Četvrtak, 27.06.2019.

12:15

Kugla sladoleda u Beogradu košta kao 18 u Pirotu

Razlike u cenama u gradovima u Srbiji su velike. U zavisnosti od grada, cene kafe u Srbiji se kreću od 60 do 500 dinara!

Izvor: Veèernje novosti

Kugla sladoleda u Beogradu košta kao 18 u Pirotu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Nišlija

pre 4 godine

Jeste, u jednoj poslastičari u Pirotu sladoled je zaista koštao 10 dinara za kuglu kad sam poslednji put bio tamo ali, objektivno, toliko i vredi. U ovih tridesetak godina neizvesnosti i bede, mentalni sklop naroda se toliko promenio da više uopšte nije bitan kvalitet bilo čega, bitno je da je nešto ultra jeftino. Zato je i činjenica o sladoledu za 10 dinara postala vest na ovom portalu, što je još jedan od pokazatelja na šta smo spali kao nacija.

Dobri južnjak

pre 4 godine

Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26)

Ti si zreo za Kuršumliju. Sladoled ima na kugle 20 dinara voda živa ali ima 15 ukusa ima i sa mentolom. Na tocenje 20,30,50 dinara i nije tako loš. Imamo jedan semafor al za života ne pamtim da je ikad radio. Brlja jeftina ima i za džabe. Dobra rakija za 450-550 dinara. Pivo po kafićima ima i za 100 dinara a ima i skuplje. Probaj prolom pivo nije loše. Pećko je nekad bilo najbolje al sta je tu je. Priroda, bićeš prezadovoljan. Možeš i da hranis orlove ako imaš para za kokoške i jagnjice. A možeš i samo da ih gledaš. Ako voliš lov ima dosta šiptara seku nam šume. A može i klasika divlje svinje i vukovi. Gde god kreneš van grada planine. Od lepih blagih uspona do kozijih strmina. Ako imaš kondicije i biciklom i peške si za čas u planini. Ima pečuraka za svačiji ukus. Ima lep stan u zgradama da se iznajmi za 100 eura i za manje po kućama. A za 10-15 hiljada može da se kupi jednosoban ili dvosoban. Nov ako hoćeš 350-400 eura kvadrat. Samo jedno te molim ako nađeš posao za 40-50 hiljada kako pišeš da su nama plate, da odvojis jedan vikend da izadješ u centar. Bilo u park bilo četvrtkom ispred pijace ceo grad da te poljubi u du*e kad si tako sposoban. Prosto rečeno ništa nam ne fali sem posla i para. A i bez posla bi nekako mogli.

Chema

pre 4 godine

U Nišu sladoled 200 dinara kugla, koja je mala plus svašta nešto ubačeno i oseća se da nije pravi sladoled. A nekih 500m odatle sladoled kugla oko 100 dinara, ali je kugla od ove prve za 50% veća, plus je sladoled fenomenalan. Kupio jednom onaj prvi i rekao nikad više. Tako i za sve ostalo dokle god ima ovaca za šišanje biće vune !!!

milence

pre 4 godine

poredjenje nije dobro to je kao da kazete auto u beogradu kosta 100 evra a u Nemackoj 90000 evra. Koj sladoled, od cega i kako napravljen, kakva poslasticarnica ili sladoledarnica, sirovine i recept. Nija svaki sladoled isti pa tako ne moze viti ni njegova cena. Da je u Beogradu ozbiljno preterivanje sa cenama jeste a da u Pirotu ne mozes da prodas taj fensi i to je tacno. Nije nomalno da sladoled kosta 300 din za kuglu, jednostavno nije ali dok god neko to plati cena ne treba da se spusta cak treba da se podigne.

Kr

pre 4 godine

Ajde kafici, gde su cene taxi prevoznika.

Vi da biste od areodroma stigli do centra, morate platiti 1600 din, zato svako normalan hvata bus ili kombi.
U svim evropskim gradovima, prevoz do aredroma taksijem je ispod 10e.

U svim evropskim gradovima, taksi voznje po gradu su 5-8e i nize zbog uber-a.
Mi ne samo sto smo dozvolili da se taksi prevoznici izivljavaju, nego blokiramo uber i cargo.
Cekam dan, kada ce neko da napravi carpool aplikaciju. Jednostavno se ucipis za gorivo i prevezes ako si nekome uz put, a drzava nece moci da blokira jer niko u celoj prici ne pravi neoporezivi profit, sto im je trenutno jedini izgovor.

Bolton

pre 4 godine

Ta kugla od 10 din i ova od 180 se ne mogu porediti,to nije ista kugla,ni kvalitet,ni velicina.
Realno cena kugle u Pirotu je verovatno 20-30 din, dok je u Beogradu 50-100. znaci 3 puta skuplje.
Kugle od 100 su se skoro pojavile u Knez Mihailovoj,i to retko ko kupuje osim turiata,uglavnom je oko 50-70 din.

Boranin

pre 4 godine

Da se nadovezem na necije ovde borske cene: kugla vrhunskog sladoleda 50 din, burek 70-100din, kafa 50-90, pivo 100din, odlican rucak za dvoje u restoranu/kafani 700-1000din.

Lazarev kanjon, borsko jezero, planina Stol - dž. I kad odete tamo, ne gurate se ni sa kim.

Kukatilo

pre 4 godine

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce. 
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33) 

Ove godine punim 32 godine. Ako mi verujes, nikad u svom zivotu nisam seo u kafic u Knezu, pritom sam 2 godine radio na uglu Kralja Petra i Zmaja od Nocaja. 20 metara od firme je onaj neki fensi sladoled, Crna Ovca. Cene kao da si jeo biftek. Da napomenem da ni tu nikad nisam jeo, a radio sam za dobru platu. Nismo svi iz Beograda instagram kompleksi. Pozdrav!

Firevac

pre 4 godine

u Pozarevcu kugla 60 din pravljenog sladoleda, ne onaj Frikomov. Ali mogu misliti koliko kosta renta ovim bahtaim vlasnicim lokala kad su stanovi skocili nenormalno da izdaju šupe po 150e

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 4 godine

Svima vam je normalno da je sve skuplje u Beogradu, a kad se spomene cena taxija onda vam je problem, niko ne moze da veruje koliko je skuplji taxi u Beogradu nego u drugim gradovima???

top gear

pre 4 godine

@Dule

sladoled sluzi da se rashladis u momentu kada sve gori a ne da cekas da zavrsis posao, kupis kanticu, dodjes kuci i pustis tv u 21h i lizes iz kantice.

