1. Rekoh u nekom od pređašnjih (nevidljivih) komentara - dovoljno je samo titanijum i raketa nema.
  (XXL, 13. jun 2019 14:34)

  A titanium raste i uspeva samo u Kini? Ima ga i u Surdulici, samo treba znati kopati.
  (zmitjkoe, 13. jun 2019 16:53)

  # Link komentara

 2. To su poznate i publikovane rezerve. Verovali ili ne Avganistan ima 80% svetskih rezervi retkih metala, nemetala i minerala. Ovo su dokazane rezerve, za sada se ne eksplatišu.
   (Beograđanin, 13. jun 2019 16:52)

  # Link komentara

 3. Izvorišta ima i na drugim mestima, ali glavnina proizvodjača i snabdevača su Kineske kompanije, ali pre svega oni poseduju i tehnologiju u intelektualnu svojinu i konkuretnu cenu rada, jer je to rudarski posao. Ako je ne nadju negde u Južnoj americi da mogu da rasture tu državu i dobiju jeftinu radnu snagu, teško da će to da im se isplati i to je ono što ih muči. Ima nalazišta otkrivenih i u Japanu. Sa druge strane ako su se već namerili da uzjašu Kinu, onda su donekle spremni i da nastupe sa svojom tehnologijom i ovo je moguć pravi trenutak da se upotrebi potencijal sirovine za sankcije, ali nije to Kineski stil. Pre će uvesti nove regulative i standarde koje će zemlje morati da ispune uključujući i pouzdanost ugovora, jer oni koji nisu kadri da se odupru sankijama SAD nema smisla da posluju. Lestvica se stoga diže na neki način i male zemlje će biti osakaćene da se priključe svetu, jer dominacija je iznad ljudskih prava, a ova služe dominaciji, kao pribor za jelo.
  (4m krečana pa ko preskoči, 13. jun 2019 16:10)

  # Link komentara

 4. E nije tačno da te sirovine ima samo u Kini. U Kini se eksplatiše i proizvodi ali sirovine ima i ovde gde ja zivim. Trenutno je daleko jeftinije i konfornije ( brze) kupovati kinesku nego pokrenuti eksplataciju na drugom mestu
  (Juzna Amerika, 13. jun 2019 15:18)

  # Link komentara

 5. Pravi pocetak trgovinskog rata, bio je snaznim ulaskom Kine na trziste sirovina. Imaju sopstvene ali sve vise osvajaju i tudje. Kakve su posledice?
  Prvo, pristup sirovinama, donosi i njihova pravila igre. Suparnici im ustupaju proizvodnju, ali se na taj nacin i sami odricu sirovina.
  Drugo, moze se ocekivati da ce na trzistu sirovina, juan uzeti primat,
  i polako istiskivati sada aktuelne valute.
  Trece, to ce se polako odraziti i na platni promet, tj. sektor usluga,
  cime se polako zaokruzuje celina poslovanja a time i "dobija rat".
  Zato je najuspesniji onaj rat, koji nikada nije ni vodjen (Sun Tsu)
  (Bez ratova molim, 13. jun 2019 15:02)

  # Link komentara

 6. Upravo zbog sirovina SAD i pokrecu ratove, ne interesuju njih u Rusiji i Kini demokratija ili ljudska prava, vec sirovine i trziste za svoju robu!
  Ali danasnje Rusija i Kina nisu zemlje koje bi neko mogao bilo cime zastrasiti ili usloviti, danas su jace karte u njihovim rukama!
  (bigserb, 13. jun 2019 14:43)

  # Link komentara

 7. prpa bato :)
  (pjotr, 13. jun 2019 14:37)

  # Link komentara

 8. Rekoh u nekom od pređašnjih (nevidljivih) komentara - dovoljno je samo titanijum i raketa nema.
   (XXL, 13. jun 2019 14:34)

  # Link komentara