Petak, 31.05.2019.

18:03

Posle blokade Rusije za uvoz mesa oglasili se Carnex, Zlatiborac, Big Bull i Matijević

Kompanije Carnex, Zlatiborac, Big Bull i Matijević navode da čine sve što mogu da suspenzija izvoza njihovih proizvoda na rusko tržište bude otklonjena.

Izvor: Tanjug

Posle blokade Rusije za uvoz mesa oglasili se Carnex, Zlatiborac, Big Bull i Matijeviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Analiticar

pre 4 godine

Svi koji sumnjaju u kvalitet srpskih preradjivaca, procitajte ponovo rusko objasnjenje. Suspenzija je privremena, vazi od 4.06. do prevazilazenja formalnih neusaglasenosti. Kupujte domace!

boki

pre 4 godine

Ja ranim sve domace i sve jedem sto sam proizvedem mada mi se svi smeju ali nema veze,nemam gasove,trigliceride,holesterol,pritisak itd.kao ostali moji jarani..
Sasvim slucajno pre tri godine reko odustajem od paradajiza,krastavaca,krompira tj od baste a posadijo sam vec,nista prskao i diro nisam i nikad bolja basta bila nije a tako i danas posadim malo privezem i zalijem i sta mi bog da,jes da ima buba zlatica koliko hoces,krastavac kriv u slovo s,paradajiz oblik d....a ali braso preukusno je.. Sva ta prskanja itd sve je farsa radi protita i nista drugo..

blau

pre 4 godine

(nikola, 31. maj 2019 20:21)
Slazem se sa tobom. Suhomesnati proizvodi iz tog vremena su bili pravi delikates. Pastete, cajne kobasice, zemuska kobasica, mesni narezak, suvi vrat, sunke, salame... Ko zna da li cu ikada u zivotu vise probati tako ukusne mesne preradjevine.
Samo, ako se secam, sve je bilo skuplje. Kod mene su se virsle u kuci, jele od plate do plate.
Al sada da moram da biram, da li bi jeo ovaj otpad od mesa svaki dan, ili jednom nedeljno po nesto suhomesnato, a da je u rangu kvaliteta tadasnjeg, izabrao bi ovo drugo.
I ne samo mesne preradjevine, sokovi, keksevi, cokolade, bombone, hrana uopste iz tog vremena je bila daleko kvalitetnija.
Svega je bilo manje, al je bilo daleko ukusnije i slasnije.

sta nije

pre 4 godine

@ Volej u raslje

malo vise nego li smesan tvoj komentar, juneci jezik, obrazi, tripice, teleca dzigerica, brizle i bubrezi pa to je uvek za prave gurmane bilo visoko umece kulinarstava?

ahm

pre 4 godine

@Ko
Grcka ima BDP od 200 milijardi dolara, a u krizi je. Dakle, u krizi veci BDP nego sve zemlje bivse SFRJ ZAJEDNO. Nemoj Grcku da uporedjujes s nama.
Grci su EU drzava, mi smo ruska gubernija.

dragan

pre 4 godine

Kad kupite krastavce, papriku u tegli pišebrok trajanja 3dana po otvaranju, kod moje babe traje pa gidine. Naši sokovi kao prirodni rok trajanja 3 dana jer su puni šećera. Domaći sok može i 10 dana u frižideru da bude zdrav, nemci za meso Koriste"zaštićenu atmosferu",što je za nas fantastika. Nikad zaboraviti neću kako sam do kraja sedamdesetih sirove viršle jeo, a tek ulaskom u mesaru kad zamiriši svo meso. E onda su otkrili "zdravu" soju i nestade i ukus i miris.

MoX

pre 4 godine

Ako ćemo iskreno, ovo i jesu od ranije poznati brendovi po nižem kvalitetu proizvoda, naročito Matijević. Inače, sadašnji Carnex je bleda senka giganta iz bivše SFRJ.

dux

pre 4 godine

Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.
(Carapan, 31. maj 2019 19:06)

Prosto pitanje...a što je prosečni životni vek u USA 9 a u EU 11 godina duži nego u Rusiji? Mislim, ovi jedu otrov a ovi najbolju hranu, malo mi nije logično..

rebro

pre 4 godine

@Ko, prvo moraš da se opismeniš da bi komentarisao jer se piše "azerbejdžanski, turski".
Drugo, našao si grčko pivo kao relevantan reper! Pa da je to pivo dobro ne bi Grci bili Hajniken.