Bokan

pre 4 godine

Prva ideja mi je bila - hajde sad svi u Pirot na sladoled :)
Zanimljivo: po zvaničnim podacima, prosečna zarada u Beogradu je 67847 din, a u Pirotu je 54361 din, tačno 20% manje. Imajući u vidu razliku u troškovima života između Beograda i Pirota (ne mislim na sladoled, već na troškove stanovanja, hrane i usluga), očigledno je da je za prosečnog građanina životni standard u Pirotu viši nego u Beogradu.
Pirot je nekako uvek ispod radara. Iako ne dobija pomoć Republike, a oduvek je bio najbolji grad na jugu, sa standadom boljim od npr. dosta većeg i dotiranog Vranja... a poslednjih godina je bolji i od Niša, i po zaradi i po standardu.
To ne znači da je Pirot nešto napredovao poslednjih godina. Naprotiv, on je van pogleda republičke vlasti pa samo nije pokraden. To samo znači da su Beograd i Niš toliko pali i očerupani pod SNS nesposobnom upravom poslednjih 8 godina, da im je sada standard pao ispod onoga u Pirotu.

Ujka Žitko

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji! 
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00) 

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Onda i cene svuda da budu iste?

Dex

pre 4 godine

...plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Plate trebaju biti po zasluzi. Bez brige, to gotovo niko nema, bio on u Vranju ili Beogradu. A da li se bolje zivi s 300 eur u Beogradu ili 220 u Vranju je neka druga diskusija. Sto se mene tice, roblje je roblje, a i glad je glad. Da li neki rob ima malo veci dzeparac ili pojede dva cevapa mesecno vise i nije neka bitna stavka. Uzevsi cenu zivota u obzir, pitanje je ko tu pojede tu razliku.

nesha

pre 4 godine

Razlike u ceni ugostiteljskih "usluga" između Bgd-a i provincije i mogu da razumem,ali sa cenama taxi usluga je pravo ludilo.Cena vožnje u Kuršumliji ili Prokuplju je između 250 i 300 RSD za bilo koju destinaciju u gradu.Za istu relaciju u Bgd-u to vredi najmanje 800 RSD.Izgleda da je gorivo tamo dosta jeftinije nego u prestonici,ili je turbo mod taximetra nešto sporiji...

Stefan

pre 4 godine

U pirotu je lokal 100e u beogradu od 500 na gore. Negde i 1000 2000. U beogradu stan porsecan 300e u pirotu 50e. U beogradu kafa 200din u pirotu 50din. Jaja u beogradu 250 u pirotu 110.

Tako da naravno da ce sladoled kostati 15x vise. I u Parizu je sladoled 3x skuplji od Beograda... a da ne pricam o Hong Kongu....

Ne vidim poentu ovog poredjenja?

Blaster

pre 4 godine

Beograd je jedini ozbiljan grad u celom regionu, pa je odatle i logicno da su najvece cene. Sta je problem?! Pa lokal kod masinskog fakulteta kosta 1400 eur mesecno. Lokal od 30ak kvadrata! A posto je u Pirotu?!

Posmatrac

pre 4 godine

U Pirotu su dzabe samo sladoled (verovatno zbog fore) i pekare. Sve ostale cene su skocile u poslednih par godina zbog solidnih plata. Nije vise Pirot toliko jeftin grad kao sto je nekad bio.

Sasa

pre 4 godine

Da ali cena struje vode komunalija i hleba je ista u celoj Srbiji .Pa ja kad platim sve to sa mojom platom mogu da se obesim a ovaj u Bg moze i na sladoled od 200 din.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ko hoce i ume da radi, dobro ce poslovati i u Pirotu i u Beogradu...Dzabe se vi Beogradjani bunite, ako ti se ne svidja idi pa zivi negde van, isto vazi i za ove druge, ako vam se ne svidja - dodjite u Beograd.

mokisa

pre 4 godine

Kakvo lupanje po komentarima majko moja.Da, ovde u BGD padaju peceni pilici sa neba i zgrade su od cokolade. Ma sve je super. Pa ne rade svi u Beogradu u IT sektoru ili predstavnistima stranih firmi. Isto ima platu lekar (bilo koje spec), med. sestra, ucitelj, nastavnik.... i mnogi drugi (kojih je najvise u ovom gradu) kao i njihove kolege u Pirotu. I u svakom slucaju se lakse zivi sa tom platom u unutrasnjosti. Pa nisam ja kriv i mnogi drugi rodjeni ovde. Jel treba da prodam sve sto imam i da idem u Pirot, Vranje.... sa kojima nikakve veze nemam.

MP

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto
(kerozin, 27. jun 2019 13:45)

Donekle si u pravu. Znas li koliko kosta njih kosta kafa koju ti placas 150? Izmedju 15 i 20 dinara. Flasica mineralne vode Knjaz Milos 0,25 koja kosta preko 100 dinara je placena oko 25 din.Ima jos mnogo primera. Ovo ti pricam iz iskustva jer imam saradnju sa gomilom kafica u oblasti kojom se bavim.Tako da tvoja prica ne pije vodu potpuno vec bi svi preko noci da budu bogati.

arizica91

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26

Druze, lepo si ti sve ovo srocio ... ali zasto ljudi beze odavde za Beograd glavom bez obzira? (ja sam sa juga Srbije) ... jeste, vazduh je dobar, ali samo to, nazalost. Plate su daleko manje od 40-50 hiljada, neki srecnici imaju toliku platu ali su retkost, vecina radi za minimalac ili za platu manju od minimalca jer moraju da vracaju pare gazdi na ruke nakon uplate, a posla nema, retke su porodice sa oba zaposlena roditelja, cirkus zivi ... a malina, kupina, borovnica ... da, da, evo svi smo milioneri postali zbog toga ...

