Subota, 15.12.2018.

11:14

Kreće zaplena - da li ste i vi jedan od tih Beograđana VIDEO

Preduzeće Infostan od maja ove godine svakim plaćenim računom namiruje raniji dug pozivajući se na član 310 Zakona o obligacionim odnosima.

Izvor: B92

Kreæe zaplena - da li ste i vi jedan od tih Beograðana VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

grof

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima - jednogodisnji rok zastarelosti

Jednogodišnji rok zastarelosti

Član 378
(1) Zastarevaju za jednu godinu:
1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;
2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;
3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;
4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.
(2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene.

Aca

pre 5 godina

Posto svima smeta infostan ja bih ga ukinuo, i slao gradjanima pojedinacno uplatnicu za vodu, grejanje, iznosenje smeca, ciscenje... posto to ocigledno narod zeli. Obzirom da infostan ima bar deset stavki, nek narod placa jos proviziju 45 dinara za svaku uplatnicu posto narod tako zahteva.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Sta kaze gospoDZa da racuni stizu na vreme i svako ima dovoljno vremena da ih plati.
Da,da. Racunu stignu 12,13. u mesecu i rok za placanje je 24. ili 25. istog meseca. Isto rade i za struju i telefon.
Ziveo sam dugo godina van Srbije i za sve racune je vremenski period bio mesec dana. Par puta sam ovde kasnio sa uplatom jer sam mislio da je i ovde rok od mesec dana. Ali nije.

Nego,svima pricam i niko se ne seca. Bas cudno za Srbiju,a?
Jel se seca neko od vas kada je pre jedno 11,12,13 godina Infostan odjenom korsnicima ispostavio racune sa kamatom iz nekog izmisljenog prethodnog perioda? Pa su ljudima stizali racuni sa kamatama od pre 3,4,5 godina.
Secam se da je bio tv prilog ( Studio B-arbara) u kome je nekom penzioneru,koji ceka na salteru za zalbe, stiglo da nije platio neki racun od pre 5 godina. I deda poneo sve uplatnice u poslednjih 7 godina i u kameru kaze "evo poneo sam sve da vidimo sta ja to nisam platio".
Posle se Infostan izvinjavao,kao greska. Satro. Nego fora APP-ako prodje prodje.

Ništa sporno

pre 5 godina

Ko misli da ne treba da plaća račune, neka ih ne plaća. Valjda će naći način da uveri koga već treba da nije obavezan da plaća. Plaćam račune i time sam se opredelio. Sad, da li su cene adekvatne i da li novac odlazi kome treba (davaocu usluga), pitanje je za ozbiljnu polemiku. Sumnjam, ali nemam vremena ni energije da "isterujem pravdu".

Muškarac

pre 5 godina

Do sada je bilo da ako plaćem originalni račun na kome je jasno prikazano za koji period je zaduženje ili opštom uplatnicom na kojoj piše u svrhu uplate za mesec maj npr. da novac koji uplaćujete ne može biti iskorišćen za rasknjiženje nekog drugog obračunskog perioda. Koliko sam razumeo, oni ovim članom 310 uspevaju te pare da preusmere na najstariji dug. Izgleda da mi njih moramo tužiti za zastarelost.

che

pre 5 godina

Davnih godina kada pade Milosevic receno je sva stara dugovanja zaboravite,pre nekoliko godina receno u vise navrata kako infostan za razliku od distribucihe nije redovno dostavljao opomene pred utuzenje ili prinudnu naplati i da po zakonu o obligacionim odnosima mogu da potrazuju samo dug do godinu dana.Gradjani koji imaju stari dug se isti svaki mesec uvecava za iznos kamate pa je sada veci deo kamata od glavnice.Kada bi info stan otpisao kamatu koja im realno i ne pripada i ostatak sro je realbi dug dao na rate,verujem da bi to vecina prihvatala.Necu da placam kamatu onima koji po slovu zakonu nemaju realno pravo ni na glavnici jer nisu bili azurni i jasni u dostavi racuna,opmena i transparentnosti obaveza koje komuniciraju na racunima cija je forna takodje upitna.

milan

pre 5 godina

Moje pitanje gospodji iz Infostana (a to bi upravo mogao i B92 da pita): ako vam je knjizenje bilo zakonito od 2011-2018, zasto ste ga onda ukinuli i vratili staro? Poenta koju oba ova dva nemusta muska govornika nisu rekli je da po Zakonu o obligacionim odnosima cl 378 kad vas Infostan utuzi, morate sudu preko izvrsitelja izjaviti prigovor zastarelosti po cl 378 i podneti uplatnice da ste platili utuzene mesece da bi vas sud oslobodio zaduzenja. I OBAVEZNO, proverite svoje onlajn naloge Infostana, jer moze da vam se desi kao meni da vam ispreturaju sve uplate i da vam isto placena zaduzenja (u mom slucaju avgust 2016) vode da ste ga platili pre mesec dana u krnjem iznosu. Time fingiraju nezastarelost duga.

Drzava kriminalaca, bahati i nevaspitani sluzbenici

pre 5 godina

Da li je moguce da drzava nastoji da naplati iznosenje smeca u kuci u kojoj niko ne zivi vec 15 godina ? Da li je moguce da neko napravi taj dug ako je par godina ranije umro desetak hiljada kilometara van Srbije ? U Srbiji to moze !

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

А то што плаћам одношење смећа иако нема контејнера?! Нису хтели да поставе када се зграда направила под изговором да камион неће моћи зими да изађе уз улицу...10 метара... Канализација исто тако - примили зграду, кренули да наплаћују и онда рекли да зграда не испуњава услове (систем канализационог одвода није добро одрађен) и кад смо као станари скупили паре и решили, они и даље то тврде али и даље наплаћују!

ana

pre 5 godina

pre više godina preko infostana su stigle uplatnice za osiguranje stana. plaćali smo neko vreme. kada smo shvatili da nam ne treba otišla sam u infostan da otkažem osiguranje da bi mi rekli da oni nisu nadležni za to već da moram na drugi kraj grada direktno u osiguranje. za odvajanje uplatnica sam morala u gradsku čistoću jer ni sa tim nemaju ništa!?
a za osiguranje me i dalje duže za nekoliko meseci iako u informatoru koji su poslali piše da ako se ne uplaćuje 3 meseca ugovor se smatra raskinutim. šta je infostan? štamparija koja samo uzima pare?

