1. Nikakav problem. Ali, problem je što se pod plaštom ekologije i zagađenja samo koristi još jedna prilika za otimanje.
  (Darko, 24. april 2019 07:56)

  # Link komentara

 2. Sve to zvuci jako lepo, ali sta vredi kad ova jadna zemlja ne moze da primeni ni jedan normalan zakon zbog korupcije, jer svi ovi sto su na vlasti sluze ovim biznismenima, koji su ih tu i postavili.
  (Zoran, 24. april 2019 07:42)

  # Link komentara

 3. koliko ce Kole platiti za secerane i ugalj i crni dim koji mu tokom 3 meseca kampanje izbija iz secerana bas me zivo zanima
   (si, 23. april 2019 23:46)

  # Link komentara

 4. Не будите наивни. Никад, али никад, ови наши владари неће донети било какав акт којим ћемо било шта плаћати мање него досад.
   (Е бре човече, 23. april 2019 23:26)

  # Link komentara

 5. Glavni problem je što se fond naplaćen od eko takse ne koristi kako treba, nego se usmerava na druge stvari. Napr. država nedovoljno finansira sektor reciklaže i kasni po 2 godine sa plaćanjem. Ali zato kad neko duguje državi, odmah se lupaju kamate.
   (kalimero, 23. april 2019 23:23)

  # Link komentara

 6. Da se ne lažemo, ova taksa je mala. Inicijalni predlog predviđao je da ona bude na nivou od 0,4% prihoda kompanija, ali su se pobunili, pa sada praktično treba da plate naknadu u visini naknade za otpad i za zagađenje koju već plaćaju (dakle, duplo), a koje su niske.

  S druge strane, vrlo je simptomatično da se to ne pojavljuje u medijima, ali ovaj novi zakon o javnim naknadama je predvideo istu naknadu i za FIZIČKA LICA. Dakle, svi koji se greju sami, moraće da plaćaju naknadu za zagađenje, koja je predviđena za sva fosilna goriva (drva, ugalj, biomasu, gas, naftu,...).

  Čekam samo da vidim reakciju običnih ljudi, kada se opasulje da će morati da prijave koliko goriva troše i kad im se obračuna naknada. Inače, kontrola nad ovom naknadom se prenosi lokalnim samoupravama, a ko ne prijavi koliko goriva troši, rizikuje da mu se izrekne kazna za prekršaj u visini od 50.000 dinara, pošto se ovo računa kao nepodnošenje poreske prijave...
  (ja, 23. april 2019 23:19)

  # Link komentara

 7. A sta cu ja sa mojim komsijom na selu kad zapali leti djubre i plasticnu ambalazu u sedam sati uvece? Kad se posle letnje vrucine otvaraju prozori i vrata da se dobije malo svezine? Kako ce se njemu obracunati nivo zagadjenja? A da, to "Drzavu" ne interesuje. Princip: uzmi pare od onog ko ima, a ostali nek se guse!
  (ajdeeee, 23. april 2019 22:25)

  # Link komentara

 8. Sve dok se vise isplati da placaju kazne nego da smanje zagađenje i dovedu na evropske standarde, besmisleno je pricati o ocuvanju okoline jer se iskljucivo radi o ocuvanju punih dzepova...ne nasih.
   (Kokobara, 23. april 2019 20:27)

  # Link komentara