Не могу да се сетим ни једног

pre 4 godine

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?
(Јабучило, 31. maj 2019 18:52)

Наравно. Руси су широм света познати по контроли квалитета поготово у индустрији хране. То је и разлог великог броја познатих брендова из Русије. Иначе им се мора честитати на доследној симетрији у међусобним односима, јер ми њима нисмо увели санкције, а они нас санкционишу па готово перманентно.

Volej u rašlje

pre 4 godine

Sve iznutrice, glave, papci, koza i sl. u normalnim drzavama spada u otpad i mora da se zbrinjava po propisima. Kod nas to nije otpad. Kod nas su to salamice, pastete, kobasice... Zna Carina koliko se toga uveze u Srbiju, jer se tajkunima tako moze. Moj otac, brat i ja susimo nase meso, ne mnogo, ali dovoljno da ne kupujemo to smece.

how?

pre 4 godine

Normalno da neće naše svinjsko meso kad grokće na argentinskom.
(Miki, 31. maj 2019 19:08)

Hahahahahaha! Svaka čast za komentar! Suvišno je reći više bilo šta od toga. Bravo!

nikola

pre 4 godine

Jo's se secam onog mirisa virsli iz SFRJ..i nisam ga osetio jedno decenijama! Sad koju god skuvam ne mirise vec smrdi..tadasnji carnex I ovaj sad nemaju veze sa vezom.

артиљерац

pre 4 godine

Неко је већ написао,руски санитарни прописи су најстрожији на свету.У јесен
2013 су испоручиоцу из САД вратили ЦЕО БРОД,25 000 тона смрзнуте свињетине,
због вишка антибиотика у месу.САД су протествовале,како је месо по ЊИХОВИМ
прописима апсолутно исправно.Руси су одговорили,можда по вашим,по нашим није.

Ko

pre 4 godine

Evo idite u Grcku pa vidite kako se postuje narod i drzava, skoro nista se ne uvozi, od sastojaka za pivo do povrca, aj neko da mi nadje u Grckoj, Azerbejdzanski krompir ili Turski paradajz, beli luk iz Kine ili slicno, pa samo na to da se ugledamo, ej pa mi nismo u stanju da damo podsticaj seljacima za gajenje hmelja i jecma za pivo a tolike pivare posluju kod nas, pa da li je to normalno, ali kod nas bi svako da vara i da se ovajdi, a tako ne moze.

max

pre 4 godine

Inace mi nikada nije bilo jasno kako onolika zemlja mora da uvozi meso
(pex, 31. maj 2019 18:30)

Rusija ima komplikovanu geografiju. Iako je najveca zemlja na svetu veci deo cine sume, mocvare, neplodna zemlja, pustinje i surova klima. Treba nahraniti 150 miliona ljudi. Srecom pa imaju nafte, gasa i ruda koliko hoce pa mogu da uvoze hranu. Ukrajina i Belorusija su bile hraniteljice Sovjetskog saveza, a Rusija je naftom, gasom i rudama pokretala sve motore, masine, elektrane i toplane.

Nikola

pre 4 godine

...a problem je nastao, tvrde u saopštenju, zbog neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima.

Ovo zvuci kao da je meso sasvim OK, samo administrativno treba da se usaglasimo sa Rusima. Papirologija, eto, mi sve radimo korektno i bez greske, meso nam je OK, jedino papirologiju nismo uskladili sa ruskom. Bozeeee, ko nas ne zna skupo ce nas platiti.

vet

pre 4 godine

"neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima "

U prevodu, pokusali su Rusima da uvale meso prepuno antibiotika i ostalih otrova. Rusi imaju VISOK standard po pitanju hrane i NE ZELE DA TRUJU SVOJ NAROD. Znaci, svo to meso koje nije otislo za Rusiju jescemo mi..nasa deca... U Rusiji se ne resava problem kao kod nas..setite se aflatoksina... hmm..dozvoljena doza je 0.05 sada je 0.5...hmmm, doneti zakona da je dozvoljena doza 0.5... problem resen... UZASSS!!!!!

Pera

pre 4 godine

Sto se tice mesa u Lidlu, veoma cesto stoji natpis da je domace i ima na pakovu nalepnicu instituta koji postoji vec 60 godina u Srbiji i bavi se kontrolom mesa. Svinjske snicle i pilece grudi su bile sveze i mnogo ukusnije nego u okolnim mesarama. Doduse cena je nesto visa nego u tim mesarama ali vredi.

