1. E, to je globalizacija. Doci ce nam svima glave jednog dana i sve zato da bi onih 1% ziveli bolje nego bilo koji kraljevi i carevi pre njih...
  (Sarkazam, 25. mart 2019 19:05)

  # Link komentara

 2. Kina nije isto sto i Nemacka,SAD,UK,Francuska,jer nije kolonijalna sila i nemaju takve aspiracije. Kina za razliku od Zapada (koji misli da je sve njihovo najbolje,od prozivoda do nacina razmisljanja) donosi ravnopravan kapital i stvara balasn. U Africi ozivljavaju sve sto se moze oziveti i napravice od Afrike cudo,a isti taj Zapad koji decenijama prica kako pomaze razvoj Afrike,nije nista znacajno ucinio na tom kontinentu,osim otimacine prirodnih resursa,sto inace i rade svud po svetu. Bave se modernim kolonijalizmom. Nisam rusofil,nisam obozavatelj Kine,ali svakako donose nesto novo,drugacije i nadam se manje zlo od onoga sto je Zapad do sad nudio. Zapad diskriminise na sve moguce nacine (a satro promovisu jednakost),setite se samo kakve su cokolade kod njih (Zapad) ,a kakve kod nas.. Kad na tako maloj stvari oni diskriminisu,zamislite sta tek rade tamo gde je ulog znatno veci.
  (Drug Ostoja, 25. mart 2019 17:55)

  # Link komentara

 3. Para vrti gde burgija nece.
  Dzaba vam.bilo sta, i vera, i ponos i gordost, i mane .... ako je stomak prazan a deca gladna. Okrecete se onda kao suncokret prema Suncu .
  Tako i Italija danas. Kina nudi konkretno pare, investiciju, nova radna mesta....
   (Deyan X, 25. mart 2019 17:03)

  # Link komentara

 4. "On podsec?a da su evroskeptici u italijanskoj vladi obrazlagali da žele više da izvoze i da u tom pravcu podrže italijanske kompanije, ali da su pravila izvoza diktirana i kontrolisana iz Brisela"

  Znači Brisel određuje i ko će koliko i kome šta da prodaje. Mislim da je svima do jasno kakva je EU organizacija i za čije interese radi. Par povlašćenih država unutar iste ne polaže račune nikome, a istovremeno koristi EU istrumente da suzbije ili ograniči proizvodnju i izvoz drugih članica koje im mogu biti konkurencija.
   (Brale, 25. mart 2019 16:34)

  # Link komentara

 5. Italija sledeca istupa iz EU!
  (Dejan1802, 25. mart 2019 15:52)

  # Link komentara

 6. Tako to rade pametne zemlje...
  (dejan, 25. mart 2019 14:42)

  # Link komentara

 7. Pritisci Zapada? A Italija šta?
  U međuvremenu, kineska delegacija je jednako srdačan prijem imala i u Francuskoj.
   (J., 25. mart 2019 14:29)

  # Link komentara

 8. EUSSR ih je doveo do prosjackog stapa!
   (slobinmali, 25. mart 2019 13:46)

  # Link komentara