Beogradzanin

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.

areudeadyet

pre 4 godine

Sve je do standarda, u Pirotu je prosecna plata mozda 200e, u Beogradu dosta vise, sve je u dubini novcanika..
(bobo82, 27. jun 2019 12:53)

Ajd leba ti proguglaj prosečnu platu u Pirotu...

nbg

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Pa i jesmo. Ovi iz unutrašnjosti stalno upiru prstom u nas kao da smo im mi krivi za sve! A pogledaj razliku u cenama.

kerozin

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto

Rex

pre 4 godine

Zivim u Nisu i ove cene sto pricate mi deluju kao nsucna fantastika za sladoled a i ostalo.Cene u BG su realnije onima u Nisu nemoguce mi deluje da mozes toliko kugli da kupis za taj novac ili taj sendvic za 40 din?U nisu je 120din najgori sendbic krecu se od 120-180 obicni.

s

pre 4 godine

Samo je pitanje vremena do kada ovo moze da traje. Nigde na zapadu ne postoji ovako da je ovolika razlika izmedju jednog grada i ostatka drzave. Sve uprave preduzeca, cak i onih koji svoju delatnost obavljaju u drugom delu zemlje je prebaceno u Beograd. Nije daleko od istine ono sto se kaze da su se zemlje bivse Jugoslavije odvojile ne zbog Srbije, nego zbog Beograda. U redu je da glavni grad ima,20, 30 % vecu platu, ali ovo ide i preko 50%, to nije normalno. Ovako jedni druge koce. Beograd ne moze brze da se razvija jer nema ekonomskog razvitka ostalog dela drzave, dok ostali ne mogu da se razviju, jer su sva preduzeca premestena u Beograd

Igor

pre 4 godine

Tako i treba da bude u Beogradu,zato sto je vama u Bg prosek plate od 70.000 a kod nas u banatu 35.000,kod vas marketa i butika na svakom koraku a kod nas skoro da ni nema na selu pa nam u sustini sve skuplje nego vama.Da nepricam za sljunak ,pesak i ostale stvari koje su kod vas jeftinije i za 50% a nas ovde deru.Dtzava je kriva za to,ne mi obicni ljudi.

kerozin

pre 4 godine

I sta je problem? Zar vi mislite da kugla sladoleda u centru Londona kosta isto kao i u Birmighamu? Ili kafa u Cirihu isto kao i u Schaufhausenu? Naravno da je sve skuplje u glavnom gradu a jos normalnije da je skuplje u drazim restoranima/kaficima

Dule

pre 4 godine

Sasvim normalne razlike, s tim sto je Beograd preskup. Zaradjujem daleko iznad proseka, ali u kaficu ostavim 200-250 dinara nedeljno i to zbog vidjanja sa prijateljima. Sladoled uzimam u prodavnici ili sanduku, prosecno me dodje 40 dinara. Jednostavno ne dam pare za gluposti.

Nemanja

pre 4 godine

Bio sa drugarom u Zrenjaninu. Jeli smo onaj elementarni sendvič iz pekare (šunka, kačkavalj, pavlaka i zelena salata) za 40 din. Da se razumemo, NIŠTA SPECIJALNO, isto to se dobija posle dobrovoljnog davanja krvi, ali za 10 godina života u Beogradu, nisam našao pekaru gde može takav socijalni sendvič da se nađe za manje od 120 din.

Turbulencija

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.

trojkaa

pre 4 godine

Kugla sladoleda u Pirotu je sada 15-20 dinara. Prethodnih godina je cena kugle bila 10 din, u bilo kojoj poslasticarnici u gradu. Kvalitet sladoleda ni malo ne zaostaje za prestonickim sladoledom.

XXL

pre 4 godine

Najveći uticaj na cene imaju režimski - nameti. Nemojmo se lagati o lokaciji i ne znam ti šta. Pogledajmo cenu lokacije nametnutom nametom za jednu stolicu u 'bašti' - nemanje mere od strane vlasti kako na lokalnom tako i državnom nivou. Zašto bi Beograd bio skup ako nekom nije zinulo dupe na pare?

Turbulencija

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.

Nemanja

pre 4 godine

Bio sa drugarom u Zrenjaninu. Jeli smo onaj elementarni sendvič iz pekare (šunka, kačkavalj, pavlaka i zelena salata) za 40 din. Da se razumemo, NIŠTA SPECIJALNO, isto to se dobija posle dobrovoljnog davanja krvi, ali za 10 godina života u Beogradu, nisam našao pekaru gde može takav socijalni sendvič da se nađe za manje od 120 din.

Dule

pre 4 godine

Sasvim normalne razlike, s tim sto je Beograd preskup. Zaradjujem daleko iznad proseka, ali u kaficu ostavim 200-250 dinara nedeljno i to zbog vidjanja sa prijateljima. Sladoled uzimam u prodavnici ili sanduku, prosecno me dodje 40 dinara. Jednostavno ne dam pare za gluposti.

s

pre 4 godine

Samo je pitanje vremena do kada ovo moze da traje. Nigde na zapadu ne postoji ovako da je ovolika razlika izmedju jednog grada i ostatka drzave. Sve uprave preduzeca, cak i onih koji svoju delatnost obavljaju u drugom delu zemlje je prebaceno u Beograd. Nije daleko od istine ono sto se kaze da su se zemlje bivse Jugoslavije odvojile ne zbog Srbije, nego zbog Beograda. U redu je da glavni grad ima,20, 30 % vecu platu, ali ovo ide i preko 50%, to nije normalno. Ovako jedni druge koce. Beograd ne moze brze da se razvija jer nema ekonomskog razvitka ostalog dela drzave, dok ostali ne mogu da se razviju, jer su sva preduzeca premestena u Beograd

XXL

pre 4 godine

Najveći uticaj na cene imaju režimski - nameti. Nemojmo se lagati o lokaciji i ne znam ti šta. Pogledajmo cenu lokacije nametnutom nametom za jednu stolicu u 'bašti' - nemanje mere od strane vlasti kako na lokalnom tako i državnom nivou. Zašto bi Beograd bio skup ako nekom nije zinulo dupe na pare?

Igor

pre 4 godine

Tako i treba da bude u Beogradu,zato sto je vama u Bg prosek plate od 70.000 a kod nas u banatu 35.000,kod vas marketa i butika na svakom koraku a kod nas skoro da ni nema na selu pa nam u sustini sve skuplje nego vama.Da nepricam za sljunak ,pesak i ostale stvari koje su kod vas jeftinije i za 50% a nas ovde deru.Dtzava je kriva za to,ne mi obicni ljudi.

trojkaa

pre 4 godine

Kugla sladoleda u Pirotu je sada 15-20 dinara. Prethodnih godina je cena kugle bila 10 din, u bilo kojoj poslasticarnici u gradu. Kvalitet sladoleda ni malo ne zaostaje za prestonickim sladoledom.