PP

pre 4 godine

Ne mogu da imenujem firmu, alivelika firma iz Novog Sada je u Rusiju poslala vrata i ramove za stanove kojisu se gradili u Sociju. Rusi su sva vrata razbili. Cak su i glavom razbijali. Presovan kineski karton... Vratili su sva vrata i ramove u rinfuzi. Razlupano. Ne daju olako da ih neko prevari.

Carapan

pre 4 godine

Ruski standard za voce, povrce a posebno meso i mlecne proizvode su mnogo stroziji od EU standarda. Zato se cesto desavalo u proslosti da nam vracaju sve navedene proizvode nazad u ogromnim kolicinama, i sve to se nadje na pijaci i radnjama po mizernim cenama. posledice toga su da seljaci prosipaju mleko, jer im je ubijena cena, jer ono sto je vraceno nazad ima 1000x vise alfa toksina od dozvoljenog, zato mu i jeste cena takva kakva jeste. Isto to vazi i za voce i povrce gde su nasli odredjene bakterije i upotrebu pesticida, pa su vracali citave kontigente svega i svacega. Desavalo se da su cak i kupovali jabuke iz poljske i pokusali to da preprodaju Rusima. Primera ima milion, ovo su samo neki..
Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.

Boris

pre 4 godine

Neusklađeni ste jer čak i Koka-kola ima više vitamina i zdravija je od vaših proizvoda. Kupim meso u Lidlu uvezeno iz Hrvatske/Nemačke i može da stoji bez problema po nedelju dana u frižideru dok vaše već prvi dan bude cmeljavo a kada se peče iscuri pola litre vode iz njega.

micko vicko

pre 4 godine

Bolje da ne znam šta ne štima... I ovako mi se gade svi domaći proizvodi baš zbog svinjarluka. Pogledajte na šta nam liči država... Komplet smo prljavj, aljkavi i neuredni.

više od zaprepašćenja

pre 4 godine

Oni kao neće, a nama se preti koliko će svinjsko meso poskupeti.Junetina otišla u Aziju svinjsko Rusi neće dok ne pojevtini a nama osta suvoguzo pileće dok i ono ne poskupi.Mi ne moramo da jedemo pa to ti je.

Јабучило

pre 4 godine

neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?

Dejan A

pre 4 godine

Rusko trziste je ogromno, imamo sa njima medjunarodni sporazum i od nas traze samo sanitarni pregled, ne sertifikat, i mi to upropastimo. Stvarno smo genijalci.

cento

pre 4 godine

"Ovakva situacija nije izuzetak u industriji mesnih preradjevina, ali ni u drugim granama industrije u Srbiji, jer u procesu i kontroli uvoza dolazi do uobičajene procedure nadzora, za kojom sledi i zahtev za dodatnim uskladjivanjem sa tehnološko-tehničkim propisima zemlje uvoznice, a po njihovom uskladjivanju, u skladu sa procedurom, očekuje se i da se kompanije ponovo nadju na listi izvoznika u Rusku Federaciju", objašnjavaju srpske kompanije.

Jest se ljudi ispricase umjesto da kazu,pokusali smo da prevarimo i uhvatise nas u prevari.Srpska posla.

Dejan A

pre 4 godine

Rusko trziste je ogromno, imamo sa njima medjunarodni sporazum i od nas traze samo sanitarni pregled, ne sertifikat, i mi to upropastimo. Stvarno smo genijalci.

Јабучило

pre 4 godine

neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?

micko vicko

pre 4 godine

Bolje da ne znam šta ne štima... I ovako mi se gade svi domaći proizvodi baš zbog svinjarluka. Pogledajte na šta nam liči država... Komplet smo prljavj, aljkavi i neuredni.

vet

pre 4 godine

"neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima "

U prevodu, pokusali su Rusima da uvale meso prepuno antibiotika i ostalih otrova. Rusi imaju VISOK standard po pitanju hrane i NE ZELE DA TRUJU SVOJ NAROD. Znaci, svo to meso koje nije otislo za Rusiju jescemo mi..nasa deca... U Rusiji se ne resava problem kao kod nas..setite se aflatoksina... hmm..dozvoljena doza je 0.05 sada je 0.5...hmmm, doneti zakona da je dozvoljena doza 0.5... problem resen... UZASSS!!!!!

