1. A što ne Metohija, ili kosovsko pomoravlje, ili Drenica, zašto baš severni deo naseljen isključivo Srbima? Zapravo zašto ne čitava teritorija AP KiM?
   (KOSIGNAS, 6. decembar 2018 17:21)

  # Link komentara

 2. Ово што предлаже Пацоли је предлог који је од стране паметних људи предложено за цело Косово. Са таквим савременим решењем које је у суштини нешто по узору на ЕУ а не на офшор острво, би комплетно растеретио регион свих могућих брига, јер би онда сви морали по томе да се равнају. Самим тим је и јасно зашто овај рпедлог не пролази, из простог разлога јер неко овде жели канцер. Када би Косово била привредна зона, са неких тренутно до 1,2 милиона становника, то подићи и комплетно из темеља није никакав трошак посебно за богатије земље. На страну што доле толико тога и има па је трошак за улагање симболичан и брзо би се вратио. Тако још једном долазимо да нема воље, тј тако нешто није циљ. Са друге стране и локалци воле те мрачне стране, јер су сви блиски том мрачном сектору, што нам је чист пример Оливера Ивановића. И на крају дођемо до тога да смо сви жртве некаквих помрачених умова.
  (marko, 6. decembar 2018 15:08)

  # Link komentara

 3. Biće: Sever Kosova, Gračanica i one opštine koje kao koridor dolaze od Gračanice do iznad Preševa a spajaju se sa Srbijom pripadaće Srbiji. Na jugu izmedju Albanije i Makedonije, srpske opštine ostaju Kosovu. Manastirima eksteritorijalnost i u Unesko kao srpska zaostavština! Ostalo će biti njihovo. To nam je to.
   (DrMr, 6. decembar 2018 14:52)

  # Link komentara

 4. Pacoli, kompromis i postaćete država u pravom smislu reči. Kompromis bez Preševa. Srbija je izgubila sve. Sad bar malo i vi da izgubite, pa da "malo" vidite kako je to. A Srbija će vas priznati. Priznati deo sopstvene vekovne teritorije na kojoj je nastala i na koju ne polažete apsolutno nikakvo istorijsko pravo. Vidiš kako se vi Albanci borite za svaki pedalj teritorije Kosova koga smatrate svojom zemljom. Valjda sad razumeš kako je Srbiji kojoj je taj deo teritorije bezobzirno otet i njenu borbu, za svoje parče zemlje. I onda nema potrebe da se ljutite. I slušate Amere i Evropljane iz senke koji su vam savetovali one 100 % poreze na robu iz Srbije i BiH, a ovamo se prave naivni, pa javno pozivaju da ih ukinete i mažu oči javnosti. Zamisli, pritisak Brisela, a posebno Vašingtona, a vi Albanci odbijate njihove preporuke. Za smejanje.
  (Detuš, 6. decembar 2018 13:25)

  # Link komentara

 5. (realnost, 06. decembar 2018 11:58)

  Nisi u pravu...Da bi postao lekar jednostavno moras da se skolujes, da zavrsis fakultet, da staziras, da se specializiras, i tek onda sledi priznanje od drugih lekara...ne moze jedna grupa lekara tebe da proglasi lekarom, ako ti nisi skolovan za to, samo zato sto im u datom trenutku to odgovara...Ja imam bas ogromnu zelju da budem pilot, ali cak i da okupim grupu priznatih pilota koji ce svima reci da sam i ja pilot, to mene nece nauciti da pilotiram boingom, ali nece ni njih pretvoriti u nepilote...kapiras?? postoje medjunarodne procedure...kako se postaje pilot, kako se postaje lekar, a kako se postaje drzava. A drzava se ne postaje tako sto 5 siledzija istaba tvoju maticnu drzavu. Zamisli i tu postoji procedura...koju tkz kosovo nikada nije zelelo da ispostuje. E bas zato je takozvano, i bas zato nikada nece biti drzava, moze ostati samo teritorija, pod kontrolom i uticajem raznoraznih ljudi.
  Kiparski turci su pre 30 godina odlucili da naprave drzavu...danas su jadni bedni i siromasni...dali bi oni sve da se vrate na staro, al ih sad vise niko nece. To ceka i Kosovo jednog dana. Albanija zarad ulaska u EU nikada nece smeti da pripoji kosovo sebi, a bez saglasnosti Srbije kosovo nikada nece dobiti nista...koliko god zarko to USA, Nemacka i UK zeleli.
   (oblakodet, 6. decembar 2018 12:46)

