"Svet se suočava sa najgorom krizom od 1947"

Slobodna trgovina u svetu suočava se sa "najgorom krizom" od 1947. godine, izjavio je generalni direktor Svetske trgovinske organizacije Roberto Azevedo.

Izvor: hina, index.hr
Pošaljite komentar
 1. U svetu nema pravde, a pravila pise onaj ko je jaci. Uvek je bilo i bice, nazalost. Ako je SAD najjaca zemlja na svetu ona namece svoju pricu da bi izgurala svoje interese. Onda kada bude neko drugi najjaci sigurno NAMA nece biti bolje vec cemo morati da igramo po drugim pravilima i to je sve. Ni ostale imperijalisticke sile nisu mnogo blaze odnosno blage su dok im to odgovara. Engleska je drndala celu JI Aziju nekoliko vekova. Francuska je isto radila severnoj Africi. Sutra ce Kinezi da postave nova pravila (koja po mom misljenju nece biti bolja vec samo gora imajuci u vidu to da je pojedinac kod njih samo jedan mali delic u sistemu i da kao takav i nije bitan ako nestane). Koliko god da su nam Ameri naneli zla nista bolji ne bi bili ni drugi da su u takvoj poziciji....
  (Cikica, 30. novembar 2018 23:54)

  # Link komentara

 2. Zapad je ziveo dobro i pre pada zida, zivece dobro i ako nastane neki novi zid...
   (young Luk, 30. novembar 2018 22:04)

  # Link komentara

 3. Broj milionera se smanjio, Broj milijardera mislim da se isto smanjio malo, ali ostali su povecali milijarde nekoliko puta. Broj ljudi koji nemaju ni za normalan zivot se povecao. Takodje Broj ispod siromastva se povecao. Sve to zahvaljujuci ovom 'najboljem' sistemu zvanom kapitalizam. Definitivno jedno od najgorih vremena a smao zato sto vecina cuti
   (????, 30. novembar 2018 21:44)

  # Link komentara

 4. Naucili da se sve njih pita,da o svemu odlucuju,sankcije,ratovi,financijske krize. Doslo vreme da se i drugi pitaju nesto u ovom svetu. Imali ste dobrih 50 godina,sta ste uradili,nista. Doveli svet u haos. Ako nije po vasem odmah se ide na sankcije ili vojna opcija,zavisi koliko je protivnik jak. Sto se pre priviknete na ovo stanje bit ce vam lakse. Vasih par desetina milijardera da odlucuje o celom svetu.malo ste ga preterali. Kinezi mudro cutali dok se nisu uzdigli. Gledajuci koliko ih ima trebali bi oni da odlucuju o svemu,svaki peti covek je kinez.
  (Paja, 30. novembar 2018 20:11)

  # Link komentara

 5. Pre će biti da ga je STO nadrljala. SAD bi da je vrate u vreme kada su one imale pravo da odlučuju ko je prav, a ko ne i dok se to ne desi.... a ako se desi, onda to nije baš STO u kojoj bi drugi hteli da budu.
  (nema levo, nema desno, hodaš po žici, korak napred žicu ti sečem, kreneš li nazad ostade prazan, 30. novembar 2018 19:15)

  # Link komentara

 6. Uh! Ovako mi je lakse kad znam da nije samo meni kriza.
  (Postar Sale, 30. novembar 2018 18:27)

  # Link komentara

 7. Nije nego! Baš ga pogodi.
   (Leposava, 30. novembar 2018 18:06)

  # Link komentara

 8. Naštampajte par trilona dolara, zaduženih i oročenih na 2038, i ideeemo, ringišpil, "hartije od vrednosti" kao i do ove 2018...
  A, ne može?
  Pa zar nikada u istoriji nije bilo više finansijskih eksperata i magnata, bogataša? Pa svet je i dalje u vašim sigurnim rukama... Nemojte nas ceo svet plašiti, sada kada ste uspeli.
   (Mediocritical, 30. novembar 2018 17:11)

  # Link komentara