1. U pravu si da Rusi ne znaju ništa o nama. Ali to je narod. Ni na zapadu ne znaju ništa. A to da bi nas Zapad sačuvao je smešno jer su oni i organizovali raspad SFRJ, naravno mi smo im svojski pomogli. Ni od koga ne treba očekivati ništa.
  (Boža, 12. decembar 2019 15:21)

  # Link komentara

 2. @bioživiovidio
  Lična iskustva su nešto drugo, jedino ako nisi bio npr. novinar pa obradio' širok krug ljudi. Znam i ja Njemce srbofile i šta ćemo sad?
   (ipce, 12. decembar 2019 14:34)

  # Link komentara

 3. Pitanje za ove sto se raduju sto navodno nece biti "turskog toka" glasi ; Odakle mislite da se Srbija snabdeva gasom ako ne odatle ? Pre ili kasnije grejanje ce morati da predje na gas ili nas nece biti. Zar se radujete zagadjenom vazduhu i zasto mrzite sopstveni narod ?
  (zubac, 12. decembar 2019 14:18)

  # Link komentara

 4. U celoj priči oko gasovoda, najmanje se brinem za Ruse. Oni već imaju potpisane ugovore o isporuci gasa mnogo ozbiljnijim mušterijama od juga evrope. Mi, Bugari i ostala buranija će moliti za tim jeftinim energentom za koju godinu.
  (MadMarx, 12. decembar 2019 13:24)

  # Link komentara

 5. Eto Bugarin objasnio i Nemcima da prave gresku. Hahaha. Po toj logici mi i Rumuni trebamo da prestanemo da pravimo puteve jer sto da Bugarski kamioni prolaze za Evropu a mi pravimo puteve. Covek verovatno misli da ce gas samo da prolazi kroz Bugarsku a to sto ce oni da ga koriste i prodaju nije uracunao.
  A ovi sto se loze sa ovim terminalima za tecni gas samo neka se i dalje loze jer da se isplati prvi bi Nemci presli na njega.
  A to sto Ameri probaju svuda sa terminalima to nije zbog njihovog gasa vec Katarskog gde su ulozili nenormalne pare ali nesto im se neda. Ceo rat u Siriji je i poceo zbog toga jel su planirali gasovod preko Sirije pa su pukli.
   (kvatro, 12. decembar 2019 12:29)

  # Link komentara

 6. Samo ce zeznuti sami sebe a i Srbiju kao i za juzni tok, ako blokiraju.
  A zapadna Eu ce se snaci , sa Severnim tokom 2 i sl.....
   (Kapetan Mo, 12. decembar 2019 12:20)

  # Link komentara

 7. isto je bilo i 2014, kad je stopiran Juzni tok! Sad je vec 2020, sve isto, Putin opet prica stvari koje nemaju veze sa realnoscu. Tim pre sto je u Bugarskoj predsednik osoba koja je i naklonjena Rusima. E pa ako Bugari kazu da nema gasovoda, kako misli Putin da ga sprovede do Evrope? Da kopa ispod Bugarske, pa da izadje u Srbiji ? Ili da napravi "vazdusni most" ? Bugari su rekli ne i to je kraj Juznog, Turskog i svakog drugog toka u reziji mr Putina
  (Vec vidjeno!, 12. decembar 2019 11:56)

  # Link komentara

 8. Ova Putinova laz moze samo da prodje u zatvorenoj Rusiji ili eventualno u Srbiji ali se ipak ponosim na nas narod sto je mnogo obavesteniji i politicki pismeniji pa se masovno ne pali na ovakve spinove. Koja je alternariva Bugarskoj za Turski tok? Mozda Rumunija sa svojim izvorima i sa svapskim predsednikom i pro ameriskom vladom? Ili Grcka koja je na ivici rata sa Turskom !!! I u zavadi sa Rusijom oko autokefalnosti Ukrajnske PC? Putin i Erdogan se vidjaju na nedeljnom nivou i Rusi Turke naoruzavaju najsavremenijim raketnim sistemima, a Grci ce pogodovati njihovim strateskim interesima?!?! Pogotovo sto grade sa Amerikancima NLG terminal impresivnog kapaciteta.
  (DAVOR, 12. decembar 2019 11:01)