PP

pre 4 godine

Ne mogu da imenujem firmu, alivelika firma iz Novog Sada je u Rusiju poslala vrata i ramove za stanove kojisu se gradili u Sociju. Rusi su sva vrata razbili. Cak su i glavom razbijali. Presovan kineski karton... Vratili su sva vrata i ramove u rinfuzi. Razlupano. Ne daju olako da ih neko prevari.

cento

pre 4 godine

"Ovakva situacija nije izuzetak u industriji mesnih preradjevina, ali ni u drugim granama industrije u Srbiji, jer u procesu i kontroli uvoza dolazi do uobičajene procedure nadzora, za kojom sledi i zahtev za dodatnim uskladjivanjem sa tehnološko-tehničkim propisima zemlje uvoznice, a po njihovom uskladjivanju, u skladu sa procedurom, očekuje se i da se kompanije ponovo nadju na listi izvoznika u Rusku Federaciju", objašnjavaju srpske kompanije.

Jest se ljudi ispricase umjesto da kazu,pokusali smo da prevarimo i uhvatise nas u prevari.Srpska posla.

Ko

pre 4 godine

Evo idite u Grcku pa vidite kako se postuje narod i drzava, skoro nista se ne uvozi, od sastojaka za pivo do povrca, aj neko da mi nadje u Grckoj, Azerbejdzanski krompir ili Turski paradajz, beli luk iz Kine ili slicno, pa samo na to da se ugledamo, ej pa mi nismo u stanju da damo podsticaj seljacima za gajenje hmelja i jecma za pivo a tolike pivare posluju kod nas, pa da li je to normalno, ali kod nas bi svako da vara i da se ovajdi, a tako ne moze.

Boris

pre 4 godine

Neusklađeni ste jer čak i Koka-kola ima više vitamina i zdravija je od vaših proizvoda. Kupim meso u Lidlu uvezeno iz Hrvatske/Nemačke i može da stoji bez problema po nedelju dana u frižideru dok vaše već prvi dan bude cmeljavo a kada se peče iscuri pola litre vode iz njega.

how?

pre 4 godine

Normalno da neće naše svinjsko meso kad grokće na argentinskom.
(Miki, 31. maj 2019 19:08)

Hahahahahaha! Svaka čast za komentar! Suvišno je reći više bilo šta od toga. Bravo!

nikola

pre 4 godine

Jo's se secam onog mirisa virsli iz SFRJ..i nisam ga osetio jedno decenijama! Sad koju god skuvam ne mirise vec smrdi..tadasnji carnex I ovaj sad nemaju veze sa vezom.

Nikola

pre 4 godine

...a problem je nastao, tvrde u saopštenju, zbog neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima.

Ovo zvuci kao da je meso sasvim OK, samo administrativno treba da se usaglasimo sa Rusima. Papirologija, eto, mi sve radimo korektno i bez greske, meso nam je OK, jedino papirologiju nismo uskladili sa ruskom. Bozeeee, ko nas ne zna skupo ce nas platiti.

артиљерац

pre 4 godine

Неко је већ написао,руски санитарни прописи су најстрожији на свету.У јесен
2013 су испоручиоцу из САД вратили ЦЕО БРОД,25 000 тона смрзнуте свињетине,
због вишка антибиотика у месу.САД су протествовале,како је месо по ЊИХОВИМ
прописима апсолутно исправно.Руси су одговорили,можда по вашим,по нашим није.

MoX

pre 4 godine

Ako ćemo iskreno, ovo i jesu od ranije poznati brendovi po nižem kvalitetu proizvoda, naročito Matijević. Inače, sadašnji Carnex je bleda senka giganta iz bivše SFRJ.

Volej u rašlje

pre 4 godine

Sve iznutrice, glave, papci, koza i sl. u normalnim drzavama spada u otpad i mora da se zbrinjava po propisima. Kod nas to nije otpad. Kod nas su to salamice, pastete, kobasice... Zna Carina koliko se toga uveze u Srbiju, jer se tajkunima tako moze. Moj otac, brat i ja susimo nase meso, ne mnogo, ali dovoljno da ne kupujemo to smece.