damjan

pre 5 godina

... ne postoji razlog za postojanjem preduzeća
,, Infostan".. Vodovod zna i može da dopremi vodu do potrošača ali ne zna da pošalje uplatnicu, grejanje isto tako,
,, gradska čistoća" odnosi smeće ali ne ume da pošalje račun...? Objedinjena naplata odavno nije ni jeftiniji ni efikasniji način naplate ovakvih usluga.

milke

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima je važio i 2013 i evo što sam ja doziveo. Dugovao sam oko 70.000 din i u septembru sam odjednom platio sav dug, pojedinačno po svakoj uplatnici. Znate li šta su uradili. Umesto da mi knjiže stari dug, oni su ovu sumu tretirali kao neku vrstu plaćanja unapred i sa nje naplaćivali mesece koji dolaze: oktobar, novembar...Otišao sam u Infostan Zvezdara da se žalim. Jedan šalterski službenik je rekao da su pogrešili i da će ispraviti. Nešto je radio na kompu i posle nekog vremena rekao mi da je sada sve u redu. Epilog: u martu 2014 predali su moj “dug“ izvršitelju Svetlani Manić. Išao sam da se žalim i u Danijelovu gde samnom niko nije hteo ni da priča, išao u Gradsko veće Bgd. Tu me je primila neka Vesna, član GV, rekla mi da sam apsolutno u pravu i da, zamislite, kažem šefu Infostana Zvezdara da joj se javi. Naravno nikad joj se, pretpostavljam, nije javio. Mene je njihova uveren sam, NAMERNA GREŠKA koštala 20.000 din. Išao sam i kod dotične Svetlane Manić sa svom dokumentacijom, ali ništa nije pomoglo. Naravno, na kraju su mi u Infostanu rekli da ih tužim, što nisam učinio jer bi me koštalo mnogo više što i oni vrlo dobro znaju. Ubeđen sam da su sve uradili namerno da bi dotičnoj Svetlani “nabacili“ posao.

dule

pre 5 godina

Ako info stan knjizi na stare dugove uplatu kao sto kazu.

Zasto bi onda neko uopste platio nov racun ako ima stari dug???

To je isto kao da si bacio pare u dunav

Ako ne platis nove racune onda mogu da te opomenu i tuze samo za racune u poslednjih godinu dana jel tako??

A ako platis na primer dva racuna onda ti oni proknjize za neki stari dug i OPET TE TUZE ZA RACUNE U POSLEDNJIH GODINU DANA

Pa zasto bi onda neko placao nove racune ako vec ima problem od ranije GDE JE LOGIKA????

pravnik

pre 5 godina

Jednom sam odjavio plaćanje osiguranja preko info-stana iz prostog razloga što sa osiguranjem nisam zakljucio ugovor. Imao sam poplavu u kući i kada sam prijavio štetu, jasno su mi stavili do znanja da nemam pravo na naknadu štete koja je prouzrokovana poplavom (curenje instalacija). Na pitanje od čega sam osiguran, odgovor je bio „pa znate to je za, aaaa, mmmmm, hmmmm..“ Nakon toga odem u Info stan, trazim da mi retroaktivno vrate sav novac koji sam platio preko njih Wiener osiguranju i naravno otkače me na keca. Dobro. Otkazem dalje plaćanje. Sledećih nekoliko meseci nije bilo stavke osiguranje na racunu. Ali djavo ne spava, pojavi se odjednom Dunav osiguranje, ničim izazvano. Tada lepo presavijem tabak i podnesem tuzbu. I dan danas se taj slučaj nije resio ali ja sam resio da ću svoje pare da vratim. To preduzece je jedno leglo kriminala i partijskog smeća- bez obzira koja vlast bila aktuelna.

Neutuzen

pre 5 godina

Redovno placam Infostan. Ako to radite redovno, posle godinu dana dobijete 7% popusta (popust pise na racunu). Oko 90% racuna mi je grejanje. Placam redovno i zbog navedenog popusta (nije malo na godisnjem novou, oko 50 evra).

taj mahall

pre 5 godina

Drzava je stavila ruku u dzep gradjana i to je poglavlje koje smo odmah otvorili i zatvorili na putu za EU, mada im to niko nije ni trazio,pod opravdanjem da smo sada novo drustvo gladno kapitalistickih odnosa i trzisne ekonomije. Stanovi su nasi, njihovi porezi kad ga prodajemo, kad odluce da treba opet i godisnje da nas oporezuju, kad hocemo nesto u stanu da radimo... Zgrade su nase kad treba da ih odrzavamo, a posto sami ne znamo uvaljuju nam i upravnike... Ali gle cuda, recidiv "Infostan" i dalje postoji, neka grupa muljatora izmedju nas i davaoca usluga smestena u udobnim kancelarijama koja proizvodi papire sa "cudnim" stavkama, kao vrh piramide, vidi opet cuda, javnih preduzeca koja nikako ne mogu da se privatizuju. Pitam se da li je ova drzava pravljena za mene ili sluzi za familijarni biznis? A da ne zaboravimo "Kosovo je Srbija", i dok je tako nista ne treba menjati.

Neven

pre 5 godina

Kakve su "zakone" nazovi pravnici napisali A skupština ih usvojila. U kojoj to zemlji ,demokratsko,sa tradicijom, postoji da privatni izvrœitrlji imaju podrsku milicije. U kojoj državi su kamate ña komunalije ili struju, 13% ?? U nekim ko u Americi,ne moŸeš da izbrojiš nule,0,00005%. Plus postoji liĉni bankrot,pa osiguranja.Da vam izvrsitelji nešto plene zbog telefonskog duga,jos da imaju pratnju milicije,ĉudo jedno.Smešno je da država napravi legalnu reketašku organizacija.Kad to jednog dana eksplodira.

