Od jula se probija čep kod Mosta na Adi

Beograd -- Radovi na proširenju Bulevara patrijarha Pavla počeće početkom jula, nakon što je krajem prošle nedelje dodelom ugovora napravljen važan korak ka tome.

Izvor: Beobuild
Pošaljite komentar
 1. Evo ovo je trenutno najrealnije.
  Zatvorli su most u Pere Velimirovića da bi napravili dve ispusnice sa mosta koje trenutno nemaju smisla ali su pored toga radili da se iz Pere Velimirovića voda koja se uliva u Topčiderku izmesti i prekopali su kroz rasadnik paralelno sa topčiderkom novi kanal i tek nakon toga je moguće raditi novi bulevar zbog reke Topčiderke. To jeste da uzima vreme i da će kraće trajati radovi kada budu spajali most sa ade kroz topčiderski park preko šina i taj mali deo bi rasteretio saobraćaj dosta trenutno , dok sa druge stane ako bi se to pustilo a ne i bulevar to bi bilo ludilo od gužve. Rade i na proširenju Pere Velimirovića uskoro, rekli su svima sa ne parnim brojevima da pomere svoja dvorišta za nekoliko metara i spajaju to sa Borskom i lisičijim potokom. Tamo posle je mnogo lakše u Parthrijarha Dimitrija jer već neka infrastruktura postoji, a dok su ovde morali prvo reku i pritoku da rešavaju, imaju i posle ali baš malo jer se već od Pere Velimirovića odaljava.
   (ko je ovde lud, 13. jun 2019 00:47)

  # Link komentara

 2. Izgrađena pruga Beograd-Niš od jula 1881. do kraja avgusta 1884. godine, dakle 3 godine i 2 meseca. Volovskim zapregama i ručnim radom.
  Za 2 godine je potom izgrađen krak do Pirota, a ubrzo i do granice sa Bugarskom.

  Ovi danas uz svu tehnologiju ne mogu tom brzinom ni da rekonstruišu postojeću trasu, a kamoli izgrade nešto novo.

  Nekad se tuneli probijali ručno brže nego što se kod nas gradi uz pomoć mašina.

  I onda se mi poredimo sa Nemačkom i pitamo se kad ćemo imati plate kao oni. Pa, imaćemo, kad budemo efikasni i brzi kao oni.
  (Veliki brat, 13. jun 2019 00:45)

  # Link komentara

 3. i taj rok nece ispostovati
   (neko, 12. jun 2019 18:27)

  # Link komentara

 4. Rok 540 dana? Pa jel volovskim kolima dovoze materijal?!
  (Saša, 12. jun 2019 17:45)

  # Link komentara

 5. Logičnije je da se prvo reši deonica od mosta, paralelno sa šinama kroz Topčiderski park. To će povećati protočnost jer će isključiti raskrsnicu sa Teodora Drajzera.
   (stručnjak, 12. jun 2019 14:27)

  # Link komentara

 6. Потребна је још једна трака од Адског моста право до банана моста којим се пење на Баново брдо. Тиме сва возила која иду на ББ и у Ада мол не морају да се укључују у закрчену Радничку и потом искључују за банана мост. А за отчепљење у правцу града, треба укинути скретање из Паштровићеве ка Обреновцу, да остане само ка граду, тиме нема сече саобраћаја из Обреновца ка граду (за пешаке мора пешачки мост). А ко хоће ка Обреновцу, до петље Адског моста и назад 180 степни, или рније да се спусти поред поште у Радничку.
  (драган, 12. jun 2019 13:40)

  # Link komentara

 7. Semafor mora da se ukloni. Iz Požeške prema gradu, nadvožnjak.
  (braka, 12. jun 2019 12:09)

  # Link komentara

 8. Kod Ada Mall-a je haos svaki dan od kada je otvoren vec dve nedelje. Kod Ade je guzva redovno.
   (Nikola bg, 12. jun 2019 12:01)

  # Link komentara

 9. Previse vozila ima ovaj grad. Jednog dana saobracaj ce stati, a kiseonika ce biti jedino na Avali.
   (Buntovnik, 12. jun 2019 11:55)

  # Link komentara

 10. Most na Adi je 50% beskoristan dok ne budu uredjenje i pristupnice, uključujući i tunel ispod Senjaka, i odstupice povezane sa autoputem ka aerodromu kako bi saobraćaj mogao bez zagušenja da teče. Velika investicija ali skočili se i valja plivati.
  (Zoran, 12. jun 2019 09:27)
  ___…__

  Ovo je malo nepromišljeno napisano.
  Po tvom komentaru ispada da je most napravljen samo da se poveze sa Rakovicom pa je zato beskoristan.
  A sta je sa drugim delovima grada preko Save kojima ne put značajno skraćen?