Carapan

pre 4 godine

Ruski standard za voce, povrce a posebno meso i mlecne proizvode su mnogo stroziji od EU standarda. Zato se cesto desavalo u proslosti da nam vracaju sve navedene proizvode nazad u ogromnim kolicinama, i sve to se nadje na pijaci i radnjama po mizernim cenama. posledice toga su da seljaci prosipaju mleko, jer im je ubijena cena, jer ono sto je vraceno nazad ima 1000x vise alfa toksina od dozvoljenog, zato mu i jeste cena takva kakva jeste. Isto to vazi i za voce i povrce gde su nasli odredjene bakterije i upotrebu pesticida, pa su vracali citave kontigente svega i svacega. Desavalo se da su cak i kupovali jabuke iz poljske i pokusali to da preprodaju Rusima. Primera ima milion, ovo su samo neki..
Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.

više od zaprepašćenja

pre 4 godine

Oni kao neće, a nama se preti koliko će svinjsko meso poskupeti.Junetina otišla u Aziju svinjsko Rusi neće dok ne pojevtini a nama osta suvoguzo pileće dok i ono ne poskupi.Mi ne moramo da jedemo pa to ti je.

ahm

pre 4 godine

@Ko
Grcka ima BDP od 200 milijardi dolara, a u krizi je. Dakle, u krizi veci BDP nego sve zemlje bivse SFRJ ZAJEDNO. Nemoj Grcku da uporedjujes s nama.
Grci su EU drzava, mi smo ruska gubernija.

dragan

pre 4 godine

Kad kupite krastavce, papriku u tegli pišebrok trajanja 3dana po otvaranju, kod moje babe traje pa gidine. Naši sokovi kao prirodni rok trajanja 3 dana jer su puni šećera. Domaći sok može i 10 dana u frižideru da bude zdrav, nemci za meso Koriste"zaštićenu atmosferu",što je za nas fantastika. Nikad zaboraviti neću kako sam do kraja sedamdesetih sirove viršle jeo, a tek ulaskom u mesaru kad zamiriši svo meso. E onda su otkrili "zdravu" soju i nestade i ukus i miris.

blau

pre 4 godine

(nikola, 31. maj 2019 20:21)
Slazem se sa tobom. Suhomesnati proizvodi iz tog vremena su bili pravi delikates. Pastete, cajne kobasice, zemuska kobasica, mesni narezak, suvi vrat, sunke, salame... Ko zna da li cu ikada u zivotu vise probati tako ukusne mesne preradjevine.
Samo, ako se secam, sve je bilo skuplje. Kod mene su se virsle u kuci, jele od plate do plate.
Al sada da moram da biram, da li bi jeo ovaj otpad od mesa svaki dan, ili jednom nedeljno po nesto suhomesnato, a da je u rangu kvaliteta tadasnjeg, izabrao bi ovo drugo.
I ne samo mesne preradjevine, sokovi, keksevi, cokolade, bombone, hrana uopste iz tog vremena je bila daleko kvalitetnija.
Svega je bilo manje, al je bilo daleko ukusnije i slasnije.

max

pre 4 godine

Inace mi nikada nije bilo jasno kako onolika zemlja mora da uvozi meso
(pex, 31. maj 2019 18:30)

Rusija ima komplikovanu geografiju. Iako je najveca zemlja na svetu veci deo cine sume, mocvare, neplodna zemlja, pustinje i surova klima. Treba nahraniti 150 miliona ljudi. Srecom pa imaju nafte, gasa i ruda koliko hoce pa mogu da uvoze hranu. Ukrajina i Belorusija su bile hraniteljice Sovjetskog saveza, a Rusija je naftom, gasom i rudama pokretala sve motore, masine, elektrane i toplane.

Не могу да се сетим ни једног

pre 4 godine

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?
(Јабучило, 31. maj 2019 18:52)

Наравно. Руси су широм света познати по контроли квалитета поготово у индустрији хране. То је и разлог великог броја познатих брендова из Русије. Иначе им се мора честитати на доследној симетрији у међусобним односима, јер ми њима нисмо увели санкције, а они нас санкционишу па готово перманентно.

boki

pre 4 godine

Ja ranim sve domace i sve jedem sto sam proizvedem mada mi se svi smeju ali nema veze,nemam gasove,trigliceride,holesterol,pritisak itd.kao ostali moji jarani..
Sasvim slucajno pre tri godine reko odustajem od paradajiza,krastavaca,krompira tj od baste a posadijo sam vec,nista prskao i diro nisam i nikad bolja basta bila nije a tako i danas posadim malo privezem i zalijem i sta mi bog da,jes da ima buba zlatica koliko hoces,krastavac kriv u slovo s,paradajiz oblik d....a ali braso preukusno je.. Sva ta prskanja itd sve je farsa radi protita i nista drugo..