  # Link komentara

 6. Minimum svih zahteva bi trebalo da bude 50%-50% ako to uopste dodje na red. Ako se pogadjamo oko nase teritorije (koja je nasa po svim medjunarodnim aktima), onda je smesno da sebe svodimo na ispod 20% teritorije
  (Matrix, 6. decembar 2018 12:41)

  # Link komentara

 7. Kosova nije drzava,niti ce biti..
  (Srbin iz Hercegovine, 6. decembar 2018 11:04)

  Stvar jeste u tome da u ovom našem svetu na planeti zemlji ne odlučuju pojedinci da li neka teritorija jeste država ili nije.

  Ali, kada SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemacka, Italija, Holandija, Japan, Kanada, Australija, Norveška i takvih DRZAVA kažu da Kosovo jeste država a imaju ambasade na Kosovo i posle toga kažeš da Kosovo nije država ISTO je kada kažeš da spomenute države nisu države.

  Isto jer ista situacija jeste kada recimo NAJBOLJI lekari sveta prihvataju nekog svog kolegu kao lekara tj. da bude u NJIOHOVOM nivou pa zato tražiti mišljenje nekog ko uopšte nema veze sa medicinom nema nikakvog smisla jer nema nikakve važnosti.

  To što neka druga grupa lekara ne prihvata tog novog lekara NE MENJA uopšte stanje i status tog novog lekara.

  Dakle, lične emocije i lični stav teško da se ikada poklapaju sa stvarnošču u ovom svetu i zato u takvim situacijama, kada se kaže lično mišljenje, treba dodati "mislim" jer je to samo mišljenje i ništa više.

  A kada se kaže da Kosovo priznaju kao nezavisnu državu ove i ove države to nije mišljenje nego ČINJENICA.

  A ČINJENICE UVEK prevladavaju lično mišljenje.
  (realnost, 6. decembar 2018 11:58)

  # Link komentara

 8. pametan covek
   (sasa, 6. decembar 2018 11:38)

  # Link komentara

 9. У првом балканском и два светска рата смо се, између осталог, борили за то да "неко трећи" не управља привредним ресурсима Косова. Коме није јасно о чему причам, нека прочита књигу покојног академика Андреја Митровића "Продор на Балкан, Србија и Црна Гора у плановима Аустро-угарске и Немачке од 1908. до 1918. године". Она је обавезан приручник за студенте историје на завршној години студија. И у Дугом светаком рату су ставили шапу на Трепчу и на Бор. Покушавају поново, само преко посредника ("да се власи не сете").
   (Pantagruel, 6. decembar 2018 11:34)

  # Link komentara

 10. Odmaknite se vi od Srba. Radite za sebe. Srbi sa vama nemaju ništa. Vi sebi a Srbi sebi. Niste mogli zajedno sa nama, nas ste okrivili za svoju nesreču, sad pokažite koliko vrijedite, ali SAMI. Nema više šlepanja uz Srbe. To je Srbe mnogo koštalo u prošlom vijeku. Ne želimo takvu budućnost, mi vam ne vjerujemo. Vi za sebe a mi za sebe i u budučnost BOLJU za nas i za vas. Zajedno više NIKAD!
  (prellee, 6. decembar 2018 11:28)

  # Link komentara

 11. ajde da se kladimo u 100 maraka da cemo i ovu sansu da propustimo i da ce narod na nekom referendumu reci ne, i da cemo posle 10-15 godina da kukamo kako smo ispali glupi, imali smo sever, a sada nemamo nista... kao sto smo kukali za jugoslaviju, hrvatsku, bosnu, crnugoru i na kraju kosovo....
  (konstatacija, 6. decembar 2018 11:25)

