Petak, 01.02.2019.

18:09

Zoran Babić: Izgubljen život, ovo je neopoziva ostavka

V. d. Koridora Zoran Babić potvrdio je u izjavi Tanjugu da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula.

Izvor: Tanjug

Zoran Babiæ: Izgubljen život, ovo je neopoziva ostavka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

cabtom

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac. 

1. On je prvi covek koridora Srbije 
2. Zna ogranicenje na autoputu 
3. Sef je vozacu 

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite. 

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.
(Fandjo, 

II

pre 5 godina

(Komšija, 1. februar 2019 21:17) Pitali ste sta bi se desilo u Svedskoj, Norveskoj, Svajcarskoj...

U Norveskoj je jedna ministarka izgubila dozvolu na godinu dana jer je prekoracila brzinu za 10km/h. U zoni od 60km/h je vozila 70km/h.
Naravno da je platila i kaznu samo se ne secam koliko je to tada bilo.
Policija prati sva ogranicenja brzine ako nisu na vanrednom zadatku. Politicari ne voze pod rotacionim svetlima. Ovde politicari jos uvek zele da budu dobar primer obicnim ljudima. Da se desilo da je politicar u saobracaju ubio nekoga budite sigurni da bi mu se sudilo kao i bilo kom coveku. Ovo je uredjena pravna drzava i pravosudni organi imaju potpunu nezavisnost od politike.

yugo 45

pre 5 godina

Kao službenika vlasti tebi je dužnost da se ponašaš pristojno i da te vozač vozi normalnom brzinom. A ne ovako i još da ubiješ nedužnu ženu.

Gile

pre 5 godina

Nema ovde morala! Nasilnička vožnja - ubistvo u pokušaju. Babić kao neko ko JE BIO U POZICIJI, A NIJE SPREČIO ILI POKUŠAO DA SPREČI VOZAČA - SAUČESNIK U UBISTVU, nažalost ne u pokušaju. Funkcija koju je obavljao u trenutku izvršenja ovog ubistva je najtragičniji komentar na društvo i 'državu' u kojoj danas živimo.

neutral

pre 5 godina

neka me ubedi da on nije aminovao takvu vožnju vozača! kakva bre ostavka, žena je poginula?! jel sad treba da to ostavimo po strani i da kažemo "svaka čast"?! ajde bre sve to na sud, diž' se stado konačno već jednom!!!

blaster

pre 5 godina

Udomio je vas Vucic lepo. Sramota je da u ovom trenutku pominjes vucica. Aman covece daj ostavku i bezi. Nemojte od svega praviti kampanju. Bog ce vam suditi za vase licemerno ponasanje.

vrs

pre 5 godina

Nevidjena šeprtlja kao i vecina u SNS-u. Gde god je došao tu je nešto i zabrljao. Hvala Bogu da si živ, ali te molimo nestani sa javne scene, kao i sve tvoje stranacke kolege. Spasite Srbiju i povucite se...

DusanNBGD

pre 5 godina

Evo predloga za tužilaštvo, pošto toliko volite taj poligraf da upotrbljavate, nek sedne vozač za taj poligraf pa da vidimo šta će da kaže. A da testiranju prisustvuje član iz svake stranke u Parlamentu a može i šire!! Jel može tako?

Shone

pre 5 godina

O čemu se ovde priča?! Kako Babić nema krivice pa garant je forsirao vozača da ide brzo, ovaj ne bi smeo da ide ovom brzinom po magli da ga njegov šef ne tera

C i n i k

pre 5 godina

Fuj!
Najcrnje je sto ovakvih, kao i onakvih kao onaj Simonovic iz Grocke, a da ne pisem o keramicarima i masterima,ima na hiljade u firmi Sns. I svi do jednog su na drzavna jasla...

kiza

pre 5 godina

Koji je ovo lik. Sramota me je da citam sta je izjavio odmah nakon nesrece, a onda moralni veleobrt kako ne mora niko da mu kaze sta da radi. Jos gore od njega je kako to bestijalno rade "saptaci" sta da kaze nakon nevidjenog gafa , a bilo je evidentno i malom detetu da mu ni napamet nije i bilo da prvo izjavi saucesce vec da mu je noga i prsljen dobro, pa ce moci da otvara nove deonice na TV u. Gospode gde ih pronalaze....

placko kme

pre 5 godina

A sta bi sa onim “Živ sam i još ću da vas gnjavim”??
Nesa morao da reaguje jutros jadan....Da saopsti preko medija da podnosi ostavku...

Geometar

pre 5 godina

Kakav obraz? Koji moral? Kao podnosi ostavku zbog "moralne odgovornosti"!? Nije nego!! Pa on i ne bi mogao da nastavi da obavlja tu funkciju iz bolnice i rehabilitacionog centra (oboje će morati da koristi duže vreme zbog težine povrede koje je zadobio), pa se dosetili da ovim činom ispadne "moralna gromada"! Cirkus i mazanje očiju!

Alex Mahone

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", rekao je Babić.

Upravo si naveo osobine kojih kod tebe nema ni u tragovima...

Danijela

pre 5 godina

Nesrece se svakodnevno desavaju.Zoran Babic nije uzrokovao nesrecu pa nema razloga za ostavkom,ali ako on smatra da treba da podnese ostavku,to se mora ispostovati.

rece mi jedan covek

pre 5 godina

Nema profesionalnog vozaca koji samoinicijativno krsi pravila voznje... to rade samo i samo kada boss to od njih trazi... Ovo je posao za tuzilastvo i zatvor a ne “moralisanje u ostavci” - strasno perfidna manipulacija((( podrska bliskima nastradale zene i nek joj je laka zemlja

Komšija

pre 5 godina

Ako ima neko ko zna mene interesuje kakvu bi odgovornost Veselinov i Babić imali u zemljama kao što su Švedska (gde ministarka podnosi ostavku jer je imala 0.2 promila alkohola u krvi i nije ništa izazvala pa čak ni cukanje) Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Švajcarskoj ili bivšoj jugoslovenskoj republici Sloveniji? Što neko napisa ne da ne bi smeli da zatraže alko test nego bi se još pola sata po odlasku ministrovog vozila izvinjavali u vazduh. Zanima me kako bi zakon tamo gledao na vozača i ministra? Teško da bi im ministar prodao priču da je spavao i da nije podstrekivac.

Lex simplex

pre 5 godina

Bez obzira sto nije kriv logicno je i realno da podnese ostavku jer je jedan zivot izgubljen.
(Darko, 1. februar 2019 19:48)

Naravno da je kriv, u ovom slučaju to je podsticanje na krivično djelo!

Direktor u privatnoj firmi

pre 5 godina

Neće taj ni sud ni istragu da omirise a ne zatvor. Dao otkaz u firmi i gotova stvar.
To su naše otadžbine ponajbolji sinovi kad pobiju neoprezne čuvaju ih činovi.

TIGER

pre 5 godina

"Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić za Tanjug.

Pa sto vozacu nisi odmah skrenuo paznju da postuje brzinu a ne da divlja po autoputu?!

Pohovana lignjo!

pre 5 godina

Umesto sto i u ovoj tragediji bulaznis demagoski i glorifikujes svog sefa do gadjenja, trebalo je da objavis na RTS-u, u pisanoj formi, saopstenje: Izjavljujem saucesce porodicama stradalih i podnosim neopozivu ostavku. A posle toga da nestanes zauvek iz javnog zivota, i cekas poziv za sud koji ce utvrditi nivo tvoje odgovornosti i shodno tome postupati po zakonu.