  Svaki dan sa NBg idem na Banovo Brdo,
  dok nije napravljen most, trebalo mi je oko 50min da stignem a sada mi treba 15tak min.

  ISTINA jeste da most nije kompletan bez tog tunela i proširenja Rakovičkog puta.

  A zamisli da ga nema, svi bi smo se gurali na Gazeli gde bi bio kolaps svaki dan
   (LaleGator, 12. jun 2019 11:45)

  # Link komentara

 11. Konačno se više ne pominje izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod Miloševog konjaka, jer su, najverovatnije, shvatili, da za to nema dovoljno prostora. Tako da će pravac ka Dedinju i pravac ka Topčiderskoj zvezdi i nadalje ostati usko grlo, zbog semaforizovane raskrsnice, sve dok se projekat izgradnje Mosta na Adi ne završi u potpunosti, a to podrazumeva bušenje tunela do Autokomande. Bez tog tunela, ovaj novi most ostaće samo polovično završen u saobraćajnom smislu, kao deo projekta poluprstena.

  PS: Ako je tunel preskupo i vremenski zahtevno rešenje, zašto se ne bi razmislilo o svojevrsnom kružnom toku, ali oko Topčiderskog parka, pri čemu bi "kružne" ulice bile jednosmerne?
  (Der Počti, 12. jun 2019 11:21)

  # Link komentara

 12. Наслов текста не одговара истини, зато што не може да се отчепи ништа код Моста на Ади. Колико видим прва деоница се ради 540 дана (1,5 година) па тек онда се прелази на друге ствари. Та прва фаза не укључује Мост на Ади и не може да помогне код проблема у Топчидеру (јер је ту "чеп").

  Прво је требало средити семафор у Пере Велимировића, јер ми из Раковице сваки дан чекамо доста да би ту прошли, због (што је рекао овде један на форуму) 2 аутомобила која скрећу лево. 30 аутомобила који иду право, чекају 2 аутомобила која скрећу лево и то се све врти у круг док се не направи колона малтене неки пут и до Топчидера. Та раскрсница најбоље функционише кад не ради семафор. Онда саобраћај тече што надлежни могу и да провере, и ту семафор треба искључити ујутру кад се иде на посао и поподне кад се људи враћају, а укључити га у остало време и ноћу.

  Као друго, требало је средити силаз са Моста на Ади.

  И као треће - онда је требало урадити ову што сада кажу прву фазу која је најлакша, све право, лепо, птице цвркућу... Ту фазу сам и ја могао да вам урадим. И та фаза ништа не решава.

  Тако да, стиче се утисак да се пуно ради - а ништа се неће решити јод дуго (сигурно 2-3 године), јер та прва фаза ништа ново неће донети и ту нема застоја. Или, док се ради прва фаза, да се среди семафор у Пере Велимировића и силазак са Моста. Такође, молим вас да не заборавите бициклистичку стазу у будућем Булевару Патријарха Павла јер ми из Раковице и осталих насеља около то очекујемо.
  (sitno, 12. jun 2019 11:15)

  # Link komentara

 13. Zivim blizu i prolazim tuda svaki dan. Saobracajnica je veoma zahtevna jer se izmesta reka i tramvajske sine, tako da ako zavrse za 540 dana ja cu biti presrecan. Ovaj mostic koji se pominje u tekstu duzine je 10m a radili su ga preko godinu dana.
   (ivan, 12. jun 2019 11:15)

  # Link komentara

 14. [link] na strani 13 su rokovi za SMT, to su sve price za malu decu, nista od toga ovi nece zavrsiti ni do 2015.
  (mitro, 12. jun 2019 11:14)