Beli fantom

pre 5 godina

U Beogradu 35.000 (5% od 700.000) ne placa infostan
U Nisu 14000 porodica ne placa ili ima problem sa placanjem poreza na imovinu.
Kako li je po ostalim gradovima, to njihovi stanovnici znaju.
Kako to? Gde je uzrok njihovih problema, ako Srbiji "tako dobro ide"?

bosko

pre 5 godina

Vazno je da se placa na vreme, naravno, ali je i vazno da su i usluge adekvatne, zar ne, i ako se desi da neme potrebe za grejanjem zbog vremenskih prilika trebalo bi nadoknade za isto smanjiti, kada bi se klima promenila i zumi bulo 15 stepeni oni bi i dalje naplacivali grejanje po punoj ceni

Staka Zulu

pre 5 godina

A šta kaže zakon o formi računa?
Mora li račun da ima obrazložen način obračuna?
U računima JKP Infostan nigde ne stoji kako se obračunava potrošnja vode, zajednička električna energija, kako se određuje cena održavanja zgrade sa liftom. Samo je stavljena cifra, pa ti građanine ponizni - plaćaj!
Kolika je cena grejanja po kvadratu?! To mora da stoji na računu, a ne da se građani informišu preko sredstava javnog informisanja!

Жоржо

pre 5 godina

Одакле Инфостану право да наплаћује било шта. Где им је уговор са грађанима?

Tijana

pre 5 godina

Prvo, računi nisu stigli na vreme ovog meseca. Drugo, ne moram daleko da idem, dovoljno samo majke da se setim, koju su tužili za 12 meseci PLAĆENIH računa pre više od dve godine. S obzirom na to da se u ovoj državi otimaju stanovi vrednosti 70000 evra za 20 puta manji dug, majka je platila iznos za koji su pretili utuženjem. Reč je o hiljadu evra glavnice i dodatne zatezne kamate u iznosu od oko 40000 dinara.
Naravno, nakon toga, nije bila lenja, našla sve dokaze o plaćenim računima, tužila Infostan i posle dve godine dobila proces i novac su joj vratili. Ali posle više od dve i po godine od početka procesa.

Gospodja iz Infostana je bezobrazna i izgovara mnoge neistine. Oni redovno šalju opomene pred utuženje za račune koji su plaćeni.

Tek onako usput...

pre 5 godina

Smanjite malo te iste račune krvopije jedne bezdusne...kao da samo vi imate stomake a svi drugi ne treba da jedu. Bezobrazno su skupe mnoge usluge javnih preduzeca.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Kada nama država nešto duguje ili nas prevari, onda te šetaju od kancelarije do kancelarije, od broja do broja. Vrte te u krug dok ne zaboraviš na šta si hteo da se žališ. A kada mi neplatimo račun za Infostan, pozivaće se i na zakone iz Kneževine Srbije, ali samo da nam uzmu pare. EDB i provajderi fiksne i mobilne telefonije nas potkradaju 24/7!

KiM

pre 5 godina

Podrzavam. Treba naplatiti preostala dugovanja, jer je to sve u skladu sa zakonom, pa cak i spustanje Deda mraza niz odzak, cak iako nemate odzak. Za sve sto ste izglasali, apsolutno podrzavam da vam "ogule kozu s ledja".

Boris Banović

pre 5 godina

Infostan je parazitsko JP koje bi trebalo ugasiti ! Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada daje mogućnost vlasnicima posebnih delova da preko Upravnika, donošenjem Odluke skupštine stambene zajednice raskinu diskriminatorske ugovore za tekuće i investiciono održavanje zgrade, a vodu i zajedničku el.energiju plaćaju direktno isporučuocima ! Takođe i osiguranje !

Ljubisa livac

pre 5 godina

Jeste po zakonu da se knjizi na najstariji dug ali to mozete spreciti tako sto na uplatnici jasno naznacite za koji mesec i godinu placate. Tako ne prekidate zastarelost za raniji period i ne mogu vam knjiziti retroaktivno.

istina

pre 5 godina

Ovo je jedna od tema gde se jasno vidi potpuna saglasnost vlasti i "opozicije". Slicno vazi za zakon o radu. Ili kretanje kao EU i NATO. Stvara se lazna slika o postojanju izbora.

M

pre 5 godina

Sve bi to bilo super,i naravno da je najnormalnije stvar plaćati račune, kada bi ova država bila normalna, kada ne bismo imali standard na 36% od proseka EU i kada se ne bi samo savršeno dobro znalo šta su građani dužni da urade, šta su njihove obaveze... inače idu pretnje, zaplene, šalju se izvršitelji... To je problem. Građanin je zgađen, ponižen, ubijen u pojam, bez neke svetle perspektive... a država mu savršenom preciznošću ispostavlja sve moguće i nemoguće obaveze.
Prokleta avlija.

M

pre 5 godina

Sve bi to bilo super,i naravno da je najnormalnije stvar plaćati račune, kada bi ova država bila normalna, kada ne bismo imali standard na 36% od proseka EU i kada se ne bi samo savršeno dobro znalo šta su građani dužni da urade, šta su njihove obaveze... inače idu pretnje, zaplene, šalju se izvršitelji... To je problem. Građanin je zgađen, ponižen, ubijen u pojam, bez neke svetle perspektive... a država mu savršenom preciznošću ispostavlja sve moguće i nemoguće obaveze.
Prokleta avlija.

Жоржо

pre 5 godina

Одакле Инфостану право да наплаћује било шта. Где им је уговор са грађанима?

Boris Banović

pre 5 godina

Infostan je parazitsko JP koje bi trebalo ugasiti ! Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada daje mogućnost vlasnicima posebnih delova da preko Upravnika, donošenjem Odluke skupštine stambene zajednice raskinu diskriminatorske ugovore za tekuće i investiciono održavanje zgrade, a vodu i zajedničku el.energiju plaćaju direktno isporučuocima ! Takođe i osiguranje !

Neven

pre 5 godina

Kakve su "zakone" nazovi pravnici napisali A skupština ih usvojila. U kojoj to zemlji ,demokratsko,sa tradicijom, postoji da privatni izvrœitrlji imaju podrsku milicije. U kojoj državi su kamate ña komunalije ili struju, 13% ?? U nekim ko u Americi,ne moŸeš da izbrojiš nule,0,00005%. Plus postoji liĉni bankrot,pa osiguranja.Da vam izvrsitelji nešto plene zbog telefonskog duga,jos da imaju pratnju milicije,ĉudo jedno.Smešno je da država napravi legalnu reketašku organizacija.Kad to jednog dana eksplodira.