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo", ističe Babić.

:) ovo je stvarno prelepo, da se stavi kao slogan i poruka uz SNS :). a u stvari je sve suprotno od tog

C i n i k

pre 5 godina

Sećamo se slučaja Veselinov koji se zauvek povukao iz politike. Jel se sećate kakvu je hajku Vučić tada vodio? A Gasic za 7 života u helikopteru se nije povukao jok nezamenljiv niko ne zna bolje od njega. A ovaj jutros rekao da će još da ih gnjavi a sad kao moralna veličina podnosi ostavku...

likbgd

pre 5 godina

Njegova prva reakcija posle nesrece ("dobro sam, ne brinite, jos cu vas gnjaviti") je bila ona prava, iskrena. Toliko o moralu i saosecajnosti.
Ovo za ostavku je napisan tekst koji je on teskog srca morao da izgovori. Napisan da bi se skupili poeni na tragediji i bacila odgovornost za istu u drugi plan.

Milan

pre 5 godina

Ma on u zivotu nebi podneo ostavku dok mu to drug policajac javno nije rekao i on nesretnik nema kud.

Moral?????
Nema pojma.
Neoradikalna politika nema veze sa moralom.
Bas se pitam ko ce sada da gradi kule/gradove i koridore pre roka?

Raca

pre 5 godina

Tipični vojnik svoje partije !
Polako vojniče !
Pored te vojničke discipline i odgovornosti prema onima koji su te postavili na funkciju u pravnim državama postoji i ona druga krivična.
To što vi vojnici partije smatrate odlazak sa funkcije najvećom kaznom to je samo vaše iskrivljeno viđenje sveta u kome živite.
A u pogledu morala tvojih stranačkih saboraca, videli smo, i predsednik opštine Grocka se onomad sam prijavio policiji, ne nije nikako uhapšen nakon nekoliko godina bahaćenja i bezvlašća.
Lažni moralisti i demagozi !
Vrstićeš se ti za godinu dve, kao što je i vaš bata Gašić, i dobiti još bolju funkciju.

istinoljub

pre 5 godina

„Sva sreća živ sam i još ću vas gnjaviti"-deo je jucerasnje izjave Babica. Koja je naisla na ostru osudu javnosti i ocenjena kao neprimerena i neodgovorna. Iz izjave se nije moglo zakljuciti da se uopste razmislja o ostavci.Danas se vec govori o casti, moralu, odgovornosti, Babic je ipak resio da nas vise ne "gnjavi". I sve bez pritiska i preko noci?

Miki

pre 5 godina

Da li i ovo pretvara u veličanje života i dela Aleksandra Vučića??? 
Kakve veze Vučić ima sa ovim?
(Milos, 1. februar 2019 18:29) 

Pa zar nisi primetio da svi, ama bas svi iz SNS u svim izjavama moraju da spomenu vodju. Recimo kad govori Vulin, on u svakoj recenici pominje Vucica, ili onaj Djuric za Kosovo, Vucic ovo Vucic ono, a tema uopste nije Vucic niti ima veza sa njim. Jos nesto bih hteo da navedem, uz svo postovanje prema svima. Dok je Toma bio predsednik svu politiku i sve ostalo je vodila vlada na celu sa Vucicem. Sada je Vucic predsednik i opet sve on. Sve ovo me podseca na komunizam.

pera

pre 5 godina

Ljudi,ne osuđujte Babića,ne sme se ni zamisliti kako će neko mirno da spava a da zna da je neko izgubio život zbog njega indirektno.Ali ovo opominje da ljudi spuste loptu,i hrišćanstvo nas uči,parafraziram:da kada ste na vrhuncu moći i kada mislite da sve možete,da stanete kada je najsladje.

miki

pre 5 godina

strasno covece .sta uradiste.
a to sa enp . ovi znaju da menjaju prolaze cas je enp cas putnicki. da ste postovali brzinu ne bi niko stradao . e sad vidite gde vodi bahatost . u propast .

NebojsaDrugosaopsteniOdSrbovrela

pre 5 godina

čekaj,tip pre nepunih 24 h izjavio ,"dobro sam ,i dalje ću da vas gnjavim" sad odjednom nije bilo naredjenje da podnese ostavku.Pa,dokle više farbanja ,na nos ima da vam izadje

Ne volem

pre 5 godina

Moral po direktivi nije onaj moral o kome mi govorimo. Eto gosn Babića uskoro na novoj funkciji čim prođe "evo nije bio na funkciji godinu, godinu ipo" kao Bata BIA.

Fandjo

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac.

1. On je prvi covek koridora Srbije
2. Zna ogranicenje na autoputu
3. Sef je vozacu

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite.

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.

Luka

pre 5 godina

Ostavka koju je podneo Babić je moralan i odgovoran potez i ovo nesreća je svakome mogla da se dogodi iako on lično nije odgovoran za to što se dogodilo.

Gale

pre 5 godina

Pa normalno da sad daje ostavku kad je jos jutros gospon Nesa rekao da je Babić dao ostavku. Zašto ga nije pustio da je sam da? Tako se radi u klanovima, zar ne?

Iggy

pre 5 godina

‘Ajde bre, malo je što kradete ovaj napaćeni narod i punite vaše džepove, već nas godinama ubijate vašom bahatom vožnjom i još pravite sprdnju i lažno svedočite, umesto da krivično odgovarate. Od Dragana Veselinova koji ubi džipom devojku na ćošku Njegoševe i Beogradske do ovog Babića koji ubija na naplatnoj rampi. I nikom ništa....

Beca

pre 5 godina

Zašto, kada ste tako moralni, nisi dao ostavku kad se obrušilo brdo, kad si dao izjavu da se to očekivalo za godinu-dve kada bi taj deo puta bio pušten u saobraćaj i poginulo ko zna koliko ljudi?

gare

pre 5 godina

Realno, kao saputnik nije formalno odgovoran, ali je postupio korektno što daje ostavku (mada je samo učesnik nezgode, nije vozio).
Međutim, opet ga u komentarima svi pljuju.
Ljudi su zauzeli strane i nije bitno ko kako postupa u konkretnoj situaciji. Izgleda da je jedino bitno da li je neko naš ili njihov.

gorki

pre 5 godina

Kako ti nije naređeno, kad si jutros tvitovao da si dobro i da ćeš uskoro nastaviti da ih gnjaviš (izvođače), pa sad kažeš da više nećeš to da radiš...

hahahah

pre 5 godina

I medju vama ima moralnih, to je cinjenica, ali bi se taj tvoj moral mnogo izgubio negde i zaturio da se nije ovo desilo, na zalost. Tako da pricati o moralu jer je tvoje dupe u pitanju a kad nije onda ga nema je licemerstvo koje je pokazatelj ko su ljudi u SNS.
Kao da ne vidis sta se desava drugima i na drugim mestima, to sto nisi na njihovim funkcijama ne redefinise i zanemaruje MORALNE VREDNOSTI. To sto se tebi ne desi ne znaci da je moralno.
Licemeri svetski

Srbija me ubija

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik.


