1. Sva ova priča o energiji iz obnovljivih izvora, a posebice iz MHE, je u stvari jedna velika i perfidna pljačka naroda, te uništavanje prirode malih i malo većih riječnih tokova, kao i staništa na kojim se montiraju fotonaponske ili vjetroelektrane.
  Sistem funkcioniše tako da se kroz račune za isporučenu el. energiju kupcima otme novac naknadom za obnovljive izvore, te se isti slije u jedan tzv fond. Onda tim fondom upravljaju ljudi iz vladajuće stranke. Novac iz fonda za subvencije se dodjeljuje po partijskim, rođačkim i drugim sličnim vezama. Investitor 8koji najčešće nema blage veze o energetici) tako našim novcem gradi elektranu koja je u komercijalnom smislu totalno neisplativa obzirom na mizernu snagu a skupu investiciju. E da bi to postalo isplativo onda mu se po povlaštenoj cijeni otkupljuje ta energija, a cijena je daleko veća od komercijalne cijene energije tj. cijene fakturisane energije kupcima.
  Znači jedan savršen krug pljačke novca.
  Učešće u ukupnoj proizvodnji električne energije ovih elektrana je mizerno, tako da je tehnički potpuno neopravdana izgradnja. Posledice po okolinu su stravične jer se uništavaju čitavi ekosistemi na rijekama ili njivama sa solarnim panelima i vjetranjačama.
  Elem što bi rekao naš narod: teški lopovluk sa katastrfalnim posledicama.
  (Marx, 13. februar 2019 07:49)

  # Link komentara