  # Link komentara

 15. Bulevar Patrijarha Pavla je dugačak nepunih 3 km, počinje od Miloševog Konaka (raskrsnica sa Ulicom Teodora Drajzera) i završava sa raskrsnicom Pere Velimirovića, otkad nastaje Bulevar Patrijarha Dimitrija koji ide dole u Rakovicu, skreće levo kod Capitol Parka ka manastiru, pa se uključuje u
  obilaznicu E75.
  Rečenica "prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića ka Košunjaku, u dužini od 1.7 kilometara" nema smisla. Od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića, duž Bulevara Patrijarha Pavla, može se samo ka Topčideru. Ka Košutnjaku vodi drugi bulevar, Bulevar Patrijarha Dimitrija. Po svoj prilici tekst se odnosi na donji deo Bulevara Partijarha Pavla, od tačke kad idući od Miloševog Konaka se dođe do tramvajskih šina, skrene levo i onda ide paralelno sa šinama, sve do Pere Velimirovića. Taj potez je apsolutno ravan i prostran, uz to vrlo kratak (1,7km) tako da je apsolutno nejasno zašto bi mu trebalo toliko vremena da se radi.
  Takođe je interesantno kako će biti ostvarena veza ove deonice sa Mostom na Adi: da li će se ići kroz Topčiderski park paralelno sa tramvajskim šinama ili će nastaviti Bulevarom Patrijarha Pavla do raskrsnice sa Drajzerovom? Obe trase prolaze kroz park i tu će biti dosta kontroverzi...
  (Milan_PT, 12. jun 2019 11:07)

  # Link komentara

 16. Prvo, ovo veze nema sa "cepom kod Adskog mosta" jer za taj deo nema ni tehnicke dokumentacije. Tu se nista ne menja. Drugo, ovo nije samo prosirenje puta vec kompletna zamena infrastrukture na tom pravcu koja je dosta zahtevna. I pored toga 1.5 godina za tih 1.7 km je neverovatan rok (koji ce, naravno, biti probijen). Grad daje (pre)duge rokove i time firmama daje mogucnost da radnike i mehanizaciju podele na vise projekata pa tako imamo situaciju da umesto "napada sa vise strana" vidite desetak radnika, rovokopac i kamion kaKO "kampuju" na lokaciji.
  (Boa II, 12. jun 2019 10:57)

  # Link komentara

 17. Možda medju vaznijim tačkama u gradu jer ceo juzni deo grada bi prodisao a vlast odugovlači. Ja razumem da je 540 dana rok jer izvodjači šetaju radnike sa jednog na drugo gradiliste kao sto je slučaj na trgu, al zar ne mislite da je vreme da se da veća para? Najjeftinina ponuda znaci da će šahtovi biti po sred traka kao svuda u gradu opet umesto ispod trotoara, izbetonirace tramvajske bastice umesto da stave travu. Takodje gradski čelnici i opštinski imaju nekoordinisane izjave jedni pričaju 6 traka plus dve tramvajske drugi kažu 6 ukupno zajedno sa dve tramvajske što znaci 4 +2 tramvajske , plus rade najnebitniji deo umesto da se odmah izmesti saobrqćaj kod Miloševog konaka . Verovatno će to biti poslednja . I taj bulevar ce se graditi preko 5 godina.
  (Car dušan, 12. jun 2019 10:50)

  # Link komentara

 18. Za ove koji spominju tunel ispod toociderca jedan info, nista od toga posto ide direktno na podzemne komplekse vojske, koji naravno nece biti ruseni samo da bi se probio tunel(skoro pricah s jednim generalom na ovu temu). Pitanje je sto je pravljen takav projekat koji ne moze do kraja da bude realizovan?
  (Sun Tzu, 12. jun 2019 10:48)

  # Link komentara

 19. Čep kod Mosta na Adi je nesrećna raskrsnica sa semaforom kod buduceg tunela, ka Požeškoj.
  (Marko, 12. jun 2019 10:46)

  # Link komentara

 20. Most na Adi je 50% beskoristan dok ne budu uredjenje i pristupnice, uključujući i tunel ispod Senjaka, i odstupice povezane sa autoputem ka aerodromu kako bi saobraćaj mogao bez zagušenja da teče. Velika investicija ali skočili se i valja plivati.
  (Zoran, 12. jun 2019 09:27)