O.T.A.N.

pre 5 godina

Kada nama država nešto duguje ili nas prevari, onda te šetaju od kancelarije do kancelarije, od broja do broja. Vrte te u krug dok ne zaboraviš na šta si hteo da se žališ. A kada mi neplatimo račun za Infostan, pozivaće se i na zakone iz Kneževine Srbije, ali samo da nam uzmu pare. EDB i provajderi fiksne i mobilne telefonije nas potkradaju 24/7!

Tek onako usput...

pre 5 godina

Smanjite malo te iste račune krvopije jedne bezdusne...kao da samo vi imate stomake a svi drugi ne treba da jedu. Bezobrazno su skupe mnoge usluge javnih preduzeca.

Tijana

pre 5 godina

Prvo, računi nisu stigli na vreme ovog meseca. Drugo, ne moram daleko da idem, dovoljno samo majke da se setim, koju su tužili za 12 meseci PLAĆENIH računa pre više od dve godine. S obzirom na to da se u ovoj državi otimaju stanovi vrednosti 70000 evra za 20 puta manji dug, majka je platila iznos za koji su pretili utuženjem. Reč je o hiljadu evra glavnice i dodatne zatezne kamate u iznosu od oko 40000 dinara.
Naravno, nakon toga, nije bila lenja, našla sve dokaze o plaćenim računima, tužila Infostan i posle dve godine dobila proces i novac su joj vratili. Ali posle više od dve i po godine od početka procesa.

Gospodja iz Infostana je bezobrazna i izgovara mnoge neistine. Oni redovno šalju opomene pred utuženje za račune koji su plaćeni.

Beli fantom

pre 5 godina

U Beogradu 35.000 (5% od 700.000) ne placa infostan
U Nisu 14000 porodica ne placa ili ima problem sa placanjem poreza na imovinu.
Kako li je po ostalim gradovima, to njihovi stanovnici znaju.
Kako to? Gde je uzrok njihovih problema, ako Srbiji "tako dobro ide"?

istina

pre 5 godina

Ovo je jedna od tema gde se jasno vidi potpuna saglasnost vlasti i "opozicije". Slicno vazi za zakon o radu. Ili kretanje kao EU i NATO. Stvara se lazna slika o postojanju izbora.

pravnik

pre 5 godina

Jednom sam odjavio plaćanje osiguranja preko info-stana iz prostog razloga što sa osiguranjem nisam zakljucio ugovor. Imao sam poplavu u kući i kada sam prijavio štetu, jasno su mi stavili do znanja da nemam pravo na naknadu štete koja je prouzrokovana poplavom (curenje instalacija). Na pitanje od čega sam osiguran, odgovor je bio „pa znate to je za, aaaa, mmmmm, hmmmm..“ Nakon toga odem u Info stan, trazim da mi retroaktivno vrate sav novac koji sam platio preko njih Wiener osiguranju i naravno otkače me na keca. Dobro. Otkazem dalje plaćanje. Sledećih nekoliko meseci nije bilo stavke osiguranje na racunu. Ali djavo ne spava, pojavi se odjednom Dunav osiguranje, ničim izazvano. Tada lepo presavijem tabak i podnesem tuzbu. I dan danas se taj slučaj nije resio ali ja sam resio da ću svoje pare da vratim. To preduzece je jedno leglo kriminala i partijskog smeća- bez obzira koja vlast bila aktuelna.

KiM

pre 5 godina

Podrzavam. Treba naplatiti preostala dugovanja, jer je to sve u skladu sa zakonom, pa cak i spustanje Deda mraza niz odzak, cak iako nemate odzak. Za sve sto ste izglasali, apsolutno podrzavam da vam "ogule kozu s ledja".

Ljubisa livac

pre 5 godina

Jeste po zakonu da se knjizi na najstariji dug ali to mozete spreciti tako sto na uplatnici jasno naznacite za koji mesec i godinu placate. Tako ne prekidate zastarelost za raniji period i ne mogu vam knjiziti retroaktivno.

Staka Zulu

pre 5 godina

A šta kaže zakon o formi računa?
Mora li račun da ima obrazložen način obračuna?
U računima JKP Infostan nigde ne stoji kako se obračunava potrošnja vode, zajednička električna energija, kako se određuje cena održavanja zgrade sa liftom. Samo je stavljena cifra, pa ti građanine ponizni - plaćaj!
Kolika je cena grejanja po kvadratu?! To mora da stoji na računu, a ne da se građani informišu preko sredstava javnog informisanja!

bosko

pre 5 godina

Vazno je da se placa na vreme, naravno, ali je i vazno da su i usluge adekvatne, zar ne, i ako se desi da neme potrebe za grejanjem zbog vremenskih prilika trebalo bi nadoknade za isto smanjiti, kada bi se klima promenila i zumi bulo 15 stepeni oni bi i dalje naplacivali grejanje po punoj ceni

taj mahall

pre 5 godina

Drzava je stavila ruku u dzep gradjana i to je poglavlje koje smo odmah otvorili i zatvorili na putu za EU, mada im to niko nije ni trazio,pod opravdanjem da smo sada novo drustvo gladno kapitalistickih odnosa i trzisne ekonomije. Stanovi su nasi, njihovi porezi kad ga prodajemo, kad odluce da treba opet i godisnje da nas oporezuju, kad hocemo nesto u stanu da radimo... Zgrade su nase kad treba da ih odrzavamo, a posto sami ne znamo uvaljuju nam i upravnike... Ali gle cuda, recidiv "Infostan" i dalje postoji, neka grupa muljatora izmedju nas i davaoca usluga smestena u udobnim kancelarijama koja proizvodi papire sa "cudnim" stavkama, kao vrh piramide, vidi opet cuda, javnih preduzeca koja nikako ne mogu da se privatizuju. Pitam se da li je ova drzava pravljena za mene ili sluzi za familijarni biznis? A da ne zaboravimo "Kosovo je Srbija", i dok je tako nista ne treba menjati.

ana

pre 5 godina

pre više godina preko infostana su stigle uplatnice za osiguranje stana. plaćali smo neko vreme. kada smo shvatili da nam ne treba otišla sam u infostan da otkažem osiguranje da bi mi rekli da oni nisu nadležni za to već da moram na drugi kraj grada direktno u osiguranje. za odvajanje uplatnica sam morala u gradsku čistoću jer ni sa tim nemaju ništa!?
a za osiguranje me i dalje duže za nekoliko meseci iako u informatoru koji su poslali piše da ako se ne uplaćuje 3 meseca ugovor se smatra raskinutim. šta je infostan? štamparija koja samo uzima pare?

dule

pre 5 godina

Ako info stan knjizi na stare dugove uplatu kao sto kazu.

