1. Ovaj put bi bio pun pogodak. Bas mi nije najjasnije sta ce jos jedan prelaz za ovo sa Madjarskom jer su kod Sombora vec dva (Rastina i Backi Breg) jedino ako se zeli pokrenuti teretni saobracaj. Jedini teretni je tu Bezdan-Batina ali i tu je put sa hrvatske strane poprilicno vijugav i ima dosta ogranicenja na 40-50 km/h. Uz ovaj put i tu vezu sa Madjarskom (pogotovo teretni prelaz na ovoj strani)i Hrvatskom bi bilo jos odlicno za Srbiju kada bi se konacno spojili madjarski M6 i hrvatska Slavonika u punom profilu auto puta.
  (pozdrav sa severa Backe, 10. jul 2019 14:16)

  # Link komentara

 2. Jedina dobra stvar ove vlade je što forsira izgradnju saobraćajnica. Još bolje bi bilo da ljudski i grade nešto, ali da ostavimo politiku po strani...Ako neko želi da se Srbija razvija i što je još bitnije da ravnomerno razvijaju svi krajevi,mora da napravi jako dobra mreža puteva.
  (Gatsby, 10. jul 2019 12:34)

  # Link komentara

 3. Nesto slicno kao Y krak oko subotice, “ukljestis” grad izmedju dva vrhunska puta i odmah nema guzvi. Samo da se ne gradi koliko i Y krak i sve ce biti u redu :)
  Ne treba nama put Sombor-Kikinda bez nastavaka ka granicama...taj put MORA da se nastavi u tom profilu na granice.
  To znaci od Sombora severni krak ka Madjarskoj i jugo-zapadni krak ka Hrvatskoj, koji bi nam na kraju bio i najbliza veza za autoputem kod Osijeka koji je opet najbrza veza za Bosnu.
  Sa druge strane od Kikinde krak ka severu na Madjarsku i krak na jugo-istok ka Temisvaru.

  A gde bi nam bio kraj kad bi produzili taj brzi put na jug i spojili ga sa buducim brzim putem Novi Sad-Zrenjanin-BG. Ali avaj, pusti snovi.

  Sve u svemu, koliko god bili protiv OVIH, moram cak i ja da priznam da su za autoputeve maheri. Spori su, ali se radi.

  Koridor 10 istok se zavrsava punom parom (pogledajte slike po forumima), Koridor 10 jug je gotoc 99,9% (jos da udare naplatne rampe i kraj), Koridor 11 glinene se zavrsavaju, deonica Obrenovac-Ljig se zavrsava, Kinezi razbijaju Surcin-Obrenovac...cak je poceo polako i nastavak ka Pozegi.
  Deonica Kuzmin-Raca je isto pocela.
  Y krak kod Subotice se radi punom parom.

  Tako da radi se...

  Dosta deonica na Koridoru 10 je pod potpunom obnovom (Batajnica 10 km, Batrovci 10 km, Mala Krsna 10 km)....
  Polako se dovodimo u red
  (Dobra ideja, 10. jul 2019 12:17)

  # Link komentara

 4. Ideja vredna hvale! Medjutim, u ponedeljak da krenu radovi nece biti gotovo za 5-6 godina...
  (realan, 10. jul 2019 12:08)

  # Link komentara

 5. Super. Time bi se vratio život ovim krajevima iz kojih sam pobegao. Za svaku industriju treba dobar transport,a železnica je u Vojvodini odavno mrtva.
  (Dragan, 10. jul 2019 11:30)

  # Link komentara

 6. Apsolutno, ima smisla.
  (Aleksadnar, 10. jul 2019 10:12)

  # Link komentara

 7. I Kikinda je za ovu opciju...
   (zozon sa Pejićevih salaša, 10. jul 2019 10:04)

  # Link komentara

 8. A šta bi sa banatskom magistralom gospodo?
  (Denny, 10. jul 2019 10:03)

  # Link komentara

 9. ako se stvarno realizuje tako nesto bice to super. Nadam se da nece biti kao put Kragujevac - Batocina koji ni posle 10 godina ili vise nije zavrsen, a deonica je manja od 30km.
  I svakako da nije opcija da se brzi put gradi tako sto ce se vec postojeci put nadograditi, svakako bi trebalo ostaviti ljudima alternativu ako ne zele da plate putarinu da imaju kakav takav izbor.. trebalo bi napraviti celu deonicu ispočetka, iako ke to skuplja opcija.. (nesto mi se cini da kad god izaberemo jeftiniju ta uvek bude dosta skuplja) ??
   (citalac, 10. jul 2019 09:54)

  # Link komentara

 10. Jos da uglave u tu pricu jedan krak preko Dunava od Sombora do Osijeka i od Kikinde do Temisvara nastavak i od Baje do Backog Brega takodje u Madjarskoj jedan deo da se to spoji sa niihovim autoputevima i onda vise ne bi bili slepa ulica nego povezani sa svim pravcima!
  Podrzavam ideju u svakom slucaju, samo treba je jos unaprediti i prosiriti.
  (Milan, 10. jul 2019 09:24)

  # Link komentara

 11. Треба направити око сваког места где иду камиони неку обилазницу.
   (која, 10. jul 2019 09:09)

  # Link komentara