Pera

pre 4 godine

Sto se tice mesa u Lidlu, veoma cesto stoji natpis da je domace i ima na pakovu nalepnicu instituta koji postoji vec 60 godina u Srbiji i bavi se kontrolom mesa. Svinjske snicle i pilece grudi su bile sveze i mnogo ukusnije nego u okolnim mesarama. Doduse cena je nesto visa nego u tim mesarama ali vredi.

dux

pre 4 godine

Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.
(Carapan, 31. maj 2019 19:06)

Prosto pitanje...a što je prosečni životni vek u USA 9 a u EU 11 godina duži nego u Rusiji? Mislim, ovi jedu otrov a ovi najbolju hranu, malo mi nije logično..

sta nije

pre 4 godine

@ Volej u raslje

malo vise nego li smesan tvoj komentar, juneci jezik, obrazi, tripice, teleca dzigerica, brizle i bubrezi pa to je uvek za prave gurmane bilo visoko umece kulinarstava?

rebro

pre 4 godine

@Ko, prvo moraš da se opismeniš da bi komentarisao jer se piše "azerbejdžanski, turski".
Drugo, našao si grčko pivo kao relevantan reper! Pa da je to pivo dobro ne bi Grci bili Hajniken.

Analiticar

pre 4 godine

Svi koji sumnjaju u kvalitet srpskih preradjivaca, procitajte ponovo rusko objasnjenje. Suspenzija je privremena, vazi od 4.06. do prevazilazenja formalnih neusaglasenosti. Kupujte domace!

dux

pre 4 godine

Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.
(Carapan, 31. maj 2019 19:06)

Prosto pitanje...a što je prosečni životni vek u USA 9 a u EU 11 godina duži nego u Rusiji? Mislim, ovi jedu otrov a ovi najbolju hranu, malo mi nije logično..

Не могу да се сетим ни једног

pre 4 godine

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?
(Јабучило, 31. maj 2019 18:52)

Наравно. Руси су широм света познати по контроли квалитета поготово у индустрији хране. То је и разлог великог броја познатих брендова из Русије. Иначе им се мора честитати на доследној симетрији у међусобним односима, јер ми њима нисмо увели санкције, а они нас санкционишу па готово перманентно.

ahm

pre 4 godine

@Ko
Grcka ima BDP od 200 milijardi dolara, a u krizi je. Dakle, u krizi veci BDP nego sve zemlje bivse SFRJ ZAJEDNO. Nemoj Grcku da uporedjujes s nama.
Grci su EU drzava, mi smo ruska gubernija.

rebro

pre 4 godine

@Ko, prvo moraš da se opismeniš da bi komentarisao jer se piše "azerbejdžanski, turski".
Drugo, našao si grčko pivo kao relevantan reper! Pa da je to pivo dobro ne bi Grci bili Hajniken.

Carapan

pre 4 godine

Ruski standard za voce, povrce a posebno meso i mlecne proizvode su mnogo stroziji od EU standarda. Zato se cesto desavalo u proslosti da nam vracaju sve navedene proizvode nazad u ogromnim kolicinama, i sve to se nadje na pijaci i radnjama po mizernim cenama. posledice toga su da seljaci prosipaju mleko, jer im je ubijena cena, jer ono sto je vraceno nazad ima 1000x vise alfa toksina od dozvoljenog, zato mu i jeste cena takva kakva jeste. Isto to vazi i za voce i povrce gde su nasli odredjene bakterije i upotrebu pesticida, pa su vracali citave kontigente svega i svacega. Desavalo se da su cak i kupovali jabuke iz poljske i pokusali to da preprodaju Rusima. Primera ima milion, ovo su samo neki..
Voleli mi Ruse ili ne, ali sto se tice hrane, Ruski standard je najbolji ili medju najboljima na svetu, godinama ispred EU i svetlosnim godinama ispred USA, gde gotovo da nemate proizvoda bez GMO. Cak ga i u pivo stavljaju. Najpoznatija nasem trzistu su Budweizer i Corona extra.

Boris

pre 4 godine

Neusklađeni ste jer čak i Koka-kola ima više vitamina i zdravija je od vaših proizvoda. Kupim meso u Lidlu uvezeno iz Hrvatske/Nemačke i može da stoji bez problema po nedelju dana u frižideru dok vaše već prvi dan bude cmeljavo a kada se peče iscuri pola litre vode iz njega.