Zasto bi onda neko uopste platio nov racun ako ima stari dug???

To je isto kao da si bacio pare u dunav

Ako ne platis nove racune onda mogu da te opomenu i tuze samo za racune u poslednjih godinu dana jel tako??

A ako platis na primer dva racuna onda ti oni proknjize za neki stari dug i OPET TE TUZE ZA RACUNE U POSLEDNJIH GODINU DANA

Pa zasto bi onda neko placao nove racune ako vec ima problem od ranije GDE JE LOGIKA????

milke

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima je važio i 2013 i evo što sam ja doziveo. Dugovao sam oko 70.000 din i u septembru sam odjednom platio sav dug, pojedinačno po svakoj uplatnici. Znate li šta su uradili. Umesto da mi knjiže stari dug, oni su ovu sumu tretirali kao neku vrstu plaćanja unapred i sa nje naplaćivali mesece koji dolaze: oktobar, novembar...Otišao sam u Infostan Zvezdara da se žalim. Jedan šalterski službenik je rekao da su pogrešili i da će ispraviti. Nešto je radio na kompu i posle nekog vremena rekao mi da je sada sve u redu. Epilog: u martu 2014 predali su moj “dug“ izvršitelju Svetlani Manić. Išao sam da se žalim i u Danijelovu gde samnom niko nije hteo ni da priča, išao u Gradsko veće Bgd. Tu me je primila neka Vesna, član GV, rekla mi da sam apsolutno u pravu i da, zamislite, kažem šefu Infostana Zvezdara da joj se javi. Naravno nikad joj se, pretpostavljam, nije javio. Mene je njihova uveren sam, NAMERNA GREŠKA koštala 20.000 din. Išao sam i kod dotične Svetlane Manić sa svom dokumentacijom, ali ništa nije pomoglo. Naravno, na kraju su mi u Infostanu rekli da ih tužim, što nisam učinio jer bi me koštalo mnogo više što i oni vrlo dobro znaju. Ubeđen sam da su sve uradili namerno da bi dotičnoj Svetlani “nabacili“ posao.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Sta kaze gospoDZa da racuni stizu na vreme i svako ima dovoljno vremena da ih plati.
Da,da. Racunu stignu 12,13. u mesecu i rok za placanje je 24. ili 25. istog meseca. Isto rade i za struju i telefon.
Ziveo sam dugo godina van Srbije i za sve racune je vremenski period bio mesec dana. Par puta sam ovde kasnio sa uplatom jer sam mislio da je i ovde rok od mesec dana. Ali nije.

Nego,svima pricam i niko se ne seca. Bas cudno za Srbiju,a?
Jel se seca neko od vas kada je pre jedno 11,12,13 godina Infostan odjenom korsnicima ispostavio racune sa kamatom iz nekog izmisljenog prethodnog perioda? Pa su ljudima stizali racuni sa kamatama od pre 3,4,5 godina.
Secam se da je bio tv prilog ( Studio B-arbara) u kome je nekom penzioneru,koji ceka na salteru za zalbe, stiglo da nije platio neki racun od pre 5 godina. I deda poneo sve uplatnice u poslednjih 7 godina i u kameru kaze "evo poneo sam sve da vidimo sta ja to nisam platio".
Posle se Infostan izvinjavao,kao greska. Satro. Nego fora APP-ako prodje prodje.

Drzava kriminalaca, bahati i nevaspitani sluzbenici

pre 5 godina

Da li je moguce da drzava nastoji da naplati iznosenje smeca u kuci u kojoj niko ne zivi vec 15 godina ? Da li je moguce da neko napravi taj dug ako je par godina ranije umro desetak hiljada kilometara van Srbije ? U Srbiji to moze !

damjan

pre 5 godina

... ne postoji razlog za postojanjem preduzeća
,, Infostan".. Vodovod zna i može da dopremi vodu do potrošača ali ne zna da pošalje uplatnicu, grejanje isto tako,
,, gradska čistoća" odnosi smeće ali ne ume da pošalje račun...? Objedinjena naplata odavno nije ni jeftiniji ni efikasniji način naplate ovakvih usluga.

che

pre 5 godina

Davnih godina kada pade Milosevic receno je sva stara dugovanja zaboravite,pre nekoliko godina receno u vise navrata kako infostan za razliku od distribucihe nije redovno dostavljao opomene pred utuzenje ili prinudnu naplati i da po zakonu o obligacionim odnosima mogu da potrazuju samo dug do godinu dana.Gradjani koji imaju stari dug se isti svaki mesec uvecava za iznos kamate pa je sada veci deo kamata od glavnice.Kada bi info stan otpisao kamatu koja im realno i ne pripada i ostatak sro je realbi dug dao na rate,verujem da bi to vecina prihvatala.Necu da placam kamatu onima koji po slovu zakonu nemaju realno pravo ni na glavnici jer nisu bili azurni i jasni u dostavi racuna,opmena i transparentnosti obaveza koje komuniciraju na racunima cija je forna takodje upitna.

milan

pre 5 godina

Moje pitanje gospodji iz Infostana (a to bi upravo mogao i B92 da pita): ako vam je knjizenje bilo zakonito od 2011-2018, zasto ste ga onda ukinuli i vratili staro? Poenta koju oba ova dva nemusta muska govornika nisu rekli je da po Zakonu o obligacionim odnosima cl 378 kad vas Infostan utuzi, morate sudu preko izvrsitelja izjaviti prigovor zastarelosti po cl 378 i podneti uplatnice da ste platili utuzene mesece da bi vas sud oslobodio zaduzenja. I OBAVEZNO, proverite svoje onlajn naloge Infostana, jer moze da vam se desi kao meni da vam ispreturaju sve uplate i da vam isto placena zaduzenja (u mom slucaju avgust 2016) vode da ste ga platili pre mesec dana u krnjem iznosu. Time fingiraju nezastarelost duga.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

А то што плаћам одношење смећа иако нема контејнера?! Нису хтели да поставе када се зграда направила под изговором да камион неће моћи зими да изађе уз улицу...10 метара... Канализација исто тако - примили зграду, кренули да наплаћују и онда рекли да зграда не испуњава услове (систем канализационог одвода није добро одрађен) и кад смо као станари скупили паре и решили, они и даље то тврде али и даље наплаћују!