Traži.
Al nikako da nadje.
.. bar jednu...

zm bgd

pre 5 godina

Pusti ostavku,nego ko ce da odgovara za ovo ubistvo???
Umesto tebe stavice drugi fikus,ti ces posle oporavka na drugu funkciju a sta cemo sa ubistvom moralna gromado!?

As

pre 5 godina

Barem imas obraza i dostojanstva, aki mi je cudno da je ministar policije dr. Nesa pre tebe najavio ostavku? Ajde da je to uradila dr.Zorana ali onaj...Pozdrav,brz oporavak i nadam se da te vise necu videti.

ja

pre 5 godina

Ne ostavka, odgovornost za ubistvo. Ispitati slučaj i odgovornima prema zasluzi. Žena je ubijena čekajući na naplatnoj rampi... Dosta sa mazanjem očiju naroda.. ni ostavke ne bi bilo da nije već postojao pritisak u vidu protesta. Ništa od ovoga neće nadoknaditi izgubljen život, ali će se možda stati na put bahatim SNS funkcionerima i njima sličnim.

gradjanin

pre 5 godina

"Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće"
Ako malo pazljivije citamo vidimo jasnu nameru da preuzme sledecu funkciju, verovatno da avanzuje kao i kolega keramicar

room 1408

pre 5 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže...Od vaših bahatosti kada uključite signalizaciju rušite sve pred sobom..Lisinski životi su u ovoj drzavi bezvredni...Očekujem mnogo veću funkciju za jedno 2 godine

Saška

pre 5 godina

Previše puta, u ovom saopštenju je ponovio da ne mora da bude pozvan i nateran da da ostavku, da bi to bilo tačno.
Ali da to Babić zna...ne bi bio Babić !

zoranmi

pre 5 godina

Dobio instrukcije od AV,kad ozdravi eto njega direktora u savetu za kosmičku saradnju Srbije i ostatka sveta,u konstruisanju bezpilotnih vazduplohova,a AV,pokušava da objasni sendvičarima da eto,tobože je logično da podnese ostavku,i da niko nije zaštićen,pa ni njihovi ne nanazovimo ih strućnjacima.Prodaja magle penzionerima za siguran glas,a da ne pišem kakve se mračne teorije zavere kriju iza kulisa ove nesreće,i ove jadne,ni krive ni dužne žene što je poginula.

bice dunav crven nedeljama kad dohvatimo botove

pre 5 godina

Znanje, moral, odgovornost, medju naprednjacima ? hahahaha
Svi na robiju zbog ubistva i taj auto da platite sto ste unistili.

Đorđe

pre 5 godina

29.05.2003 Večernje Novosti BEOGRAD - Dragan Veselinov, ministar poljoprivrede u Vladi premijera Zorana Živkovića, u četvrtak je, konačno, podneo neopozivu ostavku!
Ministar Veselinov odlučio se na ovaj “lični čin” posle mesec i po od tragične pogibije Katarine Marić, koju je usmrtio džip ovog Ministarstva u kojem je i on bio. Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, upriličenoj u svom kabinetu, Veselinov je pročitao izjavu o razlozima zbog kojih se odlučio na ostavku

acomurija

pre 5 godina

Razlika izmedju Vucica i njegove napadne stranke, i njegovIh kadrova je sto Babic "dao neopozivu ostavku" i - stao na RASPOLAGANJE, tj ceka novu, manje zahtevnu a bolje placenu funkciju, i, npr ministra Veselinova, koji je visestruko manje kriv, i njegov vozac, nego li Superb-vazduplohov direktora Babica, sto je Veselinov podneo ostavku i zauvek napustio politiku i javne poslove!

Andrej

pre 5 godina

Koji nivo poltronizma, pa to je prosto neverovatno. Bolje da si terao tog mladog momka da sporije vozi a ne da ubije zenu. Licemerno do krajnjih granica.

student

pre 5 godina

Gospode Bože, i na izgubljenim životima su počeli da uzimaju političke poene, šta je sledeće?
Kakve veze ima politička stranka, njegov politički stvav i predsednik sa ovim sto se dogodilo pa da ih uopšte dovodi u priču!?
Više se I ne trude da izrežiraju ove situacije kako Treba, nego nam bukvalno uriniraju u lice.
Njemu svaka čast za ostavku, ali ovo skupljanje političkih poena kako su ljudi od morala dok su svi ostali loši, je krajnje neumesno.

Новосадиста

pre 5 godina

А блинкери на возилу стране фирме у Србији намењеном да се вози директор агенције? А по закону сме само највиши државни службеници!

Mile

pre 5 godina

Ostavka? Gde je tu odgovornost za krivično delo koje su učinili on i vozač. Izvršilac i saučesnik, a ne vozač i ministar. Sve hoće da prebace na vozača, kako bi se vazduplohovac izvukao. Vođo, imaš li ti šta da kažeš, ili se u javnosti pojavljuješ samo kada ti to ide u prilog?

Džoni

pre 5 godina

Budućem direktoru Koridora Srbije želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.

Srbija ti se zahvaljuje na raspolaganju, ali neka hvala, samo što dalje!

Luka

pre 5 godina

Ostavka koju je podneo Babić je moralan i odgovoran potez i ovo nesreća je svakome mogla da se dogodi iako on lično nije odgovoran za to što se dogodilo.

Andrej

pre 5 godina

Koji nivo poltronizma, pa to je prosto neverovatno. Bolje da si terao tog mladog momka da sporije vozi a ne da ubije zenu. Licemerno do krajnjih granica.

gare

pre 5 godina

Realno, kao saputnik nije formalno odgovoran, ali je postupio korektno što daje ostavku (mada je samo učesnik nezgode, nije vozio).
Međutim, opet ga u komentarima svi pljuju.
Ljudi su zauzeli strane i nije bitno ko kako postupa u konkretnoj situaciji. Izgleda da je jedino bitno da li je neko naš ili njihov.

student

pre 5 godina

Gospode Bože, i na izgubljenim životima su počeli da uzimaju političke poene, šta je sledeće?
Kakve veze ima politička stranka, njegov politički stvav i predsednik sa ovim sto se dogodilo pa da ih uopšte dovodi u priču!?
Više se I ne trude da izrežiraju ove situacije kako Treba, nego nam bukvalno uriniraju u lice.
Njemu svaka čast za ostavku, ali ovo skupljanje političkih poena kako su ljudi od morala dok su svi ostali loši, je krajnje neumesno.

Danijela

pre 5 godina

Nesrece se svakodnevno desavaju.Zoran Babic nije uzrokovao nesrecu pa nema razloga za ostavkom,ali ako on smatra da treba da podnese ostavku,to se mora ispostovati.

gorki

pre 5 godina

Kako ti nije naređeno, kad si jutros tvitovao da si dobro i da ćeš uskoro nastaviti da ih gnjaviš (izvođače), pa sad kažeš da više nećeš to da radiš...

