1. zašto na procenat, posao i procedura koju oni sprovode je ista za nekretninu od 50.000 eura i 500.000 eura.
  to isto rade i banke i ostali

  koliko košta tvoja usluga nije povezana sa cenom nepokretnosti
   (studentNS, 17. maj 2019 16:27)

  # Link komentara

 2. U doba interneta za 1 dinar i android telefona za 1 dinar mi imamo posrednika u kupoprodaji nekretnina?

  Posle se neko pita zasto svako obrazovan sa sest grama mozga i postenim obrazovanjem planira da ode odavde sa ovih prostora ako nije vec otisao.
  (Tasić 1951, 17. maj 2019 16:24)

  # Link komentara

 3. Sve treba kanalisati, pa i ovu oblast. Mnogo je tzv. divljih agenata koji rade bez licenci
  za investitore, na svašta sam nailazila, Tu nema apsolutno nikakve kontrole, a posebno kontrole pranja novca, dok država gubi mnogo novca. Investitore treba naterati da ili prodaju preko registrovanih posrednika ili da imaju angažovano lice sa licencom koje će ispoštovati kompletnu proceduru koju su prinuđeni da poštuju registrovani posrednici. Nedavno sam kupovala stan i pokušala sam da to uradim sama, Budući da sam tražila novi stan zbog povraćaja pdv. gledala sam stanove direktno od investitora. To je bio horor ko mi je sve te stanove pokazivao i kako ih je prezentovao. Stanovi uknjiženi, a na zgradi ni prozora ni vrata. Na kraju sam angažovala agenciju koja mi pronašla stan koji sam kupila. Moje je bilo da se pojavim dva puta kod notara i da platim stan, a oni su sve drugo uradili, do povraćaja pdv. Za plaćenu agencijsku proviziju sam dobila fiskalni račun, iako ga nisam tražila, niti sam znala da treba da mi ga daju. Zato mislim da je ova oblast izuzetno napredovala i da kompletan promet nekretnina treba da se odvija preko registrovanih posrednika koji će vam odgovarati za povereni posao. Uostalom, plaćaju i osiguranje za eventualnu štetu koja je moguća u poslu,pa je i tu povećana sigurnost.
  (Angelina, 17. maj 2019 16:18)

  # Link komentara

 4. Gospodine Zbunjeni : Prvo nadjite definiciju posrednika i posredovanja i uporedite ga sa zastupnikom i zastupnistvom pa onda komentarisite . Komentar vam je skroz zlonameran,zbunjujuci i netačan . Uostalom , ako ne želite posredovanje onda nemojte zvati posrednika. Ali je ...vi bi zeleli da nekoga angazujete a da ga ne platite. Imate ditektne vlasnike koii se oglasavaju pa njih kontaktirajte i zavrsite posao. To vam niko ne brani i apsolutno je dozvoljeno. Sve najbolje vam zelim , pozdrav
  (Bucko, 17. maj 2019 15:49)

  # Link komentara

 5. Nikada i pod kojim uslovima isti posrednik ne moze zastupati i kupca i prodavca ! Nikada potencijalni kupac koji kontaktira posrednika prodavca ne moze biti primoran da posrednik prodavca bude i njegov posrednik ! Imanje ili nemanje posrednika je stvar ličnog izbora !
   (Zbunjen, 17. maj 2019 14:16)

  # Link komentara