1. 300 tona?!!

  Hahahahahaha, blago Venecuelancima, baš će se ovajditi!
  (Lacerta, 19. februar 2019 12:22)

  # Link komentara

 2. koji je ruski interes u venecueli?nek neko napise..sta oni tamo stite
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (yamaha, 19. februar 2019 09:53)

  Štite izvore nafte eto što zar misliš da rusi rade nešto besplatno?
  (mario, 19. februar 2019 11:44)

  # Link komentara

 3. Ajmo redom. Sporazumom u Jalti je dogovorena podela interesnih sfera u Evropi, a i u svetu posle kataglizmičnog ll svetskog rata.Čvrsto uvereni u nameri da se više nikada ne dogodi ništa slično ovom ludilu, napravljen je ovaj sporazum uz mnogo međusobnih kompromisa, koje su diktirali vojni i ekonomski potencijali sastavljača tog sporazuma. Po toj podeli, svaka super sila je imala svoje dvorište gde ova druga nije smela da se meša. Podela je napravljena po ideološkom, ekonomskom,etnološkom, verskom i što je najvažnije bezbednosnom principu bliskih naroda. Sećate se podele na varšavski i seveoatlanski pakt. Pa su tako u severnoatlanskom bili Anglosaksonci, Germani i potomci franačkih naroda, današnji francuzi i ostali frankofoni narodi, Flamanci i Portugalci, Španci u rezervi, uglavnom svi Katolici i njihove frakcije, osim Turske naravno. Ima li potrebe naglašavati njihovu kolonijalnu prošlost i mentalitet, koji su izvor njihovog enormnog i bezobraznog bogatstva?Na drugoj strani imamo varšavski pakt, koji je uglavnom bio sastavljen od Slovena i par nacija drugog porekla, naglasak na to da nikada nisu bili kolonijalne sile niti imali robove. Sa bezbednosnog aspekta,te zemlje su bile predsraže super sila, neophodne za njihovo bezbedno funkcionisanje. To je jednom rečju ravnoteža, neophodno nužna čovečanstvu. Po principu ravnoteže funkcioniše čitava vaseljena ili ti svemir.Sve je to manje ili više funkcionisalo do pada berlinskog zida(da ne navodimo vijetnamski, afganistanski rat, kubansku krizu i par lokalnih sukoba, preko kojih su super sile indirektno opipavale puls jedna drugoj, ne dozvoljavajući da značajnije eskaliraju). Rat u Koreji je bio prvi pokušaj zadiranja u dvorište SSSR-a i prva ozbiljnija kriza. Međutim padom berlinskog zida a još više nestankom SSSR i varšavskog pakta, nestaje kakva takva ravnoteža, a međunarodni svetski poredak se trajno razara kršenjem postulata i načela sporazuma iz Jalte, zadiranjem jedne supersile u dvorište i predsoblje druge, doduše poljuljane,čime je grubo prekršen svaki usmeni i napisani sporazum među njima. Rasturanje SFRJ, a posebno agresija na SRJ, razvejala je svaku sumnju u namere zapadnog bloka. Sve ovo posle toga je posledica te nepromišljene i kolonijalne politike zapadne vojno ekonomske elite, koja upravlja kompletnim i svim sferama života na zapadu. Venecuela je posledica činjenja, nečinjenja i ćutanja zapada, njihove javnosti na Srbiju, Irak,Gruziju, Libiju, Siriju, Ukrajnu... Spisak ni izbliza nije konačan, na žalost. Ravnoteža mora ponovo biti uspostavljena ili nam nema spasa. A to se upravo dešava. Uspostavlja se se ravnoteža koja nam je preko potrebna.
   (KOSIGNAS, 19. februar 2019 11:12)

  # Link komentara

 4. Nesto ne pamtim da su se nekad nasekirali nama da posalju humanitarnu pomoc kad nam je bilo daleko teze nego Venecueli. A blizi smo im hiljade kilometara. Plus smo i "braca". Ili nismo?

  Naravno da nismo, nikad nismo ni bili, nego sad im trebamo za neki picvajz.
  (Rezident, 19. februar 2019 10:05)

  # Link komentara

 5. koji je ruski interes u venecueli?nek neko napise..sta oni tamo stite
   (yamaha, 19. februar 2019 09:53)

  # Link komentara

 6. 300 tona? Da li imate predstavu koliko je to malo i smesno???
  (decko decko, 19. februar 2019 09:49)

  # Link komentara

 7. Rusi uvek podrzavaju diktatora umesto narod. Zato i nemaju nijednog normalnog saveznika niti prijatelja.
   (Xman, 19. februar 2019 09:38)

  # Link komentara

 8. Tuga. Velike zile ne dozvoljavaju rast i napredak neke zemlje. Possbno njihovi im geografski bliže komšije.
  (mikica, 19. februar 2019 09:

  nisu oni propali zbog velikih sila,celu ekonomiju su bazirali na izvoz nafte,pa jos preko toga nacionalizovali kompanije i postavili neke njihove naprednjake(ili demokrate,sta ti draze) da upravljaju...
   (sibke, 19. februar 2019 09:32)

  # Link komentara

 9. Da li je to nova Sirija? Vidim isti scenario, velike sile imaju novo igralište.
   (vodonosa, 19. februar 2019 09:31)

  # Link komentara

 10. Tuga. Velike zile ne dozvoljavaju rast i napredak neke zemlje. Possbno njihovi im geografski bliže komšije.
   (mikica, 19. februar 2019 09:14)

  # Link komentara