C i n i k

pre 5 godina

Fuj!
Najcrnje je sto ovakvih, kao i onakvih kao onaj Simonovic iz Grocke, a da ne pisem o keramicarima i masterima,ima na hiljade u firmi Sns. I svi do jednog su na drzavna jasla...

vrs

pre 5 godina

Nevidjena šeprtlja kao i vecina u SNS-u. Gde god je došao tu je nešto i zabrljao. Hvala Bogu da si živ, ali te molimo nestani sa javne scene, kao i sve tvoje stranacke kolege. Spasite Srbiju i povucite se...

rece mi jedan covek

pre 5 godina

Nema profesionalnog vozaca koji samoinicijativno krsi pravila voznje... to rade samo i samo kada boss to od njih trazi... Ovo je posao za tuzilastvo i zatvor a ne “moralisanje u ostavci” - strasno perfidna manipulacija((( podrska bliskima nastradale zene i nek joj je laka zemlja

blaster

pre 5 godina

Udomio je vas Vucic lepo. Sramota je da u ovom trenutku pominjes vucica. Aman covece daj ostavku i bezi. Nemojte od svega praviti kampanju. Bog ce vam suditi za vase licemerno ponasanje.

Pohovana lignjo!

pre 5 godina

Umesto sto i u ovoj tragediji bulaznis demagoski i glorifikujes svog sefa do gadjenja, trebalo je da objavis na RTS-u, u pisanoj formi, saopstenje: Izjavljujem saucesce porodicama stradalih i podnosim neopozivu ostavku. A posle toga da nestanes zauvek iz javnog zivota, i cekas poziv za sud koji ce utvrditi nivo tvoje odgovornosti i shodno tome postupati po zakonu.

Shone

pre 5 godina

O čemu se ovde priča?! Kako Babić nema krivice pa garant je forsirao vozača da ide brzo, ovaj ne bi smeo da ide ovom brzinom po magli da ga njegov šef ne tera

likbgd

pre 5 godina

Njegova prva reakcija posle nesrece ("dobro sam, ne brinite, jos cu vas gnjaviti") je bila ona prava, iskrena. Toliko o moralu i saosecajnosti.
Ovo za ostavku je napisan tekst koji je on teskog srca morao da izgovori. Napisan da bi se skupili poeni na tragediji i bacila odgovornost za istu u drugi plan.

neutral

pre 5 godina

neka me ubedi da on nije aminovao takvu vožnju vozača! kakva bre ostavka, žena je poginula?! jel sad treba da to ostavimo po strani i da kažemo "svaka čast"?! ajde bre sve to na sud, diž' se stado konačno već jednom!!!

C i n i k

pre 5 godina

Sećamo se slučaja Veselinov koji se zauvek povukao iz politike. Jel se sećate kakvu je hajku Vučić tada vodio? A Gasic za 7 života u helikopteru se nije povukao jok nezamenljiv niko ne zna bolje od njega. A ovaj jutros rekao da će još da ih gnjavi a sad kao moralna veličina podnosi ostavku...

Beca

pre 5 godina

Zašto, kada ste tako moralni, nisi dao ostavku kad se obrušilo brdo, kad si dao izjavu da se to očekivalo za godinu-dve kada bi taj deo puta bio pušten u saobraćaj i poginulo ko zna koliko ljudi?

Gale

pre 5 godina

Pa normalno da sad daje ostavku kad je jos jutros gospon Nesa rekao da je Babić dao ostavku. Zašto ga nije pustio da je sam da? Tako se radi u klanovima, zar ne?

TIGER

pre 5 godina

"Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić za Tanjug.

Pa sto vozacu nisi odmah skrenuo paznju da postuje brzinu a ne da divlja po autoputu?!

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo", ističe Babić.

:) ovo je stvarno prelepo, da se stavi kao slogan i poruka uz SNS :). a u stvari je sve suprotno od tog

ja

pre 5 godina

Ne ostavka, odgovornost za ubistvo. Ispitati slučaj i odgovornima prema zasluzi. Žena je ubijena čekajući na naplatnoj rampi... Dosta sa mazanjem očiju naroda.. ni ostavke ne bi bilo da nije već postojao pritisak u vidu protesta. Ništa od ovoga neće nadoknaditi izgubljen život, ali će se možda stati na put bahatim SNS funkcionerima i njima sličnim.

Saška

pre 5 godina

Previše puta, u ovom saopštenju je ponovio da ne mora da bude pozvan i nateran da da ostavku, da bi to bilo tačno.
Ali da to Babić zna...ne bi bio Babić !

zm bgd

pre 5 godina

Pusti ostavku,nego ko ce da odgovara za ovo ubistvo???
Umesto tebe stavice drugi fikus,ti ces posle oporavka na drugu funkciju a sta cemo sa ubistvom moralna gromado!?

Mile

pre 5 godina

Ostavka? Gde je tu odgovornost za krivično delo koje su učinili on i vozač. Izvršilac i saučesnik, a ne vozač i ministar. Sve hoće da prebace na vozača, kako bi se vazduplohovac izvukao. Vođo, imaš li ti šta da kažeš, ili se u javnosti pojavljuješ samo kada ti to ide u prilog?

Fandjo

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac.

1. On je prvi covek koridora Srbije
2. Zna ogranicenje na autoputu
3. Sef je vozacu

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite.

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.

DusanNBGD

pre 5 godina

Evo predloga za tužilaštvo, pošto toliko volite taj poligraf da upotrbljavate, nek sedne vozač za taj poligraf pa da vidimo šta će da kaže. A da testiranju prisustvuje član iz svake stranke u Parlamentu a može i šire!! Jel može tako?

Alex Mahone

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", rekao je Babić.

Upravo si naveo osobine kojih kod tebe nema ni u tragovima...

Новосадиста

pre 5 godina

А блинкери на возилу стране фирме у Србији намењеном да се вози директор агенције? А по закону сме само највиши државни службеници!

Geometar

pre 5 godina

Kakav obraz? Koji moral? Kao podnosi ostavku zbog "moralne odgovornosti"!? Nije nego!! Pa on i ne bi mogao da nastavi da obavlja tu funkciju iz bolnice i rehabilitacionog centra (oboje će morati da koristi duže vreme zbog težine povrede koje je zadobio), pa se dosetili da ovim činom ispadne "moralna gromada"! Cirkus i mazanje očiju!

placko kme

pre 5 godina

A sta bi sa onim “Živ sam i još ću da vas gnjavim”??
Nesa morao da reaguje jutros jadan....Da saopsti preko medija da podnosi ostavku...

Srbija me ubija

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik.


Traži.
Al nikako da nadje.
.. bar jednu...

zoranmi

pre 5 godina

Dobio instrukcije od AV,kad ozdravi eto njega direktora u savetu za kosmičku saradnju Srbije i ostatka sveta,u konstruisanju bezpilotnih vazduplohova,a AV,pokušava da objasni sendvičarima da eto,tobože je logično da podnese ostavku,i da niko nije zaštićen,pa ni njihovi ne nanazovimo ih strućnjacima.Prodaja magle penzionerima za siguran glas,a da ne pišem kakve se mračne teorije zavere kriju iza kulisa ove nesreće,i ove jadne,ni krive ni dužne žene što je poginula.

kiza

pre 5 godina

Koji je ovo lik. Sramota me je da citam sta je izjavio odmah nakon nesrece, a onda moralni veleobrt kako ne mora niko da mu kaze sta da radi. Jos gore od njega je kako to bestijalno rade "saptaci" sta da kaze nakon nevidjenog gafa , a bilo je evidentno i malom detetu da mu ni napamet nije i bilo da prvo izjavi saucesce vec da mu je noga i prsljen dobro, pa ce moci da otvara nove deonice na TV u. Gospode gde ih pronalaze....

bice dunav crven nedeljama kad dohvatimo botove

pre 5 godina

Znanje, moral, odgovornost, medju naprednjacima ? hahahaha
Svi na robiju zbog ubistva i taj auto da platite sto ste unistili.