Dobri južnjak

pre 4 godine

Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26)

Ti si zreo za Kuršumliju. Sladoled ima na kugle 20 dinara voda živa ali ima 15 ukusa ima i sa mentolom. Na tocenje 20,30,50 dinara i nije tako loš. Imamo jedan semafor al za života ne pamtim da je ikad radio. Brlja jeftina ima i za džabe. Dobra rakija za 450-550 dinara. Pivo po kafićima ima i za 100 dinara a ima i skuplje. Probaj prolom pivo nije loše. Pećko je nekad bilo najbolje al sta je tu je. Priroda, bićeš prezadovoljan. Možeš i da hranis orlove ako imaš para za kokoške i jagnjice. A možeš i samo da ih gledaš. Ako voliš lov ima dosta šiptara seku nam šume. A može i klasika divlje svinje i vukovi. Gde god kreneš van grada planine. Od lepih blagih uspona do kozijih strmina. Ako imaš kondicije i biciklom i peške si za čas u planini. Ima pečuraka za svačiji ukus. Ima lep stan u zgradama da se iznajmi za 100 eura i za manje po kućama. A za 10-15 hiljada može da se kupi jednosoban ili dvosoban. Nov ako hoćeš 350-400 eura kvadrat. Samo jedno te molim ako nađeš posao za 40-50 hiljada kako pišeš da su nama plate, da odvojis jedan vikend da izadješ u centar. Bilo u park bilo četvrtkom ispred pijace ceo grad da te poljubi u du*e kad si tako sposoban. Prosto rečeno ništa nam ne fali sem posla i para. A i bez posla bi nekako mogli.

arizica91

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26

Druze, lepo si ti sve ovo srocio ... ali zasto ljudi beze odavde za Beograd glavom bez obzira? (ja sam sa juga Srbije) ... jeste, vazduh je dobar, ali samo to, nazalost. Plate su daleko manje od 40-50 hiljada, neki srecnici imaju toliku platu ali su retkost, vecina radi za minimalac ili za platu manju od minimalca jer moraju da vracaju pare gazdi na ruke nakon uplate, a posla nema, retke su porodice sa oba zaposlena roditelja, cirkus zivi ... a malina, kupina, borovnica ... da, da, evo svi smo milioneri postali zbog toga ...

Kukatilo

pre 4 godine

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce. 
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33) 

Ove godine punim 32 godine. Ako mi verujes, nikad u svom zivotu nisam seo u kafic u Knezu, pritom sam 2 godine radio na uglu Kralja Petra i Zmaja od Nocaja. 20 metara od firme je onaj neki fensi sladoled, Crna Ovca. Cene kao da si jeo biftek. Da napomenem da ni tu nikad nisam jeo, a radio sam za dobru platu. Nismo svi iz Beograda instagram kompleksi. Pozdrav!

areudeadyet

pre 4 godine

Sve je do standarda, u Pirotu je prosecna plata mozda 200e, u Beogradu dosta vise, sve je u dubini novcanika..
(bobo82, 27. jun 2019 12:53)

Ajd leba ti proguglaj prosečnu platu u Pirotu...

kerozin

pre 4 godine

I sta je problem? Zar vi mislite da kugla sladoleda u centru Londona kosta isto kao i u Birmighamu? Ili kafa u Cirihu isto kao i u Schaufhausenu? Naravno da je sve skuplje u glavnom gradu a jos normalnije da je skuplje u drazim restoranima/kaficima

Bokan

pre 4 godine

Prva ideja mi je bila - hajde sad svi u Pirot na sladoled :)
Zanimljivo: po zvaničnim podacima, prosečna zarada u Beogradu je 67847 din, a u Pirotu je 54361 din, tačno 20% manje. Imajući u vidu razliku u troškovima života između Beograda i Pirota (ne mislim na sladoled, već na troškove stanovanja, hrane i usluga), očigledno je da je za prosečnog građanina životni standard u Pirotu viši nego u Beogradu.
Pirot je nekako uvek ispod radara. Iako ne dobija pomoć Republike, a oduvek je bio najbolji grad na jugu, sa standadom boljim od npr. dosta većeg i dotiranog Vranja... a poslednjih godina je bolji i od Niša, i po zaradi i po standardu.
To ne znači da je Pirot nešto napredovao poslednjih godina. Naprotiv, on je van pogleda republičke vlasti pa samo nije pokraden. To samo znači da su Beograd i Niš toliko pali i očerupani pod SNS nesposobnom upravom poslednjih 8 godina, da im je sada standard pao ispod onoga u Pirotu.

Rex

pre 4 godine

Zivim u Nisu i ove cene sto pricate mi deluju kao nsucna fantastika za sladoled a i ostalo.Cene u BG su realnije onima u Nisu nemoguce mi deluje da mozes toliko kugli da kupis za taj novac ili taj sendvic za 40 din?U nisu je 120din najgori sendbic krecu se od 120-180 obicni.

Dex

pre 4 godine

...plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Plate trebaju biti po zasluzi. Bez brige, to gotovo niko nema, bio on u Vranju ili Beogradu. A da li se bolje zivi s 300 eur u Beogradu ili 220 u Vranju je neka druga diskusija. Sto se mene tice, roblje je roblje, a i glad je glad. Da li neki rob ima malo veci dzeparac ili pojede dva cevapa mesecno vise i nije neka bitna stavka. Uzevsi cenu zivota u obzir, pitanje je ko tu pojede tu razliku.

kerozin

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto

nbg

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Pa i jesmo. Ovi iz unutrašnjosti stalno upiru prstom u nas kao da smo im mi krivi za sve! A pogledaj razliku u cenama.

Boranin

pre 4 godine

Da se nadovezem na necije ovde borske cene: kugla vrhunskog sladoleda 50 din, burek 70-100din, kafa 50-90, pivo 100din, odlican rucak za dvoje u restoranu/kafani 700-1000din.