  Most na Adi je odličan za celu Čukaricu i za NBG koji ide ka Čukaricu. Da može imati dosta veću korist, naravno da da, ali daleko od toga da je 50% beskoristan.
   (Kibo, 12. jun 2019 10:39)

  # Link komentara

 21. Reka Topćiderka, sećam se kao dete (pre 50 god.) majka me je vodila tamo i video sam ribe kako plivaju, toliko je bila čista.
  (Bager, 12. jun 2019 10:28)

  # Link komentara

 22. Znači ovaj projekat ipak neće rešiti gužve na mostu preko Ade.

  Prvo, most se završava sa semaforisanom raskrsnicom, gde će biti budući tunel ispod Senjaka. Tu su već sada neverovatne gužve u vreme poslepodnevnog špica. Nikakav rakovički bulevar to ne može otčepiti. Čekaj da se tunel završi pa ćete videti šta je čep - zamisli samo automobile u tunelu koji čekaju po 10-15 min da prođu tu raskrsnicu. Ta raskrsnica je ogroman projektantski promašaj i tu nema leka!!!

  Drugo, 150m posle tog semafora, kod Topčiderskog parka je sledeći semafor na raskrsnici sa tramvajskim šinama, gde su uvek gužve. Ovaj giga-mega projekat neće rešiti tu raskrsnicu, već onu koja je oko 3 km dalje.

  Znači gužve na mostu ostaju još najmanje sledećih 4-5 godina, a verovatno i mnogo mnogo duže.
  (Semafor, 12. jun 2019 10:27)

  # Link komentara

 23. Pa sta ako je 540 dana? Cekali smo i do sada, sacekacemo i 1540 dana ako treba, samo da se napravi.
  (nenad, 12. jun 2019 10:14)

  # Link komentara

 24. Kada će se rešiti čep na Obrenovačkom putu od Čukaričke padine do Ade Ciganlije?
  Pogotovu odkad je otvoren Ada Mol gužve su nesnosne.
  (Predrag, 12. jun 2019 09:58)

  # Link komentara

 25. До станице Кошутњак иде 4 траке колосека. На даље две. Да ли су и даље потребне све 4 пошто нема више Главне станице. Да ли се могу искористити за један правац булевара? Други можда у другом нивоу?
  (драган, 12. jun 2019 09:28)

  # Link komentara

 26. Most na Adi je 50% beskoristan dok ne budu uredjenje i pristupnice, uključujući i tunel ispod Senjaka, i odstupice povezane sa autoputem ka aerodromu kako bi saobraćaj mogao bez zagušenja da teče. Velika investicija ali skočili se i valja plivati.
  (Zoran, 12. jun 2019 09:27)

  # Link komentara

 27. Ovo je jedno veliko ludilo koje se satoji od više malih ludila...

  540 dana za 1,7 kilometara kroz zemljište ravno kao dlan?

  Deo bulevara od Košutnjaka ka Hipodromu pored pruge? To znači da će se iseći i asfaltirati pola Topčiderskog parka.
  (Monsieur Alphonse, 12. jun 2019 09:23)

  # Link komentara

 28. Ako Boga znate, na raskrsnici kod tog novog mostica za Pere Velimirovica dodajte barem privremeno prosirenje za nas koji idemo dalje ka Rakovici. Zbog jednog ili dva automobila koji skrecu levo preko mosta svaki dan kolona od po pola kilometra.

  Aj nek vam ne bude tesko.
   (Rakovica, 12. jun 2019 09:22)

  # Link komentara

 29. OK.

  Ovo je zaista potrebno i pohvalno (mada mi nije jasno sta tu ima da se radi godinu i po dana)za razliku od nekih drugih projekata poput skandalozne rekonstrukcije Cvetnog Trga.

  U svakom slucaju podtzavam ove radove.
  (Nikola, 12. jun 2019 09:11)

  # Link komentara

 30. 540 dana za 1,7 km!!!??? Verovatno je i ovo najteža deonica na svetu.
   (Bludni Sin, 12. jun 2019 08:51)

  # Link komentara

 31. Kada ce da pocne da se pravi tunel ispod Topcidera koji je planom predvidjen koji ce da poveze Autokomandu sa mostom na Adi
  (Samo pitam, 12. jun 2019 08:51)

  # Link komentara