1. ...do kraja godine otpustiće ukupno 1.240...
  ... Srbija Kargo napustiće najveći broj zaposlenih 776, Infrastruktura železnice Srbije proglasiće tehnološkim viškom 320 radnika, dok će Železnice Srbije da napusti svega 16 zaposlenih...
  776+320+16=1.112. Koliko to radnika to napušta Železnice? I da li je to više od 10% od ukupnih 11.496 zaposlenih?
  (Mare, 7. decembar 2018 22:03)

  # Link komentara

 2. na zalost,vecina.novinskim kuca nije o zeleznici pisala ili jedva.
  niko.od vas novinara ne kaze koliko je od tog broja radnika.koji su direktni.ucesnici u procesu rada,a koliko ih je dela koji nije direktni.ucesnik.
  niko.od vas novinara nije spomenuo da je nakon sto je prosle.godine napustilo veci broj radnika direktno ucesnika.u saobracaju,da su hitno primali tkr po partijskoj,rodbinsko sindikalnoj funkciji ljude da zeleznica nebi stala.naravno da je u redu sto su to mladi ljudi,ali se to moglo i na lepsi i laksi nacin.
  niko od vas novinara ne kaze javnosti da isti ti zeleznicari imaju najnize plate(neki ce odmah reci..vi ste gubitasi..)a od istih tih zeleznicara drzava funkcionise u oblastima koje su od vitalnog i nacionalnog znacaja.
  niko od vas novinara ne zna ili nesme ka objavi dabsu firme koje rade robni saobracaj,otvorili bivsi ili mozda i aktuleni direktori,sa istim tim ljudima koji su napustili zeleznicu,i gle cuda,sad osjednom.mogu svi da rade bez gubitaka..
  niko.od vas novinara ili vecina ne pise o losem.standardu zeleznicara i njihovim.uslovima,a vecina kazu za iste radnike...lako.je vama ...vi radite u drzavnoj firmi..
  ima jos dosta toga..medjutim ,i ovo bi.bilo za pocetak.dovoljno da objavite..
   (zeleznicar, 7. decembar 2018 09:28)

  # Link komentara