, tj. investiraju u štednju kod njih,jer su oni najjača zemlja i vojno i ekonomski, pa samim tim i najsigurnija. Nemojte to mešati sa našim načinom i razlozima zaduživanja...
  (Gentleman, 14. januar 2020 21:17)

  # Link komentara

 7. Ovo se i očekivalo da će da skoči deficit kad je Tramp smanjio porez najbogatijama i taj potez nije bustovao ekonomiju.
  Mislio je da ako ostavi više para biznismenima da će oni da zapošljavaju, šire biznise, investiraju..sve te pro-tržišne zablude u koje se kunu Republikanci nema od toga ništa.
   (gl, 14. januar 2020 21:07)

  # Link komentara

 8. Srećom, u Srbiji se... a ne, čekaj.
   (Marx, 14. januar 2020 20:48)

  # Link komentara

 9. Pa to isto vredi i za kinu. Danas je pisalo da su duzni ukupno, 310% gdp-a. Ko ameri.
  Nego nije mi jasno...pa ako mogu strucnjaci da objasne ovde...jer ih ima mnogo. Ako cena nafte puni americku ekonomiju, kako to da im je dug rastao bez obzira na cenu nafte?
  Ako amerika kontrolira cenu nafte, kako to da je ne drzi visoko da otplati dugove? Jer visoka cena odgovara svima, i rusima i saudijcima...i svim clanicama opec-a. Naravno da nema odgovora jer su to gluposti
  (Kim, 14. januar 2020 20:26)

  # Link komentara

 10. Kad bude puklo.. :/
   (Nenad_Kg, 14. januar 2020 20:14)

  # Link komentara

 11. aaa pa mora da se novi frontovi aktiviraju...kako drugačije da se puni budzet !
   (Realno stanje raspada, 14. januar 2020 19:51)

  # Link komentara