1. Ukinite kese..i plastične flaše, ambalazu, ma sve..neka marketi otkupe sve što se može. Dajte biorazgradive kese za smece, 'prepisite' švajcarski sistem npr.za odlaganje i razvrstavanje istog, uvedite žestoke kazne za nesavesne gradjane, udrite po džepu! Uz malo truda i volje sve je izvodljivo..i da, obratite pažnju malo i na sela, tamo je tek haos sa plastikom i odlaganjem raznoraznog smeća.. imam u ulici dosta dece i poneki put poželim da krenem sa njima u čišćenje, tu gde se igraju. Verujte mi, od njihovih roditelja ne smem. Svi su u fazonu-pa zar MOJE dete TO da radi, ne shvatajući poentu edukacije jer ista fali i njima..zatucan smo narod do bola..
   (g, 25. jun 2019 15:01)

  # Link komentara

 2. Претпостављам да су улице, потоци, реке, језера, ливаде, шуме чисти, барем што се пластичних кеса тиче... Куд се год осврнеш, било где да погледаш... Нема нигде пластичне кесе ни за лек. Је л' тако, гос' н министре?
  Право питање би требало да гласи - Колико кеса мање је завршило тамо где им место није од почетка наплаћивања истих?
   (Ћезо рца, 25. jun 2019 14:34)

  # Link komentara

 3. Uvedite se u pamet više, krenite sa otkupom plastičnih flaša po prodavnicam, kao što je na zapadu. Svaku prodatu plastičnu flašu naplaćujte 5 din skuplje, i posle je otkupljujte isto za 5 din.
   (sremac, 25. jun 2019 14:07)

  # Link komentara

 4. Sjajna vest, da ih bude jos manje...
   (m, 25. jun 2019 13:57)

  # Link komentara

 5. Super, a kraj reke i dalje svako drugo drvo se sareni od kesa. Podrzavam smanjivanje upotrebe plastike, ali sam prvo za edukaciju i kaznjavanje. Pa pobogu pre mesec dana je bio onaj nesrecni snimak iz Novog Pazara kad bager prebacuje iz reke u reku pun djavo plastike. Dzabe naplacujete kese kad se tako i dalje ponasamo.
   (Mikoli, 25. jun 2019 13:29)

  # Link komentara