Analiticar

pre 4 godine

Svi koji sumnjaju u kvalitet srpskih preradjivaca, procitajte ponovo rusko objasnjenje. Suspenzija je privremena, vazi od 4.06. do prevazilazenja formalnih neusaglasenosti. Kupujte domace!

boki

pre 4 godine

Ja ranim sve domace i sve jedem sto sam proizvedem mada mi se svi smeju ali nema veze,nemam gasove,trigliceride,holesterol,pritisak itd.kao ostali moji jarani..
Sasvim slucajno pre tri godine reko odustajem od paradajiza,krastavaca,krompira tj od baste a posadijo sam vec,nista prskao i diro nisam i nikad bolja basta bila nije a tako i danas posadim malo privezem i zalijem i sta mi bog da,jes da ima buba zlatica koliko hoces,krastavac kriv u slovo s,paradajiz oblik d....a ali braso preukusno je.. Sva ta prskanja itd sve je farsa radi protita i nista drugo..

артиљерац

pre 4 godine

Неко је већ написао,руски санитарни прописи су најстрожији на свету.У јесен
2013 су испоручиоцу из САД вратили ЦЕО БРОД,25 000 тона смрзнуте свињетине,
због вишка антибиотика у месу.САД су протествовале,како је месо по ЊИХОВИМ
прописима апсолутно исправно.Руси су одговорили,можда по вашим,по нашим није.

Pera

pre 4 godine

Sto se tice mesa u Lidlu, veoma cesto stoji natpis da je domace i ima na pakovu nalepnicu instituta koji postoji vec 60 godina u Srbiji i bavi se kontrolom mesa. Svinjske snicle i pilece grudi su bile sveze i mnogo ukusnije nego u okolnim mesarama. Doduse cena je nesto visa nego u tim mesarama ali vredi.

dragan

pre 4 godine

Kad kupite krastavce, papriku u tegli pišebrok trajanja 3dana po otvaranju, kod moje babe traje pa gidine. Naši sokovi kao prirodni rok trajanja 3 dana jer su puni šećera. Domaći sok može i 10 dana u frižideru da bude zdrav, nemci za meso Koriste"zaštićenu atmosferu",što je za nas fantastika. Nikad zaboraviti neću kako sam do kraja sedamdesetih sirove viršle jeo, a tek ulaskom u mesaru kad zamiriši svo meso. E onda su otkrili "zdravu" soju i nestade i ukus i miris.

vet

pre 4 godine

"neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima "

U prevodu, pokusali su Rusima da uvale meso prepuno antibiotika i ostalih otrova. Rusi imaju VISOK standard po pitanju hrane i NE ZELE DA TRUJU SVOJ NAROD. Znaci, svo to meso koje nije otislo za Rusiju jescemo mi..nasa deca... U Rusiji se ne resava problem kao kod nas..setite se aflatoksina... hmm..dozvoljena doza je 0.05 sada je 0.5...hmmm, doneti zakona da je dozvoljena doza 0.5... problem resen... UZASSS!!!!!

Volej u rašlje

pre 4 godine

Sve iznutrice, glave, papci, koza i sl. u normalnim drzavama spada u otpad i mora da se zbrinjava po propisima. Kod nas to nije otpad. Kod nas su to salamice, pastete, kobasice... Zna Carina koliko se toga uveze u Srbiju, jer se tajkunima tako moze. Moj otac, brat i ja susimo nase meso, ne mnogo, ali dovoljno da ne kupujemo to smece.

micko vicko

pre 4 godine

Bolje da ne znam šta ne štima... I ovako mi se gade svi domaći proizvodi baš zbog svinjarluka. Pogledajte na šta nam liči država... Komplet smo prljavj, aljkavi i neuredni.

više od zaprepašćenja

pre 4 godine

Oni kao neće, a nama se preti koliko će svinjsko meso poskupeti.Junetina otišla u Aziju svinjsko Rusi neće dok ne pojevtini a nama osta suvoguzo pileće dok i ono ne poskupi.Mi ne moramo da jedemo pa to ti je.

sta nije

pre 4 godine

@ Volej u raslje

malo vise nego li smesan tvoj komentar, juneci jezik, obrazi, tripice, teleca dzigerica, brizle i bubrezi pa to je uvek za prave gurmane bilo visoko umece kulinarstava?

Dejan A

pre 4 godine

Rusko trziste je ogromno, imamo sa njima medjunarodni sporazum i od nas traze samo sanitarni pregled, ne sertifikat, i mi to upropastimo. Stvarno smo genijalci.

cento

pre 4 godine

"Ovakva situacija nije izuzetak u industriji mesnih preradjevina, ali ni u drugim granama industrije u Srbiji, jer u procesu i kontroli uvoza dolazi do uobičajene procedure nadzora, za kojom sledi i zahtev za dodatnim uskladjivanjem sa tehnološko-tehničkim propisima zemlje uvoznice, a po njihovom uskladjivanju, u skladu sa procedurom, očekuje se i da se kompanije ponovo nadju na listi izvoznika u Rusku Federaciju", objašnjavaju srpske kompanije.