Raca

pre 5 godina

Tipični vojnik svoje partije !
Polako vojniče !
Pored te vojničke discipline i odgovornosti prema onima koji su te postavili na funkciju u pravnim državama postoji i ona druga krivična.
To što vi vojnici partije smatrate odlazak sa funkcije najvećom kaznom to je samo vaše iskrivljeno viđenje sveta u kome živite.
A u pogledu morala tvojih stranačkih saboraca, videli smo, i predsednik opštine Grocka se onomad sam prijavio policiji, ne nije nikako uhapšen nakon nekoliko godina bahaćenja i bezvlašća.
Lažni moralisti i demagozi !
Vrstićeš se ti za godinu dve, kao što je i vaš bata Gašić, i dobiti još bolju funkciju.

Džoni

pre 5 godina

Budućem direktoru Koridora Srbije želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.

Srbija ti se zahvaljuje na raspolaganju, ali neka hvala, samo što dalje!

Milan

pre 5 godina

Ma on u zivotu nebi podneo ostavku dok mu to drug policajac javno nije rekao i on nesretnik nema kud.

Moral?????
Nema pojma.
Neoradikalna politika nema veze sa moralom.
Bas se pitam ko ce sada da gradi kule/gradove i koridore pre roka?

NebojsaDrugosaopsteniOdSrbovrela

pre 5 godina

čekaj,tip pre nepunih 24 h izjavio ,"dobro sam ,i dalje ću da vas gnjavim" sad odjednom nije bilo naredjenje da podnese ostavku.Pa,dokle više farbanja ,na nos ima da vam izadje

Lex simplex

pre 5 godina

Bez obzira sto nije kriv logicno je i realno da podnese ostavku jer je jedan zivot izgubljen.
(Darko, 1. februar 2019 19:48)

Naravno da je kriv, u ovom slučaju to je podsticanje na krivično djelo!

Direktor u privatnoj firmi

pre 5 godina

Neće taj ni sud ni istragu da omirise a ne zatvor. Dao otkaz u firmi i gotova stvar.
To su naše otadžbine ponajbolji sinovi kad pobiju neoprezne čuvaju ih činovi.

acomurija

pre 5 godina

Razlika izmedju Vucica i njegove napadne stranke, i njegovIh kadrova je sto Babic "dao neopozivu ostavku" i - stao na RASPOLAGANJE, tj ceka novu, manje zahtevnu a bolje placenu funkciju, i, npr ministra Veselinova, koji je visestruko manje kriv, i njegov vozac, nego li Superb-vazduplohov direktora Babica, sto je Veselinov podneo ostavku i zauvek napustio politiku i javne poslove!

Iggy

pre 5 godina

‘Ajde bre, malo je što kradete ovaj napaćeni narod i punite vaše džepove, već nas godinama ubijate vašom bahatom vožnjom i još pravite sprdnju i lažno svedočite, umesto da krivično odgovarate. Od Dragana Veselinova koji ubi džipom devojku na ćošku Njegoševe i Beogradske do ovog Babića koji ubija na naplatnoj rampi. I nikom ništa....

istinoljub

pre 5 godina

„Sva sreća živ sam i još ću vas gnjaviti"-deo je jucerasnje izjave Babica. Koja je naisla na ostru osudu javnosti i ocenjena kao neprimerena i neodgovorna. Iz izjave se nije moglo zakljuciti da se uopste razmislja o ostavci.Danas se vec govori o casti, moralu, odgovornosti, Babic je ipak resio da nas vise ne "gnjavi". I sve bez pritiska i preko noci?

gradjanin

pre 5 godina

"Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće"
Ako malo pazljivije citamo vidimo jasnu nameru da preuzme sledecu funkciju, verovatno da avanzuje kao i kolega keramicar

cabtom

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac. 

1. On je prvi covek koridora Srbije 
2. Zna ogranicenje na autoputu 
3. Sef je vozacu 

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite. 

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.
(Fandjo, 

Miki

pre 5 godina

Da li i ovo pretvara u veličanje života i dela Aleksandra Vučića??? 
Kakve veze Vučić ima sa ovim?
(Milos, 1. februar 2019 18:29) 

Pa zar nisi primetio da svi, ama bas svi iz SNS u svim izjavama moraju da spomenu vodju. Recimo kad govori Vulin, on u svakoj recenici pominje Vucica, ili onaj Djuric za Kosovo, Vucic ovo Vucic ono, a tema uopste nije Vucic niti ima veza sa njim. Jos nesto bih hteo da navedem, uz svo postovanje prema svima. Dok je Toma bio predsednik svu politiku i sve ostalo je vodila vlada na celu sa Vucicem. Sada je Vucic predsednik i opet sve on. Sve ovo me podseca na komunizam.

Komšija

pre 5 godina

Ako ima neko ko zna mene interesuje kakvu bi odgovornost Veselinov i Babić imali u zemljama kao što su Švedska (gde ministarka podnosi ostavku jer je imala 0.2 promila alkohola u krvi i nije ništa izazvala pa čak ni cukanje) Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Švajcarskoj ili bivšoj jugoslovenskoj republici Sloveniji? Što neko napisa ne da ne bi smeli da zatraže alko test nego bi se još pola sata po odlasku ministrovog vozila izvinjavali u vazduh. Zanima me kako bi zakon tamo gledao na vozača i ministra? Teško da bi im ministar prodao priču da je spavao i da nije podstrekivac.

As

pre 5 godina

Barem imas obraza i dostojanstva, aki mi je cudno da je ministar policije dr. Nesa pre tebe najavio ostavku? Ajde da je to uradila dr.Zorana ali onaj...Pozdrav,brz oporavak i nadam se da te vise necu videti.

Ne volem

pre 5 godina

Moral po direktivi nije onaj moral o kome mi govorimo. Eto gosn Babića uskoro na novoj funkciji čim prođe "evo nije bio na funkciji godinu, godinu ipo" kao Bata BIA.

room 1408

pre 5 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže...Od vaših bahatosti kada uključite signalizaciju rušite sve pred sobom..Lisinski životi su u ovoj drzavi bezvredni...Očekujem mnogo veću funkciju za jedno 2 godine

yugo 45

pre 5 godina

Kao službenika vlasti tebi je dužnost da se ponašaš pristojno i da te vozač vozi normalnom brzinom. A ne ovako i još da ubiješ nedužnu ženu.

miki

pre 5 godina

strasno covece .sta uradiste.
a to sa enp . ovi znaju da menjaju prolaze cas je enp cas putnicki. da ste postovali brzinu ne bi niko stradao . e sad vidite gde vodi bahatost . u propast .

hahahah

pre 5 godina

I medju vama ima moralnih, to je cinjenica, ali bi se taj tvoj moral mnogo izgubio negde i zaturio da se nije ovo desilo, na zalost. Tako da pricati o moralu jer je tvoje dupe u pitanju a kad nije onda ga nema je licemerstvo koje je pokazatelj ko su ljudi u SNS.
Kao da ne vidis sta se desava drugima i na drugim mestima, to sto nisi na njihovim funkcijama ne redefinise i zanemaruje MORALNE VREDNOSTI. To sto se tebi ne desi ne znaci da je moralno.
Licemeri svetski

Gile

pre 5 godina

Nema ovde morala! Nasilnička vožnja - ubistvo u pokušaju. Babić kao neko ko JE BIO U POZICIJI, A NIJE SPREČIO ILI POKUŠAO DA SPREČI VOZAČA - SAUČESNIK U UBISTVU, nažalost ne u pokušaju. Funkcija koju je obavljao u trenutku izvršenja ovog ubistva je najtragičniji komentar na društvo i 'državu' u kojoj danas živimo.