Neutuzen

pre 5 godina

Redovno placam Infostan. Ako to radite redovno, posle godinu dana dobijete 7% popusta (popust pise na racunu). Oko 90% racuna mi je grejanje. Placam redovno i zbog navedenog popusta (nije malo na godisnjem novou, oko 50 evra).

Muškarac

pre 5 godina

Do sada je bilo da ako plaćem originalni račun na kome je jasno prikazano za koji period je zaduženje ili opštom uplatnicom na kojoj piše u svrhu uplate za mesec maj npr. da novac koji uplaćujete ne može biti iskorišćen za rasknjiženje nekog drugog obračunskog perioda. Koliko sam razumeo, oni ovim članom 310 uspevaju te pare da preusmere na najstariji dug. Izgleda da mi njih moramo tužiti za zastarelost.

Ništa sporno

pre 5 godina

Ko misli da ne treba da plaća račune, neka ih ne plaća. Valjda će naći način da uveri koga već treba da nije obavezan da plaća. Plaćam račune i time sam se opredelio. Sad, da li su cene adekvatne i da li novac odlazi kome treba (davaocu usluga), pitanje je za ozbiljnu polemiku. Sumnjam, ali nemam vremena ni energije da "isterujem pravdu".

Aca

pre 5 godina

Posto svima smeta infostan ja bih ga ukinuo, i slao gradjanima pojedinacno uplatnicu za vodu, grejanje, iznosenje smeca, ciscenje... posto to ocigledno narod zeli. Obzirom da infostan ima bar deset stavki, nek narod placa jos proviziju 45 dinara za svaku uplatnicu posto narod tako zahteva.

grof

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima - jednogodisnji rok zastarelosti

Jednogodišnji rok zastarelosti

Član 378
(1) Zastarevaju za jednu godinu:
1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;
2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;
3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;
4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.
(2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene.

Neutuzen

pre 5 godina

Redovno placam Infostan. Ako to radite redovno, posle godinu dana dobijete 7% popusta (popust pise na racunu). Oko 90% racuna mi je grejanje. Placam redovno i zbog navedenog popusta (nije malo na godisnjem novou, oko 50 evra).

Aca

pre 5 godina

Posto svima smeta infostan ja bih ga ukinuo, i slao gradjanima pojedinacno uplatnicu za vodu, grejanje, iznosenje smeca, ciscenje... posto to ocigledno narod zeli. Obzirom da infostan ima bar deset stavki, nek narod placa jos proviziju 45 dinara za svaku uplatnicu posto narod tako zahteva.

Ništa sporno

pre 5 godina

Ko misli da ne treba da plaća račune, neka ih ne plaća. Valjda će naći način da uveri koga već treba da nije obavezan da plaća. Plaćam račune i time sam se opredelio. Sad, da li su cene adekvatne i da li novac odlazi kome treba (davaocu usluga), pitanje je za ozbiljnu polemiku. Sumnjam, ali nemam vremena ni energije da "isterujem pravdu".

Жоржо

pre 5 godina

Одакле Инфостану право да наплаћује било шта. Где им је уговор са грађанима?

istina

pre 5 godina

Ovo je jedna od tema gde se jasno vidi potpuna saglasnost vlasti i "opozicije". Slicno vazi za zakon o radu. Ili kretanje kao EU i NATO. Stvara se lazna slika o postojanju izbora.

KiM

pre 5 godina

Podrzavam. Treba naplatiti preostala dugovanja, jer je to sve u skladu sa zakonom, pa cak i spustanje Deda mraza niz odzak, cak iako nemate odzak. Za sve sto ste izglasali, apsolutno podrzavam da vam "ogule kozu s ledja".

M

pre 5 godina

Sve bi to bilo super,i naravno da je najnormalnije stvar plaćati račune, kada bi ova država bila normalna, kada ne bismo imali standard na 36% od proseka EU i kada se ne bi samo savršeno dobro znalo šta su građani dužni da urade, šta su njihove obaveze... inače idu pretnje, zaplene, šalju se izvršitelji... To je problem. Građanin je zgađen, ponižen, ubijen u pojam, bez neke svetle perspektive... a država mu savršenom preciznošću ispostavlja sve moguće i nemoguće obaveze.
Prokleta avlija.

Neven

pre 5 godina

Kakve su "zakone" nazovi pravnici napisali A skupština ih usvojila. U kojoj to zemlji ,demokratsko,sa tradicijom, postoji da privatni izvrœitrlji imaju podrsku milicije. U kojoj državi su kamate ña komunalije ili struju, 13% ?? U nekim ko u Americi,ne moŸeš da izbrojiš nule,0,00005%. Plus postoji liĉni bankrot,pa osiguranja.Da vam izvrsitelji nešto plene zbog telefonskog duga,jos da imaju pratnju milicije,ĉudo jedno.Smešno je da država napravi legalnu reketašku organizacija.Kad to jednog dana eksplodira.

taj mahall

pre 5 godina

Drzava je stavila ruku u dzep gradjana i to je poglavlje koje smo odmah otvorili i zatvorili na putu za EU, mada im to niko nije ni trazio,pod opravdanjem da smo sada novo drustvo gladno kapitalistickih odnosa i trzisne ekonomije. Stanovi su nasi, njihovi porezi kad ga prodajemo, kad odluce da treba opet i godisnje da nas oporezuju, kad hocemo nesto u stanu da radimo... Zgrade su nase kad treba da ih odrzavamo, a posto sami ne znamo uvaljuju nam i upravnike... Ali gle cuda, recidiv "Infostan" i dalje postoji, neka grupa muljatora izmedju nas i davaoca usluga smestena u udobnim kancelarijama koja proizvodi papire sa "cudnim" stavkama, kao vrh piramide, vidi opet cuda, javnih preduzeca koja nikako ne mogu da se privatizuju. Pitam se da li je ova drzava pravljena za mene ili sluzi za familijarni biznis? A da ne zaboravimo "Kosovo je Srbija", i dok je tako nista ne treba menjati.

