1. (Igor, 17. oktobar 2019 20:19)

  Znam ali zivot ke jedan.. Mladost takodje
  .. Dzaba milioni ako pacovski zivotaris... Klasicno razmisljanje jednog amera... Samo da radim radim radim za pare pare pare... I onda ga strefi neka boljka zdravstvena i shvati da je pogresno ziveo ali kasno
   (stefan, 18. oktobar 2019 03:23)

  # Link komentara

 2. Izuzetno zanimljiva oblast. Svakome ko ima malo vremena preporucujem Dan Ariely-ja, bihevioralnog ekonomistu sa Duke-a u SAD. Njegova TED predavanja, MOOC (Coursera), knjige o iracionalnosti su genijalni.
  (Spike, 17. oktobar 2019 22:30)

  # Link komentara

 3. Malo menadzera samo upoznwlq upoznah i saradjivala a da nisu bili vodjeni iskljucivo svojim licnim pobudama, te tako uticali I dobro I lose na saradnike pa I time donosili poslovne odluke.
  Veliki pozdrav za profesorku Draganjac sto je ekonomsku nauku upravo smestila tamo gde joj je I mesto, medju drustvene.... A silni grafikoni, pivoti, profit upravo sluze samo da objasne bihevijarnog, pohlepnog potrosaca savremenog drustva.

  Dipl. ecc
   (Gorgo, 17. oktobar 2019 22:20)

  # Link komentara

 4. Kod mene vazi verzija ekonomije koju ja zovem ekonomija potrebe. Ako nam nesto treba kupicemo to nesto i tu uslovno receno ne stedimo novac. Lupam, ako su mi potrebni nozevi kupicu one bolje, skuplje, ali opet ne preskupe jer za tim preskupim nema potrebe. Ne kupujem nesto sto je na akciji samo da bih kupio. Mogu da kupim nesto sto je na akciji jedino u slucaju da to koristim svakodnevno a tada obicno kupim vecu kolicinu da napravim zalihu jer cu to svakako potrositi. Vozim stariji auto koji me odlicno sluzi i kome je vreme za zamenu odavno proslo. Ne menjam ga iako imam para za to, nemam potrebu za novijim. Zamena automobila bi bila neracionalan potez u ovom trenutku jer bi noviji auto isti posao obavljao na isti nacin kao i ovaj a bio bi veci trosak. Slazem se, komsijama ne bi bilo sve jedno.

  Takvom ekonomijom sam uspeo da napravim solidnu ustedjevinu koju sam nekoliko puta uspeo da investiram u nove poslovne ideje od kojih su se neke manje a neke visestruko isplatile. Trenutna investicija ce mi duplirati prihode a ti prihodi ce ici opet u novu investiciju koja je u planu. Guram napred, ne trosim, ne razbacujem se, slazem paru na paru... Daleko sam od toga, ali jednog dana hocu da postanem milioner a svi su oni bas ovako poceli.
  (Igor, 17. oktobar 2019 20:19)

  # Link komentara

 5. Zašto kupujemo previše, a premalo štedimo?
  Zato jer smo u neoliberalnom krdu.
  (Pedja, 17. oktobar 2019 19:56)

  # Link komentara

 6. To je ono kad odes u neki hipermarket da bi kupio par stvari koje ti trebaju svakodnevno i koje su značajno jeftinije nego u komsijskoj prodavnici, poput taolet papira, praška za veš i sl, a onda kupis i gomilu namirnica koje ti realno ne trebaju ali te privuče neka akcija tipa "plati 2, uzmi 3" i potrosis vise para nego da si osnovne namirnice kupovao kod komšije a izađeš zadovoljan jer misliš da si uštedeo.
   (Pored skca prolazim i vidim neku gomilu, 17. oktobar 2019 19:09)

  # Link komentara