Lazarev kanjon, borsko jezero, planina Stol - dž. I kad odete tamo, ne gurate se ni sa kim.

Stefan

pre 4 godine

U pirotu je lokal 100e u beogradu od 500 na gore. Negde i 1000 2000. U beogradu stan porsecan 300e u pirotu 50e. U beogradu kafa 200din u pirotu 50din. Jaja u beogradu 250 u pirotu 110.

Tako da naravno da ce sladoled kostati 15x vise. I u Parizu je sladoled 3x skuplji od Beograda... a da ne pricam o Hong Kongu....

Ne vidim poentu ovog poredjenja?

Chema

pre 4 godine

U Nišu sladoled 200 dinara kugla, koja je mala plus svašta nešto ubačeno i oseća se da nije pravi sladoled. A nekih 500m odatle sladoled kugla oko 100 dinara, ali je kugla od ove prve za 50% veća, plus je sladoled fenomenalan. Kupio jednom onaj prvi i rekao nikad više. Tako i za sve ostalo dokle god ima ovaca za šišanje biće vune !!!

Sasa

pre 4 godine

Da ali cena struje vode komunalija i hleba je ista u celoj Srbiji .Pa ja kad platim sve to sa mojom platom mogu da se obesim a ovaj u Bg moze i na sladoled od 200 din.

Beogradzanin

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.

milence

pre 4 godine

poredjenje nije dobro to je kao da kazete auto u beogradu kosta 100 evra a u Nemackoj 90000 evra. Koj sladoled, od cega i kako napravljen, kakva poslasticarnica ili sladoledarnica, sirovine i recept. Nija svaki sladoled isti pa tako ne moze viti ni njegova cena. Da je u Beogradu ozbiljno preterivanje sa cenama jeste a da u Pirotu ne mozes da prodas taj fensi i to je tacno. Nije nomalno da sladoled kosta 300 din za kuglu, jednostavno nije ali dok god neko to plati cena ne treba da se spusta cak treba da se podigne.

Ujka Žitko

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji! 
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00) 

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Onda i cene svuda da budu iste?

mokisa

pre 4 godine

Kakvo lupanje po komentarima majko moja.Da, ovde u BGD padaju peceni pilici sa neba i zgrade su od cokolade. Ma sve je super. Pa ne rade svi u Beogradu u IT sektoru ili predstavnistima stranih firmi. Isto ima platu lekar (bilo koje spec), med. sestra, ucitelj, nastavnik.... i mnogi drugi (kojih je najvise u ovom gradu) kao i njihove kolege u Pirotu. I u svakom slucaju se lakse zivi sa tom platom u unutrasnjosti. Pa nisam ja kriv i mnogi drugi rodjeni ovde. Jel treba da prodam sve sto imam i da idem u Pirot, Vranje.... sa kojima nikakve veze nemam.

Kr

pre 4 godine

Ajde kafici, gde su cene taxi prevoznika.

Vi da biste od areodroma stigli do centra, morate platiti 1600 din, zato svako normalan hvata bus ili kombi.
U svim evropskim gradovima, prevoz do aredroma taksijem je ispod 10e.

U svim evropskim gradovima, taksi voznje po gradu su 5-8e i nize zbog uber-a.
Mi ne samo sto smo dozvolili da se taksi prevoznici izivljavaju, nego blokiramo uber i cargo.
Cekam dan, kada ce neko da napravi carpool aplikaciju. Jednostavno se ucipis za gorivo i prevezes ako si nekome uz put, a drzava nece moci da blokira jer niko u celoj prici ne pravi neoporezivi profit, sto im je trenutno jedini izgovor.

nesha

pre 4 godine

Razlike u ceni ugostiteljskih "usluga" između Bgd-a i provincije i mogu da razumem,ali sa cenama taxi usluga je pravo ludilo.Cena vožnje u Kuršumliji ili Prokuplju je između 250 i 300 RSD za bilo koju destinaciju u gradu.Za istu relaciju u Bgd-u to vredi najmanje 800 RSD.Izgleda da je gorivo tamo dosta jeftinije nego u prestonici,ili je turbo mod taximetra nešto sporiji...

Posmatrac

pre 4 godine

U Pirotu su dzabe samo sladoled (verovatno zbog fore) i pekare. Sve ostale cene su skocile u poslednih par godina zbog solidnih plata. Nije vise Pirot toliko jeftin grad kao sto je nekad bio.

Firevac

pre 4 godine

u Pozarevcu kugla 60 din pravljenog sladoleda, ne onaj Frikomov. Ali mogu misliti koliko kosta renta ovim bahtaim vlasnicim lokala kad su stanovi skocili nenormalno da izdaju šupe po 150e

MP

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto
(kerozin, 27. jun 2019 13:45)

Donekle si u pravu. Znas li koliko kosta njih kosta kafa koju ti placas 150? Izmedju 15 i 20 dinara. Flasica mineralne vode Knjaz Milos 0,25 koja kosta preko 100 dinara je placena oko 25 din.Ima jos mnogo primera. Ovo ti pricam iz iskustva jer imam saradnju sa gomilom kafica u oblasti kojom se bavim.Tako da tvoja prica ne pije vodu potpuno vec bi svi preko noci da budu bogati.

Bolton

pre 4 godine

Ta kugla od 10 din i ova od 180 se ne mogu porediti,to nije ista kugla,ni kvalitet,ni velicina.
Realno cena kugle u Pirotu je verovatno 20-30 din, dok je u Beogradu 50-100. znaci 3 puta skuplje.
Kugle od 100 su se skoro pojavile u Knez Mihailovoj,i to retko ko kupuje osim turiata,uglavnom je oko 50-70 din.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ko hoce i ume da radi, dobro ce poslovati i u Pirotu i u Beogradu...Dzabe se vi Beogradjani bunite, ako ti se ne svidja idi pa zivi negde van, isto vazi i za ove druge, ako vam se ne svidja - dodjite u Beograd.

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 4 godine

Svima vam je normalno da je sve skuplje u Beogradu, a kad se spomene cena taxija onda vam je problem, niko ne moze da veruje koliko je skuplji taxi u Beogradu nego u drugim gradovima???

top gear

pre 4 godine

@Dule

sladoled sluzi da se rashladis u momentu kada sve gori a ne da cekas da zavrsis posao, kupis kanticu, dodjes kuci i pustis tv u 21h i lizes iz kantice.