che

pre 5 godina

Davnih godina kada pade Milosevic receno je sva stara dugovanja zaboravite,pre nekoliko godina receno u vise navrata kako infostan za razliku od distribucihe nije redovno dostavljao opomene pred utuzenje ili prinudnu naplati i da po zakonu o obligacionim odnosima mogu da potrazuju samo dug do godinu dana.Gradjani koji imaju stari dug se isti svaki mesec uvecava za iznos kamate pa je sada veci deo kamata od glavnice.Kada bi info stan otpisao kamatu koja im realno i ne pripada i ostatak sro je realbi dug dao na rate,verujem da bi to vecina prihvatala.Necu da placam kamatu onima koji po slovu zakonu nemaju realno pravo ni na glavnici jer nisu bili azurni i jasni u dostavi racuna,opmena i transparentnosti obaveza koje komuniciraju na racunima cija je forna takodje upitna.

dule

pre 5 godina

Ako info stan knjizi na stare dugove uplatu kao sto kazu.

Zasto bi onda neko uopste platio nov racun ako ima stari dug???

To je isto kao da si bacio pare u dunav

Ako ne platis nove racune onda mogu da te opomenu i tuze samo za racune u poslednjih godinu dana jel tako??

A ako platis na primer dva racuna onda ti oni proknjize za neki stari dug i OPET TE TUZE ZA RACUNE U POSLEDNJIH GODINU DANA

Pa zasto bi onda neko placao nove racune ako vec ima problem od ranije GDE JE LOGIKA????

Ljubisa livac

pre 5 godina

Jeste po zakonu da se knjizi na najstariji dug ali to mozete spreciti tako sto na uplatnici jasno naznacite za koji mesec i godinu placate. Tako ne prekidate zastarelost za raniji period i ne mogu vam knjiziti retroaktivno.

Drzava kriminalaca, bahati i nevaspitani sluzbenici

pre 5 godina

Da li je moguce da drzava nastoji da naplati iznosenje smeca u kuci u kojoj niko ne zivi vec 15 godina ? Da li je moguce da neko napravi taj dug ako je par godina ranije umro desetak hiljada kilometara van Srbije ? U Srbiji to moze !

O.T.A.N.

pre 5 godina

Kada nama država nešto duguje ili nas prevari, onda te šetaju od kancelarije do kancelarije, od broja do broja. Vrte te u krug dok ne zaboraviš na šta si hteo da se žališ. A kada mi neplatimo račun za Infostan, pozivaće se i na zakone iz Kneževine Srbije, ali samo da nam uzmu pare. EDB i provajderi fiksne i mobilne telefonije nas potkradaju 24/7!

Boris Banović

pre 5 godina

Infostan je parazitsko JP koje bi trebalo ugasiti ! Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada daje mogućnost vlasnicima posebnih delova da preko Upravnika, donošenjem Odluke skupštine stambene zajednice raskinu diskriminatorske ugovore za tekuće i investiciono održavanje zgrade, a vodu i zajedničku el.energiju plaćaju direktno isporučuocima ! Takođe i osiguranje !

Staka Zulu

pre 5 godina

A šta kaže zakon o formi računa?
Mora li račun da ima obrazložen način obračuna?
U računima JKP Infostan nigde ne stoji kako se obračunava potrošnja vode, zajednička električna energija, kako se određuje cena održavanja zgrade sa liftom. Samo je stavljena cifra, pa ti građanine ponizni - plaćaj!
Kolika je cena grejanja po kvadratu?! To mora da stoji na računu, a ne da se građani informišu preko sredstava javnog informisanja!

bosko

pre 5 godina

Vazno je da se placa na vreme, naravno, ali je i vazno da su i usluge adekvatne, zar ne, i ako se desi da neme potrebe za grejanjem zbog vremenskih prilika trebalo bi nadoknade za isto smanjiti, kada bi se klima promenila i zumi bulo 15 stepeni oni bi i dalje naplacivali grejanje po punoj ceni

Muškarac

pre 5 godina

Do sada je bilo da ako plaćem originalni račun na kome je jasno prikazano za koji period je zaduženje ili opštom uplatnicom na kojoj piše u svrhu uplate za mesec maj npr. da novac koji uplaćujete ne može biti iskorišćen za rasknjiženje nekog drugog obračunskog perioda. Koliko sam razumeo, oni ovim članom 310 uspevaju te pare da preusmere na najstariji dug. Izgleda da mi njih moramo tužiti za zastarelost.

Tek onako usput...

pre 5 godina

Smanjite malo te iste račune krvopije jedne bezdusne...kao da samo vi imate stomake a svi drugi ne treba da jedu. Bezobrazno su skupe mnoge usluge javnih preduzeca.

ana

pre 5 godina

pre više godina preko infostana su stigle uplatnice za osiguranje stana. plaćali smo neko vreme. kada smo shvatili da nam ne treba otišla sam u infostan da otkažem osiguranje da bi mi rekli da oni nisu nadležni za to već da moram na drugi kraj grada direktno u osiguranje. za odvajanje uplatnica sam morala u gradsku čistoću jer ni sa tim nemaju ništa!?
a za osiguranje me i dalje duže za nekoliko meseci iako u informatoru koji su poslali piše da ako se ne uplaćuje 3 meseca ugovor se smatra raskinutim. šta je infostan? štamparija koja samo uzima pare?

grof

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima - jednogodisnji rok zastarelosti

Jednogodišnji rok zastarelosti

Član 378
(1) Zastarevaju za jednu godinu:
1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;
2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;
3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;
4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.
(2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene.

Tijana

pre 5 godina

Prvo, računi nisu stigli na vreme ovog meseca. Drugo, ne moram daleko da idem, dovoljno samo majke da se setim, koju su tužili za 12 meseci PLAĆENIH računa pre više od dve godine. S obzirom na to da se u ovoj državi otimaju stanovi vrednosti 70000 evra za 20 puta manji dug, majka je platila iznos za koji su pretili utuženjem. Reč je o hiljadu evra glavnice i dodatne zatezne kamate u iznosu od oko 40000 dinara.
Naravno, nakon toga, nije bila lenja, našla sve dokaze o plaćenim računima, tužila Infostan i posle dve godine dobila proces i novac su joj vratili. Ali posle više od dve i po godine od početka procesa.