II

pre 5 godina

(Komšija, 1. februar 2019 21:17) Pitali ste sta bi se desilo u Svedskoj, Norveskoj, Svajcarskoj...

U Norveskoj je jedna ministarka izgubila dozvolu na godinu dana jer je prekoracila brzinu za 10km/h. U zoni od 60km/h je vozila 70km/h.
Naravno da je platila i kaznu samo se ne secam koliko je to tada bilo.
Policija prati sva ogranicenja brzine ako nisu na vanrednom zadatku. Politicari ne voze pod rotacionim svetlima. Ovde politicari jos uvek zele da budu dobar primer obicnim ljudima. Da se desilo da je politicar u saobracaju ubio nekoga budite sigurni da bi mu se sudilo kao i bilo kom coveku. Ovo je uredjena pravna drzava i pravosudni organi imaju potpunu nezavisnost od politike.

Đorđe

pre 5 godina

29.05.2003 Večernje Novosti BEOGRAD - Dragan Veselinov, ministar poljoprivrede u Vladi premijera Zorana Živkovića, u četvrtak je, konačno, podneo neopozivu ostavku!
Ministar Veselinov odlučio se na ovaj “lični čin” posle mesec i po od tragične pogibije Katarine Marić, koju je usmrtio džip ovog Ministarstva u kojem je i on bio. Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, upriličenoj u svom kabinetu, Veselinov je pročitao izjavu o razlozima zbog kojih se odlučio na ostavku

pera

pre 5 godina

Ljudi,ne osuđujte Babića,ne sme se ni zamisliti kako će neko mirno da spava a da zna da je neko izgubio život zbog njega indirektno.Ali ovo opominje da ljudi spuste loptu,i hrišćanstvo nas uči,parafraziram:da kada ste na vrhuncu moći i kada mislite da sve možete,da stanete kada je najsladje.

student

pre 5 godina

Gospode Bože, i na izgubljenim životima su počeli da uzimaju političke poene, šta je sledeće?
Kakve veze ima politička stranka, njegov politički stvav i predsednik sa ovim sto se dogodilo pa da ih uopšte dovodi u priču!?
Više se I ne trude da izrežiraju ove situacije kako Treba, nego nam bukvalno uriniraju u lice.
Njemu svaka čast za ostavku, ali ovo skupljanje političkih poena kako su ljudi od morala dok su svi ostali loši, je krajnje neumesno.

Andrej

pre 5 godina

Koji nivo poltronizma, pa to je prosto neverovatno. Bolje da si terao tog mladog momka da sporije vozi a ne da ubije zenu. Licemerno do krajnjih granica.

Beca

pre 5 godina

Zašto, kada ste tako moralni, nisi dao ostavku kad se obrušilo brdo, kad si dao izjavu da se to očekivalo za godinu-dve kada bi taj deo puta bio pušten u saobraćaj i poginulo ko zna koliko ljudi?

Mile

pre 5 godina

Ostavka? Gde je tu odgovornost za krivično delo koje su učinili on i vozač. Izvršilac i saučesnik, a ne vozač i ministar. Sve hoće da prebace na vozača, kako bi se vazduplohovac izvukao. Vođo, imaš li ti šta da kažeš, ili se u javnosti pojavljuješ samo kada ti to ide u prilog?

Fandjo

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac.

1. On je prvi covek koridora Srbije
2. Zna ogranicenje na autoputu
3. Sef je vozacu

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite.

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.

Raca

pre 5 godina

Tipični vojnik svoje partije !
Polako vojniče !
Pored te vojničke discipline i odgovornosti prema onima koji su te postavili na funkciju u pravnim državama postoji i ona druga krivična.
To što vi vojnici partije smatrate odlazak sa funkcije najvećom kaznom to je samo vaše iskrivljeno viđenje sveta u kome živite.
A u pogledu morala tvojih stranačkih saboraca, videli smo, i predsednik opštine Grocka se onomad sam prijavio policiji, ne nije nikako uhapšen nakon nekoliko godina bahaćenja i bezvlašća.
Lažni moralisti i demagozi !
Vrstićeš se ti za godinu dve, kao što je i vaš bata Gašić, i dobiti još bolju funkciju.

NebojsaDrugosaopsteniOdSrbovrela

pre 5 godina

čekaj,tip pre nepunih 24 h izjavio ,"dobro sam ,i dalje ću da vas gnjavim" sad odjednom nije bilo naredjenje da podnese ostavku.Pa,dokle više farbanja ,na nos ima da vam izadje

gorki

pre 5 godina

Kako ti nije naređeno, kad si jutros tvitovao da si dobro i da ćeš uskoro nastaviti da ih gnjaviš (izvođače), pa sad kažeš da više nećeš to da radiš...

rece mi jedan covek

pre 5 godina

Nema profesionalnog vozaca koji samoinicijativno krsi pravila voznje... to rade samo i samo kada boss to od njih trazi... Ovo je posao za tuzilastvo i zatvor a ne “moralisanje u ostavci” - strasno perfidna manipulacija((( podrska bliskima nastradale zene i nek joj je laka zemlja

Pohovana lignjo!

pre 5 godina

Umesto sto i u ovoj tragediji bulaznis demagoski i glorifikujes svog sefa do gadjenja, trebalo je da objavis na RTS-u, u pisanoj formi, saopstenje: Izjavljujem saucesce porodicama stradalih i podnosim neopozivu ostavku. A posle toga da nestanes zauvek iz javnog zivota, i cekas poziv za sud koji ce utvrditi nivo tvoje odgovornosti i shodno tome postupati po zakonu.

blaster

pre 5 godina

Udomio je vas Vucic lepo. Sramota je da u ovom trenutku pominjes vucica. Aman covece daj ostavku i bezi. Nemojte od svega praviti kampanju. Bog ce vam suditi za vase licemerno ponasanje.

zoranmi

pre 5 godina

Dobio instrukcije od AV,kad ozdravi eto njega direktora u savetu za kosmičku saradnju Srbije i ostatka sveta,u konstruisanju bezpilotnih vazduplohova,a AV,pokušava da objasni sendvičarima da eto,tobože je logično da podnese ostavku,i da niko nije zaštićen,pa ni njihovi ne nanazovimo ih strućnjacima.Prodaja magle penzionerima za siguran glas,a da ne pišem kakve se mračne teorije zavere kriju iza kulisa ove nesreće,i ove jadne,ni krive ni dužne žene što je poginula.

vrs

pre 5 godina

Nevidjena šeprtlja kao i vecina u SNS-u. Gde god je došao tu je nešto i zabrljao. Hvala Bogu da si živ, ali te molimo nestani sa javne scene, kao i sve tvoje stranacke kolege. Spasite Srbiju i povucite se...