Blaster

pre 4 godine

Beograd je jedini ozbiljan grad u celom regionu, pa je odatle i logicno da su najvece cene. Sta je problem?! Pa lokal kod masinskog fakulteta kosta 1400 eur mesecno. Lokal od 30ak kvadrata! A posto je u Pirotu?!

Nišlija

pre 4 godine

Jeste, u jednoj poslastičari u Pirotu sladoled je zaista koštao 10 dinara za kuglu kad sam poslednji put bio tamo ali, objektivno, toliko i vredi. U ovih tridesetak godina neizvesnosti i bede, mentalni sklop naroda se toliko promenio da više uopšte nije bitan kvalitet bilo čega, bitno je da je nešto ultra jeftino. Zato je i činjenica o sladoledu za 10 dinara postala vest na ovom portalu, što je još jedan od pokazatelja na šta smo spali kao nacija.

Beogradzanin

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.

Turbulencija

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.

nbg

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji!
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00)

Pa i jesmo. Ovi iz unutrašnjosti stalno upiru prstom u nas kao da smo im mi krivi za sve! A pogledaj razliku u cenama.

Igor

pre 4 godine

Tako i treba da bude u Beogradu,zato sto je vama u Bg prosek plate od 70.000 a kod nas u banatu 35.000,kod vas marketa i butika na svakom koraku a kod nas skoro da ni nema na selu pa nam u sustini sve skuplje nego vama.Da nepricam za sljunak ,pesak i ostale stvari koje su kod vas jeftinije i za 50% a nas ovde deru.Dtzava je kriva za to,ne mi obicni ljudi.

s

pre 4 godine

Samo je pitanje vremena do kada ovo moze da traje. Nigde na zapadu ne postoji ovako da je ovolika razlika izmedju jednog grada i ostatka drzave. Sve uprave preduzeca, cak i onih koji svoju delatnost obavljaju u drugom delu zemlje je prebaceno u Beograd. Nije daleko od istine ono sto se kaze da su se zemlje bivse Jugoslavije odvojile ne zbog Srbije, nego zbog Beograda. U redu je da glavni grad ima,20, 30 % vecu platu, ali ovo ide i preko 50%, to nije normalno. Ovako jedni druge koce. Beograd ne moze brze da se razvija jer nema ekonomskog razvitka ostalog dela drzave, dok ostali ne mogu da se razviju, jer su sva preduzeca premestena u Beograd

Blaster

pre 4 godine

Beograd je jedini ozbiljan grad u celom regionu, pa je odatle i logicno da su najvece cene. Sta je problem?! Pa lokal kod masinskog fakulteta kosta 1400 eur mesecno. Lokal od 30ak kvadrata! A posto je u Pirotu?!

top gear

pre 4 godine

@Dule

sladoled sluzi da se rashladis u momentu kada sve gori a ne da cekas da zavrsis posao, kupis kanticu, dodjes kuci i pustis tv u 21h i lizes iz kantice.

Dule

pre 4 godine

Sasvim normalne razlike, s tim sto je Beograd preskup. Zaradjujem daleko iznad proseka, ali u kaficu ostavim 200-250 dinara nedeljno i to zbog vidjanja sa prijateljima. Sladoled uzimam u prodavnici ili sanduku, prosecno me dodje 40 dinara. Jednostavno ne dam pare za gluposti.

kerozin

pre 4 godine

I sta je problem? Zar vi mislite da kugla sladoleda u centru Londona kosta isto kao i u Birmighamu? Ili kafa u Cirihu isto kao i u Schaufhausenu? Naravno da je sve skuplje u glavnom gradu a jos normalnije da je skuplje u drazim restoranima/kaficima

mokisa

pre 4 godine

Kakvo lupanje po komentarima majko moja.Da, ovde u BGD padaju peceni pilici sa neba i zgrade su od cokolade. Ma sve je super. Pa ne rade svi u Beogradu u IT sektoru ili predstavnistima stranih firmi. Isto ima platu lekar (bilo koje spec), med. sestra, ucitelj, nastavnik.... i mnogi drugi (kojih je najvise u ovom gradu) kao i njihove kolege u Pirotu. I u svakom slucaju se lakse zivi sa tom platom u unutrasnjosti. Pa nisam ja kriv i mnogi drugi rodjeni ovde. Jel treba da prodam sve sto imam i da idem u Pirot, Vranje.... sa kojima nikakve veze nemam.

kerozin

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto

areudeadyet

pre 4 godine

Sve je do standarda, u Pirotu je prosecna plata mozda 200e, u Beogradu dosta vise, sve je u dubini novcanika..
(bobo82, 27. jun 2019 12:53)

Ajd leba ti proguglaj prosečnu platu u Pirotu...

Stefan

pre 4 godine

U pirotu je lokal 100e u beogradu od 500 na gore. Negde i 1000 2000. U beogradu stan porsecan 300e u pirotu 50e. U beogradu kafa 200din u pirotu 50din. Jaja u beogradu 250 u pirotu 110.

Tako da naravno da ce sladoled kostati 15x vise. I u Parizu je sladoled 3x skuplji od Beograda... a da ne pricam o Hong Kongu....

Ne vidim poentu ovog poredjenja?

Ujka Žitko

pre 4 godine

Mi građani prestonice smo najdiskriminisani ljudi u ovoj zemlji! 
(Sramota!, 27. jun 2019 13:00) 

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Onda i cene svuda da budu iste?

XXL

pre 4 godine

Najveći uticaj na cene imaju režimski - nameti. Nemojmo se lagati o lokaciji i ne znam ti šta. Pogledajmo cenu lokacije nametnutom nametom za jednu stolicu u 'bašti' - nemanje mere od strane vlasti kako na lokalnom tako i državnom nivou. Zašto bi Beograd bio skup ako nekom nije zinulo dupe na pare?

Sasa

pre 4 godine

Da ali cena struje vode komunalija i hleba je ista u celoj Srbiji .Pa ja kad platim sve to sa mojom platom mogu da se obesim a ovaj u Bg moze i na sladoled od 200 din.

Kr

pre 4 godine

Ajde kafici, gde su cene taxi prevoznika.