Gospodja iz Infostana je bezobrazna i izgovara mnoge neistine. Oni redovno šalju opomene pred utuženje za račune koji su plaćeni.

Beli fantom

pre 5 godina

U Beogradu 35.000 (5% od 700.000) ne placa infostan
U Nisu 14000 porodica ne placa ili ima problem sa placanjem poreza na imovinu.
Kako li je po ostalim gradovima, to njihovi stanovnici znaju.
Kako to? Gde je uzrok njihovih problema, ako Srbiji "tako dobro ide"?

damjan

pre 5 godina

... ne postoji razlog za postojanjem preduzeća
,, Infostan".. Vodovod zna i može da dopremi vodu do potrošača ali ne zna da pošalje uplatnicu, grejanje isto tako,
,, gradska čistoća" odnosi smeće ali ne ume da pošalje račun...? Objedinjena naplata odavno nije ni jeftiniji ni efikasniji način naplate ovakvih usluga.

milan

pre 5 godina

Moje pitanje gospodji iz Infostana (a to bi upravo mogao i B92 da pita): ako vam je knjizenje bilo zakonito od 2011-2018, zasto ste ga onda ukinuli i vratili staro? Poenta koju oba ova dva nemusta muska govornika nisu rekli je da po Zakonu o obligacionim odnosima cl 378 kad vas Infostan utuzi, morate sudu preko izvrsitelja izjaviti prigovor zastarelosti po cl 378 i podneti uplatnice da ste platili utuzene mesece da bi vas sud oslobodio zaduzenja. I OBAVEZNO, proverite svoje onlajn naloge Infostana, jer moze da vam se desi kao meni da vam ispreturaju sve uplate i da vam isto placena zaduzenja (u mom slucaju avgust 2016) vode da ste ga platili pre mesec dana u krnjem iznosu. Time fingiraju nezastarelost duga.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Sta kaze gospoDZa da racuni stizu na vreme i svako ima dovoljno vremena da ih plati.
Da,da. Racunu stignu 12,13. u mesecu i rok za placanje je 24. ili 25. istog meseca. Isto rade i za struju i telefon.
Ziveo sam dugo godina van Srbije i za sve racune je vremenski period bio mesec dana. Par puta sam ovde kasnio sa uplatom jer sam mislio da je i ovde rok od mesec dana. Ali nije.

Nego,svima pricam i niko se ne seca. Bas cudno za Srbiju,a?
Jel se seca neko od vas kada je pre jedno 11,12,13 godina Infostan odjenom korsnicima ispostavio racune sa kamatom iz nekog izmisljenog prethodnog perioda? Pa su ljudima stizali racuni sa kamatama od pre 3,4,5 godina.
Secam se da je bio tv prilog ( Studio B-arbara) u kome je nekom penzioneru,koji ceka na salteru za zalbe, stiglo da nije platio neki racun od pre 5 godina. I deda poneo sve uplatnice u poslednjih 7 godina i u kameru kaze "evo poneo sam sve da vidimo sta ja to nisam platio".
Posle se Infostan izvinjavao,kao greska. Satro. Nego fora APP-ako prodje prodje.

pravnik

pre 5 godina

Jednom sam odjavio plaćanje osiguranja preko info-stana iz prostog razloga što sa osiguranjem nisam zakljucio ugovor. Imao sam poplavu u kući i kada sam prijavio štetu, jasno su mi stavili do znanja da nemam pravo na naknadu štete koja je prouzrokovana poplavom (curenje instalacija). Na pitanje od čega sam osiguran, odgovor je bio „pa znate to je za, aaaa, mmmmm, hmmmm..“ Nakon toga odem u Info stan, trazim da mi retroaktivno vrate sav novac koji sam platio preko njih Wiener osiguranju i naravno otkače me na keca. Dobro. Otkazem dalje plaćanje. Sledećih nekoliko meseci nije bilo stavke osiguranje na racunu. Ali djavo ne spava, pojavi se odjednom Dunav osiguranje, ničim izazvano. Tada lepo presavijem tabak i podnesem tuzbu. I dan danas se taj slučaj nije resio ali ja sam resio da ću svoje pare da vratim. To preduzece je jedno leglo kriminala i partijskog smeća- bez obzira koja vlast bila aktuelna.

milke

pre 5 godina

Zakon o obligacionim odnosima je važio i 2013 i evo što sam ja doziveo. Dugovao sam oko 70.000 din i u septembru sam odjednom platio sav dug, pojedinačno po svakoj uplatnici. Znate li šta su uradili. Umesto da mi knjiže stari dug, oni su ovu sumu tretirali kao neku vrstu plaćanja unapred i sa nje naplaćivali mesece koji dolaze: oktobar, novembar...Otišao sam u Infostan Zvezdara da se žalim. Jedan šalterski službenik je rekao da su pogrešili i da će ispraviti. Nešto je radio na kompu i posle nekog vremena rekao mi da je sada sve u redu. Epilog: u martu 2014 predali su moj “dug“ izvršitelju Svetlani Manić. Išao sam da se žalim i u Danijelovu gde samnom niko nije hteo ni da priča, išao u Gradsko veće Bgd. Tu me je primila neka Vesna, član GV, rekla mi da sam apsolutno u pravu i da, zamislite, kažem šefu Infostana Zvezdara da joj se javi. Naravno nikad joj se, pretpostavljam, nije javio. Mene je njihova uveren sam, NAMERNA GREŠKA koštala 20.000 din. Išao sam i kod dotične Svetlane Manić sa svom dokumentacijom, ali ništa nije pomoglo. Naravno, na kraju su mi u Infostanu rekli da ih tužim, što nisam učinio jer bi me koštalo mnogo više što i oni vrlo dobro znaju. Ubeđen sam da su sve uradili namerno da bi dotičnoj Svetlani “nabacili“ posao.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

А то што плаћам одношење смећа иако нема контејнера?! Нису хтели да поставе када се зграда направила под изговором да камион неће моћи зими да изађе уз улицу...10 метара... Канализација исто тако - примили зграду, кренули да наплаћују и онда рекли да зграда не испуњава услове (систем канализационог одвода није добро одрађен) и кад смо као станари скупили паре и решили, они и даље то тврде али и даље наплаћују!