Miki

pre 5 godina

Da li i ovo pretvara u veličanje života i dela Aleksandra Vučića??? 
Kakve veze Vučić ima sa ovim?
(Milos, 1. februar 2019 18:29) 

Pa zar nisi primetio da svi, ama bas svi iz SNS u svim izjavama moraju da spomenu vodju. Recimo kad govori Vulin, on u svakoj recenici pominje Vucica, ili onaj Djuric za Kosovo, Vucic ovo Vucic ono, a tema uopste nije Vucic niti ima veza sa njim. Jos nesto bih hteo da navedem, uz svo postovanje prema svima. Dok je Toma bio predsednik svu politiku i sve ostalo je vodila vlada na celu sa Vucicem. Sada je Vucic predsednik i opet sve on. Sve ovo me podseca na komunizam.

istinoljub

pre 5 godina

„Sva sreća živ sam i još ću vas gnjaviti"-deo je jucerasnje izjave Babica. Koja je naisla na ostru osudu javnosti i ocenjena kao neprimerena i neodgovorna. Iz izjave se nije moglo zakljuciti da se uopste razmislja o ostavci.Danas se vec govori o casti, moralu, odgovornosti, Babic je ipak resio da nas vise ne "gnjavi". I sve bez pritiska i preko noci?

Srbija me ubija

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik.


Traži.
Al nikako da nadje.
.. bar jednu...

C i n i k

pre 5 godina

Fuj!
Najcrnje je sto ovakvih, kao i onakvih kao onaj Simonovic iz Grocke, a da ne pisem o keramicarima i masterima,ima na hiljade u firmi Sns. I svi do jednog su na drzavna jasla...

Shone

pre 5 godina

O čemu se ovde priča?! Kako Babić nema krivice pa garant je forsirao vozača da ide brzo, ovaj ne bi smeo da ide ovom brzinom po magli da ga njegov šef ne tera

Gale

pre 5 godina

Pa normalno da sad daje ostavku kad je jos jutros gospon Nesa rekao da je Babić dao ostavku. Zašto ga nije pustio da je sam da? Tako se radi u klanovima, zar ne?

ja

pre 5 godina

Ne ostavka, odgovornost za ubistvo. Ispitati slučaj i odgovornima prema zasluzi. Žena je ubijena čekajući na naplatnoj rampi... Dosta sa mazanjem očiju naroda.. ni ostavke ne bi bilo da nije već postojao pritisak u vidu protesta. Ništa od ovoga neće nadoknaditi izgubljen život, ali će se možda stati na put bahatim SNS funkcionerima i njima sličnim.

neutral

pre 5 godina

neka me ubedi da on nije aminovao takvu vožnju vozača! kakva bre ostavka, žena je poginula?! jel sad treba da to ostavimo po strani i da kažemo "svaka čast"?! ajde bre sve to na sud, diž' se stado konačno već jednom!!!

Saška

pre 5 godina

Previše puta, u ovom saopštenju je ponovio da ne mora da bude pozvan i nateran da da ostavku, da bi to bilo tačno.
Ali da to Babić zna...ne bi bio Babić !

bice dunav crven nedeljama kad dohvatimo botove

pre 5 godina

Znanje, moral, odgovornost, medju naprednjacima ? hahahaha
Svi na robiju zbog ubistva i taj auto da platite sto ste unistili.

DusanNBGD

pre 5 godina

Evo predloga za tužilaštvo, pošto toliko volite taj poligraf da upotrbljavate, nek sedne vozač za taj poligraf pa da vidimo šta će da kaže. A da testiranju prisustvuje član iz svake stranke u Parlamentu a može i šire!! Jel može tako?

C i n i k

pre 5 godina

Sećamo se slučaja Veselinov koji se zauvek povukao iz politike. Jel se sećate kakvu je hajku Vučić tada vodio? A Gasic za 7 života u helikopteru se nije povukao jok nezamenljiv niko ne zna bolje od njega. A ovaj jutros rekao da će još da ih gnjavi a sad kao moralna veličina podnosi ostavku...

ja hocu da budem aMoniman

pre 5 godina

Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo", ističe Babić.

:) ovo je stvarno prelepo, da se stavi kao slogan i poruka uz SNS :). a u stvari je sve suprotno od tog

likbgd

pre 5 godina

Njegova prva reakcija posle nesrece ("dobro sam, ne brinite, jos cu vas gnjaviti") je bila ona prava, iskrena. Toliko o moralu i saosecajnosti.
Ovo za ostavku je napisan tekst koji je on teskog srca morao da izgovori. Napisan da bi se skupili poeni na tragediji i bacila odgovornost za istu u drugi plan.

Lex simplex

pre 5 godina

Bez obzira sto nije kriv logicno je i realno da podnese ostavku jer je jedan zivot izgubljen.
(Darko, 1. februar 2019 19:48)

Naravno da je kriv, u ovom slučaju to je podsticanje na krivično djelo!

TIGER

pre 5 godina

"Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku", izjavio je Babić za Tanjug.

Pa sto vozacu nisi odmah skrenuo paznju da postuje brzinu a ne da divlja po autoputu?!

Milan

pre 5 godina

Ma on u zivotu nebi podneo ostavku dok mu to drug policajac javno nije rekao i on nesretnik nema kud.

Moral?????
Nema pojma.
Neoradikalna politika nema veze sa moralom.
Bas se pitam ko ce sada da gradi kule/gradove i koridore pre roka?

acomurija

pre 5 godina

Razlika izmedju Vucica i njegove napadne stranke, i njegovIh kadrova je sto Babic "dao neopozivu ostavku" i - stao na RASPOLAGANJE, tj ceka novu, manje zahtevnu a bolje placenu funkciju, i, npr ministra Veselinova, koji je visestruko manje kriv, i njegov vozac, nego li Superb-vazduplohov direktora Babica, sto je Veselinov podneo ostavku i zauvek napustio politiku i javne poslove!

room 1408

pre 5 godina

Kasno Marko na Kosovo stiže...Od vaših bahatosti kada uključite signalizaciju rušite sve pred sobom..Lisinski životi su u ovoj drzavi bezvredni...Očekujem mnogo veću funkciju za jedno 2 godine

Direktor u privatnoj firmi

pre 5 godina

Neće taj ni sud ni istragu da omirise a ne zatvor. Dao otkaz u firmi i gotova stvar.
To su naše otadžbine ponajbolji sinovi kad pobiju neoprezne čuvaju ih činovi.

Ne volem

pre 5 godina

Moral po direktivi nije onaj moral o kome mi govorimo. Eto gosn Babića uskoro na novoj funkciji čim prođe "evo nije bio na funkciji godinu, godinu ipo" kao Bata BIA.

Alex Mahone

pre 5 godina

"Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti", rekao je Babić.

Upravo si naveo osobine kojih kod tebe nema ni u tragovima...

Luka

pre 5 godina

Ostavka koju je podneo Babić je moralan i odgovoran potez i ovo nesreća je svakome mogla da se dogodi iako on lično nije odgovoran za to što se dogodilo.

zm bgd

pre 5 godina

Pusti ostavku,nego ko ce da odgovara za ovo ubistvo???
Umesto tebe stavice drugi fikus,ti ces posle oporavka na drugu funkciju a sta cemo sa ubistvom moralna gromado!?

Džoni

pre 5 godina

Budućem direktoru Koridora Srbije želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.

Srbija ti se zahvaljuje na raspolaganju, ali neka hvala, samo što dalje!