Vi da biste od areodroma stigli do centra, morate platiti 1600 din, zato svako normalan hvata bus ili kombi.
U svim evropskim gradovima, prevoz do aredroma taksijem je ispod 10e.

U svim evropskim gradovima, taksi voznje po gradu su 5-8e i nize zbog uber-a.
Mi ne samo sto smo dozvolili da se taksi prevoznici izivljavaju, nego blokiramo uber i cargo.
Cekam dan, kada ce neko da napravi carpool aplikaciju. Jednostavno se ucipis za gorivo i prevezes ako si nekome uz put, a drzava nece moci da blokira jer niko u celoj prici ne pravi neoporezivi profit, sto im je trenutno jedini izgovor.

sef strucnog staba

pre 4 godine

Ko hoce i ume da radi, dobro ce poslovati i u Pirotu i u Beogradu...Dzabe se vi Beogradjani bunite, ako ti se ne svidja idi pa zivi negde van, isto vazi i za ove druge, ako vam se ne svidja - dodjite u Beograd.

Bolton

pre 4 godine

Ta kugla od 10 din i ova od 180 se ne mogu porediti,to nije ista kugla,ni kvalitet,ni velicina.
Realno cena kugle u Pirotu je verovatno 20-30 din, dok je u Beogradu 50-100. znaci 3 puta skuplje.
Kugle od 100 su se skoro pojavile u Knez Mihailovoj,i to retko ko kupuje osim turiata,uglavnom je oko 50-70 din.

MP

pre 4 godine

Sad se pitajte koliko placa kiriju za plac u Pirotu da drzi prodaju sladoleda ili kafic a koliko ga placa u centru Beograda i koliko placa radnika ovaj u Pirotu a koliko ovaj u Beogradu. Po vasoj logici verovatno isto
(kerozin, 27. jun 2019 13:45)

Donekle si u pravu. Znas li koliko kosta njih kosta kafa koju ti placas 150? Izmedju 15 i 20 dinara. Flasica mineralne vode Knjaz Milos 0,25 koja kosta preko 100 dinara je placena oko 25 din.Ima jos mnogo primera. Ovo ti pricam iz iskustva jer imam saradnju sa gomilom kafica u oblasti kojom se bavim.Tako da tvoja prica ne pije vodu potpuno vec bi svi preko noci da budu bogati.

Nemanja

pre 4 godine

Bio sa drugarom u Zrenjaninu. Jeli smo onaj elementarni sendvič iz pekare (šunka, kačkavalj, pavlaka i zelena salata) za 40 din. Da se razumemo, NIŠTA SPECIJALNO, isto to se dobija posle dobrovoljnog davanja krvi, ali za 10 godina života u Beogradu, nisam našao pekaru gde može takav socijalni sendvič da se nađe za manje od 120 din.

Bokan

pre 4 godine

Prva ideja mi je bila - hajde sad svi u Pirot na sladoled :)
Zanimljivo: po zvaničnim podacima, prosečna zarada u Beogradu je 67847 din, a u Pirotu je 54361 din, tačno 20% manje. Imajući u vidu razliku u troškovima života između Beograda i Pirota (ne mislim na sladoled, već na troškove stanovanja, hrane i usluga), očigledno je da je za prosečnog građanina životni standard u Pirotu viši nego u Beogradu.
Pirot je nekako uvek ispod radara. Iako ne dobija pomoć Republike, a oduvek je bio najbolji grad na jugu, sa standadom boljim od npr. dosta većeg i dotiranog Vranja... a poslednjih godina je bolji i od Niša, i po zaradi i po standardu.
To ne znači da je Pirot nešto napredovao poslednjih godina. Naprotiv, on je van pogleda republičke vlasti pa samo nije pokraden. To samo znači da su Beograd i Niš toliko pali i očerupani pod SNS nesposobnom upravom poslednjih 8 godina, da im je sada standard pao ispod onoga u Pirotu.

Pozdrav za sve normalne ljude

pre 4 godine

Svima vam je normalno da je sve skuplje u Beogradu, a kad se spomene cena taxija onda vam je problem, niko ne moze da veruje koliko je skuplji taxi u Beogradu nego u drugim gradovima???

Rex

pre 4 godine

Zivim u Nisu i ove cene sto pricate mi deluju kao nsucna fantastika za sladoled a i ostalo.Cene u BG su realnije onima u Nisu nemoguce mi deluje da mozes toliko kugli da kupis za taj novac ili taj sendvic za 40 din?U nisu je 120din najgori sendbic krecu se od 120-180 obicni.

nesha

pre 4 godine

Razlike u ceni ugostiteljskih "usluga" između Bgd-a i provincije i mogu da razumem,ali sa cenama taxi usluga je pravo ludilo.Cena vožnje u Kuršumliji ili Prokuplju je između 250 i 300 RSD za bilo koju destinaciju u gradu.Za istu relaciju u Bgd-u to vredi najmanje 800 RSD.Izgleda da je gorivo tamo dosta jeftinije nego u prestonici,ili je turbo mod taximetra nešto sporiji...

trojkaa

pre 4 godine

Kugla sladoleda u Pirotu je sada 15-20 dinara. Prethodnih godina je cena kugle bila 10 din, u bilo kojoj poslasticarnici u gradu. Kvalitet sladoleda ni malo ne zaostaje za prestonickim sladoledom.

arizica91

pre 4 godine

I onda kad kukaju južnjaci što su BG plate 60-80 hiljada u proseku a oni rade za 40-50 evo zašto. A to je samo deo. Gde je čen parkinga? I koliko često oni u opšte plaćaju parking. Pa daljine. Gde god krenem napravim 30km. Pa gužve i razlika u potrošnji goriva? Oni imaju po dva semafora i nigde gužve a mi kreni stani, stoj, čekaj. Pa kvalitet vazduha. Njima priroda iza ledja a ja moram 30km da vozim do prve planine Avale i malo čistog vazduha. A naravno da nemam svaki dan vremena da prevaljujem 60km kroz gradsku gužvu. Plus oni imaju da uberu kupine, pečurke, borovnice, lekovito bilje...A gde je hrana neprskana iz bastice? Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26