  # Link komentara

 9. opet mosa, a mi ga vec zavrsili :)
   (beogradjanin, 12. decembar 2019 10:44)

  # Link komentara

 10. Bugari su uvek vodili pogresnu politiku prema svojim susedima i Evropi, iako su
  preko "reda" primljeni u EU. Ako su toliko ovisni i pokorni kaubojima, onda neka
  kupuju njihov skuplji gas i avione kao i Poljaci i nece trebati cekati 15 godina. U
  svakom slucaju sa Bugarima treba biti uvek operzan, kao i sa zapadnim susedom
  Srbije.
  (Moje misljenje, 12. decembar 2019 10:35)

  # Link komentara

 11. Bio Živio Vidio, a tebi je na komentarima presek javnog mnjenja u Srbiji? Ko kaže da su svi ovde za Rusiju, pravoslavlje itd? Pa ovde većina ljudi ne zna da nabroji pet ruskih gradova a kamoli ruske republike ili republike bivšeg SSSR-A. Toliko.
  (Pinokio, 12. decembar 2019 09:49)

  # Link komentara

 12. Pitanje gasa je vrlo komplikovano. Veliki troskovi, polaganje toliko cevi a isplati se posle 15 godina. Moze li biti dovoljno gasa posle 15 godina za pun kapacitet toka, pravo je pitanje.
  (Mirko, 12. decembar 2019 09:43)

  # Link komentara

 13. Bugari su uvek bili na pogresnoj strani
   (nikola, 12. decembar 2019 09:39)

  # Link komentara

 14. braćo bugari iz aviona se vidi da je vaš cilj interes što je normalno ,dok je u normalnim granicama osetili ste da od vas ...tačnije amerike zavisi europa što se tiče tranzita gasa ne preterujte rus će naći način da i vas primora a i zaobiđe ako to bude morala da uradi i zato ne talasajte previše....
  (simon, 12. decembar 2019 08:47)

  # Link komentara

 15. Evropa je puna Americkih kolonija, meni je iskreno najsmesnije a ujedno i jako tuzno kada se sve ove mikro drzave busaju u grudi da su nezavisne, medju njima i mi naravno.
  (Goran, 12. decembar 2019 08:27)

  # Link komentara

 16. Rusi,i obrazovaniji, nemaju blage o državama unutar bivše YU. A kada vidim da se naši lože na zajedničko pravoslavlje, dođe mi da plačem.Pa ni Ruse za to nije brige. Oni kolektivno nemaju veze ko je u YU. pravoslavac,musliman,katolik (što je meni ok,gledaju svoja posla.) Vrhuška manipuliše za njihove interese, vi se štrecate na svaku i uredno lupate glavom o svako čoše već 30 godina a kraj se ne vidi. Jedino se sa zapadom (davno bile ponude) mogao očuvati teritorij (avnojevski,šta ćeš..sa garancijom,praktički državom u državi za ostale van matice) i pokrajine,naravno. Sada je tragično prekasno..lijepi pozdrav.
  (Bio Živio Vidio, 12. decembar 2019 08:05)

  # Link komentara

 17. CNG odnosno terminali su bacanje prasine u oci dok USA ne dodje u posed/kontrolu gasnih polja negde u Evropi i Rusiji, kao sto su nedavno dosli u posed naftnih polja u Siriji i Iraku. Bugarska (a i Srbija) su vec zaobidjene sa TAP-om , jer zapadna EU ne zeli da placa naoknade Bugarskoj, Srbiji i RUmuniji, i kratkovidost Bugara je neverovatna da ce dopustiti da nas i jedne i druge zaobidje i Turski tok. Doduse oni su cesto u istoriji , zasleljeni sovinizmom, pokazivali izuzetnu kratkovidost i sklonost ka rasturanju svega samo zato sto im nesto nije po volji., Veoma su nam slicni ali vrlo vrlo nezgodan sused koji nije dobar ni za sebe ni za komsije.
  (sputnik, 12. decembar 2019 07:59)

  # Link komentara

 18. Braćo Bugari prodajte svojim siromašnim susedima te MIG-29.
  (Ko je ovde lud, 12. decembar 2019 07:39)

  # Link komentara