1. Živim u Puli pa ću vam objasniti kako je do toga došlo iz prve ruke. Kao prvo nema to veze sa ulaskom Hrvatske u EU. Brodogradilištu je presudio nemar, nerad, namjerno ugovaranje gradnje broda s time što su znali da rade sa gubitkom ali je menadžment gubitak prijavljivao kao dobitak kako bi si isplačivali bonuse, uprava koja nije kontrolirala menadžment i na kraju sami radnici koji su sebi izrađivali roštilje i odnosli što ih je bilo volja a većinu vremena na poslu spavali, pili i igrali karte očekujući da će to tako ići unedogled. Znači jedan miks načina rada kao u komunističkom sistemu koji je u kapitalizmu nišao na propast jer su svi muzli kravu dok nije krepala.
  (Master Blatser, 17. maj 2019 16:58)

  # Link komentara

 2. Vijekovima je brodogradnja i pomorska trgovina donosila kulturu, razvoj i bogatstvo na porostore Istre, Dalmacije i Boke Kotorske a u zadnjih 30 godina smo se potrudili da to sve uništimo.
   (Aki, 17. maj 2019 16:35)

  # Link komentara

 3. evropa rekla njet..ne mozete vi hrvati da pravite brodove..to radimo mi nemci i holandjani..vi tu napravite soping molove
   (dzoni, 17. maj 2019 16:00)

  # Link komentara

 4. Ово је било за очекивати самим уласком Хрватске у ЕУ. Једина здрава, и најјача привредна грана Хрватске је била бродоградња, не рачунајући туризам. Али ЕУ не жели јаког играча и конкурента својим компанијама, па на свакакве начине покушава,и успева у томе да уништи конкуренте својој привреди. А ми луди балканци се и даље ложимо на апстрактне вредности ЕУ, а оно капитализам суров до бола. Да се разумемо, ако нисмо на неком приближном економском нивоу не можемо заједно ни у кафану да идемо, а камо ли да привређујемо заједно. Договорна економија на којој почива ЕУ није за свакога јер правила игре постављају јааааки играчи. Исто и нас чека, само док нас приме проћи ће још много времена, а дотле ће Унија појести саму себе.
  (Деутеријум, 17. maj 2019 15:52)

  # Link komentara