Biz - B92.net
 1. @ Zeko a i svi vi ostali koji se bunite zbog ranog odlaska balerina i baletana u penziju, evo vam odgovora. To je posao koji ne moze da se radi u pedesetim, šezedestim godinama jer organizam strada mnogo više nego kod zidara, krojača i ostalih zanimanja koja su fizički teška. Da li ste negde čuli ili videli da fudbal, tenis, košarku ili bilo koji profesionalni sport igraju igrači stariji od četrdeset, pedeset godina? Da li vam je sada jasnije? Da li ste uopšte pročitali tekst? Žene i muškarci počinju da igraju balet sa pet, šest godina, možda i ranije. I onda posle trideset pet godina traže zasluženu penziju. A ona nije velika. I šta mislite, da baletskih igrača ima nekoliko stotina hiljada pa će svojim "ogromnim" penzijama oštetiti budžet neke zemlje, bilo koje zemlje na svetu?
  (Sofija, 27. decembar 2019 18:33)

  # Link komentara

 2. A koliko iznosi ta penzija sa 42 godine za koju se tako grcevito bore? Je l' znaju one da neko mora do 65-e godine da radi da bi one mogle tu penziju da dobijaju?
  Svako treba na vreme da razmisli cime ce se baviti u zivotu i kako ce mu izgledati starost kad zavrsi karijeru. To vazi kako za balerine i baletane, tako i za glumce i slicne pozive.
   (Nikola, 27. decembar 2019 07:14)

  # Link komentara

 3. @Nisam Balerina: Ne balavi svega ti, ko je to prosecan i sta znaci ”prosecan”, jeli svi oni koji nisu na strani balerina? Eto ti kao sve pokapirao/la a mi ostali eto nista neznamo. Sta je to posebno kod balerina pa da njima bude ok da idu u penziju a na primer moja majka za masinom za sivenje 30 godina i jos nema pravo na penziju? Ako je biti balerina toliko posebno onda neka cene karti podignu, nek se namlate para i zdravo djaci. Zasto je balerina posebna a jedan zidar recimo nije? Volim i ja ponekad odgledati baletane a sad da je toliko posebna struka da bi mogli da idu u penziju sa 42 godine, to sigurno nisu.
  (Zeko, 27. decembar 2019 00:25)

  # Link komentara

 4. Potpuno posebna umetnost, potpuno posebnih ljudi. Preteško i prelepo. Prosečni neće nikad shvatiti.
   (nisam balerina, 26. decembar 2019 23:00)

  # Link komentara

 5. Saša, možda Vama balerine i kultura nisu potrebni, meni jesu.
  (Sofija, 26. decembar 2019 20:55)

  # Link komentara

 6. ma da, da 42 , kako da ne. igrajte ako vam se igra, niko vas ne tera. oni na građevini mogu preko 60 jel? Pa one bi pre policije, vojske u penziju? silno su nam potrebne, da svu našu pažnju moramo usmeriti ka težnjama balerina. fr društvo je narazmazenije u evropi.
   (Saša, 26. decembar 2019 20:17)

  # Link komentara