Jest se ljudi ispricase umjesto da kazu,pokusali smo da prevarimo i uhvatise nas u prevari.Srpska posla.

Ko

pre 4 godine

Evo idite u Grcku pa vidite kako se postuje narod i drzava, skoro nista se ne uvozi, od sastojaka za pivo do povrca, aj neko da mi nadje u Grckoj, Azerbejdzanski krompir ili Turski paradajz, beli luk iz Kine ili slicno, pa samo na to da se ugledamo, ej pa mi nismo u stanju da damo podsticaj seljacima za gajenje hmelja i jecma za pivo a tolike pivare posluju kod nas, pa da li je to normalno, ali kod nas bi svako da vara i da se ovajdi, a tako ne moze.

max

pre 4 godine

Inace mi nikada nije bilo jasno kako onolika zemlja mora da uvozi meso
(pex, 31. maj 2019 18:30)

Rusija ima komplikovanu geografiju. Iako je najveca zemlja na svetu veci deo cine sume, mocvare, neplodna zemlja, pustinje i surova klima. Treba nahraniti 150 miliona ljudi. Srecom pa imaju nafte, gasa i ruda koliko hoce pa mogu da uvoze hranu. Ukrajina i Belorusija su bile hraniteljice Sovjetskog saveza, a Rusija je naftom, gasom i rudama pokretala sve motore, masine, elektrane i toplane.

nikola

pre 4 godine

Jo's se secam onog mirisa virsli iz SFRJ..i nisam ga osetio jedno decenijama! Sad koju god skuvam ne mirise vec smrdi..tadasnji carnex I ovaj sad nemaju veze sa vezom.

Nikola

pre 4 godine

...a problem je nastao, tvrde u saopštenju, zbog neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima.

Ovo zvuci kao da je meso sasvim OK, samo administrativno treba da se usaglasimo sa Rusima. Papirologija, eto, mi sve radimo korektno i bez greske, meso nam je OK, jedino papirologiju nismo uskladili sa ruskom. Bozeeee, ko nas ne zna skupo ce nas platiti.

PP

pre 4 godine

Ne mogu da imenujem firmu, alivelika firma iz Novog Sada je u Rusiju poslala vrata i ramove za stanove kojisu se gradili u Sociju. Rusi su sva vrata razbili. Cak su i glavom razbijali. Presovan kineski karton... Vratili su sva vrata i ramove u rinfuzi. Razlupano. Ne daju olako da ih neko prevari.

how?

pre 4 godine

Normalno da neće naše svinjsko meso kad grokće na argentinskom.
(Miki, 31. maj 2019 19:08)

Hahahahahaha! Svaka čast za komentar! Suvišno je reći više bilo šta od toga. Bravo!

Јабучило

pre 4 godine

neusaglašenosti procedura s ruskim normativno-tehničkih uslovima

Да ли то значи да оно што продају нама нема шансе да уваљају Русима јер Руси пазе шта иде у продавницу?

blau

pre 4 godine

(nikola, 31. maj 2019 20:21)
Slazem se sa tobom. Suhomesnati proizvodi iz tog vremena su bili pravi delikates. Pastete, cajne kobasice, zemuska kobasica, mesni narezak, suvi vrat, sunke, salame... Ko zna da li cu ikada u zivotu vise probati tako ukusne mesne preradjevine.
Samo, ako se secam, sve je bilo skuplje. Kod mene su se virsle u kuci, jele od plate do plate.
Al sada da moram da biram, da li bi jeo ovaj otpad od mesa svaki dan, ili jednom nedeljno po nesto suhomesnato, a da je u rangu kvaliteta tadasnjeg, izabrao bi ovo drugo.
I ne samo mesne preradjevine, sokovi, keksevi, cokolade, bombone, hrana uopste iz tog vremena je bila daleko kvalitetnija.
Svega je bilo manje, al je bilo daleko ukusnije i slasnije.

MoX

pre 4 godine

Ako ćemo iskreno, ovo i jesu od ranije poznati brendovi po nižem kvalitetu proizvoda, naročito Matijević. Inače, sadašnji Carnex je bleda senka giganta iz bivše SFRJ.