Geometar

pre 5 godina

Kakav obraz? Koji moral? Kao podnosi ostavku zbog "moralne odgovornosti"!? Nije nego!! Pa on i ne bi mogao da nastavi da obavlja tu funkciju iz bolnice i rehabilitacionog centra (oboje će morati da koristi duže vreme zbog težine povrede koje je zadobio), pa se dosetili da ovim činom ispadne "moralna gromada"! Cirkus i mazanje očiju!

hahahah

pre 5 godina

I medju vama ima moralnih, to je cinjenica, ali bi se taj tvoj moral mnogo izgubio negde i zaturio da se nije ovo desilo, na zalost. Tako da pricati o moralu jer je tvoje dupe u pitanju a kad nije onda ga nema je licemerstvo koje je pokazatelj ko su ljudi u SNS.
Kao da ne vidis sta se desava drugima i na drugim mestima, to sto nisi na njihovim funkcijama ne redefinise i zanemaruje MORALNE VREDNOSTI. To sto se tebi ne desi ne znaci da je moralno.
Licemeri svetski

Новосадиста

pre 5 godina

А блинкери на возилу стране фирме у Србији намењеном да се вози директор агенције? А по закону сме само највиши државни службеници!

Iggy

pre 5 godina

‘Ajde bre, malo je što kradete ovaj napaćeni narod i punite vaše džepove, već nas godinama ubijate vašom bahatom vožnjom i još pravite sprdnju i lažno svedočite, umesto da krivično odgovarate. Od Dragana Veselinova koji ubi džipom devojku na ćošku Njegoševe i Beogradske do ovog Babića koji ubija na naplatnoj rampi. I nikom ništa....

placko kme

pre 5 godina

A sta bi sa onim “Živ sam i još ću da vas gnjavim”??
Nesa morao da reaguje jutros jadan....Da saopsti preko medija da podnosi ostavku...

As

pre 5 godina

Barem imas obraza i dostojanstva, aki mi je cudno da je ministar policije dr. Nesa pre tebe najavio ostavku? Ajde da je to uradila dr.Zorana ali onaj...Pozdrav,brz oporavak i nadam se da te vise necu videti.

kiza

pre 5 godina

Koji je ovo lik. Sramota me je da citam sta je izjavio odmah nakon nesrece, a onda moralni veleobrt kako ne mora niko da mu kaze sta da radi. Jos gore od njega je kako to bestijalno rade "saptaci" sta da kaze nakon nevidjenog gafa , a bilo je evidentno i malom detetu da mu ni napamet nije i bilo da prvo izjavi saucesce vec da mu je noga i prsljen dobro, pa ce moci da otvara nove deonice na TV u. Gospode gde ih pronalaze....

pera

pre 5 godina

Ljudi,ne osuđujte Babića,ne sme se ni zamisliti kako će neko mirno da spava a da zna da je neko izgubio život zbog njega indirektno.Ali ovo opominje da ljudi spuste loptu,i hrišćanstvo nas uči,parafraziram:da kada ste na vrhuncu moći i kada mislite da sve možete,da stanete kada je najsladje.

Komšija

pre 5 godina

Ako ima neko ko zna mene interesuje kakvu bi odgovornost Veselinov i Babić imali u zemljama kao što su Švedska (gde ministarka podnosi ostavku jer je imala 0.2 promila alkohola u krvi i nije ništa izazvala pa čak ni cukanje) Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Švajcarskoj ili bivšoj jugoslovenskoj republici Sloveniji? Što neko napisa ne da ne bi smeli da zatraže alko test nego bi se još pola sata po odlasku ministrovog vozila izvinjavali u vazduh. Zanima me kako bi zakon tamo gledao na vozača i ministra? Teško da bi im ministar prodao priču da je spavao i da nije podstrekivac.

miki

pre 5 godina

strasno covece .sta uradiste.
a to sa enp . ovi znaju da menjaju prolaze cas je enp cas putnicki. da ste postovali brzinu ne bi niko stradao . e sad vidite gde vodi bahatost . u propast .

Đorđe

pre 5 godina

29.05.2003 Večernje Novosti BEOGRAD - Dragan Veselinov, ministar poljoprivrede u Vladi premijera Zorana Živkovića, u četvrtak je, konačno, podneo neopozivu ostavku!
Ministar Veselinov odlučio se na ovaj “lični čin” posle mesec i po od tragične pogibije Katarine Marić, koju je usmrtio džip ovog Ministarstva u kojem je i on bio. Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, upriličenoj u svom kabinetu, Veselinov je pročitao izjavu o razlozima zbog kojih se odlučio na ostavku

gradjanin

pre 5 godina

"Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće"
Ako malo pazljivije citamo vidimo jasnu nameru da preuzme sledecu funkciju, verovatno da avanzuje kao i kolega keramicar

yugo 45

pre 5 godina

Kao službenika vlasti tebi je dužnost da se ponašaš pristojno i da te vozač vozi normalnom brzinom. A ne ovako i još da ubiješ nedužnu ženu.

Gile

pre 5 godina

Nema ovde morala! Nasilnička vožnja - ubistvo u pokušaju. Babić kao neko ko JE BIO U POZICIJI, A NIJE SPREČIO ILI POKUŠAO DA SPREČI VOZAČA - SAUČESNIK U UBISTVU, nažalost ne u pokušaju. Funkcija koju je obavljao u trenutku izvršenja ovog ubistva je najtragičniji komentar na društvo i 'državu' u kojoj danas živimo.

cabtom

pre 5 godina

Za one koji ga brane sto je bio samo saputnik a ne vozac. 

1. On je prvi covek koridora Srbije 
2. Zna ogranicenje na autoputu 
3. Sef je vozacu 

Dovoljno je bilo da mu kaze - ja zahtevam da vozite po propisu, posujete saobracajnu signalizaciju i vremenske uslove kada vozite. 

Ali nije, znaci nije se mesao u svoj posao.
(Fandjo, 

Danijela

pre 5 godina

Nesrece se svakodnevno desavaju.Zoran Babic nije uzrokovao nesrecu pa nema razloga za ostavkom,ali ako on smatra da treba da podnese ostavku,to se mora ispostovati.

gare

pre 5 godina

Realno, kao saputnik nije formalno odgovoran, ali je postupio korektno što daje ostavku (mada je samo učesnik nezgode, nije vozio).
Međutim, opet ga u komentarima svi pljuju.
Ljudi su zauzeli strane i nije bitno ko kako postupa u konkretnoj situaciji. Izgleda da je jedino bitno da li je neko naš ili njihov.

II

pre 5 godina

(Komšija, 1. februar 2019 21:17) Pitali ste sta bi se desilo u Svedskoj, Norveskoj, Svajcarskoj...

U Norveskoj je jedna ministarka izgubila dozvolu na godinu dana jer je prekoracila brzinu za 10km/h. U zoni od 60km/h je vozila 70km/h.
Naravno da je platila i kaznu samo se ne secam koliko je to tada bilo.
Policija prati sva ogranicenja brzine ako nisu na vanrednom zadatku. Politicari ne voze pod rotacionim svetlima. Ovde politicari jos uvek zele da budu dobar primer obicnim ljudima. Da se desilo da je politicar u saobracaju ubio nekoga budite sigurni da bi mu se sudilo kao i bilo kom coveku. Ovo je uredjena pravna drzava i pravosudni organi imaju potpunu nezavisnost od politike.