  # Link komentara

 12. Muka mi je vise od politike i Kosova.. mozak mi je kontaminiran.
   (hrad core, 6. decembar 2018 11:25)

  # Link komentara

 13. Poštovani gospodine Pacoli,
  Vaša ideja će biti prihvatljiva za 300 godina.
  Balkanski narodi nisu bili dorasli ni ideji države Jugo slavije.
  Svi balkanci će opet živeti u jednoj državi koju će poštovati--u Nemačkoj.
  (zadnja posta Skender Vakuf, 6. decembar 2018 11:23)

  # Link komentara

 14. Ovako se radi. Za velike poteze moraš da obezbedis da te podrži Amerika, a ne Rusija i Kina. Zna se ko je gazda u svetu.
   (miki, 6. decembar 2018 11:18)

  # Link komentara

 15. Pacoli, ti se bre pametan čovek, ne glupiraj se !
   (Boris Banović, 6. decembar 2018 11:13)

  # Link komentara

 16. Gde ste vi to država?
   (Goran, 6. decembar 2018 11:13)

  # Link komentara

 17. poznavajući dobro albance kao narod ja sam još 1999. godine govorio da će se cela priča završiti tako što će NATO juriti albance po Kosovu ...

  Bez ikakve želje da nekoga omalovažavam oni nisu državotvoran narod i njihova matična država je nastala kao plod austrijske pomoći kako bi se Srbija sprečila da izađe na more i tako dobila mogućnost ozbiljnije saradnje sa Rusijom ...

  Albanci su se stalno svađali međusobno , pucali na osnivačkim skupštinama i tek pod teškim pritiskom Austrije napraviše državu...

  Sad ovi kosovski vlastelini misle da mogu da rade ovakve stvari da prkose svetu i svima objašnjavaju kako se radi posao ...
  To će ih vremenom dovesti do toga da se svi koji su ih podržavali okrenu jer cela ta stvar zbog koje je Kosovo bilo važno i zbog čega su se silne pare potrošile , sve to sada više nije važno ... Rumunija i Bugarska su u NATO i EU , Balakan je zaokružena USA priča i neka tamo Srbija i neko Kosovo , to više uopšte nije važno amerikancima na njihovom dugoročnom putu opkoljavanja Rusije ...

  Više niko iz USA i EU ne želi da troši pare na stvaranje tzv Kosovske države i u jednom trenutku će se svi umoriti od soljenja mora i verovatno da će dići ruke od toga ...Albanci će sve više gubiti strpljenje i počeće da rade greške ...

  Naše je da strpljivo čekamo i ne nasedamo na provokacije ...

  Nikako ne stavljati potpis na njihovu državnost , samo čekati , biće sve to na tacni jako brzo ...
  (Lazar Bojanic, 6. decembar 2018 11:11)

  # Link komentara

 18. Ovo sa vizama govori sve, da to nije drzava nego EU I NATO protektorat.
   (xxx, 6. decembar 2018 11:08)

  # Link komentara

 19. Kosova nije drzava,niti ce biti..
  Svima odgovara da imaju neki narko / sverc status na tom delu teritorije, u kojem ce politicari ( svi ) zaradjivati novac od sverca i pranja para.

  Ostalo je sve zamajavanje naroda.
   (Srbin iz Hercegovine, 6. decembar 2018 11:04)

  # Link komentara

 20. prihvatamo predlog ali da važi za celo Kosovo i Metohiju.

  deo odmah Srbiji oko 50%, ostatak Kosovu i neka svime time upravljaju stranci.

  ali ne ovi vaši sponzori, a ne moraju ni naši Rusi i Kinezi. evo dovedite Japance, Korejance ali u našem delu obavezno da budu Severnokorejci da čuvaju kult vođe nam.
   (Dušan, 6. decembar 2018 10:54)

  # Link komentara

 21. A ono što smo vekovima gradili i postizali,može da se gazi? Licemer...
   (blaznavius, 6. decembar 2018 10:53)

  # Link komentara

 22. Sever Kosova tampon zona i pevaj dalje nešto drugo . Dosta više jedna te ista pesma celo veče svira .
  (pera, 6. decembar 2018 10:51)

  # Link komentara

 23. Neverovatno, kako oni dele nasu zemlju, kao da je njihova.
  (Nenad, 6. decembar 2018 10:41)

  # Link komentara