Druze, lepo si ti sve ovo srocio ... ali zasto ljudi beze odavde za Beograd glavom bez obzira? (ja sam sa juga Srbije) ... jeste, vazduh je dobar, ali samo to, nazalost. Plate su daleko manje od 40-50 hiljada, neki srecnici imaju toliku platu ali su retkost, vecina radi za minimalac ili za platu manju od minimalca jer moraju da vracaju pare gazdi na ruke nakon uplate, a posla nema, retke su porodice sa oba zaposlena roditelja, cirkus zivi ... a malina, kupina, borovnica ... da, da, evo svi smo milioneri postali zbog toga ...

milence

pre 4 godine

poredjenje nije dobro to je kao da kazete auto u beogradu kosta 100 evra a u Nemackoj 90000 evra. Koj sladoled, od cega i kako napravljen, kakva poslasticarnica ili sladoledarnica, sirovine i recept. Nija svaki sladoled isti pa tako ne moze viti ni njegova cena. Da je u Beogradu ozbiljno preterivanje sa cenama jeste a da u Pirotu ne mozes da prodas taj fensi i to je tacno. Nije nomalno da sladoled kosta 300 din za kuglu, jednostavno nije ali dok god neko to plati cena ne treba da se spusta cak treba da se podigne.

Dobri južnjak

pre 4 godine

Mislim da bi prosečna plata u Beogradu morala da bude bar 120000 za sve što trpimo.
(Beogradzanin, 27. jun 2019 13:26)

Ti si zreo za Kuršumliju. Sladoled ima na kugle 20 dinara voda živa ali ima 15 ukusa ima i sa mentolom. Na tocenje 20,30,50 dinara i nije tako loš. Imamo jedan semafor al za života ne pamtim da je ikad radio. Brlja jeftina ima i za džabe. Dobra rakija za 450-550 dinara. Pivo po kafićima ima i za 100 dinara a ima i skuplje. Probaj prolom pivo nije loše. Pećko je nekad bilo najbolje al sta je tu je. Priroda, bićeš prezadovoljan. Možeš i da hranis orlove ako imaš para za kokoške i jagnjice. A možeš i samo da ih gledaš. Ako voliš lov ima dosta šiptara seku nam šume. A može i klasika divlje svinje i vukovi. Gde god kreneš van grada planine. Od lepih blagih uspona do kozijih strmina. Ako imaš kondicije i biciklom i peške si za čas u planini. Ima pečuraka za svačiji ukus. Ima lep stan u zgradama da se iznajmi za 100 eura i za manje po kućama. A za 10-15 hiljada može da se kupi jednosoban ili dvosoban. Nov ako hoćeš 350-400 eura kvadrat. Samo jedno te molim ako nađeš posao za 40-50 hiljada kako pišeš da su nama plate, da odvojis jedan vikend da izadješ u centar. Bilo u park bilo četvrtkom ispred pijace ceo grad da te poljubi u du*e kad si tako sposoban. Prosto rečeno ništa nam ne fali sem posla i para. A i bez posla bi nekako mogli.

Kukatilo

pre 4 godine

Jadni, meni je zao vas kada sednete u Knez Mihajlovoj i u nekom poznatom kaficu narucite kafu koju platite 500 dinara samo da bi to videli svi vasi prijatelji na instagramu. Imate duplo vece plate, ali ih trosite na gluposti i lecenje kompleksa pa vam se cini da je to srazmerno isto. E pa nije, plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce. 
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33) 

Ove godine punim 32 godine. Ako mi verujes, nikad u svom zivotu nisam seo u kafic u Knezu, pritom sam 2 godine radio na uglu Kralja Petra i Zmaja od Nocaja. 20 metara od firme je onaj neki fensi sladoled, Crna Ovca. Cene kao da si jeo biftek. Da napomenem da ni tu nikad nisam jeo, a radio sam za dobru platu. Nismo svi iz Beograda instagram kompleksi. Pozdrav!

Chema

pre 4 godine

U Nišu sladoled 200 dinara kugla, koja je mala plus svašta nešto ubačeno i oseća se da nije pravi sladoled. A nekih 500m odatle sladoled kugla oko 100 dinara, ali je kugla od ove prve za 50% veća, plus je sladoled fenomenalan. Kupio jednom onaj prvi i rekao nikad više. Tako i za sve ostalo dokle god ima ovaca za šišanje biće vune !!!

Dex

pre 4 godine

...plate treba svuda da budu iste, pa neka ih trosi ko kako hoce.
(Turbulencija, 27. jun 2019 13:33)

Plate trebaju biti po zasluzi. Bez brige, to gotovo niko nema, bio on u Vranju ili Beogradu. A da li se bolje zivi s 300 eur u Beogradu ili 220 u Vranju je neka druga diskusija. Sto se mene tice, roblje je roblje, a i glad je glad. Da li neki rob ima malo veci dzeparac ili pojede dva cevapa mesecno vise i nije neka bitna stavka. Uzevsi cenu zivota u obzir, pitanje je ko tu pojede tu razliku.

Posmatrac

pre 4 godine

U Pirotu su dzabe samo sladoled (verovatno zbog fore) i pekare. Sve ostale cene su skocile u poslednih par godina zbog solidnih plata. Nije vise Pirot toliko jeftin grad kao sto je nekad bio.

Nišlija

pre 4 godine

Jeste, u jednoj poslastičari u Pirotu sladoled je zaista koštao 10 dinara za kuglu kad sam poslednji put bio tamo ali, objektivno, toliko i vredi. U ovih tridesetak godina neizvesnosti i bede, mentalni sklop naroda se toliko promenio da više uopšte nije bitan kvalitet bilo čega, bitno je da je nešto ultra jeftino. Zato je i činjenica o sladoledu za 10 dinara postala vest na ovom portalu, što je još jedan od pokazatelja na šta smo spali kao nacija.

Firevac

pre 4 godine

u Pozarevcu kugla 60 din pravljenog sladoleda, ne onaj Frikomov. Ali mogu misliti koliko kosta renta ovim bahtaim vlasnicim lokala kad su stanovi skocili nenormalno da izdaju šupe po 150e

Boranin

pre 4 godine

Da se nadovezem na necije ovde borske cene: kugla vrhunskog sladoleda 50 din, burek 70-100din, kafa 50-90, pivo 100din, odlican rucak za dvoje u restoranu/kafani 700-1000din.

Lazarev kanjon, borsko jezero, planina Stol - dž. I kad odete tamo, ne gurate se ni sa kim.